Vabbica

Edvin har svinkoppor så vi blir hemma iaf mån-ons :(
Typiskt, även om det är rätt skönt att han inte är dålig-dålig.

I helgen var vi i Lund på lördagen. Blivit lite tradition nu att åka tåg på lördagarna ;) Vi passade bland annat på att besöka Domkyrkan. Lite illa att jag som Religionskunskapslärare inte besökt Domkyrkan förrän nu, har ju trots allt bott här i Skåne i åtta år!!
Där var hänförande vackert iaf, är man inte religiös innan så blir man nästan. Mäktigt!!
Handlade lite mat och lördagsgodis innan vi tågade hem igen.

Nu igår kom äntligen mamma och pappa hit :) Firade min födelsedag lite i efterskott, fick finfina presenter och åt gott. Edvin somnade redan halv sju, så han var helt färdig! Underbart!

Idag har vi alltså varit nere på VC och fått konstaterat att hans otäcka munsår är svinkoppor. Tur jag inte skicka honom till dagis idag då utan gick på magkänslan.
Vi fick oss lite kvalletid nere på byn då Edvin köpte en fin pumpa och jag köpte lite cyklamen och ljung att plantera i våra krukor.
Edvins toktrots har *peppar peppar* ebbat ut lite för tillfället och han är stundvis supercharmig och har tokrolig humor.
Imorse när han vaknade sa han "Mamma, jag måste ha välling nu...ja det är jag sugen på nuuu, gå mamma!"
Då kan man ju inte annat än le och häva sig ur bingen ;)

Näe, nu går ögonen i kors och jag får gå å lägga mig om två minuter...


Vi har förresten bott här i rätt exakt ett år nu! Natten till idag för ett år sedan var vår första natt i huset :)


Åh så vill jag ha vår biiiil tillbaka!

Rörigt

Det känns som den här hösten kom som en käftsmäll på posten?
All energi har iaf försvunnit med snålblåsten!
Eller ja...vädret i kombo med rörigt på jobbet, långa dagar med pendlande då bilen är på verkstad och sist och absolut inte minsta anledningen...en härligt trotsig snart-3-åring :(
Man börjar fundera på vad i hela friden man gjort för fel med honom... är det inte bara en ilskpigg man har här hemma så är det en grabb som kladdar med mat och dryck, klättrar på allt och alla, säger dumma saker, bryter ihop för allt och inget, vägrar lyssna och säger "va?" till precis ALLT man säger.
Suck!

Ja vi har ju hunnit vara utan bil i 2,5 vecka nu och det känns kan jag lova! Istället för att ta bilen 7.30 varje morgon så cyklar jag nu till tåget en timme tidigare. Å så får man ju lägga en timme extra på eftermiddagen oxå. Jag veeeet att folk har det så vareviga jäkla dag, men JAG gillar't inte! Inte när jag vet att jag har en bil som förenklar mitt liv betydligt. Hoppas den ska bli lagad och klar så vi får den senast fredag.

Jag har hunnit fylla år...ädel ålder på 31 år innehar man då. Fy fan... jag som trodde man började räkna neråt igen vid 30. Har fått ett par fina örhängen av svärisarna och en Ost- och vinprovning för två av Magnus...haha...så typiskt honom att köpa något han själv kommer få nytta av ;) Så jag retas med honom å säger att jag inte vet vem jag vill ha med mig...
Hoppas mamma och pappa kan komma ner till helgen nu, saknar dem ♥ De har varit på semester och mamma gjorde sig illa då och har blivit opererad å är alltså lite mör än.

Jobbet rullar på men det är såååå otroligt rörigt. Först nu har ett gällande schema kommit ut (vi har ju haft ett innan oxå men vetat att det ska revideras) och att pussla ihop min tjänst med en annan lärares samtidigt som schemat ska läggas så likt klass-schemat som möjligt så att min elev ska kunna medverka under lektionerna med klassen...
vojne vojne, allt ska ju sen försöka fungera såpass bra att jag ska kunna planera i god tid och ha framförhållning till tusen iom att min elev har autistiska drag och blir extremt stressad av förändringar.
Men ja, som schemat är lagt nu är jag rätt nöjd. Jag slutar runt 14 tre dagar i veckan, slutar 16.30 på onsdagar och redan vid 12.20 på fredagar :)

Jag gillar att man känner sig viktig i mitt nya jobb, man tar mig liksom på allvar och det satsas på mig både med handledning och material. Att jag dessutom har fått en jobbdator skadar ju inte ;) Sitter å skriver på min vita läckra MacBook just nu faktiskt... I love!
Kaaanske kan bli lite mer bloggande framöver nu.

Nu är jag så trött att ögonen går isär, men jag ska förbereda lite svenska-uppgifter i sällskap av lite Ben & Jerrys....Sen blir det sängen!


Bilder på monstret nästa gång!