Dagarna flyger, näst sist ut...

Oj... jag brukar ju ha en liten sammanfattning av året som gått!
Veti17 vad jag gjort i år egentligen?
Allting nu räknas som före eller efter Edvin, där det viktiga nu är efter såklart.

Sitter å kollar på Waterboy ;) söt film
Har en liten skrutt sovande på min mage, ska väl snart ta en kvällspromenix med 29orna tror jag. M är iväg å kikar på nåt med P...
Planerna för morrondagen är få, skönast så. Hade gärna varit i småland om det inte varit så långt å bökigt att köra. Mormor och morfar firar 60-årig bröllopsdag imorrn nämligen. Men vi åker troligen hem till den 10e då syssling Nils ska döpas.
Fått hem papper hit om att fylla i lillemans namn oxå, så nu ska vi bara komma överens om ifall Carl/Karl ska stavas med c eller k ;)
Å så har han fått sitt pers.nummer oxå...den lille skåningen!



Morronmys med pappsen
Gymmar i mitt nya gym som jag fick i julklapp av kusin Lukas :)

Nu vaknade blogg-marodören ;)

Ciao!





Back in business...

Hemma igen efter julfirande i Småland.
Hinns inte med så mkt som man önskar, dagarna fullkomligt flyger förbi en!
Vi mår alla kalas och trivs ypperligt som en familj <3
Det är en snäll liten unge vi har fått ;)

Får se när ork finns att skriva lite mer...eller ja...ork finns men det är kanske viljan att omprioritera min tid som saknas.

Tack så hjärtligt familjen för en mysig jul <3 Nu är jag stark igen!


(psst...jag sa aldrig att 15 kilo redan rasat bort va? haha)



Hatkärlek de luxe!

Don't mess with Santa!



Haha, alla uppskattade inte mormor och morfars present ;)






GOD JUL ÖNSKAR EDVIN MED FAMILJ!

Gårdagens

bild...



Tack för filten syssling Nils! Den sover man sjukt gott under ;)

Måndag, nya friska tag!

...jaha...så det var dags att föda barn.
Med övergående epidural och lustgas började de hemska krystvärkarna.
Tur jag hade Mange som mellan varje värk distraherade mig med ett glas isvatten och baddade min panna.
Men det tog inte så lång tid ändå, för man visste nu att det var nära.
22.38 gled lille stålmannen ur mig och lades på mitt bröst....brydde mig inte ett dugg om att han var kladdig å blodig och dan... (trots att jag skrivit önskemål om att han skulle torkas av)
Ja...stålmannen hade envisats med att ha ut ena armen samtidigt som huvudet...så 37 cm omkrets+ arm= AJ!
Syddes lite, fick den omtalade mack-brickan och skålade i cider :)
Blödde lite väl bra, så den där sköna duschen fick utebli (kunde inte stå på benen) och jag blev bortrullad på perinatal där vi skulle få sova.
Vaknade på morron av att jag trodde Mange ville mig något... han sov i en säng nere vid min fotända och jag var bombsäker på att han grabbat tag i min säng å ryckte, men när jag fråga vad han ville svara han inte...så jag trodde han fått dåndimpen och försökte söva oss i sängen.
På morron fick vi ju reda på att det var ett jordskalv ;) haha... Och vilket tjat om denna händelse! Vi hade radion igång i stort sett hela tiden så varje halvtimme/timme tjötades det om detta skalv på nyheterna.
Sov som en kratta där...två nätter stod jag ut men sen ville jag inget annat än HEM!
Så efter läkarundersökning och sånt fick vi då äntligen sätta oss i bilen och åka de dära 2 minuterna hem :)

Första tiden här hemma har gått ganska bra, tar ett tag att lära känna varandra förstås.
I lördags kom mormor, morfar och morbror Henke ner å hälsade på oss...skönt att få se lite folk! Jag får lappsjuka här hemma, men jag har still så rackarns ont "down there" att jag inte gärna lommar iväg nånstans...går som om man skitit ut en hörnsoffa (som Babben Larsson sa?)
Underbart att man fick serverad mat och slapp tänka på något alls egentligen, tack mina kära kära <3
Söndagen var helt uppåner....hade väl min "baby blues-dag" samtidigt som Edvin verkade ha en inte så poppis dag han heller. Mange hade sin jäkla deadline på jobbet så han var iväg säkert 11 timmar :(
Jag grät som Niagara härhemma och kände mig som världens sämsta mamm
a samtidigt som jag var döhungrig och helt matt då min kropp fattat att 3 timmar sömn per natt i snitt inte är att föredra...Mådde så sjukt dåligt och tårarna bara sprutade...USCH! Önskar jag ingen... Edvin riktigt panikskrek och inget jag gjorde hjälpte, kände mig helt maktlös :(
Men sen är jag för stolt för att be honom om hjälp, jag vill klara mig själv... (ber man om hjälp ska man ju räkna med att ärendet ska behandlas ungefär lika snabbt som försäkringskassan behandlar sina...)

Min hormoner är verkligen ur schack just nu... gråtit en massa idag oxå, vill SÅ gärna åka "hem" över jul men ena parten säger si och andra säger så... vill heller inte att mina föräldrar ska åka ner hit och sitta och trycka i vår trånga lägenhet och om svärisarna kommer ner hit efter jul skiter jag fullständigt i (sorry, men jag är inte så hård som jag låter!) för då är redan julen ÖVER, och jag har suttit här olycklig hela julen...
*å så kommer tårarna igen*

Usch näe...nu ska jag ta lilleman med mig och lägga oss i sängen å vila... passa på medan han sover.


Man får äta upp allt man säger...

Blev lite längre paus än jag hade tänkt mig.... vi var inte så sammarbetsvilliga som jag önskat.

Fortsätter väl lite sakta framåt så ser vi hur långt jag kommer.

Måndag:
Som jag skrev så var det fullt ös i magen hela natten, såpass att jag valde att sova på soffan. Inte mkt till sömn och på morron när Mange gick till jobbet kunde jag inte somna om så jag la mig i soffan å tjötade lite på msn...
Kändes lite märkligt där jag låg å när jag känner mellan låren är jag PLASKVÅT!
Oh holy crap! Mitt vatten....gahhh....smidig som en sjöko försöker jag få mig ur soffan och rusar ut i köket efter tfnen och när jag inser att det inte slutar forsa så slänger jag mig in i duschen där jag ringer Mange på jobb och asgarvar.
Bombarderar min lekamen med handdukar och sätter mig återigen i soffan för att leta rätt på tfn-nr till förlossningen. Ringer och eftersom jag inte har några värkar så säger de att vi kan avvakta lite och komma in på kontroll först vid 14.
Sitter lääänge i tfn-kön till BM för jag tänkte vara så vänlig och ringa för att tala om att jag inte tänker dyka upp för blodtryckskontroll... Irrationellt beteende 1 : jag häller upp svabbvatten för att torka av alla golven.
Liza som jag tjötat med på msn kommer förbi och ganska så snart känner jag hur det börjar mola och hända saker i magen.
Mange kommer hem såsmåningom och då sitter Liza och klockar mina värkar. De är inte regelbunda eller långa, men kommer med alltemellan 3-10 min. Hade nog inte kunnat bli bättre tajming än att komma dit vid 14....hade inte klarat av att vara hemma så mkt längre iaf. Så vi hoppar i bilen....Irrationellt beteende 2: jag grabbar tag i alla julkort som ju måste skickas senast 16e å slänger på lådan innan vi kommer härifrån.
Väl där så får vi sitta ner och vänta lite då koordinatorn precis fått in en annan patient som verkade mer "medtagen" än mig. Lägligt nog sitter jag där och andas då det dagliga studiebesöket äger rum på förlossningen... "Jaha, så här ser ett av våra dagrum ut" och så står där 10-12 pers och tittar på en sjöko som andas å pustar... Klämmer ur mig "jag hoppas jag inte skrämmer er" lite småkrystat och skrattar....
Iaf...får komma in på kontroll och visar sig vara öppen 3 cm (tackålov) och eftersom värkarna ökar i styrka ganska så snabbt finns ingen anledning att åka hem och avvakta. Så det var bara å hoppa i den vita snygga sjukan-skjortan och gilla läget.
Lustgasen blir snabbt en god vän... Mange blev nyfiken och drog en 4-5 stadiga...blev vimsig, flamsig och sen yr så han fick sätta sig en stund...haha...
Eftersom mitt blodtryck varit så högt så mäter de det flera ggr och märker att jag får mer och mer ont... för att se om jag pallar med en ryggmärgsbedövning så behövde de blod och satte en nål i min hand för å få ut...jaja...tre ggr tror jag hon fick va där å klämma och kämpa. AJ!
Timm
arna känns som 15 år och när barnmorskan kommer å kollar igen och jag bara öppnat mig 4 cm vill jag nästan ge henne en snyting.
Lustgasen höjdes och jag försvann bort mer och mer, förbannat otäckt. Kändes som om man var på ett ofrivilligt raveparty. Pulsen, klockans tickande, Manges uppmaningar om att andas och det "sugande" ljudet när en dörr öppnas upprepar sig och blir överväldigande....så jag ligger där och håller för öronen...
MEN tack gode gud, till slut kommer narkosläkaren. Helt plötsligt känns det som om jag har ett helt fotbollslag runt sängen. Bedövningen fick jag vid 18 och den verkade med en gång nästan.
Vips är Svensson på fötter och äter choklad och dansar till radiomusiken... Kommer ha ett sjukt minne till Pinks- So what kan jag ju lugnt påstå ;)
Snart är det ju slut på det roliga...timmarna har gått och jag känner återigen rejäl smärta då bedövningen börjar ge med sig. Två alternativ...fylla på mer bedövning eller avvakta och istället föda barn...gahh?! Var tydligen öppen 9 cm så vi körde helt enkelt på...

paus igen


En liten "bloggförbannelse" har drabbat huset ;)

This blog is cursed...haha... så fort jag sätter mig och skriver en rad eller två så är det en liten kille som vaknar och vill ha boppe, ny blöja eller bara lite mama-love. Det slår ALDRIG fel...

Så för att jag inte ska missa att skriva något (och slippa radera i onödan) så ska jag vara så jäklars pedagogiskt upplagd att jag gör en lista med stödord på sånt som jag vill skriva om...så att det inte glöms bort!

  • Flyttstädarnatten
  • Vattenavgång
  • Irrationellt beteende
  • Da förlossning
  • Jordskalv i Skåne...å herrejedamej då
  • Edvins första dagar
  • M&M&M på besök
Tar vid där jag slutade sist...där den "riktiga" bloggen avstannade.

Söndag:
Satt här hemma och blev allt argare och argare. Sambon kom aldrig hem ju! Vid halv två skickade jag ett argt sms och på två röda var han hemma iaf...Hade haft cirkus i magen sen elvasnåret då jag var på g å natta mig. Ett jäklars hoolabaloo som gjorde att jag småkved varje gång man fick en buff i revbenen och en kick i magen...
(gissa vem som nu vaknar?!? jepp...slår som sagt ALDRIG fel.... --> paus)


Dagens...

...bild


Edvin

Har inte hunnit ta så mkt bilder ännu, varit full fart på diverse saker sen han såg världens ljus...men det kommer mer! Här kommer iaf nån nyare å lite tydligare bild än den från webbisar.

Idag låg vi och passade på att mysa alla tre på förmiddagen tills vi fick hasta oss iväg till sjukan för att ta PKU-prov på lilleman. Sååå duktig han är! Otroligt lugn idag, nästan lite märkligt... undra om jag fått lugnande i boppe-mjölken?? ;)
Imorrn är det INGET som helst inplanerat....skönt! Då ska vi nog falla på plats å iaf packa upp bb-väska å presenter och allt....haha....det är liksom inte så prioriterat.

STORT TACK TILL ALLA TYPER AV GRATULATIONER VI FÅTT!!!! VI ÄR SÅÅÅÅ GLADA :)


Nu ska jag ta det piano och ladda inför natten...





Precis nykläckt liten parvel....det var självklart när han kom ut att det var en Edvin <3
Den där omtalade matbrickan med mackor satt sjukt fint :)
Stolt men trött pappa och lille "Gosse Svensson" mohahhaaa....



Två blev tre <3

Oj oj oj... sicket äventyr!
Denna gång har blogg-bortavaro faktiskt (som många märkt/vet) berott på bebis-ankomst :)
22.38 i måndags såg vår Edvin till att komma ut....och aj aj aj - det var ju oxå ett äventyr utan dess like!

Återkommer känner jag....my boys sover så jag ska passa på å äta lite å somna jag oxå. Har närapå hallisar nu efter tre i stort sett sömnlösa nätter OCH dagar.



Vilda Västern

Vaknade mitt i natten (trodde jag ja) av detta...Hörde en ordentlig tvärnit och sen en smäll och områdespolis Svensson förflyttar sin mkt smickrande kroppshydda (modell avklädd..brr) till sovrumsfönstret på två röda. Står jag å blottar tuttar å mage på morronkvisten! Vicken syn....
Fattar inte riktigt hur de avvikit? Jag la mig igen å väldigt snabbt efteråt kom nåt lastbilsaktigt (ja bärgare då antar jag) som hade saftisar på som forsla bort nåt.

Jag är nu utsedd av sambon till områdes-sheriff ;)
Vaknar ju av att en vägglus släpper väder , så jag är lättväckt och KLAR i huvudet på nolltid... å så är jag ju nyfiken till max ;)

Haft en riktig tråkdag...Mange har jobbat hela-jävla-dag-jävlen.... först här hemma å sen på kontoret. Nu är han nog å spelar Rock Band :(
Nästan så man hade hoppats på att vattnet gick så han fick lite panik i kroppen...karlslok!
Lite ledsen när man känner sig ensam här hemma :( VISST, jag kan väl ta för mig saker å så...men jag vill ju vara med HONOM, passa på nu medan vi fortfarande bara är två och "slipper" ta hänsyn till en liten vilde.
Så jag har sovit hela eftermiddan...
Nu har jag bränt tungan av alldeles för varm choklad (dumt å ha tålamod right?) å ska ta en snabbdusch å gå å lägga mig å läsa. Ajvide och jag har gjort slut å nu läser jag Roslund och Hellström igen.

Måndag igen imorrn... BM besök i vanlig ordning å INGET annat planerat... ganska skönt, men det börjar bli långtråkigt.

Bye bye fellas

Dagen till ära...

...har jag "klänning" på mig :) Nja...tunika kanske, men iom att man drar en lite större size än vanligt blir ju oxå längden ein bisschen längre. Tunika och svarta leggins, var fin sa Mange :) Då blir man lite glad....händer inte ofta att man får komplimanger direkt.
Mer än att jag är en söt fetis ;)

Lucia alltså, 13 december. Såg ett litet lussetåg på Tv4, det är väl närmast lussefeeling jag har. Käkat skinkmacka till frulle å herrejävlars vicken halsbränna :( Men det får det vara värt.


Har tvättstugan mellan 11-15 idag... Mange har åkt å jobbat nån timme å kommer sen hem med nåt rackartyg till dator som ska stå här så han ev. kan jobba hemifrån ifall Jesusbarnet tänker komma ut innan den 19e då det är deadline med jobbet.
Nån stalledräng tror jag inte det blir iaf... men jag ska aldrig säga aldrig, det blir ju ALDRIG som jag tänkt vad det än gäller.

2,5 julklapp klar
0,5 födelsedagspresent klar

Tänker inte kommentera Idol för jag såg inte skiten...haha...dessvärre var ju han-som-vann med på Tv4. Visst han sjunger bra å är en bra artist redan, men jag TÅL INTE att höra och se honom prata. Blir lite för mkt för Svensson.

Nähä, nu ska jag hoppa in i duschen...sen kanske man skulle ta å baka sig nåt gott? Ikväll blir det härlig "lussebuffé"....nope....men tacos! ;)


Duschen nästa!

Favorit i repris:

(Känsliga eller på annat sätt kinkiga, tråkiga eller urbota dumma personer kan ju ge fan i å klicka upp bilden större dådå)


 



Monstermage


v. 40 (39+1)

Hörrudu....min käre lille vän. Du börjar bli otrooooligt otymplig att gå å bära på!
Såå...du är välkommen anytime nu :)
(Har ju för fan städat mig halvt fördärvad för din skull!)


v. Why bother?

Hörrudu.... min kära hyresvärd. Jag har ju inte vräkning förrän den 17 dec!
Så innan dess kommer jag INTE ut.
Dessutom har jag hört att man kan få dispens så långt som till nyår?


Pust... det verkar vara vissa kommunikationsproblem redan!

Lyssna för faen inte på din far bara...då kommer vi hamna på kant redan från början ;)


Sovit illa som fan inatt...så nu ska jag vila på min blåa kudde i soffan. Tillsammans med ett gäng små suddgummin som jag kastar på balkongdörren för att skrämma bort kråkorna (?) som belägrat mina talgbollar.
Det är ju dom små söta fåglarna som ska ha mat....inte äckliga kråkejävlar?!




Strike - you're out!

Nu har min kropp totalhavererat...kan knappt stå och än mindre gå :(
Jag som lägligt nog beställt lite svank-knåderi...
Synd bara att knådar'n befinner sig nere i hamnen nånstans med antingen en gitarr i näven eller med trumstockar. Jävligt lägligt! Strängt beordrad att ge fan i ölen ikväll iaf...nån måtta får det ju va?

Jaja, lyan är fin iaf. Självaste kungen skulle kunna få komma på besök...kan äta från golvet tillåmed.

Vad skulle man bjuda kungen på om han gled förbi?!?

Nu är det du å jag Ajvide....du å jag...



Insvabbad ;)

Tar en välförtjänt paus i städandet....är strax klar tror jag. Funderar på om jag ska byta sängkläder oxå så allt är tipptopp...får se vad ryggen säger. Köket kan ju alltid få kärlek en masse dessvärre...spelar ingen roll hur man gnor å har sig, hittar alltid nåt annat ställe å gno å knöa med
Har svabbat in mig i soffan...soffan
där jag hitta en städ-tjuga! :) I Manges hörna så jag tackar å tar emot....kommer väl till pass när jag blir sugen på Juleskum.

Grannen ovanpå lyssnar på nåt rockigt, å då blir jag oxå på lite rock-mood...dessvärre sitter jag ju där jag sitter å kommer inte åt så mkt musik. Så jag fick tjonga igång Spotify och kan alltså söka på EXAKT vad som helst...men vad kommer man på för band/artister när man har så mkt att välja på?!? NADA... : /
Innan idag hörde jag en ny (?) låt med Brandy så det fick bli den....Brandy har ju en liten men dock befintlig del av mina minnen från gymnasietiden. Grillfester hemma hos Mia, massa sliskdricka å sen Bolaget ;)

Nu tror jag min paus får va över...ser torrt ut på golvet runtomkring mig

Dagens låt får alltså bli : Brandy - Right Here


Dagens märkligaste låt måste tillägnas Kanye West - Love Lockdown....jag har lyssnat säkert 7-8 ggr å jag fattar fortfarande inte....vad hände?


Dagens moodlifter: Kings of Leon - Sex on fire

Nu snackar vi igen... ;)

Far-å-fläng

Var hos BM idag igen...samma värden som sist, skönt. Känns nästan som ett halvdagsprojekt å ta sig ner å upp igen :( Så idag rultade jag runt o hittade iaf 2,5 julklappar och lite småkrafs till mig själv. En stor julstjärna bland annat....blomman alltså....alldeles äkta å allt. Får se hur länge den vill leva kvar hos mig....haha....jag å blommande blommor går sådär bra ihop.
Puttifnask ligger otroligt långt ner sa bm, så han är anledningen till att jag knäcker mig halvt fördärvad när jag "sover" numera. Vänder fram å tillbaka stup i ett och varje gång knäcker bäckenet så jag tror det ska gå ur led. Kommit på knepet att hålla ihop knäna hårt när jag vänder iaf, så nu går det ganska smärtfritt.
Får se hur många kontroller till vi hinner med hos bm.

Har tänkt å städa lite smått idag, hoppades det skulle finnas tvättid men det får bli på lördag.
Man blir lite lat med sin nya dammsugare för man drar bara över golven då å då....låter det va så sen så idag måste jag gå över med svabb å damma lite oxå.
Mkt annat är inte planerat...

***********************************************************************
Torsdag - ny vecka.... VECKA 40!

Du är på dag 274 av 280. (97,9%).
Du är i vecka 40. Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 17 dec 2008
Du har 6 dagar kvar till förlossning.

Förlossningstidpunkten är nådd...men i själva verket är det bara ca 5 procent av alla barn som föds på den beräknade nedkomstdagen. Du får räkna med plus/minus två veckor och de flesta föder efter det beräknade datumet.

Barnet är redo att möta omvärlden, 92% av alla barn föds mellan vecka 38-42.


Inte så mkt å skriva längre... bara å vänta....å vänta....å vänta....


Ätit lunch å ska INTE somna i soffan som vanligt, så jag reser mig å håller mig borta från soffan helt enkelt... ;)

Huggorm

Ätit sen middag nu precis. Tråkigt att både laga mat å äta när man vet att hjärtat sitter kvar på jobb :(
Lägligt nog har de beordrad semester mellan 19/12-12/1, men tid
en nu innan dess är tydligen hektisk då det är bauta-leverans den 19e.
Jag som har sånt närhetsbehov just nu :(
Kiddo!! Kom nu så pappa kan va hemma å krama mamma!! ;)  (ska väl inte helt förneka att jag vill ha ut dig iaf oxå...nyfiken på vem som vilt rumlar runt därinne!)

Gick sådär med önskelistan... önskar mig en mobil, men vill ju gärna tafsa på den först innan jag bestämmer mig.
Hurdana är Samsung-telefoner? Nån som vet?
Älskar egentligen Nokia, men hittar ingen som passar...bara massa musiktfner?? (spyr på min  sony ericsson som jag har nu, den ä bläää!)

Mitt tålamod och min tolerans just nu är nere på minusnivå.... jag tror inte att decilitermått eller påsclips bryr sig nämnvärt när jag ryter "MEN DRA ÅT HELVETE!!" åt dem när de trillar på golvet : /

Kollar Bonde söker fru...ni har väl inte missat att det släppts en bonde-skiva?!? Årets julklapp? mohahhaa
Tråkigt program faktiskt... men ändå ligger man här å glor...


Why not köpa den där massagestolen oxå? den med 30.000 i rabatt å därmed bara kostar 19.900...
Jag blir så trött....


De ska ha en faddergala igen....jag är så kluven till sånt :( SKITbra att de som har pengar att strö vill skänka till behövande barn i världen (jag å mojjan hade ett fadderbarn ett tag faktiskt). Samtidigt känner jag att varför inte ta hand om, och få oss själva på fötter först?? Ska bli intressant att se om det kommer upp i samma summor som det brukar bli, nu med finanskris å företags-kom-å-hjälp-oss...
Varför i h...eeeela friden satte jag på Leilas jul? heeelt fel med gottigheter just nu. *slår över till Hasse Aro*

För sent....skadan är redan skedd....

*ilar ut i köket för å svarva ihop nåt sött å gott*




C'est moi.... gottegris












Hårt arbete

Det är hårt arbete här i lyan.....soffläge å surfande! :)
Men nä, inte slösurfar hon inte... hon har ett viktigt uppdrag!

Önskelista kallas det och krävs av två parter. Deadline snart så jag har lite att stå i ;)


Den brukar vara klar redan i oktober - så jo, jag får väl erkänna att vuxenpoängen tagit hårt på mig!

Men åhh...

....nu blev det en satans så lång svordomsramsa när jag slår över till 3an vid 19.30 för att se Sjukhuset på teve....MEN möts av jäkla skit-SingingBee *ulkar*

Å förresten har jag namnsdag idag....å mammas gissning på bebis den 9/12 på Anna-dagen kan vi nog slopa...
Nu är det 13e eller 14e närmast med gissningarna.

Taggtråd!?

Shit...senaste halvtimmen sen jag kom hem har jag helt plötsligt blivit arg som ett bi!
Som om nån matat mig med taggtråd :( Vet eller förstår inte varför?!?
Snacka om av- och påknapp!

Blir jättearg för jag inte hittar mobilen som ringer i väskan....sen blir jag arg för jag trampar på min scarves som jag bundit fast i axelremmen till väskan... arg då det givetvis ska ringa då jag precis satt mig på toa....arg för att ena benet i mjukisbrallan kärvar när jag står å balanserar på ett ben....arg då jag måste plocka ur ren disk ur diskmaskinen (arg på mig själv för jag inte gjorde det i förmiddags) å sen blir jag arg då en kopp jävlas och inte vill sätta sig som jag vill....
Nu när jag sitter här vid soffbordet blir jag svinsur när jag upptäcker en kladdig fläck på bordet....

Jag kanske borde gå i ide?!

Spenderat eftermiddagen på Center Syd med Jenny....inga klappar köptes dock, men jag har tittat runt lite. Väntar ju på lillebror som snart bör få ur sin underarm ur röven?! (det är inte bara tummar där utan hela jävla underarmen är jag rädd!) Köpte julkort....men vad ska man skriva på dom?! God jul önskar Magnus & Jessica bara eller? Får väl hålla lite i hästarna å börja med adresserna bara...
Fikade lite hemma hos henne sen innan jag begav mig hemåt... tror att det började redan där, ja, min ilska alltså! Man sitter INTE skönt när man kör nu, så dagens lärdom är att jag inte ska köra mer...
Framförallt inte i rusningstrafik där man får stå i kö :(

Stackars Mange vågar väl inte komma hem från jobbet....haha...

Nu ska jag gå å laga mat iaf... får se om det går vägen eller om jag ger f*n i det om nåt jäklas...


Hormoner?!



På rätt väg...

Haft en pigg förmiddag... låg i sängen till halv tio, skönt! Inga vandringar mitt i natten nu heller.... däremot tror jag lilleman håller på å flyttstädar för guuuud vad han bökar runt! Trångt? skiter nog han i.... han har hittat revbenet på vänstra sidan där han gärna spjärnar emot med ben/knä/fot eller vad sjutton han har där. AJ! Känns nästan som om jag borde ha ett blåmärke...
Hade tid hos BM vid 13...hade jag (och kanske framförallt hon) tänkt efter så var det kanske inte en så smart tid. Ska ju gärna sitta där å vila i ca 20-25 min innan de mäter trycket, men då är det ju inte så lägligt om de har lunchrast mellan 12-13. Så jag fick ju stå utanför till kanske fem i då sjuksyrran kom å öppna igen. Iofs fick jag ju stå utanför å "vila" men det var ju lagom lattjo att stå i en trappuppgång. Tur att en tjej ur "mammagruppen" kom ut därifrån så vi snacka bort en stund iaf.
Värdena var iaf bra!!! Eller ja...inte BRA, men bättre än på ett par ggr. Trycket hade sjunkit lite 140/85, minus ett halvt kilo (!) vätska och mikroskopiska spår i urinen....TACK! Satt ju å sa att jag faktiskt känner mig lite piggare, tänk om värdena hade varit tokiga helt! ;)

Så nu är det på rätt håll.... känns bra... börjat känna av lite i magen (?) och (äckelmagade slutar att läsa NU ok?!?!?!) slemmisen har börjat släppa i mer eller mindre måtta.
Bm frågade om jag börjat öva mig lite på avslappning och andning... huh? nope... ska man göra sånt oxå? jag är ju tydligen jäkligt bra på å vila iaf.
Vi är ju nere på ensiffrig nedräkning nu men har iaf satt in tider fram till torsdag nästa vecka, så får vi se helt enkelt!

Igår var vi i Lödde framåt kvällen å bjöds på lussefika :) Mysigt! Vi tycker så mkt om er jue...
Elina kunde inte riktigt förstå vart min "bejbis" höll hus för nånstans....tittade på oss som om vi vore tokiga. Söto! Köpte oxå lillemans babyskydd. En Akta Graco som Jennys bror haft till sin son. Passande nog är den svart/grå med röd klädsel inuti. Gissa vad vår bil har för färg inuti och på klädsel?!? ;) Perfa!


Vi är inne i ett filmstim....igår kollade vi film igen, men va 17 hette den? :s Utan spår? Var helt ok den oxå... handlar om en specialgrupp inom FBI som håller på med internetbedrägeri och liknande.

Näe nu ska jag nog resa mig från soffan å börja se va man kan trolla ihop till kvällis här. Inte haft en tanke på förrän nu...tur Mange inte dykt upp tidigare å överraskat mig när jag halvsnusat i soffan... jag som skulle vara så pigg ikväll!? kanske hinner plocka lite iaf.

Imorrn ska jag till Lödde igen, Jenny å jag ska på julklappsjakt! :)

Fooooood

Klargörande

Ok.... det börjar närma sig jul och det ska inhandlas julklappar...
Ok.... det börjar närma sig ankomst och det innebär väl oftast presenter (som vi vänligt avtackar oss, men gissar att alla skiter i iaf...)

Därför finner jag det ganska relevant att klargöra what's hot and what's not i detta hushåll....
  • Kiddo vill inte ha foppatofflor i någon som helst form..de kommer inte innanför min tröskel även om de nu är så "praktiska och sköna"...
  • Skor öht känns onödigt...kiddo ska liksom inte stå å springa på ett tag, mig veterligen.
  • Nalle Puh med vänner får ev. befinna sig på kläder (i nödfall) men göre sig icke besvär någon annanstans!
  • Hello Kitty - goodbye! Thank God it's a boy...
  • Registreringsskylt med namn på kommer hamna i återvinningen...pronto
  • Kläder i stl 50-56 har vi i överflöd. Smidigt att få pojke nr 3 under 2008 :)
  • Stora leksaker eller stora saker(nallar å dylikt) i övrigt undanbedes då här är satans så trångt som det är allaredan
Annars tror jag inte att vi har några invändningar...

Hände inte mkt igår....såg isdansen - fel vann.... sen såg vi film, The Cleaner tror jag den hette...var ok. Varsin balja popcorn å kvällen är räddad ;)

Söndag, vi tänder ett andra ljus i vår imaginära adventsljusstake här hemma.
Ätit skinkmacka till frulle :) Ledde dock till halsbränna....men värt det var det. Jag som inbillat mig att den avtagit kraftigt nu när han krupit ner å fixerat sig...nope!

10 dagar idag...imorrn är vi nere på ensiffrigt!

Jag slappar, Mange jobbar några timmar å sen senare ska vi ner till Lödde till Jenny å Nicke på lite fika.

Söndag i all sin ära




Mysbrallsmaffia

Snart är jag på krigsstigen...men än så länge sväljer jag och tar ett djupt andetag, räknar till tio och sysselsätter min hjärna med annat än irritation.

Myskväll= äta lite mat och sen somnar 50% av oss i soffan vid halv tio och sover där tills småtimmarna. 50% av oss fick för oss att städa i städskåpet. Det säger väl en del om hushållet då städskåpet är det rörigaste området i hela lyan?!?!
Nu är där fint och i ordning och ska så förbli...

Fick mig lite julfeelings igår då jag och Angelica valsade runt på julmarknaden på Fredriksdal. Mycke trevligt, men OJ vad vi var trötta i kropp och knopp efteråt! ;)
Sällskap med hem blev lite marknadsgodis, en bit varmrökt hjortfilé, renkorv och fyra små ölkorvar till sambon...snäll som man är.

Innan dess var jag hos BM, fick sitta 30 min där först för att vila ordentligt innan hon tog blodtrycket. 145/85 iaf så jag har fortfarande högt men iaf ingen försämring vilket ju var bra. Nästa tester blir må och to nästa vecka.

Idag har jag haft en tråklördag....skulle ha gjort julgodis med My men hon verkade fått annat att göra...
Försökt mig på att göra min mammas älskade gräddkola (en som man typ lyckas med en gång på miljonen) och mkt riktigt blir nog denna oxå ganska seg och oätlig....
Nu är en julskinka inne i ugnen å griljeras, vuxenpoängen haglar in känner jag... ;)
Gissar att kvällen blir en repris på gårdagen.

Sådärja, då var jag i fas igen...



myskväll

här råder myyyyyys! :)

Nu får det vara bra...

Orkar inte se mat mer..haha...

Idag har jag gjort:
Korv stroganoff ca 8 port
Lasagne 4 port (var tänkt 6 men så kom Lizan på lunch...haha)
Köttfärssås 2 port
Köttfärssoppa ca 6-8 port
ett trettiotal pizzabullar

sista plåten pizzabullar är inne nu...måste nog smygsmarra innan de fryses in ;)

Nu är det ONT i rygg och fötter vill jag lova...så soffan är MIN ikväll...


Periodare, jotack...

Precis avnjutit min frukost...som den här veckan består av en tallrik gröt med jgb-sylt, en proviva shot hallon/svartvinbär (ger en helvetisk halsbränna har jag märkt...haha) och min tavegyl.
Sällan jag får mjölk i mig, men den här veckan är det nästan så jag får en överdos ;)
Frukostperiodare är jag...no doubt!


Igår orkade jag inte med mkt alls....hade tänkt baka eller nåt men jag satte hyacinterna i vasar och det var ungefär vad jag orkade med... :( Tog en lång varm dusch å kröp ner i bara mässingen för att ligga å läsa/somna i boken. MEN då ringer M och har missat sista bussen....eller ja....den bussen han tittat efter gick bara fredagar....Grrrr, hade det inte varit "mitt-i-natten" hade han fått gå hem...för taxi vägrade han att ta. Men jag är rädd om mitt hjärta och litar inte för fem öre på den här sjuka stan...så det var ju bara å hoppa i kläder å åka å hämta upp honom : /

Torsdag idag... vaknar heltäppt men glad då jag i nätterna två nu lyckats sova som en sessa utan kiss-avbrott mitt i natten. Lovely!
Ätit frulle som sagt, börjat lite smått med storkok... eller ja...tagit fram lök...haha....ska bli korv stroganoff en masse! Sen ska jag (om jag orkar) baka pizzabullar som ska få joina korvaslamset i frysen. (ja en eller annan slinker väl ner nu förstås)

Börjar känna mig lite stressad nu....inte bra....dessa jäkla julklappar! Inte köpt en ynkepynke endaste klapp :(
Vet iaf vad jag ska köpa....på ett ungefär....gäller bara å hitta oxå.

Kanske tar en runda i eftermiddag....men hela jäkla Skåne har ju varit där de senaste dagarna...


Jaja...dä ä blä


**********************************************************************************************
Torsdag - ny vecka. Vecka 39 TADAAAAAAAAAA

Du är på dag 267 av 280. (95,4%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 17 dec 2008
Du har 13 dagar kvar till förlossning.

Kroppen:
Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. (check!)
Det kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har också förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt.
Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den. (mmm mysmys-info)

Barnet:
Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade.
Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.


Japp, det var det....stod en massa om att vikten kan plana ut för vissa eller rentav gå ner lite såhär på slutet...men det uteslöt jag för jag blidde lite arg! haha


Fat and proud of it! (har ju iaf nåt å skylla på, right?!)

Jag glömde ju...

...berätta att vi köpte julskinka idag! Galet vuxet om jag får säga det själv...

Nu ska jag försöka sova... och har inte tyngden i huvet lagt sig är det jag som ringer...promise!

Oro...eller?

Redan onsdag igen...galet vad det går fort nu, både på gott och ont.

Gårdagen bestod i stort sett bara av tvättande...8 maskiner för att vara exakt. Plockade lite å grejade, glömde av å vila mig så jag märkte av lite tungt huvud.
Köpte thai som avnjöts borta hos 29orna...lilleman hade show därinne till deras förtjusning/förskräckelse...haha

Idag har jag verkligen vilat ordentligt, soffläge mest hela dagen. Ikväll har vi varit på Maxi, käkat lite å så skjutsade jag ner M till Martin...skulle visst spela det hära Rockband å dricka nån öl.
Tung i huvudet ikväll oxå. Men beror det på förkylning? på att trycket blivit värre? eller bara ren och skär oro/stress för att jag ska behöva ringa å läggas in?
Vad räknas som huvudvärk liksom?!?

Köpt så jag ska göra mat att frysa in i portioner nu... lasagne å sånt lätt å gott. Mat är ju halvprio nu, så jag kan tänka mig hur illa det blir sen....no fastfood junkies så långt det går här tack...


bläää, vore ju dumt att säga att jag mår helt bra.... :(

ciao

Nixpix

Trots lite bortavaro från blogg har här INTE dimpt ner nån bebbe...haha....
Han har det gott härinne hos mamsan :)

När skrev jag sist? Skulle fixa klorna...så var det... kapade av en bra bit, men har kvar mitt franska... once you go french you never go back?! Gjorde oooont att sitta där bara... svårt att sitta någorlunda stilla sådär i över en timma.
Däckade troligen i soffan sen...
Fredagen vet jag inte vad jag gjorde? Gjorde jag nåt alls? Blir ju inte mkt till action längre direkt....
På kvällen kom iaf hjärtat hem å överraskade mig med present :) Helt sådär spontant hade han ramlat in på Lagerhaus å köpt ett presentkort <3 Gulle!
Käkade pizza (allt för å slippa disk!) å mös i soffan....däckade tidigt båda två.

På lördan körde vi upp till Småland, första anhalt var Rydaholm och Rydaholms Värdshus där vi käkade julbord med min pappas sida släkten. Var väl strax över 30 pers vilket var trevligt. Fick MASSA bebisgos med Nils :) La upp honom på "hyllan" där lilleman passade på å buffa/hälsa lite på sin kompis!
Körde Mange till sina päron, stannade en stund å pratade innan jag åkte till moster å farbror (ja de är gifta!) å umgicks till sent. Mange skulle ut på en "sista fylla" haha...
Mkt trevligt att träffa så mkt släkt :) Det händer ju inte så ofta...

Söndagen var slö... Sov ganska länge å sen fixade bästaste bästaste pappsen till bilen så att airbagen nu är ur funktion. Man tackar!
Åkte in till stan på eftermiddan för middag med svärisarna.... fikade lite å sen körde vi hem hit igen.
Kort helg som vanligt när man är ute å far :(

Måndag igår...kom på sent i söndagskväll att jag ju skulle till barnmorskan vid 9.30. Tur man har nåt litet extra sinne då och då som gör att man reder ut det. Hade jag LÄTT glömt! Lilleman växer som han ska, däremot mår mojjan tydligen inget vidare så hon blev återigen skickad till spec.mödravården....SUCK
Högt blodtryck, protein i urinen och återigen viktuppgång 1,5 kg i vätska (sen förra veckan)...så nu ligger vi precis på gränsen till preeklampsi och ska kontrolleras 2 ggr i veckan för att se att vi inte ramlar över fel sida gränsen.
Som läkaren sa, man vet inte varför man drabbas men man vet att boten heter att föda barn....jaså, bara det alltså!? då gör vi det med en gång tack!
Resultatet blir att vi nu ska in å kollas 2 ggr i veckan, för att se så det inte stiger å blir värre.

Efteråt blev jag upphämtad av Lizan, vi for å skulle käka lite...Hamnade på Väla där vi strosade lite i makligt tempo. Sen var vi en sväng på Söder och en snabbsväng nere i stan å en på skopunkten...haha... Hann med mkt!
Å fin kommer hon bli på julfesten! :)
Men AAAAJ vad jag hade ont sen... kunde knappt gå på hela kvällen! Ramlade i säng tidigt.

Idag har jag hunnit äta frukost, ringa lite ärenden, tvättar en masslast tvätt....fick tre lådor kläder med oss i helgen! Så oj, vi tackar och bugar. Lilleman behöver inte gå byxlös de första månaderna inte! Smidigt att få pojke nummer tre på ett år ;)
Ska väl strax göra mig lite lunch... plocka lite till här hemma, börjar känna mig lite hängig så jag ska ta febern...kanske sova bort halva eftermiddagen med gott samvete och vänta hem hjärtat.
Gott å bli beordrad vila och NOLL stress! :)


Ska faktiskt fuska med julpyntet...har ju inte så mkt å få upp så det kan likaväl åka upp det oxå....fått stakar å stuff på plats iaf å det känns mysigt :)


Lunch å kroppstemp-check var det!

So long ;)

RSS 2.0