Myspys! :/

Första dagen med lecture i Lund idag, bra val av dag va?
Snön öser ner så jag hoppas att bussar/tåg går som vanligt idag...

Edvin busar här, vet inte hur många pinnaler han har lyckats slänga ner i toaletten idag...förstår inte hur någon kan vara så snabb!? (eller så är jag långsam...välj själv)

Han går just nu och övar på att säga "kex" av alla ord i vokabuläret...hihi.... "Kesch" blir det mest.
Han vägrar ju prata än så länge och det vore väl för jäkligt om hans första ord vore kex?!
Det MÅSTE ju bara bli mamma! :)

Nähä, eftersom jag fortfarande saknar visakort och mina pengar jag tog ut sist redan gått åt måste jag om banken innan jag ska tåga iväg...surt med pengar till Skånekort :(

Det här ser ut att kunna bli en lång dag...bara för 2 timmars lecture och vid den högst märkliga tidpunkten 12-14 av dagens alla möjliga. Blodsockerfall på tåget hem, jo jag tackar.

Näe, nu börjar det röra sig på övervåningen...

Ciao!



Jag är usel...

...men jag är väldigt medveten om det och jag skiter faktiskt fullkomligt i det oxå ;)

Det händer inte så jättemkt skoj i mitt liv faktiskt.


Däremot ska jag bjuda på en liten anekdot ifrån förra veckan som såhär i efterhand känns lite lagom "festligt". Ni kanske minns min svidande ångest från förra inlägget? Mitt visa-kort= vips borta, mitt körkort=vips borta...
I fredags var vi bjudna på examensfest för My som avlagt syrre-examen, jag stod på toa och lockade till mitt hår en smula då det bankar bryskt på dörren.
Mange ilar och öppnar och jag skulle betala tusen spänn för att få se hans min då han ser två biffiga väktare stå utanför..hihi
De frågar iaf efter mig och frågar om jag möjligtvis saknar ett körkort....Jeppidou, det kan ni hoppa upp å klappa muskelrövarna på att jag har!
Hör och häpna, gissa vad Svensson har gjort?! Hon har lyckats fjöla in både visakort och körkort i bankomaten :/ hoppla...inte konstigt om skiten fastnade, right?!
Jaja..jag bjuder på den! Tydligen är jag mig inte lik för de bad om annan legitimation för att legitimera att jag var jag...ehh, jaha...?

Examensfesten var trevlig, vi åkte dock hem halv nio med trött lillpys.
Helgen rasade iväg nästan omärkt.

Igår var jag i bibblan och pluggade, klippte av en decimeter hår (så nu har Edvin längre hår än mig i nacken...haha), handlade massa gott frukt/grönt på Özen och sen kom mina pojkar ner så vi åkte å handlade lite mat på Maxi oxå.

Edvin är inne i en extrem gnällperiod, jag blir galen på honom! Ingenting är bra och om man lyckas distrahera honom med nåt så stillas han bara i kanske 5 min max.

Jaja... underbart väder ute med sol, men kallt som en isbjörns rövhål. Jag är TRÖTT på kylan...ge mig vår för helvete! Iofs köpte vi ett litet fågelhus igår...skitfånigt men skoj å ha nåt å glo på när vi käkar i köket...
Får väl ladda upp med en stooor hög av småsten som man kan kasta på alla äckliga stora fåglar som jag inte vill ska äta av vår småfågelmat. När det gäller fåglar är jag en rasist, I admit! :)

Nu luktar det lite underligt från Edvins bakdel...men lika glad för det är han men gladast är nog pappan (som håller sig borta på övervåningen)

So long suckers!

I'm cursed!

Ja det måste fan ligga en förbannelse över mig, jag är övertygad!
Jag fattar ingenting...

Efter många om och men åkte vi igår och hämtade ut mitt förnyade körkort, eftersom det andra gått ut fick Mange följa med och styrka min identitet ;)
Därefter åker vi till Väla för att se om vi kan hitta en tavelbelysning till tavlan vi satt upp i hallen. Väl där tänkte jag kolla mitt saldo på kortet så jag matar in det i en bankomat som bara står och tuggar och tuggar och tuggar och till slut bara slukar mitt kort och det blir röd skärm, avstängd bankomat och jag får ut ett kvitto som säger att den inte kan mata ut mitt kort. NO SHIT!?!?
Blev ett kort och snopet Välabesök...

Väl hemma ringer jag min bank och ska spärra kortet för att beställa nytt. Kundservice skickar ut mig på talsvar där jag ska knappa in mitt personnummer och den inspelade rösten säger gång på gång att "numret stämmer inte, försök igen". Valsas fram och tillbaka mellan kundservice-killen som inte kan se felet och den här jäkla rösten som säger att jag inte finns... BAHH!
Ger upp och tänker att jag får väl helt enkelt vänta till dagen efter (idag) och gå ner till banken personligen, kan ju behöva få ut lite kontanter fram tills det att mitt nya kort kommer.

Idag gör jag mig i ordning och ska ner till banken och sen köpa födelsedagspresenter till kalaset vi var bjudna till i eftermiddag. Packar i ordning min väska och ska bara se till att kvittot jag fick ur bankomaten och körkort och allt väsentligt är med....men....kan inte hitta det nya körkortet, i jackfickan ligger bara det gamla som gått ut redan. PANIK! Det är för fan inte möjligt att tappa/slarva bort ett kort på mindre än 24 timmar?!?!
Jag fattar verkligen ingenting!

Jag är arg, trött, ledsen, förbannad...ja alla känslor icke av godo forsar genom min kropp :/ Som grädde på moset nr 1 har jag den roliga veckan och de krämpor min kära kropp lagt på sig efter Edvins födsel. Känns som höften ska lägga av helt och det gör OOONT!
Som grädde på moset 2 kom idag post-avin med mina pengar äntligen...jaha och hur ska jag hämta ut dem är det tänkt?

BAJS!

Ljuspunkter är att jag idag träffat mina goa flickisar med om möjligt ännu goare ungar...å så är Edvin min hjälte, älskade unge! ♥

Näe, whackosömn av lilleman idag så han är fortfarande vaken här...får se om han är pigg på å gå å sussa med mig strax :/


Nya tag!

Åh ljuvliga måndagmorgon....NOT!

Som mammaledig älskade jag den nya veckans start, men nu är det återigen måndagsångest som gäller.
Jag är ju då numera student igen och ja, jag vet faktiskt inte riktigt hur det känns.
Jag är dötrött på att ha att göra med Historiska i Lund så jag har beslutat mig för att ta tjuren vid hornen och göra klart min engelska (mitt egentligen hjärteämne) istället. Så framöver ska jag slita mitt hår över en grammatik- eller SPÖV-bok :/ (läs= Språklig översiktskurs/Lingvistik...läs again=hur meningar och ord ser ut och varför)
haha...läs återigen Svenssons översättning= bajs ;)
Men det var faktiskt roligt att börja rota i engelskahyllan härhemma, engelskan är det bästa jag nånsin läst på högskole/universitetsnivå. Där är det ordning och reda och raka rör, inte flum och massa ordbajs som på MAH och där FUNKAR kurserna så bra att de hålls konstanta...till skillnad från Historiska som verkar ändra sina kursers innehåll vareviga termin och därmed göra det omöjligt att komplettera. BAJS på er...

Så ja, så är läget...

Helgen har varit bra (ni märker vad jag skiftat nu sen förut va? innan älskade jag vardagar och tyckte att helgerna var blaha) lördagen var vi bara här hemma och hade det bra. Spelade på kusar och fick 2x6 rätt, men tradigt nog bara 2x18 spänn. Kollade film och åt ostbricka med vin.
Igår fick vi besök av pajkens morfar, mormor och morbror :) Hade en härlig dag ihop, tack för allt ♥
Under kvällen igår blev vi även av med den gamla soffan, lovely! En mkt glad tjej från Malmö gjorde en mkt bra affär och vi blev nog om möjligt ännu gladare. Nu kan vi äntligen inreda klart i v-rummet!

Jag undrar när han som är pappaledig har tänkt vakna och komma ner och vara just det...pappaledig...

Jaja, dags att ta tag i dagen. Ska fixa i ordning alla papper och pinaler och se om jag behöver förnya några kompendier (kompendium?). Allra först ges SPÖV:en och grammatiken körs igång först i april, så vi får se hur jag ska lägga upp våren. Sen i mitt-termin drar Mah igång med uppsatsen.

Men allra först får jag ta tag i Edvins nygräddade blöja!

Vilken plus-dag på nåt vis!

Oj, jag sitter här lite alldeles omtumlad!

Som den lille fattiglapp jag är (och har varit typ alltid...haha) så har jag faktiskt nappat på det här med SMS-guld. Jag har ju haft ringar ggr 2 med ingraverat namn i - och så nämner vi aldrig det igen - samt lite annat guld som jag ALDRIG någonsin använder. Jag är en silvertjej..passar inte alls i rödguld.
Tänkte att jo jag kan ju faktiskt skicka iväg det och se hur mkt man får för det. Nån hundring ska man väl lyckas få ;)
Jag skickade iväg brevet igår och idag kommer sms om vad jag kommer få utbetalat...och OOOOJ vad jag blev förvånad! Jag fick bra betalt, riktigt bra betalt...
Så jag kan inte annat än rekommendera denna tjänst, om ni nu är som jag och har smyckeskräp liggande.

Idag har jag alltså varit lite duktig och tagit tag i mitt liv en smula. Jättejobbigt med facit i hand...
Som plåster på såren har jag spenderat alla mina kläd-presentkort oxå...

Så idag går vi med lite minus mkt mkt plus! :)

Sunny day!

Försöker hålla humöret uppe...solsken och inte så sablars äckligt kallt ute - tummen upp!
Har nog tänkt att göra mig i ordning här och sen traska ner en vända, antagligen ensam (?) till stan för att vara lite duktig. Vad det innebär är en hemlis än så länge, till och med för mig själv...typ

Bita i det sura äpplet
Ta tjuren vid hornen

Ja ni fattar va?


Hahaha...


Troget

Det är roligt att se att ni fortfarande envisas med att kolla min blogg trots bloggtorkan!
Bloggen är ju lite av en ventil för mig, jag är en extrem känslomänniska tror jag men jag kväver det inom mig oftast. Det kommer liksom inte ut i ord, annat än som skrivet...även om jag censurerar ENORMT när jag skriver något här.
Oftast när jag har en lite syrlig ton är jag i själva verket skogstokig ;)

Så ja, jag ska erkänna - jag har varit skogstokig den senaste veckan! haha
Verkar dock lätta liiiite nu och hoppas på bättring bara inom några dagar. Så mkt som spelar in och mestadels beror allting bara på ren frustration.
Edvin är min solstråle ♥

Jag har drabbats av två stora laster :s
Nummer ett är givetvis semlan som börjat dyka upp typ ÖVERALLT och retas med min karaktär. Igår när jag och Eddo var på stan lyckades jag faktiskt stå emot begäret...vilket jag ångrade surt framåt kvällen!
Vi lallade ner på stan en runda, jag lämnade tillbaka den dära dublettkjolen jag köpte innan jul och tog foto till nya körkortet. En bukett med underbara mörklila tulpaner fick följa med hem oxå. Eddo sov genom hela besöket och vaknade när jag råkade smälla igen brevlådan...klumpis is my middle name!
Nummer två är Betapet. Varje ledig stund sitter jag å Mange där och spelar. Det är ju iofs en ganska nyttig last, lite hjärngympa skadar ju inte. Hoppas det ska hjälpa inför en kämpig vårtermin med gud-hjälpe-mig-uppsats.

Jag är sjukt trött på snön nu... eller nja, jag är egentligen bara sjukt trött på denna jäkla damm :( Mange vågade ju inte ha pumpen igång dygnet runt så ja - suprise då - skiten frös ju så nu får vi gå å banka hål i isen flera gånger om dagen. Vet i sören om de små satarna överlevt...och OM de nu lever så överväger jag att sälja dem. Tänk sen när de ska ha mat och man ska rengöra skiten från allt som trillar ner i. Nja, inte min grej. Vet ju hur mkt jobb det är med damm, päronen har ju en där hemma.

Nu spelar de musik på teven och Edvin kommer springande från hallen och ställer sig och knäknixar och nickar med huvudet. SÖTRUMPA!!!
Får väl gå å kolla vad han pillade med ute i hallen, var väldigt tyst därute innan han kom rusande.

Dagens planer?! Ingen aning...jag hoppas vår reparatör har tid att komma förbi. Vi saknar ju fortfarande speglar i båda badrummen bland annat.

Ingen som vill ha vår jävla soffa?!?! Ni FÅR den alltså... om jag så ska behöva slänga den efter er :/

Bus-inventering var det!


Såhär hittar man alltsom oftast Edvin, eller allra helst står han och hoppar i vagnen...bra svikt ju!

Blivit en riktig pappagris! Här ser ni en sneakpeak på nya soffan och vårt vita v-rum.




Lite upp-å-ner-tillvaro

Känner egentligen ingen lust att blogga alls...tappat suget rejält, har så mkt annat att stå i som hopar sig runtom mig så dator öht är inte prioriterat.

Vi har nu bott här i sisådär 1,5 månad och ännu är det knappt beboeligt :(
Trettonhelgen var svärisarna här och då passade vi på att åka ut till Ekeby och hämta vår nya soffa. En matta fick även följa med och svärmams tyckte vi skulle ha två fina kuddar oxå.
Vi stortrivs med soffan, men hjälp vad stor den är jämfört med den gamla! Ihoppusslad by moi är den dessutom *stolt*
Däremot fick vi ju tummarna ur så sent med att lägga ut den gamla soffan på Blocket, så den står här än inknödd mot ena väggen för att ta så lite plats som möjligt.
Har fått massa mail och nu tror jag att iaf en är riktigt intresserad. Vi var på vippen att skänka bort den eller köra den till tippen men det kändes så onödigt att köra en fullt duglig soffa till tippen! Men jag hatar att sälja saker sådär :(

Jag är ju nu officiellt inte mammaledig längre :( Ohyggligt jobbigt psykiskt måste jag säga...trodde inte det skulle vara så jobbigt att lämna över min skatt i sin fars händer och ansvar, men det är skittufft.
Iofs har han ju inte förvaltat sin föräldraledighet än direkt... jag är ju fortfarande hemma och är den som gör allt fortfarande. Han kan inte riktigt släppa jobbet, har nåt kvar att reda ut tydligen så än har jag inte börjat studera.

I lördags var vi en snabbis om Frösakull. Var märkligt att besöka detta sommarparadis mitt i vintern och se svärpaps skotta snö ;) Det var 6 minus ute (kändes som minus 60) och 7 plus inne i det varmaste rummet...haha...så vi stod och huttrade och fikade i det minsta sovrummet ;)
Edvin sov sig igenom i stort sett hela besöket, vaknade först då vi tänkt åka tillbaka så vi tog en snabb promenad runt kvarteret mest. Ispinnar till ben trots långkallingar.
Jag säger som Nina, "Jag är inte gjord för det här klimatet"...haha...Iofs stämmer det kanske bättre in på henne iom att hon är adopterad från Indien :P

Får väl se hur den här veckan ser ut... hoppas vi får ordning på tillvaron för vi tär på varann när vi bara går härhemma båda två.
Jag tvättar, städar, plockar, diskar, lagar mat och på det sköter Edvin så han har det bra, så mkt tid finns inte till annat.
Det bästa nu är att "I en annan del av Köping" är tillbaka på teve...avnjöt det med en fruktsallad igår.

Oj, nu kommer Eddo med hela huvudet (håret?!?!?) fullt med kräk...hur fan lyckas man?!

Bad nästa!

Nummer ett

Gott nytt år! Första inlägget 2010 (skrev 1020 i all hast, hoppsansa där vill jag inte va!)
Skönt med ett jämnt år igen ;)

Nyårsaftonen spenderades med Ciliah, Micke och Matilda :) Tusen tack för en underbar kväll! God mat, god dricka och ännu goare sällskap. Sötnötterna sov sött i Matildas rum under tolvslaget.
Efter en "ostbricka" och mer eller mindre allvarliga diskussionsämnen lassade vi in sovande kiddo i bilen och for hem igen.

Edvin gav oss sovmorron till tio i elva :) Någon (den som inte körde) var rätt bakis faktiskt efter att det blandats friskt.
Blev lite målande som vanligt...detta jävla målande! 4 strykningar per vägg får vara nog.
Nu är det en vägg kvar.

Försöker språka med min mor i tfn men det verkar vara tjall på tråden.

Får hämta mobilen...tjipp!