3vlig bieffekt :)

16 sockerfria dagar och 3 kg lättare....härlig bieffekt :)


Åhh mina favoritblommor alla kategorier har slagit/slår snart ut!!!
UNDERBARA, VACKRA, OSLAGBARA


MAGNOLIA ♥

O så är det fredag...o långledigt :) Tillbaks på jobbet (soft vecka?!) efter en vidrig dag hemma igår med en understimulerad 3-åring som gick mig på nerverna hela eftermiddagen/kvällen...
Glad att vara tillbaka på jobb? Nja..
Fredagsmys med Edvin idag, tänkte vi skulle ta en liten shoppingrunda och fika bara han och jag :) Å så ska vi köpa födelsedagspresse...
Imorrn 3-årskalas hos E:s kompis o sen tror jag vi drar till Frösakull :) Kosläpp på Wapnö den 1a maj!

Trevlig helg om vi inte hörs!

Ojdå...

"Jag vill inte ha jeans, jag vill ha mysbyxor! Inte en chans att jag ska ha jeans!!" Ursäkta mig men vem bytte ut min treåring mot mig själv????

Vabdag 2

Febern är som bortblåst (?) men vi får ju snällt vara hemma idag oxå. Han låter sträv i andningen och hostar och är förkyld så en dag hemma i "lugn och ro" till skadar nog inte.
När man jobbar och är uppe i det önskar man nästan att man kan få en dag i veckan hemma så man kan fixa och greja med sånt man inte får gjort på kvällar och helger. Som att rensa i garderober, sortera i lådor osv... Men efter två timmar hemma igår var jag i stort sett tokig!
Klockan var typ halv elva och det kändes som om jag varit uppe i 22 timmar och bara ville slockna i soffan. Konstig man är där, hade egentligen aptråkigt och var rastlös men ville bara sova?!

Mange är nöjd idag. Han är i Mölndal på möte och har tagit hyrbil upp ;) En V60 valde han såklart, så han var så nöjd igår när han kom å parkade på vår lilla ruta.

Var tänkt vi skulle käka middag med Lundgrens idag, men så hostig och snorig E är så får vi boka om....SYND!

Hur sjuk vecka blev inte detta? Må-tis-fre på jobb och sen långhelg till onsdag morgon? haha... jag klagar inte! Jag känner inte riktigt samma stress som mina kollegor som måste hinna med en massa innan lovet, vilket är både skönt och lite frustrerande.

Har lovat E att googla runt på roliga piratprylar, helst vill han ha piratbyxor....så wish me luck!




En BRA dag, äntligen!!

Ja som ni ser har humöret idag varit aningen mer positiv. Kan det bero på att dagen började med 60 min sex och samlevnad med min 7a... My God, t.o.m. jag tyckte det var pinsamt! Eftermiddagen spenderades på golfbanan, tre timmar sol och vind känns i skinnet! Efter det hämtade jag lilla hjärtat för att åka till saknade Jenny <3 Lite bebisgos var inte alls fel! Åhh vilka fina små. Sen var det hem, laga god fisksoppa och baka brytbröd... Gott!!! Liten kille hade noll aptit och åt ingen middag whatsoever, noll välling och var vid läggdags varm :( Får se om det var av trötthet eller om det vankas feber imorgon... Hjärtegull!!!

Damn you Lindt!

Åhh det är TORTYR varje gång det är Lindt-reklam på tv:n!!! Choklad skulle jag vilja ha, mintchoklad!

Fredagen ler inte...

...den liksom hånler snarare...
När man tror att veckan haft sitt tradiga så blir dagen bara så mycket värre.
Too much drama for me!!!
Så ikväll blir jag hemma istället för på knytis med jobbet, hemma med mina två och med kebab och en kall öl.
Because I´m fucking worth it!

Hoppas på en ohyggligt jävla härlig lördag istället. Imorrn har jag iaf köpt biobiljetter så imorrn gör familjen Hbg... Jävlar i havet vad jag saknar den stan :(


Nedstämd

Åh, nu är det vår och snart redan maj och den där jobbiga oron i magen börjar mala :( Hur ser min höst ut, kommer det bli sist in-först ut återigen? Det ska tydligen dras ner med 30 tjänster inom kommunen, och varför skulle nu JAG inte bli en där? Suck :/ Tråkiga besked hemifrån idag + bitter över att jag tydligen driver nån typ av all inclusive-rörelse här hemma + sockersug och PMS = You do the maths! Å så kommer det lite kräks upp i munnen om någon ens nämner orden fotboll och hockey... Gonatt

En vecka sockerfri!

Har inte varit så tufft med att avstå glass, godis, läsk, saft och kakor. Var lite jobbigt att plocka lösgodis åt Edvin i lördags för jag kom på mig själv med att stoppa i sånt jag gillar :) Det "jobbiga" nu är att jag kollar sockerinnehåll i ALLT! Jag får lite dåligt samvete när jag äter yoghurt, men jag kan inte äta fil. Jag klöks av det och kommer aldrig kunna lära mig äta det trots att man lärt sig äta och numera till och med älskar saker som oliver och soltorkade tomater ;) till å med rödvin sågade jag stenhårt tills jag var typ 24?!? Dagen har varit bra, gårdagen var ok men var på trist handledning efter jobbet. Ska bli intressant att se hur framtiden ser ut där... Imorgon är det styrelsemöte och på fredag hittepå med jobbet :) På lördag har vi ev. pratat om att åka till Hbg för att se Alfons Åberg på bio, hoppas det blir av för Edvin skulle älska det! Meeeen, det går magsjuka på dagis så vi får hoppas att vi än en gång duckar och kommer undan. Nä, nu ska jag kolla lite solresa o sen läggdags. Imorgon är det Edvins dopdag, eller var det rentav idag?!?! Gah ännu en sak jag måste kolla upp...

Monday Madness

Oj ja, idag blev det knas halva dagen på jobb. Inga detaljer, men vi kan säga att avsaknad av nycklar kan leda till "intressant" situation. Svettigt!!! Inte mina nycklar ska tilläggas, de hänger safe i min senilsnodd runt halsen ;) Tur helgen varit bra, mycket bra energi med mig! Nu sova, lite svårt efter allt gapskratt från Karatefylla på tv :) Lika galen tisdag??

Lördagsmorgon

God morgon kära lördag! Här var det full rulle kvart i sju...VAD VAD VAD är logiken bakom att HSB vaknar tidigt av sig själv vareviga lördag, när vi nästan får bända loss honom ur sängen må-fre?!? Men han är förlåten, han kallar på mig genom att ropa "Min bästa mamma" och är världens kramigaste. ( nu ville mitt tangentbord skriva krämig asiat....haha!) Vaknade dock med skallebang, mindre skoj. Två koppar kaffe i soffan och har sett på America's Funniest Home Videos. Edvin tycker att mamma och pappa måste gifta sig och han vill ha fem bruna små hundvalpar... Inget av detta kommer ske... Ni kommer inte tro mig, men igårkväll när jag körde till Lund för å köpa hem sushi, då möter jag denna XC60 på vägen... Det är nog ett tecken, eller omen om så vill. Nåt med denna Volvo ;) Fick stenskott på våran igår, mindre skoj! Tur vi snart ska byta :D Nä, lite frukost som ska få göra kaffet sällskap? Inget socker igår heller :) jag trodde jag skulle äta massa chips å dricka öl å vin som kompensation, men det blev ett glas vin och två chips för det kändes inte alls lockande. Gissar att denna lördag kommer bli kämpigast då det ska köpas lördagsgodis?! Återstår att se! Trevlig helg *

Groundhog Day?!?

Ni som har sett filmen "Måndag hela veckan" vet vad jag menar... Min morgon idag var helt surrealistisk. Inte så mycket morgonen i sig, utan snarare det faktum att när jag kör till jobbet så har det tre dagar i rad (trots att jag inte själv kört vid samma tidpunkt) hänt samma sak med samma personer.

När jag kört en liten bit hemifrån måste jag svänga av vänster och ner under en viadukt, då har jag tre dagar i rad nu hamnat så jag fått stanna för att vänta in en guldig Volvo XC60 som kommer i motsatt riktning och ska svänga åt mitt håll.
Vad är oddsen? Samma Volvo, samma ställe?
När vi då kommer ner under viadukten så går det en gångbana längs med vägen och där har samma blonda tjej gått, alla tre dagar!!! Efter viadukten kommer en t-korsning och där kör volvon åt vänster och jag höger...
I onsdags lämnade jag Edvin på dagis och kom därför iväg lite senare än vanligt, säkert en 20 minuter senare än jag körde idag och igår åkte jag kanske vid halv istället för femihalv som jag körde idag.... WEIRD!!!

Tur det är lördag imorgon så risken att det ska hända igen är noll! :) Annars vetitusan om jag inte stannat bilen och ansett mig vara galen!

Fredag den 13:e idag...nån som är skrockfull? Jag är inte ett dugg (mer än tönteriet att jag inte går på A-brunnar om jag kan undvika) och jag är snarare den som folk skäller på för att jag slänger upp mina nycklar på bordet jämt och ständigt ;)


Fredagsmys?


Dag 2

Dag två utan socker är avklarad :) Inbillat mig att det skulle leda till mer vresighet och huvudvärk, men det kanske kommer?? Pms-vresig är jag liksom jämt så jag märker inte själv nån skillnad, haha! Näe...skämt åsido...

Klaga aldrig på min fantasi, men det här är numera min motionskompis ;)

Lite av en nödlösning och jaa, mycket närmre en stepbräda hemma kommer man la inte? Huvudsaken är att jag får upp lite puls och att jag istället för att sitta i soffan kan steppa lite ;) All rörelse utöver noll är godkänt!

Ikväll tog vi vara på det härliga vädret och tog en kvällspromenad. Himlen var helt magiskt vacker! Har de lovat att våren kommer nu??

Redan fredag imorgon, skönt med en kort vecka för min oinspiration har inte direkt lagt sig. Jag grubblar över två saker, nja om jag tänker efter grubblar jag över fler. Kan avslöja så mycket som att det är jobbrelaterat, men än så länge är det bara löst grubbel och lite ångest som russin i bullen.

Axilism - dagens ord som jag nyss lärt mig...haha...kollar på Fråga Olle *skämskudde på den då* och axilism är tydligen armhålesex (?) och vips så lärde jag mig ännu ett, armhålesex....for real?!

Jobbigt att gå igång på folks armhålor?!?

Helgplaner?!? Inga...buhuu...Iofs ganska skönt efter att ha flängt rundor förra veckan.

Nej...läggdags för fröken Svensson! Kanske skulle sniffa lite armhåla innan...haha...näefyhförfan jag är tramstrött!

Geeee mig så vackra tänder!!!!

och hy...

och läppar...

åhhhåå


@ work

Phuu... känner mig seg och oinspirerad idag, är det vädret tro?

Nu har jag gjort min undervisning för idag, nu överväger jag att antingen sitta å planera fram till 15 då det är en kort konferens eller att jag såsmåningom ska åka till dagis där de idag har drop-in med fika mellan 14-16 nånting.
När jag skrev det där så tedde sig valet ganska enkelt...haha...

Usel jag blivit på att stava förresten!?! Bloggar för sällan...skriver för mycket eget material med jobbet och lägger all kraft på att det ska bli rätt där så när jag skriver här orkar jag inte korr-läsa ;)
Mitt arbetsrum ligger som ett av många grupprum i biblioteket på skolan, idag är det småstökigt och käbbligt därute tycker jag. Stänger in mig å lyssnar lite spotify istället :) Serpentina har förresten ömsat skinn...mycket läbbigt!!
Vi har alltså nåt kräk till djur ute i bibblan oxå...


Snudd på nackspärr idag, verkar ha sovit med huvudet mellan knäna?
Skönt med kort vecka, idag har jag snart gjort min långa dag (kanske...) och sen är det nedförsbacke till helgen! Mange är i Sthlm så jag å lilleman är själva hemma, både trist och skönt. Skönt för då äter vi vad vi vill, men trist för det är så tomt när Edvin somnat.


Edvin är världens roligaste unge just nu. Han heter ju förresten inte Edvin utan "Staton Karlsson" som tydligen är engelska (?). Han har en kompis som ringer ibland, han heter Faidon och bor i Afrika. De brukar sjunga hårdrock ihop. En sen kväll erkände "Staton" att Faidon faktiskt bara var Ludde, dagen efter så var så inte fallet.
Han snackar om kräks och näsblod typ hela tiden. Ketchup är näsblod och han kräks än här och än där ;) Igår kom så frågan "Mamma, vad är kräks egentligen?"
Han är fullkomligt vild på sin balanscykel så vi överväger att ta bort stödhjulen på hans riktiga cykel för att han ska ha nåt å bita i...gräset om det vill sig illa :P
När han kissar ska han "stå som pappa gör på toaletten" men ibland blir han lat då inte hans pall står framför toan och då står han helt enkelt upp å kissar på pottan. Tack för den du, det skvätter ju inte alls!!

Åh jag ångrar att jag inte skrivit upp mer om hans utveckling, i början när han var liten skrev man ju upp precis allt! Längd o vikt o matvanor, ja allt helt enkelt. Nån frågade mig häromdagen vilket var hans första ord, och jag minns faktiskt inte riktigt :( Får diskutera det hela med Mange å så får vi skriva ner lite retroaktivt ;)

Jaja, risk för uppsats idag oxå....MEN jag ska skriva varför jag vart så ilsk igår först :)

Jo, det får fan vara nog med undanflykter nu. Det funkar inte att gå å klaga på att kläder inte passar, att jag inte trivs med mig själv såhär UTAN det får liksom vara nog nu. GÖR NÅGOT!!!
Mange har fått nån utmaning med jobbet att gå med stegräknare så jag hakar på och vi har satt upp mål på minst 10 000 steg om dagen. Gå kan man liksom alltid, om inte annat kan man ta nån omväg när du väl tvingas gå.
Att jag inte kommer iväg och tränar har en mängd orsaker, dels så är det svårt att boka in sig på pass när man aldrig vet när Mange behagar komma hem eller hålla sig hemma. Dels så blir jag så omotiverad av att träna ensam.
Nu har jag iaf ätit bra luncher (gör jag alltid på jobbet) och försöker göra så även hemma. Hängde på Sofie i sockerutmaningen och ska även undvika sylt och ketchup.
Målet är att minska iaf 6 kilo, sen får vi se. Jag kan ju inte gärna jämföra min kropp med hur den var pre-Edvin (även om jag inte var riktigt optimal då). När jag skrev in mig hos BM vägde jag iaf 4 kilo mindre än jag gör nu.
Jag har ju gått ner alla graviditetskilon med råge en gång, men vad hände sen? Jojo...

Sådär då var det ute... jag bantar INTE, jag kommer INTE vrålträna utan hoppas på att bättre mat, mindre socker och lite mer rörelse ska så sakteliga ge resultat. Känner jag mig själv rätt så kommer motivationen isåfall öka så att jag vill börja träna mer för att tajta till volangerna...

Näe, nu ska jag väl "jobba" lite oxå ;)


Nu får det liksom vara nog...

Först, en ohyggligt härlig nyhet!!! Inatt kom Jenny o Nickes tvillingar :)
Alla mår tydligen bra och det gick på naturlig väg vilket ju var precis vad de ville. Fick veta igår att vattnet gått och ja, jag ska inte säga att jag sovit djupt direkt ;) Nu känns det sååå härligt, hoppas på mycket bebisgos framöver.



Haft påsklov nu i en vecka och nja, kan liksom inte direkt säga att det var skönt att vakna till väckarklockan och veta att nu är det huvudstupa in i ekorrhjulet igen.
Veckan har spenderats lite här och lite där. Fredagen v.13 åkte jag och Edvin upp till Småland själva, Mange var i Stockholm torsdag och skulle jobba i Växjö fredagen så han var ju redan där. Passade på att mysa lite med våra familjer, jag och Edvin stannade till tisdag medan Mange åkte tidigt på måndagen.
Sommarsulorna sattes på och Edvin, morfar och jag spenderade en halvdag i verkstaden.
Jag passade på att klippa mig medan jag var hemma och hade barnvakt... mja... Jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig, har ju inte klippt mig i Växjö på säkert tio år så jag slängde ut en fråga på facebook om vart jag skulle gå å det ställe som fick flest "röster" blev det.
Så jag traskade dit och klippte mig :) Vågade jag satte mig och sa i stort sett "gör-vad-du-vill-bara-jag-förblir-blond"...sagt och gjort. Men jaaa, vad ska man säga...Jag har ju sagt så många gånger förr till frisörer och 9 fall av 10 ser jag liksom ut på samma sätt när jag går därifrån. Får nog helt enkelt finna mig i att jag "ska" se ut såhär för att det passar mig.
Däremot vart jag inte helt nöjd med slingning och färg av utväxt, tyckte det blev åt det gulare hållet så jag har bott i silvershampoo en stund varje dag hela lovet ;) Snyggt?
Avgör själva :P


Den osminkade, ostylade sanningen ;)

Lite mer påklädd, lite mer stylad och lite mer sminkad :)

Som synes ingen jättestörre skillnad mer än att det är lite blondare och lite mer uppklippt, men jag trivs väl...typ...

På onsdagen var vi bara hemma och tvättade och fixade lite. Städade och började packa om lite i väskorna. Var tänkt att vi skulle åka till stugan redan på torsdagen men vi blev hemma och hade det lite lugnt och skönt istället, och ska sanningen fram så var ju inte Mange direkt färdigjobbad! As usual...

På kvällen fixade vi lite desserter som vi hade med oss till stugan sen. Köpte även "håhåhå och en flaska med Rom" till en drink jag fixade. Kan verkligen rekommendera Hallonmojiton, jag gjorde väl en liten blandning av de recept man får upp om man googlar det.

I stugan var vi till måndag förmiddag. Hade väl lite blandat väder, två dagar regn och två fina men ganska kalla. I vanlig ordning så räfsade jag.

Kusinerna fick leta ägg som påskharen lämnat...

 

 

Öppna öppna!!!! i paketet låg lite kläder, en leksak och lite godis.

Mycket bus och Frösakull-luft ger trötta småttingar. Edvin och Ellie lekte jättebra ihop nu. Edvins "datt" alltså napp är snart ett minne blott, nu har ju Noah och Nellie kommit så de ska få hans "dattar"...Hjälp, giv mig styrka för det kommer INTE bli lätt.

Precis satt i mig en sån här till mellis, tjock och god och med riktig smak av blåbär. Vi kan väl säga så att vi fick bli två om den ;) Fick inte ha den för mig själv inte! Lite i dyraste laget, men jag tror man kan hitta den billigare än på Ica Supermarket för 17.90??

Oj, satan vilken uppsats det blev...har ju inte ens hunnit komma till vad min rubrik handlar om!! Och nu känner jag att den lille trötte killen jämte måste underhållas för annars slocknar han och kommer aldrig i säng ikväll...

Så jag får återkomma med min inbundna ilskna ;)

 

 

 


Onsdag

Onsdag - städning, tvättning, utevistelse med sonen, motion...check på allt. Nu, ryggläge snart snark :)

Dubbelmoral

Det satt en liten kille i en egenbyggd koja i soffan, han trodde nog sig vara helt avskärmad från omvärlden. Där satt han och smygsvor "Fy fan" (en härlig bieffekt av att ha börjat på ny avdelning på dagis...) trots att han skäller på alla som annars säger det. Jag hör detta och säger åt honom på skarpen, samtidigt som jag hör vad vi har förmusik på i bakgrunden.... "Isabella, låt inte de jävlarna ta dig".... Bahh, tack herr Lundell!

Småland

Jag o grabben har varit i Småland sen i fredags, haft det lugnt å gott. Mange var här över helgen men jobbar ju i veckan. Vi ska köra söderut senare idag, hem å tvätta å packa om för att åka till stugan över påsken. Ska ju inte bli så skoj väder i påsk som det ser ut nu, så vi får se hur länge vi stannar där. Klippte mig igår, inte kommit fram till om jag är nöjd eller inte... Näe, lite mellis nu å börja packa ihop oss?!

RSS 2.0