Antiklimax

Så var det måndag igen! Jag ska inte ljuga och säga att helgen sprungit iväg, för det har det då inte...

Fredagen blev sen, Edvin hann somna innan Mange kom hem med kvällsmaten...men den var värd att vänta på! Jag har blivit helsåld på sushi. Men inte sånna här tråkiga med bara ris å en slajsad räka ovanpå, utan näe, det ska vara makirullar (?) alltså sånna med lite avokado och mer SMAK i. Underbart gott!

Var ju tänkt att vi skulle ta en tripp till Zoo i lördags, men då vi alla vaknade strax innan tio kände vi att eftersom vi inte var speciellt förberedda kunde göra det på söndagen istället. Vi har ju fyra veckor på oss framöver, so why rush?
Istället tog vi en välbehövlig runda till Center Syd och Maxi. Har lovat Edvin en liten present eftersom han är så duktig med sitt pott-tränande, så vi köpte en liten doktorsväska. Hans favoritprogram för tillfället är Förlossningskliniken (?) och har dille på att ge oss sprutor och prata om våra bebisar i magen.
Ja min och Manges bebisar då...tydligen så har vi så bulliga magar att det går å tro att där bor bebisar...men ICKE, så få inte för er nånting! ;)
Edvin verkar ha dille på stora magar, bebisar och fotboll just nu :)

Lagade och åt goa Moules Marinieres och drack Leffe-öl till det. Min nya last nummer två, musslor! Men dessa vi köpte nu var nästan otäckt stora och inte alls så goa som de vi köpt förut.

Så kom söndagen och inte ens då kom vi iväg till Zoo...tro det eller ej för att Mange ville se damfotbollen! WHAT!?!?
Vi funderade lite på Tropikariet, Påarp (?) eller Folkets Park i Malmö...men tiden sprang och vi kom ingenvart. Efter matchen fick vi iaf ett ryck och åkte till Lomma strand för å hänga lite. Edvin badade och vi ångrade sååå att vi inte oxå plockat med badkläder :( Var sååå skönt i vattnet och Edde badade som aldrig förr, han trodde han simmade rentav.
Cruisade hemåt till sist och magen kurrade efter lite magisk ceasarsallad á la Ugglehuset ;)

Vafan, består min blogg bara av mat numera?!?! Det är inte ofta jag skriver men när jag skriver, så skriver jag om käk?

Jag har förresten blivit en sån som jag själv brukar svära efter... om jag ser nån ute å springa i tid och otid så är jag inte sen med å haspla ur mig sånt som "vafan, skaffa ett liv" "vem fan springer en fredagkväll?" a s o...
Jaha...då har jag med "fastnat" i skiten... Jag kan inte skriva fastna riktigt, för jag njuter inte direkt av det men det är skönt att sätta upp ett mål i huvudet att jag ska klara att springa så och så långt eller länge och sen klara av det.
Annars är jag ju lätt en sån som ger upp om det är motigt, men jag har fantamej blivit mkt bättre på sånt dära *klappar mig på axeln*

Nähä, nu ska jag joina Mange i soffan å se på "Ahmen vafan?!" a k a Johan Falk ;)

Imorrn blire dejt med goa Hbg-mammorna "från förr", alldeles jättelängesen nu. Ska bli kul att se vad som blivit av alla våra små människor!
Sen lutar det väl åt att vi drar norrut på "semester" som lilleman säger :)


adios



Fredag med frid och fröjd...

Äntligen fredag och Manges sista jobbedag, sen har vi fyra härliga semesterveckor ihop. Håll tummar för fint väder!!!
Idag är det definitivt inget fint väder :( Grått å regnigt.
Passar på att städa igen, torkade av allt igår så idag var det "bara" att ta golven. Tanken var att jag skulle torka ur skåp och sånt oxå idag men min energi har fullkomligt sugits ur.

Just nu är vi i en fas om dagarna då Edvin antingen sover middag och är vaken till efter 22, eller så hålls han vaken hela dagen och har ett rysligt jobbigt humör men som plåster på såren somnar innan 20.
Pest eller kolera typ...
Idag provar vi en dag utan att sova middag igen och ja...som sagt, min energi är redan slut och det är måååånga timmar kvar!

Hittade honom nyss såhär:


Lite svårt att nå...

sådärja...

Färdig!

Suck, som om man inte har nog å plocka med...

Kanske dags att ta tag i den där garderobsrensningen som man dragit sig så för?

En annan dag...

En annan dag...


Helgmeny

Äta äta äta... känns som om hela helgen mest gått ut på att äta :)

Inte för inte som jag "inte har mycket annat å göra denna veckan än att banta" haha...

I fredags kväll styrde vi kosan norrut för att bo hos mina päron i helgen, underbart! Inte så underbart att ligga och köra bara :( Gud så tråkig väg! Stannade ändå i Hässleholm för å käka på The Golden Arches ;) men inte blev vi nöjdare för det, bara ännu senare "hem".
Edvin var vaken hela vägen och höll sig sen vaken till närmare midnatt innan han till slut var nöjd och slumrade in. På lördagen passade jag och M på att ha lite "egentid" så vi åkte in till stan (alltså Växjö) och käkade lunch på PM, något vi tänkt göra ååååh så länge men det har aldrig blivit av. Käkade en magisk kalvbringa och sen avrundade vi med en Creme brulée, Manges nya fetish?!

Klockan fyra satte vi oss i bilarna och begav oss hem till min farbror för att fira sommarfest med min pappas sida släkten. Lekar, trevligt umgänge, grillning och massa barn härs och tvärs :) Lovely! Det är så sällan man ses, om man har tur lite oftare än vid sommarfest och julbordet.

Var väl återigen hemma strax innan tolv...Edvin lille!

Söndagen blev en slappedag som vi tänkte spendera med "söndagsmiddag" inne i stan allihopa. Valet blev Akropolis då det inte är öppet på så många ställen en söndag i lilla Växjö.
Maten var ok, men helvete vad man fick vänta på maten... vi beställde ändå helgmenyn allihopa och då borde det ju liksom gå ganska fort men vi satt en bra bit över 2 timmar där, tack Edvin för att du stod ut!
Åkte hem å tittade på slutet av tennisen och sen fikade vi lite innan vi återigen satte oss i bilen för att åka ner hit igen.
Helgerna går för fort!!!

Idag har jag och Edvin varit en sväng på Center Syd. Jag gjorde en chansning med att ha honom utan blöja hela förmiddagen där och helt utan olyckor! :)
Vi köpte nya coolare kalsingar, lite smink till mig och socker för nu i eftermiddag har jag kokat rabarberkräm av mammas härliga rabarber.
Lite ska sparas för å ha på vaniljpannacotta ;P så gott så jag smälter.

Nu njuter jag lite extra av att se en granne slita ihjäl sig med sin handjagare eftersom gräset är löjligt långt... det grämer mig lite att vi inte har nån ordentlig uteplats här, men i sånna här stunder får man vara glad liksom :)

Nu ska jag leka och gosa lite med min lille underbare...innan det är dags att laga mat till honom och hans pappa ♥


Först måste vi nog provsmaka krämen dock!



MINA!!!!!

Eventuellt gör vi en repris av bilden och åker till Zoo i Köpenhamn i helgen :)