Näktergal

Springer här som nån Florence Nightingale :)
Vatten, alvedon, Proviva, kall blöt handduk....tömmer spyhink, jo äckeligt men sant!
Vi har satt pappsen i karantän i sovrummet vi... Edvin ligger i sin säng å sover och jag ska väl snart bädda ner mig i soffan :/ Lagom lattjo med min rygg, men hellre ont i ryggen än kräksjuka!


Sitter o kollar på lite shoppingsidor...man blir allt lite sugen på å beställa nytt o fräscht!
Men det står mycket "utgifter" i kön innan dess i mars månad... utöver det vanliga har vi bland annat:
* Klippning av hela familjen, jag ska göra mitt yttersta för att hålla nere min klippkostnad. Sist gick det på närmare 1700 och det är INTE ok...
* Beställt en fritidssyssla som kommer att betalas då antar jag...den har inte kommit än och jag ska inte avslöja vad det är ännu :P
* Lite smink, ytligt nog... hur kommer det sig att allting nästan tar slut samtidigt? Mascaran och foundationen måste ha gaddat ihop sig...komplott!
* En toalett som på nåt vis måste fixas...ta hit vvs-firma och antingen laga eller byta ut toastol som bara står å rinner :/ Blir så sur för Boklok (Skanska+Ikea) har verkligen satsat på billigaste jäkla skitstolarna (ja bokstavligt!) som i stort sett alla fått samma återkommande fel. Så många i området har bytt ut stolarna redan under garantitiden... Vi hade vvs-firman här inom garantitiden oxå för att laga felet men nu har tiden gått ut och jag önskar ju att någon snäll själ hade berättat för oss att vi skulle ha bytt redan då :( Gud vet hur många ggr den blivit lagad under garantitiden?!? Vi är ju familj nr3 som bor i lägenheten.
* å så sparande till bilen då...

Nu ska jag sluta svamla...trött i ögonen och ska släcka ner lyan och bädda ner mig i soffan! Kaaaaanske måste jag äta en frukt först, jag har blivit fruktberoende!!! Man kan ju ha värre ovanor ;)

Nattinatti och *peppar peppar* är vi friska och har utrotat allt kräk imorgon!






Bebisyra! :)


Vad mysigt att vakna till nyheten om att det kommit en liten prinsessa inatt!
Nu råder det bebisyra överallt, och visst är det härligt att få fira lite sådär en torsdag :) Ska bli spännande att få se den lilla och även vad den lilla ska heta.
Alice verkar vara en lågoddsare tydligen, min kusin Therese fick ju en liten flicka nyss som ska heta så oxå.

Idag har jag hunnit infria två löften till lilleman. På förmiddagen bakade vi kladdkaka och nu i eftermiddag har vi varit ute i det härliga vädret, för Edvin har tjatat om att gå till lekplatsen i evigheter men där är ju inte speciellt skoj när det är is och blask. Idag var blasket förvandlat till härlig geggamojja, så gissa om han hade skoj! :)

Däremellan fick vi käka lite lunch å sen åka till Malmö för att hämta hem en krasslig Mange... illamående och helt darrig tydligen så nu ligger han där han ligger :( Måtte han icke ha nån magsjuke-grej. Vi har *peppar peppar* klarat oss.

Nu har vi käkat lite "prinsess-kladdkaka" och ska bygga lite lego. Svårt att vara lugna härhemma, men vi gör bäst vi kan ;)





Sommar.nu

Åhh vad jag vill ha vår, värme och lite sol på näsan!

Andra dagen hemma, idag lite själv...ganska skönt med en häng-i-soffan-bäst-jag-vill-dag :)

Gick lite bättre idag när jag lämnade, lite ledsen men det gjorde inte lika ont i hjärtat idag. Han hade skoj där igår och var bara ledsen precis när jag gick. Han spelade "inde-bandy" när jag hämtade honom :)

Igår var Liza o Melle här, oj vad man har glömt hur en ettåring är! haha...å jag som hade den klåfingrigaste av dem alla. Melle låg ju ändå i lä men bara en sån sak som att våra fjärrkontroller får ligga på plats numera är ju wow! Var hur som haver mucho trevligt igår, Edvin var lite trött å kort i tonen men det är sånt man får räkna med dessa dagar känner jag.

Sitter nu och ska försöka ta tag i Edvins album, han ska dels få ett eget litet album så han inte måste sitta med vårt stora album jämt. Han är ju lite magfixerad fortfarande ;) Men hjälp vad det tar emot å börja, det borde vara roligt att se tillbaka men jag har sån prestationsångest, löjligt nog. Jag vill göra att storslaget album, med informativ text och helt rätt tidsmässigt...får ju inte missa nåt viktigt eller hoppa fram och tillbaka...BAHH Kanske inte konstigt att jag bara hunnit några veckor efter Edvins födsel??

Inga planer alls idag faktiskt, rätt skönt att bara få vara. Har lovat Edvin att leka på lekplatsen när jag hämtar honom sen vid 14, det är det enda ;)

 

Mitt hjärta, utan dig är jag inget!

 


ni glömmer väl inte vad det är för dag idag?

Yummi

skitjobbigt

Åhh mitt hjärta brister! Lämnat Edvin på dagis och nej, det går fortfarande inte smärtfritt :( När vi skulle vinka riktigt ser jag paniken i honom och han gallskriker... Fan :'( Får verkligen hoppas det vänder nästa vecka, annars kommer jag vara besvärlig och kräva tillbaka vår plats. Visst att det är lång kö med barn som vill in, men fan inte på min sons bekostnad! Jaja, nu är det som det är idag :( Får troligtvis besök av Liza o Melwin idag <3 Igår hade vi mys hela dagen med Jenny o Elina. Edvin kom hem med ögonskugga, helnöjd! Näe, plocka o feja lite kanske... Hjärta <3

Marilyn

Precis sett en dokumentärfilm om MM...Såpass intresserad är jag alltså av Mello!

MM däremot har intresserat mig sen gymnasiet, minns att jag skrev en engelskauppsats om just henne. Lärorikt, intressant, tragiskt och framförallt så VACKERT. Det är skönhet om något.

 

Idag har vi liksom de senaste lördagarna tagit en runda om Lund och Lödde för å handla lite. Spöregnade idag så vi köpte med oss Widerbergare hem istället för å käka restaurang-lunch. Edvin vaknade halv sju imorse så han somnade såklart i bilen oxå, vilket spelade in.

Märkligt att man typ får bärga upp honom ur sängen i veckorna men på helgen är han piggheten själv redan okristligt tidigt :(

Imorrn blir det gympan som vanligt och vi pratar om att sen eventuellt åka till Skattkammarön å busa av oss. Idag har den lille varit helt överjäklig, lyssnar inte alls utan gör precis som han vill och har verkligen testat vårt tålamod. Nu känns det som om jag nästan varit arg hela dagen :(

Började redan på morgonen när han skulle ha ett knäcke med kokt skivat ägg på och bara kladdade överallt. Håret var fullt med ägg, till å med innanför kalsingarna! Unge...så det blev duschen, vilket han fortfarande inte gillar...straff nog vill säga.

Tråkigt när det inte är nåt vettigt på teve såhär på lördagarna :( Jag kikar på kvällsblaskorna vilka som går vidare i mellon, vill inte ens höra förrän möjligen finalen när den värsta skiten förhoppningsvis röstats bort redan.

Får väl bli en tidig kväll, gissar att HSTHB (Han som tror han bestämmer) vaknar lika tidigt imorrn...

 


 

 

 


och nu då?!?

En konstig arbetsvecka är över och nu tar vi sportlov. Konstig då det var lite inställda lektioner i början på veckan så jag fick kasta om lite planering. I tisdags var det ju alla hjärtans dag så då passade jag och min lärjunge på att gå till fiket. Härligt! På kvällen åkte vi till Malmö och åt på Rose Garden tillsammans med Per. Konstig vecka eftersom jag var ledig i onsdags, åkte då tur och retur till Växjö med omnejd. Morfar fick en fin begravning och jag fick äntligen krama om min familj. Prästen som höll i begravningen var helt otrolig, sjöng ett vackert solonummer och kunde verkligen sätta en personlig prägel på stunden. Men hjälp vad det kändes surrealistiskt, det kommer in sex mörkklädda män med hatt och bär iväg min morfar liksom... Usch! Edvin hade det hur bra som helst med sin farfar medan vi "åkte för att säga hejdå till gammelmorfar". Åkte åtta på morronen å var hemma 22... Var tänkt att vi skulle på fika-dejt både torsdag och fredag men jaiks vad alla är sjuka! Så det blev det tyvärr inget med. Idag hade vi egentligen bara halvdag på jobbet som kompensation för Öppet hus på skolan men jag jobbar ju bara halvdag vanligtvis ;) Nu sover båda grabbarna som vanligt en fredag.... Och jag blir inte sen i säng jag heller. Räknar ner minuterna till 22 då jag får gå å sova. Så gonatt mister Tom

Jag tror han sover...

Så jag ska väl krypa ur sängen och socialisera med min oäkta hälft. Wallander ikväll, men en film vi redan sett. Helgen har verkligen gått i ett nafs! Fredagen sov vi i stort sett bort, jag med migrän och liten var slutkörd efter första heldagen på nya avdelningen. Har gått bra där, men han "smit" så fort han får chansen ;) De vet ju tackolov vart! Igår var M på fotbollscup med jobbet å vi storstädade innan vi åkte till Centan å handlade. Idag var det gympa som vanligt å inatt kom massa snö så snowracern har rastats å snö skottats på loftgången. Nu efterlystes jag tydligen! So Long!

Memory Lane

"Va gullig jag är!" Edvin uppskattade att titta på gamla bloggbilder... :)


Meh?

Hade skrivit ett långt inlägg men det försvann å så blev det bara bilder??

Orka...

Monday




Mitt lilla gryn

Jag lyckades! Inte illa... Här är treåringen på väg till annan treåring på kalas, 65 steg bort hos Gunnar ;)

Don't mind julpyntslåda och kasse som ska ut i förrådet....haha


Livet rullar på

Andra februari redan... bara jag som tycker januari har sprungit galet fort?
Januari brukar ju kännas som vääärldens längsta månad, men jag vet inte vad det beror på att det inte sölat i år?

Kommer bli en ganska jobbig månad, rent mentalt.
Dels så ska vi begrava käre morfar den 15e, vilket känns ohyggligt jobbigt. Det är så som man säger, det är fint att få träffa alla sina släktingar men hade hellre sett att det var under trevligare former :(
Har haft turen (eller hur man nu ska se det?) att slippa gå på så många begravningar. Tre närstående på Magnus sida släkten och tre på min egen nu med morfar.

Sen så har vi varit på utvecklingssamtal ganska nyligen med Edvin och allt är väl egentligen bara frid och fröjd. Jag har en väldigt verbal unge med ett rikt ordförråd, han är klipsk och älskar att pussla. Nyligen har han funnit en ny passion, siffror och bokstäver :) Så nu skrivs det E på allt han får fatt i!
Det enda negativa är att han fått för sig att det är han som bestämmer... "Du får inte.." säger han till sina kompisar och de tror ju att han bestämmer för han är väääääldigt övertygande och kan bli rent av arg :/

Meeeen, jag blev lite tagen på sängen för eftersom han inte flyttades upp till syskonavdelningen nu i jul så har jag trott att detta ska ske efter sommaren.
Meeeen, där är en ledig plats på en avdelning nu och Edvin ska dit...NU BUMS
De tror att han kommer passa in bra där, rent intellektuellt och mognadsmässigt och jo jag får ju lita på deras omdöme och yrkesprofession.
Men min lille kille hos de stora? De är ju upp till 6 år gamla!! Det hade känts bättre om vi som så många andra fått välja lite, fått lite förvarning och att han fick flytta upp ihop med någon annan.

Äh, jag antar att det alltid kommer kännas likadant? Svårt att skiljas från det man nu är så van vid och otroligt nöjd med. Bara att acceptera å gilla läget! Han har varit där och hälsat på lite och imorrn ska vi tillsammans träffa hans inskolningspedagog vid hämtningen.

Jag vet inte om det bara är februari som oroar mig... det känns lite konstigt i magen oxå gällande jobbet. Min närmsta kollega ska vara föräldraledig och ha vikarie resten av terminen och hur vår gemensamma lärjunge kommer reagera på detta ska bli spännande (?) att se.
De två sista månaderna av 2011 och skolstarten nu har oxå varit lite mer prövande men huvudsaken är att vi trivs bra ihop och har roligt...
Jag får nog bara lära mig att släppa lite på min ambition och inte ta det personligt : /

Näe, nu ska jag börja förberada lite mat... Dåligt med bilder på bloggen nu och jag veeeet....mkt text nu.... men jag har ny kamera, ny dator och relativt ny mobil som jag inte lärt mig föra över bilder genom...sådärja.
Ciao

RSS 2.0