Vi målar om...

...därför har vi fullt upp den lilla "lediga" tid man får med en väldigt aktiv ettåring ;)
Han står här jämte och har en väldigt hög men glad ljudvolym, var finns off-knappen?

Vårt julfirande har varit toppen, trots att ovan nämnde redan på lilljulafton välte granen :/
Men med uppbunden och säkert förankrad gran kunde firandet fortsätta.
Julafton firade vi först hemma hos M:s storebror med familj, hela släkten samlad. God mat, okänd tomte och hutlöst mkt paket kan vi väl sammanfatta det hela med.
(Ska jag vara riktigt sanningsenlig så började ju julafton hemma hos mina päron förstås, vi sov ju där...)
Efter Kalle, Tomte och att ha avnjutit min pepparkakscheesecake (kan jag faktiskt rekommendera) så styrde vi kosan genom skogen och hem till mina päron igen.
Där var det återigen paket i långa rader och lite gott att äta innan vi alla stupade i säng.
Juldag med traditionsenlig kalkonmiddag hos svärisarna, lilleman liked it a lot :) Innan dess hade han varit ute på pulkafärd genom samhället med sin morfar, morbror o morsa. Var ju lite sisådär med snön då det just den här dagen bestämt sig för att töa bort på vägarna. Men morsa och morbror blev lite wild and crazy och åkte snowracer på tomten. (tomten som i gräsplätt, inte mannen med vitt skägg då asså)
På annandagen åkte vi till syssling Nils på eftermiddagen, var tänkt att vi skulle dra en pulkarunda då men det hann mörkna innan vi kom ut förstås. Blev iaf fika och en massa lek för de små herrarna. Vildarna!
Den 27e åkte vi ner hit tror jag minsann. Här nere har vi fixat och donat med en massa. Varit på Ikea, byggt bokhylla och försökt få lite färdigt i Edvins rum, K-rautabesök en masse...I förrgår var vi i Ekeby och köpte en ny soffa, blir levererad nästa vecka så om nån vill ha vår gamla soffa, hojta!
Och nu har vi alltså målat i två dagar.
Vårt förut så lila-bruna (?) vardagsrum ska nu bli vitt vitt vitt :) En process som tydligen ska ta tre strykningar per vägg, suck! Vi har nu hunnit med två lager på tre väggar, så vi har ju en hel vägg kvar plus en sista strykning.
Igår hade vi tur att Edvin långsov på dagen så vi hann måla massor. Sista lagret strök vi igår vid elva eller nåt.

Nyårsafton idag, inga planer här. Vi är bjudna till en fest i V-ö men känner inte för att lämna bort Edvin på nyår sådär. Att ta med honom är ju uteslutet, det är inte en speciellt barnvänlig fest om jag känner festfixarherrarna rätt. Hade väl egentligen tänkt hitta på något med P,L & L men vi verkar som vanligt inte riktigt fått tummarna ur där. Svårt när de bor där uppe och vi här, långt att bara åka emellan och svårt att hitta mellanting.
Stugan har varit påtänkt, men där är så fasligt kallt och ruggigt nu på vintern. Sist vi var där på nyår blev jag ju sjuker efteråt :/
Snackade igår om att vi kanske bara kunde åka å sätta oss för en god bit mat nånstans, komma hemifrån lite där det är en enda röra nu när man inte ens kan umgås normalt. Det blir inget soffhäng direkt!
Vi får se, jag är inte mkt för märkvärdiga tillställningar på nyår faktiskt.

Önskar iaf alla er en trevlig dag/kväll/natt och hoppas att ni får ett gott nytt år!

Hörs nästa år ;)


Nu tar vi lov tills vidare :)

Snön fullkomligt vräääker ner ute! Mysigt att sitta härinne i köket och se en tapper pappa som gungar sitt lilltroll utanför, vädret till trots.
Mitt lilltroll sover jättegott i sin mysehörna. Vi har varit iväg på lite julfika i Ugglehuset idag, mysigt :) Pga sjukdomar hit och dit så har vi inte setts på jättelänge känns det som. (i våra ögon mätt då...haha)
Efter det var jag duktig och åkte till Statoilet och bytte torkarblad, känns som en viktig del på en bil som under morgondagen ska förflytta sig från Skåne till Smålandet.
Ser man inte ut kanske man lyckas hamna i Uddevalla eller nåt...

Gårdagen spenderades med Liza, Ikea och Väla fick besök. Vi fullkomligt proppade bilen full ;)
Skönt att ha alla klappar klara iaf, hade inte velat återvända dit idag.

Ska se till å packa det som packas kan, vill inte stresspacka något imorgon så det är lika bra att göra idag. Vi tar väl en julpaus nu med bloggen, vet inte hur mkt tid och ork det läggs på datorer nu framöver.

Så Edvin och hans mamma önskar alla er som läser en riktigt GOD JUL!


Lite feelings iaf!

Hoj hoj i hem å stuga!
Vågar inte ropa hej ännu, men det känns som om lilleman är lite på bättringsvägen. Inte haft feber på ett dygn nu iaf så idag har vi faktiskt varit ute å promenixat.
Målet var söder och Söderpunkten för att se om jag kunde hitta något i klädväg till oss båda och resterande julklappar. Hittade en halv outfit där till mig iaf... tyckte det var mkt folk i rörelse för att vara en söndag, trodde ju inte att det skulle vara öppet nere på stan men sesåfelmankanha! Så vi valsade runt nån runda på stan oxå, hittade en hel outfit där oxå till mig så den tidigare halva outfiten ska jag nog lämna tillbaka imorron.
Julklappar till två smågrabbar inhandlades oxå, fysören så svårt det är att handla till treåringar som har allt?!?
Så nu är nog alla julklappar utom 1,5 inhandlade... har till lillebror och en liten grej kvar till gudbarnet och tillika 6åriga tösen som är om möjligt ännu svårare att köpa till.
Sen tror jag att julklappsracet för i år är över...får bocka av listan ikväll och inventera julklappsberget för säkerhets skull.


Lilleman sov hela racet igenom :) Nästan i tre timmar snusade han gott där i vagnen och vaknade först då vi var på väg till bussen. (Gick ner men beslutade att ta buss hem då det var så dåligt plogat och isigt å knökigt på vägen ner)
I eftermiddag har Liza varit här en sväng på kaffe, alltid lika trevligt.
Vi beslutade att det får bli ett Väla-besök och lite Ikea imorrn fm... tror minsann jag ska köpa den där bokhyllan till Edvin i julklapp även om jag sagt att han inte ska ha mer julklappar. Bokhyllan ska han ju ha i vilket fall liksom ;)

Efter några alltför tunga dagar känns vardagen liiite lättare igen. Edvin sov riktigt bra inatt, typiskt nog hade jag stora probs med att somna bara för det :( Låg å vred å vände till klockan säkert var tre.
Idag som först har jag börjat få lite xmas-feelings, antar att det var den friska luften och julstämningen nere på stan som spelade in. Härhemma är ju inte mkt jul direkt... blir ju inte så när man inte tänkt fira här.
Men nu längtar jag till julafton :)

Nähä, ska väl slå in de paket som är kvar att slå in och sen passa på å softa lite i soffan. Edvin somnade SENT ikväll igen så man får aldrig nån riktig tid för sig själv numera :(




Vi är sjuka...

...så här är ingen febril aktivitet direkt :(

Feber, hosta och rinnande näsa på lilleman och gnäll gnäll gråt gråt... Mamman lider mest av hunger, sömnlöshet, duschbrist, huvudvärk och sympatier för min lille kille.
Här ser ut som kriget då jag inte får ngt gjort alls, Edvin sover bara på mig om ens det och skulle jag få för mig att diska eller laga mat så drar han brallorna av mig där han hänger.
Mange har åkt hemifrån halv sju på morronen och kommit hem 21-22 om kvällarna...jävla Malmökontor!

Meeeen, vardagen får helt enkelt funka...

Vi har yttepytte ljusglimter i vardagen iaf, det blir mkt gosande i soffan.


Hallå vem pratar jag med??


Skit oxå...

Bara så ni vet så tänker jag inte skicka några julkort i år! :(
Har beställt fotokort från Extrafilm men de har inte kommit öht, beställde ändå 19 nov...
Ingen lust att hafsa iväg stressade julkort idag så jag skiter faktiskt i det helt.

God jul iaf... det kommer en tomte-Barba och hälsar på er oxå inom några dagar ;)



/arg och besviken fd kund?

Grattis min skatt! 1 år idag :)

Kan inte ens ta in i min hjärna att jag för exakt ett år sedan JUST NU låg på en förlossningssal i svåra plågor...haha
I den här vevan fick jag äntligen min epidural och var uppe och dansade på golvet ;)
Ikväll vid 22.38 var det precis ett år sen vi fick se vår skatt för första gången.
Det här året har gått fruktansvärt fort, ska det fortsätta i den här takten är han ju snart myndig!

Edvins egna dag började med att han i sovande tillstånd fick en grattispuss av sin pappa som for iväg till jobbet i ottan. Vi låg kvar och gosade oss till kvart i åtta då vi gick upp för att göra oss redo för en kort promenix med målet Folktandvården. Bra dag av pappan att boka om va? haha... men ut kom vi och kom precis i tid, tänkte inte på att det tar sisådär 4-5 min extra att gå härifrån juh!
Edvin var lite suspekt mot tandsköterskan men mjukades upp en smula framåt slutet då han fick en grön fin tandborste av tantan.
På vägen hem stannade vi på "vårt" Ica och "vårt" kondis för att köpa lite dricka och en not-so-hemmabakt tårta mao. Tack men nej tack, tårta vågar jag inte gärna baka!
Hem och stöka och böka lite till, svårt att få ordning här med Mr Hjälpreda...
Idag med posten kom det tre kort och ett paket till ovan nämnda. Tack så mkt för alla grattis ♥ Mr OsbÄck jr blev väldigt glad för sin post. *pikar Edvins mormor lite*

Så vid två ramlade dagens kalasgäster in :) Tyvärr fick två bästisar lämna återbud, trist men nu kan vi ju bjuda in vilka vi vill närsom.
Edvin fick fina paket, två stycken böcker som han bläddrat febrilt i här i kväll. Tack för idag tjejer och Amir :)
Nu har han hunnit med en kort nap och vi väntar på pappsen som ska komma hem. Några paket kvar att öppna.

Lite bilder har vi klippt av men som vanligt är jag dålig på att både tar kort och filma (hade iaf letat fram filmkameran...)


Kalasförberett - check!

Fick bli en snabb välling i soffan innan vi rusade iväg till tandläkaren

Sen fick han sitta å chilla i sin nya fina stol medans mamma svabbade golven

Friskar upp andedräkten innan gästerna kommer

Sofie var en poppismamma idag :)

Angelica och Amir mumsar

Köbekagan

Tack för fina presenter!

Trött Barbaboy tar igen sig efter kalaset, laddar batterierna tills pappa kommer hem och kalasar med oss ;)

 

Men nu är pys vaken och vill ha lite käk, hans vilja är min lag!

 



Måndag

Måndag förmiddag och vi är i full gång med förberedelser inför morrondagen :)
Här ser ut som KRIGET med riktigt stora bokst
äver, men med lite hjälp av min kära familj så är vi ett steg i rätt riktning iaf. TACK ♥
De kom hit igår fm och stannade till tidiga kvällen. Edvin fick jättefina paket, god mat och tårta och mkt mkt gott sällskap. En riktig mysdag! Dessutom tog jag tillfället i akt och utnyttjade allas arbetskraft då vi satte upp hatthylla (finally1) och hylla, sängbord och lampa i sovrummet (finally2).
Mkt kvar att stöka med, känner av min rygg igen dessvärre så jag får nog allt försöka ta det någorlunda piano :( Edvins kalasgäster får helt enkelt finna sig i lite röra :/

Den lille mannen sov bara en sisådär 20 min på hela dagen igår, så när gästerna åkt fick han ett bad och somnade i mitt knä halv sju!
Vaknade väl igen vid niosnåret och var vaken till 23 då vi båda gick å la oss. Välling strax innan sex å sen vaknade han kvart i nio :P Mammas lilla hockeyfrilla ♥

Ovan nämnda klättrade precis upp i soffan här jämte mig och ja...låt oss säga att han inte luktar tårta :/
Så nu har jag lite annan business å stå i...

Tack snälla mamma, pappa och morbror Henke för en fantastisk söndag! Älskar er ♥


(om ni undrar varför bilder dröjer så är det för att kameran är urladdad (surprise!) och laddaren är puts väck...den liksom min bankdosa är lagda i en "smart liten låda som är lätt att hitta"...)

Färdiga med etapp 1

Ja, nu har vi målat Edvins rum iaf... blev väl med de förutsättningar vi haft ganska ok. Det är nu inte bajsbrunt, sorry "nougat" längre utan vitt.
De som målat förut har ju varit riktiga klåpare, tråkigt nog...inte för att vi är några proffs, men det är trist att ens försöka göra något bra när det liksom inte går.

Innan gårdagens fredagsmys var jag och Edvin på barnkalas :) Tyra och Anton fyllde/fyller ju igår/idag så det firade vi förstås. Mkt trevligt med god mat och tårta.
Mysmiddag och Idol sen härhemma. Fick ju även en liten kik på mitt "frikort" på teven...Robbie Williams är helt klart mitt frikort!

Slår in lite julklappar och Edvin ska väl snart sova en stund tror jag. Mange är iväg och jobbar litegrann, hoppas han kan hjälpa till å få upp en hatthylla här sen.
Kvällen är obokad, blir väl lugnt härhemma.

Imorrn kommer Edvins mormor, morfar och morbror Henke för att fira vår blivande ettåring....gahh, var är min bebis?

Nä nu river han köket låter det som!

Trevlig lörda!

Well well Nobel!

Jaha, sicket stohej! Ärligt talat kan jag inte bry mig mindre om att det är Nobeldag...
Gårdagen däremot firade vi med stort stohej, därav bloggtorkan...haha...
Vadå vilken dag det var igår?!?!?
Skojar du?  :/
Tamejtusan det var min namnsdag! Min och sisådär dryga 300 000 andra svenskors dag med andra ord, snacka om något att fira ;)

Vi firade dagen med att åka till jobbet och helt gå loss i lussebullehyllan :P Det finns INGA lussebullar som är i klass med Statoils, det är ett faktum. (Skulle isåfall vara de made by yours truly förstås!)
De har ju renoverat klart där nu oxå, blir öppet å fräscht.
Eddo somnade i bilen dit så vi tog en promenix med vagnen i området. Kikade lite på Jysk, Willys och ÖB när vi ändå var i farten...har haft lite småplaner på att utsmycka framsidan med en ljusslinga, men jag fick lite beslutsångest över hur lång den måste vara och hur i hela friden jag ska ha den...så det fick bli ett senare projekt.
Hem å luncha, böka och stöka lite till... Efter MÅNGA om och men somnade trötter som inte sov mer än 40 min på förmiddagen.
Fick lite gjort, bland annat diska...fyfan va tråkigt! Blivit bortskämd med diskmaskinen märker jag. Får hoppas det går koppla in den snart, UTAN att behöva betala 4000 för det....grr
Mange kom hem, vi åt världens godaste korv stroganoff och sen badade jag och lillpys-vilden innan han fick välling och somnade senare än vanligt.
Inatt blev det en flaska välling igen :( Eller ja...litegranna välling för det hände en olycka i sängen vilket var märkligt.
Jag får ju ta Edvin på armen när jag går ner i trappen (gäller att vara pigg i fötter och skalle!) för att värma vällingen och allt var frid och fröjd när Edvin gosade på min axel medan jag gick och skakade flaskan hela trappen upp igen.
Lägger ner Edvin i sängen och SPLOOOSH säger det och hela flaskan rinner ur när han tar den till munnen. VAIHELVETE?!?!? Välling i hela sängen och över hela Edvins rygg :( KUL!

Jag tror fan det här huset är haunted...

Idag vaknade vi när Mange gjorde sig klar att åka till jobb....gäääsp så tidigt!
Hittills idag har vi inte gjort så mkt, Edvin sover redan så jag har tagit en dusch (ja, trots vattenbrist i stan?!) och sprungit med lite grejer upp å ner i trappen, sånt som är omöjligt när E är vaken för han står nere vid grinden och gallskriker om jag går upp....Fjantevante!
Får se vad vi tar oss för idag, regnar ute så jag är inte så sugen på att vara ute alls. Men imorrn kommer bovärden för nån elbesiktning och för att åtgärda lite felanmälningar från oss, så jag vill ösa ut tomma flyttlådor som nu blockerar hallen :/
Inga allvarliga fel egentligen, men bland annat har vi inga toaspeglar och så är Edvins element lite knas så man bara snurrar runt runt utan att kunna reglera värmen/kylan för nu är där KALLT!

Hmm...foton kommer! Ska nog rentav gå ut och fota utsidan nu kanske?


Tisdag på T-streetan

Gomidda tisdag!

Edvin sover middag och jag bara latar mig...det måste jag få ibland, även om jag ångrar det sen i efterhand. Annars är det så mkt "måsten" man vill få gjort medans vilden sover, men idag har jag ätit sen frulle och kikar nu på tv och msn:ar med Angelican.
Edvin verkar relativt feberfri idag, har inte tempat men han känns inte febrig. Han har sovit hela natten utan välling igen! Jag har haft en flaska vatten uppe som han fick dricka lite ur, blir ju törstig när man febrar ;)
Sovit GOTT och vaknade åtta...me like! Nu undrar jag bara om denna vällingbrist är feberrelaterad eller numera verklighet?!?

Ringt å lämnat återbud till min virriga sjukgymnast, usch jag vill verkligen inte dit mer... men hon vill ha en sista träff innan hon släpper mig säger hon, bara för jag var så tagen av smärtan jag hade. Fine...en sista träff får det väl bli nästa vecka.

Näe, nu börjar det faktiskt klia lite i kroppen...har inte ro i kroppen att lata mig!

Får se vad dagen erbjuder, kvällen blir i tvättens tecken...fan på tiden, smutstvätten tar över här på T-street! :s

Tänkte jag skulle se om jag hittar le camera och fota lite i vår nya hemvist sen...


ciao! ;)

Antal

- grader feber E hade inatt: 39,6, nu nere på lite behagligare febergrad
- gånger E åt välling inatt: noll
- tänder i Edvins mun: 6
- makaroner som ligger nedanför Edvins stol: 50?
- flyttlådor kvar att packa upp: sisådär 10?
- dagar kvar tills vilden fyller ett: 8
- dagar kvar till jul: alldeles för många ;)



Lugn och ro!

Ahh, här sitter man och plitar några rader...adventsljusstaken i köksfönstret här jämte är tänd och jag hör fotboll från tv:n i rummet jämte. Edvin sover sen lite mer än en timme och jag ska snart joina honom.
Stackarn har världens tråkigaste rum! Där står typ en lampa, en säng, en tältsäng (!), några flyttlådor och så en fårskinnsfäll på golvet...
Vårt sovrum är väl det rum som är någorlunda beboeligt just nu....ja köket möjligen oxå, men jag har tusen skåp att sortera och möblera om i... fick hjälp att packa ur alla flyttlådor till köket i söndags, men allt hamnade huller om buller så jag får ta en dag att känna in hur jag vill ha allting.
Jag har faktiskt lyckats få upp gardiner i både kök o v-rum idag :) Aningens för långa, men heeey?!

Edvin sover iaf gott här, vaknar å äter välling en gång per natt numera och ligger och gosar länge om mornarna. Mange tackar väl sin goda stjärna för att han inte vaknar oftare, eftersom det är han som fått krypa ur täcket de senaste nätterna :P
Han ska åka å jobba imorrn igen, jag känner mig såpass återställd att jag kan klara av en lugn dag härhemma (tror jag). Var hos sjukgymnasten idag igen och hon "mobiliserade" ryggen på mig (läs: knådade och vred och vände hårdhänt) och sen fick jag återigen ligga med den ljuvliga TNS-apparaten i en kvart... jag ska fortsätta göra mina övningar och har en ny tid igen på fredag, hon menade på att hon har svårt att släppa en klient som kommit in med så svåra smärtor som jag hade och iaf ville att jag skulle komma en gång till.

Efter besöket där passade jag på att handla en liten present, ett par kängor till min goa unge och en krans att hänga på ytterdörren.

Ikväll har Edvin badat badkar alldeles själv (han badade ihop med sin paps i förrgår men det räknas inte riktigt). Han är som vanligt mer vild än tam! ♥

Näe, nu slår ögonen snart ihop på mig... jag ska gå upp å lägga mig å fantisera om vad Edvins rum ska få för färg ;)

Pysspyss å gonatt!

På plats...

Hej hopp!

Vi är nu flyttade och på plats på T-street. Bök det var med direktbyte! Hon skulle in med sina saker och vi ut med våra och så vice versa på båda ställen...
Mitt ryggskott visade sig iaf vara en disk-utbuktning, kunde knappt hjälpa till med något alls i flytten :(
Igår fick jag en akuttid hos sjukgymnast och har nu övningar jag ska göra för att få den sablars disken på plats igen. Bull nog har jag även förbud att lyfta och böka runt och ska alltså VILA mesta möjliga....gaaah jag blir tokig!
Mange har ju därför fått vara hemma från jobb då jag inte kan ta hand om Edvin whatsoever :(
En person som håller koll på Edvin och en som bara går å inte får göra något = innebär noll uppackade flyttlådor och kliande fingrar...

Men men, vi är på plats och gillar läget helt enkelt...nu gör det för ont att sitta här så det är dags att röra lite på ryggen.

Ciao!

RSS 2.0