Utlovat:

Som utlovats följer en bildkavalkad...
Edvin är på dagis själv så jag sysselsätter mig bäst jag kan, har ju "jour" ifall det skulle krisa så jag håller mig hemma och gör det jag gör bäst....städar ;)
Tror han är bättre på å sysselsätta sig än vad jag är, lite nervös är man allt!

Lite gammalt å lite nytt:


Edvin & Mamman har ny mysig morgonrutin, äta gröt tillsammans vid köksbordet. Här är det som synes i gamla lyan, guh så skönt å va därifrån!

Edvin fick sova middag i mammas å pappas säng (som ni ser är vårt sovrum för tillfället lågprio!) och var för en sekund färdignannad å pratade lite med mamman som var ute i köket....sen blev det tyst igen å jag gick för att kolla vart han blev av. Tydligen ångrade han sig och blev lite trött igen för såhär hittade jag honom halvvägs ner på golvet/halvvägs upp i sängen (?) sovandes igen ;)

Här bor vi nu! Övervåningen närmast håller vi till :)

Hänger ni med eller?

Vart man än vänder sig så är där en taaktooo!

Som sagt, traktorer everywhere!!

Vårt kök, minus två taklampor som ska inhandlas nästa månad.

Vy över "vardagsrummet" från köket sett. Det som saknas här är tv-bänk och tv samt en tavla som vi ska ha upp till vänster om balkongdörren. Vi har tavlan härhemma men den måste ramas om/ta bort ram först. Soffan är en bäddsoffa som har förvaring under hela divanen, skitsmidigt!

Lillpys rum. Mestadels Ikea som synes ;) Det vi saknar här är taklampa och fönsterlampa. Jag hade gärna haft en större lekmatta på golvet då de tar upp så mkt dunsar och ljud, men fick ge mig och kompromissa.

Baaabasängen ;)

Sett från Edvins rum, vårt sovrum ligger härom närmsta högtalaren och hallen/toa/klädkammare/kontor ligger till vänster om bortre högtalaren.

Sett från Edvins ena fönster...

...och från det andra fönstret!

Från balkongen där vi har kvällssol :)

Sådärja...då har jag bistått med massa bilder. Bilder från kontor, toa, hall och vårt sovrum får vänta tills vi fått iordning lite till. På kontoret saknas iofs bara en matta, men där står solen rätt in just nu så jag har fått stänga in mig med rullgardinerna nere, alltså inte så roligt ljus iaf.

Så håll till godo!

Nu ska jag städa vidare! Efter lunch ska jag/vi ner en snabb sväng å säga hej på nya jobbet och sen en sista (?) sväng till gamla lyan för att sen lämna nycklarna I hope.

 


Ny vecka...

Måndag och idag har vi (som vanligt känns det som) varit borta "hos barnen" på dagis (jamen skjut mig då!) och lekt en stund.
Idag har han varit ute och vi försöker testa att vinka hejdå och sen att jag sätter mig i personalrummet en stund, men han blir ledsen och väldigt oföretagsam trots att han är ute vilket han älskar...usch...det är jobbigt!
När jag är med där är han hur tuff som helst och springer runt å bryr sig inte alls om vart jag är bara han vet ATT jag är där.
Fått köra lite dubbelpass där nu för att han ska lära känna fröknarna (jamen skjut mig då!) bättre och känna sig trygg med dem. De är kalasbra och jag känner mig hur trygg som helst med dem.
Tanken var att jag imorrn skulle cykla/köra ner till mitt jobb en kort stund under tiden han inskolas men det vågar vi oss inte på ännu, än sålänge stannar jag på området iaf.
När Edvin sovit middag ska vi dit å leka en stund till....sen får vi se hur behovet ser ut framöver.

I helgen har vi varit flitiga som små myror :)
I lördags rensade och plockade och packade upp så nu är det kanske 2-3 lådor kvar bara och de måste vi vänta med tills vi fått upp lampor och annat...o de måste förstås köpas först å det får vänta eftersom vi spenderade lördagkvällen på Ikea ;)
Edvins rum är nu helt klart bortsett från att taklampan inte kommit upp ännu och vi har fått upp ett skrivbord och stol här på kontoret.
Vårt sovrum är väl det som ligger längst bak i hierarkin just nu, vi vill gärna köpa nya sängar och eftersom vi slängde vår gamla sängstomme står våra bäddmadrasser just nu bara på golvet.
Jaja, allt har sin tid som man säger :)

Näe, om man skulle vara lite duktig till...fick en liten energidipp nu när jag satte mig här.

Bilder kommer inom kort...

ciao

Tänk om...

...lilleman varit vaken just nu. Då skulle jag gissa att han stod över soffryggen o tittade ut genom fönstret hååjandes "TAAKTTOOOOOO" :)
Han är helt vansinnigt intresserad av traktorer...så att vi bor granne med stora åkermarker där tydligen "Bonden Svenne" just nu kör med harv (?) är ju ett rent lyckokast!
Och är det inte traktorer man ser så är det "LACHLAAAA" (=flygplan) som kör lågt här, lastbilar och bilar som kör borta i horisonten på väg 108 eller helt enkelt nån som cyklar eller går förbi med hund här på cykelvägen utanför :)
Mammas lille kille!

Idag har denne kille åkt med sin mamma, Jenny och Elina till Center Syd för att snabbshoppa :)
Ja det hade behövts åtskilliga timmar till för att gå över hela området, men varför skynda?
Jag fick iaf med mig strumpor till lillen, tights/långkallingar och skön tröja till E, gympapåse till E att ha extrakläder i på dagis, en jacka (en blååå!) och en tunika till mig :)
Och jag har 2/3 av dagens budget kvar i plånkan!! Wheeeehej ;)

Var tänkt att vi skulle göra ett utebesök på dagis idag igen å leka med barnen men Edvin försover sig från det märker jag... Det tar på krafterna att shoppa!

Ikväll hoppas jag på lite god mat och vin... lite familjemys i sängen (har ingen tv i v-rummet än så vi slappar å myser i vår säng) å kanske en liiiiiten påse smågotte.

Längtar efter nästa vecka redan så denna helgen ska bli skön!

Trevlig helg


Och på tredje dagen...

...återuppstånden igen ifrån de döda... Ja en dag som denna kan man lätt bli lite skenreligiös!

My god... senaste tiden har verkligen varit en riktig soppa!

Har dagen i övrigt varit bra så kan man ge sig fasiken på att kroppen strejkar på än det ena än det andra sättet.
Är det inte uppvaknande med grym huvudvärk och känning av nackspärr så är det ryggont och allmänt mega-trött.
Idag har jag äntligen vaknat utan huvudvärk och peppar peppar fortfarande ingen känning.
Möjligen beror det på att slutbesiktning av gamla lägenheten är gjord och jag blir inte skyldig ett öre för att förra hyresgästen sabbat ett rum för oss. Skönt!
Surt att städfirman "glömt" att städa golvbrunnar och vattenlås så vi får åtgärda det... har ingen lust å åka å lämna nyckel åt dom igen så vi fixar det själva hellre. Det kostar ju att bara ligga å köra för en sån sak. Ska försöka få lite avdrag istället, för de har en godkänt-garanti så om det inte skulle gå igenom så kommer de igen å fixar...
Möjligen beror det på att jag bytt kudde med Edvin och numera sover hyffsat?
Möjligen så har livet litegrann fallit på plats igen efter att ha varit uppåner länge? Flyttlådor som inte packar sig själva och allmän röra.
Här saknas fortfarande lite möbler som gör det möjligt att packa upp alla lådor, bland annat måste vi köpa en garderob till vårt rum, Edvin vill ha en hylla/förvaring och sen måste vi ha en tv-möbel och inte minst en tv till.
Men det kommer ju successivt.
Möjligen har det hela även med lite nervositet å göra, ny förskola efter bakslaget på den förra...än så länge går det hyffsat sålänge jag befinner mig på avdelningen. Vi provade att vinka och att jag satte mig i personalrummet en stund, men han och fröken kom ganska snabbt å hämtade mig igen för han var ARG ARG ARG!!!
Eftersom vi missar en dags inskolning imorrn då de är personal kort ska vi gå bort å leka på utegården i eftermiddag och även imorrn.
Men vilken underbar personal det är där! Jag känner mig lugn och jag ser hur roligt de andra barnen har där.

Jag börjar känna att jag vill göra lite annat än å fara å flänga om dagarna å fixa än det ena än det andra. Jag vill börja få in lite rutin och komma ut å jobba lite, missförstå mig inte för jag fullkomligt älskar att vara med min lille pojk men jag uppskattar liksom inte all vår tid så som jag skulle kunna göra om jag kom ifrån det litegrann.
Därför är det jätteskönt att jag så småningom ska börja jobba halvtid här på byn, inga långa dagar varken för Eddo eller mig till å börja med.
Fick ju en cykel i helgen oxå så nu ska jag å Eddo ut med cykel å göra byn osäker :)

Bilder har önskats på nya boendet, avvaktar lite tills vi fått lite mer ordning...tog lite bilder på omgivningen utanför igår då vi var ett stenkast bort å lekte röva av oss på lekplatsen ;)

Jaja...liten rapport från en i övrigt glad Sicka som försöker reda ut livspusslet någorlunda...

Nu vaknar min goskille ♥

Nyp mig...

....för det känns som om jag drömmer ;)

Japp, numera har vi alltså flyttat söderut...till en liten "håla" kallad Kävlinge. Verkar vara en härlig liten håla i våra ögon. För er "hemifrån" så kan hålan liknas lite vid Alvesta storleksmässigt.
Vår nya lya känns lite som ett hotell bara för att allt känns så komfortabelt.
Jag firar dagen med att tvätta Mount Laundry i VÅR tvättmaskin (inget rännande till tvättstuga i grannhuset längre), diskar upp helgens Mount Dishes i VÅR diskmaskin (alltså en sån som gör jobbet, inte en Svensson yours truly som muttrar surt minst 2 ggr om dagen framför diskhon).

Vi har även firat med att kicka igång inskolningen på dagiset här jämte, var å hälsade på en superduper-fröken som blir Edvins ena kontaktfröken. Lekte och pratade i en timme inomhus själva medan de andra barnen var ute å hade skoj i regnet. Gick jättebra tills vi skulle gå hem och de andra barnen kom in å var lite ledsna å hungriga, då blev Edvin lite sympatiledsen och ville hem fort fort fort.
Här åt vi snabblunch (helsike va fort det går å laga mat nu när man har induktionshäll!) och nu sover lilleman gott i mammas säng.
Jag fejjar å röjjer lite i flyttlådor när jag inte sitter här vid vårt nya matbord och spejar ut över åkrarna. Känns som om vi har milsvida utsikt :)

Flytten i helgen gick faktiskt väldigt smidigt. 1,5 släp blev det väl ungefär med våra gamla saker och sen igår åkte vi till Ekeby och hämtade ny soffa+soffbord, matbord+stolar och sängbord.
Det var lite tomt på möbler här under lördagkvällen så vi hade bokat bord på Värdshuset här i "byn" och käkade gott alla i familjen. Blev lite bubbel på svärisarna hotellrum först för att fira mig i efterskott, lägenheten, min utbildning och mitt nya jobb :)
Sen sov man gott kan jag lova!

Näe om man skulle göra lite nytta nu när pys sover...har betat av en to do-grej när jag suttit här iaf. Flyttstädning i lägenheten imorrn så jag har rekat hur vi gör för att lämna nyckeln. Sååå skönt att bara lämna nyckeln å slippa allt gno å äckel i det gamla. Det gamla som vi till en början tyckte var så fint och perfekt känns bara sååå gammalt å äckligt nu när man vet hur fräsch en lya KAN vara.

So long sålänge....

checklista

födelsedag- check
jobb- check
bankmöte- check
mäklarmöte- check
förskolebesök- check

nu flyttar vi snart, ska bli satans så skönt!

Gonatt ungdom?

Googlade lite på födelsedagstårtor...
Den här träffade mig lite extra:

Jag antar att det är ikväll jag säger gonatt å går å lägger mig som en spirande livfull ungdom och vaknar imorgon bitti som en (utsövd men dock) grumpy old medelålders kvinna?

Hua!

(ja jag önskar mig alltså sovmorron imorrn, möjligen kaffe på sängen oxå... Sen hägrar Filborna återvinningscentral, japp...så blingbling blir min birthday...haha)

(och om min dator skulle typ dö å jag missar å uppdatera på femton år ((och ni typ tycker litta synd om mig för att jag spenderar födelsedagen på tippen)) så vet jag att jag kommer bli firad typ nästa helg...å jag hatar det för jag gillar inte överraskningar!! Mange har ringt sina päron typ 4 ggr bara idag å har gömt ett paket under trappan som jag varken får klämma på eller kolla vart det är köpt....gahh...tur han sover hårt! Jag ska nog genomskåda allt hemlighetsmakeri...mohahahha)

Ska dubbelparentesen vara i det inflikade eller runt hela alltihopat? Hmm...skit'it!

 

Gonatt då...


Håhåjaja...

Det drar ihop sig... jag tackar Alliansen i Hbg för att de ger alla "barn" glass nere på stan, den behövde jag mitt i all 30-årskris ;)
Japp, på söndag är det alltså "min stora dag"...något man ser fram emot med lite skräckblandad förtjusning.
Är det bara jag som tycker det är svårare och svårare att komma på vad man verkligen önskar sig, ju äldre man blir?

För att göra mamma lycklig har jag iaf lyckats komma på en ynkepynka hjälp men önskelista...

Jag behöver verkligen en klocka, jag är trött på att alltid leta upp mobilen ur väskan för att ha koll på vad den är.
Kraven jag har är:
  • inte för dyr, jag är en slarver
  • den måste visa alla klockslag åtminstone med en plutt, den förra jag hade visade bara 12,3,6 å 9 och däremellan fick jag gissa...
  • inte för bling-bling...Sicka är ingen bling-blingtjej direkt

Denna från Ice Watch tycker jag känns lite lagom...lite bling men ändå sportig :)

Sen är jag en sucker för rött...

 

Sen önskar jag mig även en helt jäkla vanlig kärringcykel...känns som en bra-å-ha-grej när man har kiddo, även om jag hatar å cykla egentligen. Kanske lite roligare när man är två ;)

 

Kalla det 30-årskris eller vad ni vill, men jag har även hävt ur mig att jag önskar mig en tatuering i present...vet preciiiiis vad jag vill ha. Efter 13 års velande är valet solklart!


Efter väldigt lång och trogen tjänst slängde jag min favoritjacka alla tider...vad tänkte jag? :.(
Har inte hittat nån ny kandidat, men jag skulle kunna tänka mig presentkort på MQ, Esprit...även om jag inte hittat några jackor där. Kanske inte nån 30årspresent direkt...men jag kan inte önska mig bara för önskandets skull, jag behöver saker å då önskar jag.

Höstjacka äger jag ingen heller...men jag skulle vilja ha en duffel, det känns "Jag".

 

Men det räcker gott o väl med en enkel blomsterkvast oxå...faktiskt. Å en kram, det är gratis! :)

Nu, mat....har ju glömt äta ikväll!

 

 


Mentalt överkörd?

Hmm...jag har haft bättre dagar, hey jag har haft bättre veckor! Vem försöker jag lura?

Det blev den första och sista jobbdagen på ett tag där sist...Natten efteråt vaknar Edvin med feber å så har det hållt på sen dess :(
95% gnäll av all vaken tid, hysteriska utbrott allra helst på natten, feber som pendlar upp å ner, förkylning, hosta...det känns att man lever!
Igår fick jag toknog och ringde till vår VC för såhär kan det bara inte fortsätta. Fick nån doktor som har en sån där "menande" blick, ni fattar vad jag menar va? Typ, "jag är DOKTOR, lilla gumman"...
Han kollade svalg med spatel, kollade å lös i öronen å skickade oss till labb för att ta halsprov-visade förstås ingenting.
Så han viftade iväg oss, trots att jag propsade å ville att han skulle kolla Edvins mun ordentligt för han är svullen i tandköttet och det luktade lite unket ur munnen på honom.
Vift vift, låt bli å irritera det så går det över var förmaningen....ok

Härhemma var det gnäll gnäll gnäll, mamma bär mig hela tiden så din rygg går av, måste sova på dig mamma...å man märker mer å mer att munnen stör honom och det börjar lukta mer å mer illa.
Jag är ju inget proffs förstås, men till å med jag tyckte det luktade infekterat å "varigt".
Jag ringer således tandläkaren i hopp om att få en koll till och ett andra utlåtande.

Sagt å gjort så var vi där idag...å denne "menande doktor" tittar på mig och säger att jag måste borsta mitt barns tänder! URSÄKTA???
Heeey all denna "ny" information fick mig alldeles snurrig...man måste alltså borsta tänderna på barnen, å TVÅ gånger om dagen??!? JASÅ...
Jag blev riktigt jävla arg och sa som det var, vi borstar visst hans tänder två ggr om dagen. Men näe, denna förståsigpåare menar att hans tänder är smutsiga, kolla bara....å visst, de hade lite svag beläggning för att doktorn igår sagt att vi skulle låta bli att irritera med tandborstning.
Å det var det... som om nån slagit en yxa i ryggen på mig fick jag ta mitt barn på höften och gå skämmandes därifrån. Tror han på riktigt jag inte borstar mitt barns tänder?!?

Så jaha, nu har vi ett inflammerat tandkött som måste borstas bort....kul när det resulterar i både sprutande blod och tårar. Säkert lite svett oxå eftersom man får hålla fast den stackars lille pojken...

Jag har mått bättre...tack...priset för sämsta mamma kan skickas hit till T-streetan 312.




Alltid något...

Jaha, då har man då avverkat första jobbdagen efter föräldraledighet och en termins studier...
Känns bra tycker jag. Har iaf fått in en liten fot som timvikarie på en skola som ligger nära dit vi kommer flytta. Mkt trevlig skola med mkt trevlig personal.
Det är en F-6skola med ca 450 elever. Jag är med en 1-3a och agerar fritidspedagog, så idag har jag varit mkt ute med dem och sen har de haft idrott. Kort dag, men mkt nytt å lite "rörigt" i hjärnan.
Edvin har alltså varit på dagis igen idag, och näe...han gillar det inte nåt vidare :( Ont i hjärtat gör det och hade jag inte lovat att vara där veckan ut hade jag varit hemma med honom. Känns inte bra å ha honom där så kort tid nu å sen ändå skola om honom när vi flyttat, inte när han inte tycker om att vara där. Han vill inte alls göra som de andra, inte sitta still i ring å sjunga, inte leka ute utan sitter gärna i sin vagn och tittar på de andra, vill inte sova middag i vilorummet utan får sövas i vagnen och han hade bara varit glad korta stunder på hela förmiddagen.
USCH! Lilla älsklingen ♥


Får hoppas på ny fräsch start på nästa förskola sen... :(

Ser mer å mer fram emot att flytta...jag stör mig mer å mer på småsaker här nu. Till exempel är det ju skiiitjobbigt att glömma saker uppe och behöva hoppa över grinden och springa upp å hämta saken...jo, faktiskt!
Till exempel är det skitjobbigt att Edvin öppnar kyl å frys heeeela tiden så man får gå å stänga...jo faktiskt!
Till exempel är det skitjobbigt att det är så mkt folk (läs småflickor) som cyklar förbi utanför stup i kvarten, vilket gör att Edvin stupalöst klättrar upp på köksbordet för att på första parkett vinka åt spektaklet.
Till exempel är det skitjobbigt att bo så nära lekplatsen (plötsligt) för att man drar in så satans mkt smågrus å sand...
Ja...jag behöver nog flytta nu. Både fysiskt och mentalt....behöver omstart!


Allt har blivit så fel från allra första början när vi flyttade hit :(
Mange jobbade som en tok på förra jobbet och brände i slutändan ut sig.
Jag fick dra hela flyttlasset själv vilket resulterade i en trasig rygg och en massa besök hos sjukgymnast.
Ovilligt fick jag lämna Edvin till en lätt "bränd" pappa, för att återigen sätta mig i skolbänken med de tuffaste sakerna kvar att göra. Både en och annan tår och många arga utbrott följer..."sköt du ditt så sköter jag mitt!"
Inte lätt att lämna det käraste jag har efter att ha haft hand om honom i stort sett själv, dygnet runt i lite över ett år :( Det är helt ofattbart vad mkt tid Manges jobb stal av oss...USCH!
Jag har många ggr övervägt att ta Edvin på armen och gå ut genom dörren på obestämd tid...
Examensarbetet höll på å knäcka mig en handfull ggr, mest pga missförstånd och extremt kass handledning.
Flyttlådorna fick komma i sistahand och vi har väl nästan aldrig riktigt känt att vi bott här på "riktigt"...även om allt egentligen är ganska så perfekt för oss här.

Men nu om 2,5v ska vi alltså ta pick å pack igen...som känslan är nu kan framtiden bara bli bättre!


Näe, slut på pladdret...blir tidigt i säng för imorrn måste jag lämna hjärtat på dagis halv åtta :(
Själv ska jag på utedag med korvgrillning å massa lekar...

ciao