Back on track

Måndag igen o vi är tillbaka på banan :)
Jag började jobbveckan med en öppning och rattade alltså styret mot jobb vid 20 i 6 imorse.
Edvin var på dagis halv åtta å Mange tog bilen till jobb idag... helvetet är alltså igång igen, trött på åbäket!

Helgen var lugn...Mange har börjat bli krasslig nu och det mest logiska vore väl om JAG reagerat på alla baciller jag varit omgärdad av i en veckas tid? Icke...frisk som en nötkärna.
Sjukliga svaga karlar man har i huset ;)

Näe, dags å börja tänka på kvällsmaten...får hoppas den lille krabaten somnar tidigt ikväll för jag har mkt å förbereda (IUP-samtal imorrn) å papper å skicka till diverse ställen.

Bäst å inte sitta å såsa till för då blir man bara trött ;)


På rätt väg...

Sjusovaren vaknade 10.30 idag... hans mamma en timme innan det.
Han hostar nåt så fruktansvärt hela nätterna igenom och somnar gott först runt 6-7 på morgonen å då har jag liksom inte hjärta att ruska upp honom. I ärlighetens namn är jag inte människa så dags heller för hela nätterna är ett sammelisurium av trösta-ge napp- ge vatten- trösta- krama om- lägga tillrätta då han ligger å slår huvudet i väggen- trösta- ge napp....ja...vi har å göra om man säger så!

Nu idag börjar han dock bli lite mer "sig själv" igen, han leker självständigt och så. En hel del bus och trots börjar komma tillbaka oxå så I guess we're back in business!
Kommer vara hemma imorrn oxå för att försöka få ordning på hostan oxå...febern verkar hålla sig borta nu *håller tummar å tår* och han har börjat äta liiiiiiite smått.
Välling i morse, en halv mugg smoothie och några spagettistrån till lunch nu. Det är iaf en halv mugg smoothie och några strån mer än han brukar! Välling på morronen har varit det enda "matiga" vi fått i honom på en vecka nu.

Fint väder idag...solen lyser gott ute. Får nog gå ut å ta oss lite frisk luft en stund iaf, jag börjar känna mig lappsjuk härhemma och LÄNGTAR tillbaka till jobbet.
Ska dit nån timme i ottan imorrn och vara med vid en öppning på fritids så jag vet hur det funkar eftersom jag själv öppnar på måndag morgon. 6.00 pigg å glad ;)


Eftersom vår bil verkar mensat ihop totalt så blire å hoppa på Pigga Polly (min bike) och börja trampa helt enkelt. Promenad så tidigt vågar jag då inte...mörkrädd som det är tackskajagha.

Näe, jag ska väl fortsätta plocka lite här. Passar på å städa undan lite och sortera å sånt som energin tryter till annars.

Dag 10.
Idag har jag haft/har på mig hemma-myskläder.
För att vara exakt:
mörkblårandiga strumpor
ljusblå mysbralls med text över röva
vit singoallatop
cerise sweaterjacka (?)
vita undiesar
vit sport-bh

till detta tofs å brillor....inte tillfixad för fem öre alltså :)


Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry

Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment



Sjukt

Jahopp....jo, här är det sjukt och tråkigt.
Fick dra en vända till barnakuten igårkväll med febrig unge á 40,7 graders feber som inte ville ner. Bonus med oss hem: Kåvepenin mot argsint halsfluss.

Men jag hann ju iaf jobba 75% i tre dagar innan jag fick börja vabba...nu ska vi käka medicin nån dag, bli av med feber helt så vi är fit for work och dagis.
Har haft ett mänskligt plåster sen i torsdags så jag är rätt överkörd både psykiskt och fysiskt :(
Ska vi gissa på att detta plåster kommer ha smittat sin kära bärare? Så jag går här å väntar känns det som...
Försöker sysselsätta mig bäst det går, ska läsa lite läroplan och mål tänkte jag. Kanske även kolla saldo på banken? Sånt jag aldrig hinner sitta med annars ;)

Ny bil behöver vi verkar det som... som grädde på moset har vår lagt av ÅTERIGEN, så igår fick älskade älskade Jenny agera taxi till akuten ♥
Funkar inte att ha en bil som är kinkig mot årstidsväxlingar...


näe...litta kaffe tack

Pestig

Usch...Edvin är inne i en helt pestig period just nu :(
Näst intill omöjligt att få ungen att somna om kvällarna. Han är jättetrött å nattningsrutinen har liksom inte ändrats på alls, samma som alltid. Vi har ju varit lite lyxiga nu under ledigheten å varit uppe sent och tagit lång skön sovmorron, men om dagis ska funka lika bra som vanligt så har vi nu försökt komma upp tidigare på morgonen vilket resulterar i lunch vid samma tid och att sova middag samma tid som "i vardagen".
Meeeen lik förbaskat så har han nyss somnat å klockan är ju snart tio!

Det som frustrerar mest är att han liksom bara tokvägrar att sova, han blir inte tjurig å arg direkt utan han bara trotsar genom att sparka, nypa eller slå oss och sen när vi blir arga på honom och ska tillrättavisa honom så skrattar han bara. :(
Det här att lägga honom i sin säng så att han somnar där själv har liksom aldrig fungerat på vår son så han somnar alltid liggandes mellan oss i sängen (där vi ju fortfarande spenderar kvällarna eftersom tv:n ändå är där) och sen lyfter vi över honom i sin egen säng där han sen sover hela natten.
Går heller inte att ligga eller sitta jämte honom i hans säng å vänta ut honom....believe me, jag har testat typ allt!

Så kvällarna numera är såååå energi-dränerande. Nu när man ska ha lite tid för sig själv å göra sånt man inte kan när mr klåfinger är vaken, men orken är väck!

Annars om dagarna är han en liten solstråle. Han härmar precis allt man säger och talet har verkligen exploderat de här sista veckorna. Motoriken har ju alltid varit bra, lite för bra för han börjar bli lite väl tuff för sitt eget bästa. Kan det vara en sån där härlig utvecklingsfas som man så lätt märkte av när han var riktigt liten?

Det är tur att han ungefär 200 ggr om dagen säger "Älsa mamma!" (=älskar mamma!) för då smälter man ju ♥
Sen att han "älsa goois" (godis), "älsa Bob" (Byggare Bob), "älsa blubblor" (bubblor i badet) kan man ju kanske ta med en nypa salt...tror ungen skulle kunna älsa allt!

Säga vad man vill om snön, men visst är det vackert?!

Taget på morronen å månen lyste så fint :)

 

Edvins moppa är en "tonsti bobbe" =konstig gubbe. Kan inte annat än hålla med där ;)

Se upp där nere här kommer vi!! (det gula huset däruppe är mitt barndomshem!)

Ikväll har vi tagit en pulkatur jag å Eddo, lagom kallt och nåt skoj får man ju göra ute i snön...lekplatserna är ju inte så skoj this time of year :/

 

Imorrn ska vi nog köpa tv (?) och passa på å mysa när pappan är hemma. På fredag jobbar både jag å Mange så mormor ska komma ner å vara barnvakt. Själv ska man ha studiedag hela långa dagen...mjaha...blir nog bra det oxå, skulle handla mkt om estetisk verksamhet i Reggio Emilia-anda...råddes ta oömma kläder så här ska klippåklistras!

 

Nr 10 tar jag nästa gång...nu orkar jag inte sitta här mer, ska käka en apelsin å se hockey!




2011

Hoppsansa...då var det 2011!?! Har idag skrivit under papper med ort/datum för första gången med 2011 och det kändes som vanligt lite weird när man sådär nästan skriver fel av gammal vana ;)

Jul och nyår är över och förbi.
Jul firades i Småland på kors å tvärs och nyår firades härhemma i lugn och ro. Bara lilla familjen som käkade tre-rätters, mös massor, skålade skumpa och kollade på fyrverkeri innan vi lade oss tillrätta i sängen å kollade hockeyn :)
Det är ju ingen nyhet direkt att jag fullkomligt hatar att klä upp mig så att ha dresscode mysbralls härhemma passade alldeles utmärkt!
Var ivägbjudna på fest egentligen men dels så ville vi komma hem hit och så vet vi att det alltid blir lite "fel" att ta med Edvin på fest med andra som inte har barn, å lämna honom på nyårsafton går sååå bort!

Dagarna rullar på här... Mange är igång å jobbar igen och jag ska jobba en sväng på fredag och sen på måndag är det vardag på riktigt igen.
Ska ju börja jobba lite fler timmar framöver så vi får hoppas och se till så att våra pussel går ihop här...på tiden att Mange får pröva på att lämna på dagis nån gång ibland ;)

I helgen åkte vi till Malmö för att förstöra lite pengar...hade siktet inställt på Ilva och att köpa en byrå till vårt sovrum. Kom hem tomhänta, ja då iaf, för igår hämtade Mange hem en tv-möbel vi hittade istället...haha
Edvin fick en ny häftig taklampa till sitt rum så nu är hans rum helt färdigt, skönt!!!
Hade tänkt köpa oss en ny tv till v-rummet nu under mellandagsrean men det är ju så tråkigt när man får hem reklambladen och sätter sig bums å kör dit å så har de inte varorna hemma ens! :(
Så nu väntar vi tills vi hittar rätt tv och till rätt pris.

Hade tänkt åka till Lund alternativt Hbg idag för att spendera lite pengar/tid men eftersom det fortfarande fukkar med tågtrafiken så fick Mange ta bilen idag oxå.
Hoppas kunna komma iväg imorrn istället. Funderar på att låta Edvin leka av sig nån timme på Busfabriken och så har vi akutbrist på nappar.
Döm av min förvåning häromdagen när jag i vanlig ordning ska byta E-s bajjeblöja och upptäcker en napp i blöjan!?!? Va i helsike gör den där?! Knäppa unge...
Å kräsen som han är så tar han ju bara sina mongo-nappar och de går endast å köpa i babybutiker, å knappt där för på Babyland var de slutslutslut.
Edvin ska nog få ge sina nappar till Lisebergskaninerna i sommar! ;)

Idag har vi varit hurtiga...gått runt byn kan man väl säga. Det var lite mer utmaning än jag önskat. Eftersom det töar på vägarna tänkte jag i min enfald att cykelvägarna säkert är fina de oxå. FEL FEL FEL...
Jaja, nån timmes motion har jag ju inte dött av förr!

Dags å ta tag i eftermiddagen, lillepys vaknar väl snart å då är det full rulle kanelbulle! Igår fick jag organisera om hela köket då han helt plötsligt börjat få bak-dille och ska baka stup i kvarten och om jag inte hjälper honom så kan han så fint själv. Vilket igår resulterade i ett helt paket Maizena på hela köksgolvet...GAAAAH!
Så nu har jag fått ställa upp alla skafferivaror i överskåpen istället för i skafferilådorna i Edvin-höjd.

Oj vad trött jag blev...får nog bli en latte till mellisen :)

Day 9.
Vad jag tror på? Hmm... tvetydig fråga som man kan besvara lite hur man vill tycker jag. Jag väljer att svara på ett religiöst sätt...eller icke-religiöst beroende på vem som dömer. (brainlock totale, ett eller två m?)
Jadu, om jag måste välja så väljer jag att svara att jag inte är religiöst troende. Jag tror inte på det som står i Bibeln (eller annan religiös skrift heller) även om jag visst kan tro att mkt av det som står där är sant och upplevt. Jesus må ha funnits, men att Gud gör det tror jag inte.
Eftersom jag är lärare i religionskunskap så har jag givetvis ett stort intresse för religion och den sociala påverkan den har, men jag tror att det är en fördel att själv ha en objektiv syn på religion. Läste ihop med en del starkt troende och jag har svårt att tro att de kan ge en nyanserad bild av religion, eftersom de inte ens tålde kritik eller frågor vi andra ställde under föreläsningar och seminarier!
Jag är döpt, konfirmerad och fortfarande medlem i svenska kyrkan. Gift blir jag nog aldrig, men min son är döpt. Det kändes som det naturligaste på nåt sätt, men även med en gnutta hyckleri.
Jag går aldrig i kyrkan mer än på bröllop, dop eller begravning.

Ibland tror jag mer på andar och övernaturliga konstigheter...ibland så skrattar jag åt eländet och åt de som tror som jag. Jag tror inte på ett liv efter döden, men kan ibland tro att de mina på andra sidan på ett eller annat sätt har koll på mig och ser över mig än idag. Det kanske inte är så mkt tro, utan snarare önskan?
Tycker ofta att jag kan känna mig iakttagen men så vänder man sig om å ser att man är helt själv...paranoid?

Hmm...ja jag är nog lite schizo-troende helt enkelt?





Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment