Första dagen :)

Japp, nu är första dagen på nya jobbet avklarad!

Kom dit vid 8 och efter lite mingel i personalrummet kom en buss och hämtade upp oss med okänd destination i sikte. Fick veta att det skulle ta ungefär en timme att komma dit och väl framme så visar det sig att vi hamnat i Ystad :)
Hääärligt väder fick vi (tackolov) då vi först skulle ta en promenad i stan på ca 1,5 timme i Wallander-anda. Kan tänka mig att det inte var så skoj för de som inte ens öppnat en wallanderbok eller sett en ynkaste film, men jag gillade det även om det var längesen jag läste nån.
Underbart mysig stad iaf! Dagen till ära var det några jippo-dagar som jag inte riktigt fick kläm på i vilket tema det var... men det var mkt fokus på Tattoo, alltså som i orkester inte kroppskladd.
Vi har länge sagt att vi måste åka dit för att just strosa men aldrig kommit iväg, men nuuu kommer jag verkligen vilja åka dit igen.
Efter promenaden satt det fint med lite lunch som vi blev bjudna på inne på Regementsområdet. Tror stället hette Lite Mer och de hade det goaste bröd jag ätit på länge! (eller så var jag bara vrålhungrig, ingen vet!)
Efter mat fick vi strosa fritt i ca en timme innan bussen gick hem igen. Lagom då vi svängde in i Lomma möttes vi av massa regn, vi som suttit på torget och nästan bränt näsan nere i Ystad ;)

Hemma igen vid 15 så det blev en lagom lång start på jobbet. Edvin ville ändå inte följa med mig hem från dagis idag ;)
Härhemma har han fortsatt den numera så tråkiga vanan med ordentliga trots-utbrott och skrikattacker :(

En ganska mör mamma som sitter här i sin ensamhet. Mange övernattar i Gbg inatt så jag ska nog passa på å lägga mig tidigt och sova uuuut!

Imorrn blir det lite saftigare dag med föreläsningar från 8.30-16.30....so I guess I need all the sleep I can get!

nattinattinatti

Tackolov!

Måndag igen, tackolov!! Den här helgen har verkligen varit rent käpprätt åt helvete :(

Började redan på fredag kväll och fortsatte vara mer eller mindre pissig fram tills igårkväll. Min förut så underbart goa (men väldigt envisa och aktiva) unge har förbytts av en skrikig och trotsig snart-3-åring from hell!
Han slåss, bits, gallskriker av ilska och kastar saker när han inte får som han vill....suck!
Jag hoppas och tror det är en övergående fas, kanske bara behöver lite tid ifrån varandra (för det är mest mig han är dum emot) och att han får återkomma i de vanliga rutinerna igen.
Han är ju en liten rutinkille som mår bäst av samma gamla vanliga gängor.

Min helg har alltså bestått av att försöka få vardagen att rulla på i detta mer eller mindre dårhus, samtidigt som jag tampas med en migrän/spänningshuvudvärk utom denna värld. Härligt när man har en unge som skriker och beter sig illa :(

Måndag morgon och jag har fortfarande väldigt spänd nacke och känner mig inte helt hundra, men jag har en liten stund för MIG SJÄLV iaf.
Edvin studsade glatt in på dagis idag, helt på det klara att "mamma ska jobba idag, kommer tillbaka senare...vi ska vinka i fönstret".... ♥
Skönt att det gick smärtfritt, tror det var precis vad han behövde! och jag...skäms på mig!
Vi var ju där i fredags å hälsade på en runda för å leka, å när vi skulle gå hem å äta blev han sur å sa att jag kunde gå hem själv för han skulle äta med barnen ;)

Idag sitter jag och försöker få ordning på en hel sommars (och kanske lite redan från i våras?) post och viktiga papper som ska arkiveras än här än där....å jag fullkomligt hatar att sortera papper som jag knappt förstår mig på å läsa. Bara å bita ihop!

Snart dags för lunch å sen rymma upp efter det, sen är klockan snart 14 å jag ska hämta en glad (?) kille efter att ha mjukstartat med dagis.
Ikväll blir det styrelsemöte i grannhuset, känner att det kan gå lite småvilt till i diskussionerna :s Mailkorrespondensen har varit lite hård iaf....tur jag INTE är inblandad!

Fått glada besked i helgen oxå iaf, grattis till ni vet vilka ni är! ♥

Felnavigerad?


Vänder och vrider på min suddiga själakarta, håller jag den månne uppåner?!?





Om en vecka...

...börjar jag jobba igen!

Jösses, den här sommaren har gått både fort och sakta!
Jag tycker att mina veckor nästan sniglat sig fram medans Manges veckor rusat förbi i racerfart :( Kanske för att han jobbade en halv vecka extra in på sin semester? Eller för att mestadelen av hans semester har spenderats vid ett altan-bygge?

Jaja... sånt är livet! Han får väl ta nån extra ledig dag vid jul istället kanske.

Vi har hunnit med lite lagom mkt på vår semester. Mestadels varit i stugan med blandat väder, alltifrån jättekallt och ösregn i dagar till riktigt stekiga stranddagar (lite för få av det senare slaget).
Än har jag ingen semesterångest men den rullar väl på mer och mer gissar jag.

Kameran vi har är ju lite lätt kass så det har inte blivit så mkt semesterbilder men här kommer iaf några:


Trubaduren spelar Manboy

Vi åkte tåg över till Köpenhamn för att besöka Zoo och en del av själva tjusningen skulle vara att åka tåg...nja...Det var en rastlös och lite omöjlig Edvin som inte uppskattade tågstopp nere i Hyllie. Kan väl säga att OM tåget gått enligt planerna hade vi haft noll probs, men när man måste stå stilla 30 min extra kan det lätt skita sig...

Men väl där var allt frid och fröjd! Måste bara säga att jag älskar vår smidiga vagn. Vi fick ju åka buss från stationen och ut till Zoo och vi var ju inte ensamma om att ha vagn och småttingar men då bussarna bara kan ta 2 (eller vissa tryckte in 3) barnvagnsekipage fick många vänta kvar i hopp om att nästa buss hade plats. Vi fällde ihop vagnen och satte oss i vanligt säte med vagnen vid benen :) Lovely!

Edvin fick "närkontakt" med en stor chimpanshanne...kan säga att det var fler än Edvin som tyckte det hela var liiiite i läskigaste laget! Hannen gick från att sitta med ryggen mot glaset och inte bry sig ett jota till att bara vända på klacken och gå i raska steg fram till Edvin och "pussa" mot glaset :)

Tur det fanns fredligare och underligare djur oxå! Mest konstiga djuret måste ju ändå vara en Okapi??? Inte fångad på bild dessvärre.

När vi gick genom huset med massa ormar och ödlor så sa Mange:

M - Kolla Edvin vilken grön ödla?!! E - Edvin vill äta den!

M - Har du sett vilken häftig giraff?! E- Edvin äta den!

Jag - Edvin kolla vilka små söta surikater!! E- Edvin äta den!

Ser ni ett mönster?!

Glassätning med kusin-busligan och farfar

Stekarn!

Det är ett riktigt vattenmonster vi har fått i år! Såå härligt att se hur han njuter av att vara i stugan och vid havet.

Vi har bland annat även hunnit med en sväng till mormor/morfar och Henke, samt kortare dagsutflykter till Slöinge och Steninge, Falkenberg, Stadsbondgården i H-stad.

Lite surt att vi inte kom iväg till Liseberg som vi tänkt, men det är ju inte för sent än.

 

Näe, om det inte hade blåst så förbenat ute samtidigt som det omväxlande fullkomligt spöregnar för att senare övergå i strålande sol...så hade vi nog klätt oss för att gå ut en sväng, men njae, vi blir nog torra och bekväma här inne.

Kanske läser Petter och hans 4 getter en 5e 6e och 7e gång idag...eller bara myser och "kramas-killas" ;)

Min duktiga kille är helt blöjfri nu dagtid förresten! Kom ett gult streck förbi här nu (en Edvin i svampbob-tröja) och skrek "Jag är bajsig, du får inte följa med!" och sprang in på toa :) Han lärde ju sig av sina äldre kusiner att man ska skrika FÄÄÄÄRDIG när man är klar.

Han har fortfarande blöja nattetid men så tänker jag nog ha det tills han slutar dricka vällingen.

 

Jaja...nu är han nog snart FÄÄÄÄÄRDIG, bäst å ila!