Jag lever...

...och tar snart sommarlov!

Det har varit lite mkt på sistone så jag har verkligen inte varit människa på riktigt.
Uppsatsen är nu inlämnad, slutseminarie på onsdag.
Tentan i grammatik är skriven i torsdags, svår var den så jag hoppas jag tur. Givet-jävla-vis så lägger Mah seminariet samma dag, samma tid, som översättningstentan och ingen av dem kan rubbas. KUL! Med andra ord så kan jag inte ta ut någon examen förrän den är skriven och den ges nästa gång som omtenta i augusti...SUCK!
Min vanliga tur...
Jag har sökt lite jobb iaf, men jobbfronten verkar en aning mörk med min ämneskombination. Man ska vara Ma/No-lärare, förskolelärare eller modersmålslärare i swahili/urdu/språknialdrighörttalas om förstår ni...

Efter tentan åkte familjen Svensson/Osbäck till Busfabriken i några timmar. Edvin klättrade av sig och jagade Elefanten så vi är nog nöjda för ett bra tag framöver.
I fredags kom mina päron ner och stannade hela helgen. I fredags åkte vi och rekade lite på byggvaruhandlar, hade tänkt köpa staket för att skärma av i trädgården men det hela slutade med att vi hävde igen dammen istället. Så nu är vår trädgårdsdamm ett minne blott! :) Känns riktigt bra och vår gräsplätt (blivande gräsplätt, nu jordhög) ser riktigt stor ut nu.
Mange var iväg hela fredagen i Danmark med sitt nya jobb, japp nu är det "outat". Han kommer från och med augusti sitta i Malmö på ett konkurrerande företag, och han verkar förbaskat glad över det.
Vi är båda ganska rejält trötta på hur förra företaget ibland kunde utnyttja sina anställda och att det aldrig verkade vara nån riktig ordning och reda. Så nu håller vi tummar och tår för detta jobbet!

Lördagen spenderade vi i trädgården, eftermiddagen åkte vi båt över till DK och köpte lite godis och öl. Som pappa sa "det är ju tjänstefel att vara här och inte åka över för öl".
Grillade gott på kvällen och sen bara päste vi i soffan, lite småsletna för det var ett jäklars jobb att få igen dammen.

Igår velade vi länge och väl över vad vi skulle göra. Vädret kändes inte så stabilt men till slut åkte jag, Eddo och mina päron till Sofiero för att se på rhododendron (?)-utställningen. Varit liiiite kallt i år så de var ju förstås lite sena, så det blev en härligt dyr promenad i området innan himlen öppnade sig och vi åkte hem.
Päronen åkte hemåt igen, tack så hjärtans för allt!! ♥
Vi tog en middagsnap med Edvin i soffan och sen var det "vanlig" söndag igen med tråk, tråk, tråk...

Veckan nu är relativt oplanerad. Imorrn ska Mange på hemligheter på förmiddan, Eddo och jag (?) till BVC imorrn em. Onsdag heldagsseminarie med middag på eftermiddag/kväll.
Sen tror jag vi är obokade :) Bortsett från lite småkompletterande på uppsatsen gissar jag...

Näe, nu luktar den där lille ligisten en aning illa, pudra näsan nästa!

baaahh...

...nu stänger jag ner mitt "kära" word-dokument för idag och slänger mig i säng.
Nu känns det som att det bara är slutfixande kvar och det är sååå skönt...
Varit en lång dag idag, klockan ringde 06 och jag har hunnit med både uppsatsskrivande i Lund och sista engelska-tillfället innan tentan nästa vecka.
Mina hjärtan kom och hämtade mig i skolan idag...skönt då jag hade en väska tung som bly :( Examen och ryggproblem igen är ju inte riktigt vad jag ser fram emot...inte kombinationen iaf, examen ok då..

Nu hoppas jag kunna släppa uppsatsen över helgen så jag kan fokusera på grammatiken...ser ut som om helgen kommer spenderas i stugan vilket ska bli härligt om detta goa väder håller i sig. (?)

tråkigt skoldravvel jag vet, men det är mest det nu :( I övrigt kan jag meddela att Edvin är inne i en hopplös period nu. Han trotsar HELA tiden,klättrar överallt, springer hejdlöst i soffan och nu har han även den fula ovanan att vara uppe riktigt riktigt sent om kvällarna. Det spelar ingen roll om han sover middag länge i 2,5 timme - eller som idag bara den stund det tog för dem att köra till Lund - så är han uppe till minst 21.30.
Ingen egentid alls med andra ord, men idag var jag tvungen så jag sitter tills nu....

Men nu måste jag sova...jag är sist i säng för ovanlighetens skull ;)

psykbryt

igår hade jag nog ett av mina värre psykbryt ever...meeen idag känns det hela liiiite bättre.
har suttit större delen av min vakna tid med uppsatsen, börjar se ett slut på eländet nu. på måndag ska den in!
sitter och filar på den nu oxå, men får nöja mig med å läsa mest då en pys sitter gränsle i mitt knä och sover (?), pekfingervals och inga stora begynnelsebokstäver m a o...haha!

nästa krux blir att finna tiden att plugga inför nästa veckas engelskatenta :s

ska bli så skönt när allt är över...sommarlov!
edvin har fått dagisplats (vårt 4e-val men iaf) och mange har lite nytt på g, "bara" min situation som ska lösas nu.

näe,  tillbaks in i flitens tecken

När pappan är borta...

...njuter mamman och sonen som bara den :)

Nja, sanning med modifikation kanske... men vi är iaf ensamma hemma jag och pysas. Vi har kvalitetstid till max ♥
Jag har tur som har en riktig liten kramis till son, det är så underbart när han slänger armarna om halsen och trycker mig nära. Flera flera gånger idag har vi bara satt oss ner och myst, underbart för det känns som om vi har massa förlorad tid :(
Jag trivs verkligen inte när jag måste åka tidigt på morgonen och komma hem halv sex på kvällen, det passar helt enkelt inte mig...ska göra allt i min makt för att INTE ha det så i framtiden.
Kan för allt i världen inte förstå mig på de människor som skaffar barn men sen plötsligt inte har tid för dem utan måste jobba jobba jobba....vad är viktigast liksom? pengar?!?

sidospår

Pappan är alltså i stugan och hjälper sin far att renovera lite, verkar komma hem tidigast imorrn kväll.
Medan Edvin sover skriver jag på uppsatsen även om mina ögon gärna hade slagit igen de oxå, en tuff natt då jag legat vaken mkt.
Hade ju gärna följt med till stugan men de ska slipa golv och joxa så det är inte mkt rum att ta vägen precis, tråkigt väder ute och lilleman kan ju gärna inte sova i bullret av slipmaskinen...jag får väl inte speciellt mkt mer gjort där heller gissar jag.

Vad vi ska hitta på imorgon får vi se...kanske gå till Jordbodalen och mata ankorna? Får se hur vädret blir, jag är verkligen ingen "kläder-efter-väder"-människa utan stannar hellre inne om jag inte måste ut.

På söndag kommer mormor och morfar ner...vi längtar!


Näe nu ska jag ta å återvända till min popcornbunke faktiskt...jag pausar med skriverier ikväll för jag är för TRÖTT...


Jo, grattis förresten till Tyra med familj som fått en liten tjej idag :) Första jämnåringen som får syskon med Anton hack i häl. GRATTIS och hoppas vi kan ses snart ♥


Popcorn nästa!


Visste ni förresten att kossor "knorrar" istället för att säga mu??

(inte bara kossor förresten utan alla djur utom fågel och hund)




Upp som en sol...

...ner som en kraschad pannkaka

Igår var jag på sånt glad-humör men idag är allt mest pest och pina.
Paniken har gripit tag i mig och jag kommer inte loss...
Försöker få ihop en träff med vår handledare men det verkar stört omöjligt att få träffa honom öga mot öga :( Om man nu kan vara anträffbar jämt via tfn eller skype borde man väl ha tid att ses irl??
Det känns lite märkligt att inte ens ha träffat sin handledare under en hel termin...liksom...

Jaja, har inte tid att skriva nåt...annat än uppsats vill säga, men nu vet ni läget.

Lägger ut lite ögongodis till mormor och morfar! Hoppas vi kan ses i helgen?
Grattis i förskott till pappa som fyller år imorrn.

Att åka sagoslottet på Liseberg var SPÄNNANDE!!! (både för mor och son som synes! haha)

Edvin inte bara hälsade på kaninerna, man kan väl mer eller mindre säga att han trakasserade de stackarna ;) Vi fick bära honom därifrån...



Härligt att leka ute!



Nu när vårsolen visar sig alltmer blir polisen aktivare än nånsin!
Tur man kan muta en sån här liten potatisgris med kex ;)


Händelserik helg :)

I fredags gick vi upp i ottan och satte oss i bilen med mål Gööööötlaborg :)
Det blev valsande på stan, glodde i en mängd roliga barnklädesbutiker bland annat. Efter lunch blev vi dock lite trötta på det, vi var ju då inte direkt ensamma på stan heller. Många som slutat tidigt och tänkte springa ärenden.
Vi styrde istället kosan till Liseberg. Edvin var helt SALIG! Käkade lite där och sen blev det lite åkande i attraktioner, bäst var såklart Farfars Bilar :) Han rattade på som en tok och vägrade hoppa ur när vi var klara...oops!
Trodde han skulle vara lite blyg inför alla kaniner som sprang runt där men ICKE, han var nästan lite påträngande då han hela tiden sprang fram till dem och skulle krama och ta i hand, lilla hjärtat ♥
Efter några timmar där var vi trötta allesammans och det tog två röda innan han somnade i bilen söderut igen.

Stannade i stugan där P,L,L&E samt farmor och farfar väntade. Lukas hade längtat så efter Edvin, Ellie busar ju lite dåligt än så länge ;) 3 veckor gammal är hon nu och en kopia av sin storebror.
Tur man bestämt att det inte blir bebis på några år!
Blev lite pizza och slappande innan vi nöjt knoppade in.

På lördagen var målet för dagen att ta oss ut till Wapnö gård och deras utsläpp av kossorna. Folkfest ordentligt. MASSOR med folk som stod i långa rader för att se de knasiga krumbukter kossorna skulle ta sig för. Jag tyckte dock de var ganska slokna i sina glädjesprång, möjligen för att jag var smutsig från Edvins stövlar (han var lite tjurig och rastlös innan då korna tydligen behövde en "ko-kvart" och jag försökte med alla medel hålla honom lugn) och genomfrusen.
Åkte sen till maxi och handlade inför middag, laxknyten och senare pannacotta. Gjorde vi nåt mer? Minnet är kort kan jag lova...

Söndagen bjöds vi på jättefint väder så vi var ute nästan hela dagen. Var på stranden, lekte i trädgården och bara njöt. Yours truly njöt kanske lite väl bra och går nu under kulören röd/rosa/bränd.
Kändes vemodigt att åka därifrån när det var så fint, men runt 18 åkte vi iaf. Härhemma blev det bad, lite mat och sen bumse i säng.

Idag har hela familjen varit på dagis (ja jag envisas med att skriva så!) och hälsat på. Känns kalasbra och Edvin acklimatiserade sig direkt, ville rentav inte gå hem igen...bådar ju gott iaf!

Näe, nu är det slut på vilan och tillbaka till böckerna!

ciao