Discokung :)

Idag har Edvin som vanligt varit hos barnen och jag oxå...mina barn....
Min dag har varit som vanligt. Edvin har varit på disco :)
Hela dagiset hade höstdisco med goa danslåtar, saft och salta pinnar. Fick se lite bilder från spektaklet å visst såg de ut att ha haft skoj.
Efter jag hämtat kungen åkte jag och ers höghet till Center Syd för å inhandla höstkängor och ett par thermobrallor...tänkte även att jag skulle göra åt mitt presentkort på lite kläder men där sa minsann ers höghet nätack.
Så ilsk å tråkig unge man har ibland :(

Just nu badar kungen å jag "viker tvätt"...ser ni väl? är förstås klar med den sysslan å ville ha en paus innan diskmaskinen pockar på min uppmärksamhet.

Får bli en tidig kväll ikväll, trots att Edvin sovit tre nätter i rad i sin säng HELA natten så går jag å lägger mig på tok för sent....

Näe, nu skvätter han ner hela badrummet

so long

jo

vi lever, frodas å mår bra.
orkar bara inte sitta här, å har väl egentligen inte tid heller...så mkt annat å fixa med.
Idag har vi haft finbesök av Liza, we ♥ you!
ska ta en väldigt sen dusch å sen slänga mig i säng å slå igen de blå.

Redan onsdag imorgon....jaiks!

Elak mamma

Usch, jag gillar inte det här med inhalatorn :( Eller jo, det hade jag kanske gjort om det nu varit en annan värld och en annan tid då Edvin oxå gillade den.
Men. Han. Gillar. Den. INTE!
Han lägger sig tillrätta så fint när jag kommer med "näbben" och säger "jaaaaa" när jag frågar om han är redo att puffa. Men så fort masken åker på håller han andan å sen fäktar han bort masken i panik....bahhh
Så de senaste gångerna har det blivit till att hålla fast honom och utnyttja det faktum att han skriker för då andas han iaf in :(
Känns inte alls bra... men jag antar att han bara måste vänja sig.

Jag sitter här med skallebang....kom på mig själv med att ha glömt morronkaffet OCH att ha brillor på mig, så nu sitter jag här, glasögonormen med en stor kopp kaffe och en eller två (läs 8) rutor Mmmmmarabou.

Börjar bli lite lätt skogstokig på att bara gå hemma, mår inte alls bra av det. Dumspiral jag hamnar i oxå, eftersom jag inte mår bra så går jag bara hemma å sunkar istället för att ta oss ut o hitta på nåt. Det är ju inte så att vi är döende.
Igår var vi iaf ute nån timme på eftermiddagen, körde lite "tytte" (motorcykel) och jag filmade. På lekplatsen var "Haaaman" å pojkarna lekte så fint ihop :) Roligt att så många från Eddos avdelning på dagis bor precis om knuten. Ni har ju sett hur nära vi har till lekplatsen, och "Haaaman" bor bara ett hus bort därifrån.
(Ni förstår att grabben heter Herman eller?)

Kommit på oss med att vi inte filmat en sekund på flera månader så idag och igår har jag filmat lite, så roligt nu när han babblar på lite och man kan fråga honom om saker å få någorlunda vettiga svar i allt dregglandet.
Tror vi har fler tänder på g igen...hänger alltid en salivsträng från lillemans haka...så myyys! haha

Imorrn ska vi försöka oss på dagis igen, det behöver vi båda två. Jag blir lite smått galen på att behöva sitta å kika på "Lack's" (Lukas) å "Lellie" (Ellie) dagarna i ända. Det är det bästa Edvin vet för tillfället, lite smått fanatisk i kusin Lukas. Och Lukas på dagis oxå för den delen...
Får nog beställa lite nya videoklipp på de båda barnens hemsidor, för jag börjar åtminstone tröttna ;)

Nu fick lillen ta ett akutbad efter en liten blöjincident...så tjipp!


Hämtar andan...

Vabbar idag...
Spenderade halva helgen på barnakuten respektive infektionsavdelningen i Lund :(
Edvin är förkyld igen å det har satt sig på luftrören, as usual.
Åkte in å fick inhalera airomir, adrenalin och fick kortison med jämna mellanrum, men syresättningen ökade och föll  hela tiden så vi fick läggas in över natten för att fortsätta behandlingen.
Var ju inte riktigt planerat :(
Så där låg vi, jag å lilleman å stökade hela natten å var tredje timma kom de å lät han inhalera och tog ny syremätning. Blev inte så mkt bättre under natten så från fem å framåt fick han "sova" med syrgas-mask...bök!
Morgonens mätningar blev bättre så efter förmiddagsronden blev vi hemskickade och diagnosticerade "förkylningsastmatiker" å fick recept på inhalatorer och sån optichamber....
Skönt å ha det hemma nu iaf, nu vill vi inte vara på sjukhus mer!
Edvin har varit en stjärna under vistelsen ♥

Tvättar å stökar bäst jag kan....tvättar kläderna som luktar sjukhus, fyfasiken så illa det luktar nu känner man. Otäck doft!

Ska väl sätta tänderna i lite jobb... å fixa med sånt som är ofixbart när lilleman/klåfingerman är vaken. Egentligen vill jag bara sova...men då blir inget gjort!

tjo

Ordning å reda...

Nu börjar jag bli trött på att ha oordning med precis ALLT härhemma.
  • All post å viktiga papper är i en enda röra
  • Jag skulle behöva planera å förbereda en massa jobb, nu känns det som om jag bara lallar runt å inte vet hur jag ska göra. Behöver ha tid att sitta ner med klasslärare å spec, men alla är busy busy busy
  • En byrå i sovrummet, sängben till vår binge och lite lampor hade gjort livet a whole lot easier
  • Ska bli skönt att börja få in lite lön, även om det inte är nån massiv summa jag tjänar och än mindre eftersom jag bara jobbar halvtid
  • Höstkyla och vintern stressar mig, vi behöver bunkra upp med kläder hela familjen (låter som vi ska gå i ide)
  • Jag har så många göra-punkter, men jag får inget gjort då allting hänger på att något annat först måste fixas å redas upp men det då ligger på någon annans bord
  • Ibland är det inte roligt med inredning i bara svart och vitt....putseliputs all day long!
  • Det ringer dagligen x antal människor och söker en annan herre eller ett annat företag som ägts av denne herre på detta nummer. Vafaaaaan, å så ringer man Telia å det är 40 min kö....
  • Som grädde på moset får vi dessutom massa inkassobrev och andra roliga räkningar skickade till vår adress, men adresserat till lägenhetens första ägare
  • Varde ljus!!!!
  • Blir inte klok på hur man egentligen ska hantera parkettgolv?
  • Tvätt, tvätt och åter tvätt....vart kommer alltifrån?
  • Vi skulle hämtat ut vår tavla förra fredagen...suck

Tur det finns ljuspunkter!
  • Jag trivs med att jobba
  • Jag har mkt tid med min älskade lillkille
  • Ovan nämnde kille trivs som fisken i vattnet på dagis, två dagar i rad nu utan tårar!
  • Jag ÄLSKAR hans dagis, det är så rätt
  • Imorrn är det fredag och efter några ensamma dagar kommer Pappa Nannus hem
  • Jag har smaskat Ben & Jerry´s Strawberry Cheesecake i sängen, man kan ha det sämre
  • Härligt soligt höstväder! Varit ute å lekt 2,5 timme i eftermiddag på lekplatsen, likadant igår :)
  • Edvin somnar nu mellan 19-20 varje dag
  • Nu ska jag strax hänga tvätt å sen gå å lägga mig jämte min sängkamrat....mys å sova!
Pyss

Tyst å tomt i huset...

Sitter här hemma å bara väntar otåligt på att få hämta hem min lille parvel. Slutar 12 både ons och torsdag å eftersom det är mitt i maten och dags å sussa på dagis då så har vi kommit överens om att han sover klart där innan jag hämtar. Så nu när jag själv ätit sitter jag mest här och försöker få saker gjorda på datorn som jag aldrig hinner annars.
Har iaf hunnit omplacera oss gällande Bvc, kräver ju mitt medgivande å jaddejadde för att byta till Bvc här nere.
Nu sitter jag med lönerapport....jippi så skoj. Måste se så timmar å allt stämmer.

Jaha annars?
Härligt å fint höstväder ute men snorkallt om mornarna. Imorse såg vi knappt ut genom fönsterna för det var så dimmigt ute.
Jobbet rullar på och dagis rullar på bra. Nu gråter han inte alla mornar då jag lämnar (men nästan!) och jag vet att han trivs bra och har roligt tills dess att jag kommer igen. Han har börjat lära sig deras rutiner och är inte så orolig så fort något nytt sker och han till och med sover jättegott där :)
Underbart!!
Nu måndag-tisdag har jag vikarierat i klassen som lärare men nu resten som mitt vanliga jobb, å fy bubblan så skönt å va tillbaka som "mig". Klassen är jättego men överlag tjafsig, snackig och de har dåligt med respekt för andra. Huvudsaken är ju att det klaffar mellan mig och "min" elev och det tycker jag det gör.
Nu ska vi bara skaffa oss våra egna rutiner och arbetssätt.

I helgen var vi i Frösakull för troligtvis sista gången för i år. Såå skönt väder och vi var ute mkt, paradiset för Edvin. Sen var ju Nano å Sasse där oxå. (=Farmor & Hasse/Farfar)

Nu längtar vi efter Mormor o Morfar oxå som tusan. Hoppas vi kanske kan ses i helgen, och vi längtar "hem" till Småland oxå för det var evigheter sen vi var uppe.
Varje gång någon ringer hit å jag pratat klart frågar Edvin om det var "Momo"/"Nonno" å när jag säger nej så säger han "Pappa Nannus"....haha söter.... tydligen pratar jag mest med mormor å pappa Magnus ;)
Själv heter jag "Mamma Kicka".

Näe vad ska jag mer skriva om?
Imorrn fyller syssling Nils två år :) Grattis! Med andra ord är det bara 2 månader och en dag tills vi har en tvååring i huset oxå...Mammas lille kille ♥

Näe, ska nog gå ut i köket å fixa i ordning lite mellis å ta med ut sen när jag hämtar pysas. Får passa på å vara ute nu när det är så fint, fika lite på lekplatsen å så.
Pappan är i hufvudstaden tills imorrn så nu styr jag å Edvin över hemmatillvaron preciiiiiiiiis som vi vill och jag gissar på att en liten bus-kalufs kommer ligga å snusa på pappans kudde inatt.


Nu kom jag på vad jag svor över mig själv å göra igår....jag ska skriva upp ord lilleman säger och ladda kameran så vi kan filma honom oxå. Missat några månader nu och det grämer mig...

So long

Bajsch...

Allt är bajsch just nu...det verkar vara det roligaste som finns. "Bajsch bajsch bajsch" hör jag dagarna i ända ;) Lite lätt trött man blir på det!
Men han är söt å allt är förlåtet...

Det går bra på dagis, trots långhelg då han inte var där pga studiedag i fredags. Han är lite smålessen emellanåt och storgråter när jag går men han ska ändå vinka i fönstret å det går över fort säger de. Men han trivs där och det märks stor skillnad från det andra stället. Där började han vända och vrida sig så fort han såg vart vagnen var på väg och då vi gick mot grinden där så såg man riktigt paniken i hans kropp. Här börjar han böla först efter att han sprungit in genom grindar och själv öppnat dörr, tagit av kläder och förstår att jag inte följer med in.
I love this dagis!!
Idag hade han till å med själv gått in efter maten å lagt sig på sin madrass för å vila...så stolt man är! Mammas stora kille ♥ Man slås varje dag över hur mkt och hur fort han egentligen lär sig saker nu...svårt å hänga med!

Jobbet går bra, idag har jag jobbat från 10-15, lite lagom sådär ;) Dessutom var min grabb sjuk så jag fick plötsligt 20 elever istället men ombyte förnöjer.
Nytt schema är lagt och eftersom jag jobbar halvtid bara så har jag tisdagar ledigt som det är nu, får se om det funkar rent praktiskt annars får vi ändra men just nu känns det bra.

Vi ska alltså ha ännu en ledig mysdag imorrn jag å lillepys :)

Nu är jag så trött att ögonen snart torkar ihop....känner lite obehag i halsen oxå så jag ska försöka sova bort detta illavarsel.

so long suckers