1 vecka

 
Melker är redan en vecka gammal, vi njuter bebismys vill jag lova.
Idag var vi åter igen i Vikhög och pappan o Edvin badade järnet medan vi mös i skuggan.
Vi var där igår oxå med min familj. Sen stannade vi till på tisdagsträffen i Lödde och tittade på bilar o mc. Edvin hoppade hoppborg o drack slush med mormor medan vi andra kollade "hållkäftenbilar" :)
 
Annars går dagarna fort! Vaknar runt nio och så segar vi hela förmiddagen fram till lunch. På eftermiddagen försöker vi komma iväg alla fyra o göra något, shit man har glömt vilken logistik det krävs med en liten!
 
Men vi njuter, alla mår bra och sommaren får för min del gärna komma med en regndag snart ;)
Jobbigt att inte få bada!
 
Nä, nu ska jag se vidare på Sons of Anarchy...vi/främst M har fastnat i serien.
 
Återkommer om förlossning o annat senare, hatar att skriva via mobilen...
 
Pyss

Mina fina ♥

 

Melker ♥

Det ologiska beteendet gav utdelning ;)

Natten 17:e juli klockan 1.07 föddes vår lille guldklimp, Melker. Han var 53cm lång och vägde 3925 och vi ser tydliga likheter med storebror ♡


Logiskt till tusen...

Plockat ögonbryn, fotvårdat, målat naglar (en smula omöjligt), rakat benen...
Visst måste man känna sig fräsch under förlossningen?!?
Framförallt måste man ju va fräsch inför barnmorska o sjuksyrror?! Eller hur?
De bryr ju sig veeeerkligen om ifall jag har lite pärlemorblänkande naglar...och huu så otäckt med yttepytte stubb neråt smalbenet!

Logiskt till tusen...

Käre son

Nu är det hög tid att komma ut, sådeså!
Jag är trött på att vara trött, klumpig o att ha ont.

Kan vi liksom inte kramas istället?

Ensiffrigt

Hej hej hallå dagboken! som Bert säger...

Idag är vi nere på 8 dagar till BF. Slå nåt hårt i huvudet på mig snälla, jag fattar det fortfarande inte!

Jag tror att det mesta är helt förberett. Sängen står bäddad, kläderna är invikta i klädkammaren, vagnen monterad, babyskydd står redo med packad BB-väska, Edvins ev. övernattningsväska packad.
Det är väl bara vi som inte är förberedda ;)
Nappar ska kokas, det är väl kvar...haha
Måste ju vara en av de klipskaste idéerna nånsin att göra självlysande nappar?? När man ska masa sig upp mitt i natten och försöka 1. Hitta bebis 2. Hitta ljuddämparen. Då ligger den där och lyser så fint :)

Vi har hittills tre bud på när lillebror kommer.
Jag tror den 14e
Mange den 18e (två dagar före bf som storebror + vår förlovningsdag samt 11-årsjubileum)
Nicke (den retstickan) räknar med 1 aug ;)
 
Eh, jag har börjat prenumerera på Vi Föräldrar, hur tänkte jag där?! Jag varken hinner eller har lust att läsa tidningar i vanliga fall... Så blir det när telesäljare ringer mitt i dagishämtning ;)
 
Mange gick på semester en dag i förtid, gissar att de har noll att göra. Så han anammade första semesterdagen på bästa möjliga sätt; han hade ställt larmet och har nu kört in till Lund för att ge vår lilla älskling lite kärlek. (Läs Gör-Det-Själv-Hall). Logiskt!?!?
Blir en ännu finare bil iaf hoppas jag :) Hade visst skvätt upp nå partiklar från dubbdäck som satt sig i lacken och börjat rosta (viktigt: inte rost på bilen utan i partikeln...så de fläckarna måste bort!)
 
I eftermiddag blir det bad/grill i Lödde :) Gött! Jag ska ta med mig en rabarber- och jordgubbspaj har jag tänkt. Funderar på om jag ska göra en experimentell version eller vanlig smulis. Lutar åt smulpaj för det är inte mkt som slår en smulpaj!
 
Näe, börjar bli dags att tänka på lunchkäk. Evigt ätande härhemma! :)
 
38+5 (vecka 39)
97,1%
Blodtryck ua
viktuppgång 18 kg
ingen klåda, ingen (ytterst lite isåfall) samlad vätska
halsbrännan är inte lika farlig, järntabletterna snart slut så nu får du komma UT!
nästäppa ett faktum
 
Det yttersta beviset på att en gravidmage inte alltid är så jävla charmig ;)
Nyduschad o insmord, tror jag tyvärr kommer få zebramärken efter den här magen :(
Men whattaheck, det är ju kärlek jag burit på i den! ♥
 
Ytterligare bildbevis: när du kommer i dina remsandaler i stl.37 utan probs och kan knäppa (!) har du inte samlat på dig nån vätska :) Kommer ni ihåg mina fötter från sist?
 November 2008
 
Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.
 
Måste avsluta med det finaste som finns!
Glad kille som ger sin "DMX" lite kärlek. Spelar ingen roll hur många ggr jag försöker rätta honom och säger BMX, då tittar han bara surt på mig och säger "Nä mamma, jag har en DMX!"

Allright!
 
Vi hade biomys hemma häromveckan och bestämde att vi absolut inte ville se nåt tecknat. Kom fram till att en komedi måste vi ju kunna se med Eddo. Big mistake!
Vi såg Hot Shots 2, gissa vilken film Edvin vill se helst 3 ggr om dagen numera?
Den med Topper Harley där han slåss med kolasås, strössel och gelenallar. Ger motståndaren en sån pungspark att två valnötter kommer ur munnen och han i falsett säger "You Win!".
Oslagbart...
Mkt i filmen som inte riktigt går att förklara för en 4-åring, men han är klipsk och förstår att allt skjutande bara är på "skoj för det är inspelad rolig film".
 
Annars visslar han, leker Lego, cyklar, badar, käkar snask, räknar, kan allt och lite till...precis som en 4,5åring ska :)
Å så längtar han efter lillebror!
 
 

 

 

Psykbryt

Bah, jag blir matt!
 
Edvin går å lägger sig mellan 22-23 och vaknar runt 9...
Jättegött med lite semester, right, men när när NÄR får jag då någon som helst egentid?!? 
 
ALDRIG!
 
Som det är just nu så är han dessutom nästan aldrig nöjd?! Det tjatas, gnälls, bråkas, trotsas i stort sett all vaken tid...
Jag bara ORKAR inte :'(
Vi hittar på så mkt saker jag bara orkar med, försöker till mitt yttersta att stimulera honom men nix...
När han är som lugnast och mest bekväm själv så sitter han med sitt Lego.
Förutom nyss då när han på nåt vänster lyckades sticka in en bit i ögat och numera är "blind-på-ett-öga". Inte enögd...no way!
 
Planerna för dagen grusades lite, var tänkt att vi skulle leka med Aline. De har saknat varandra såklart! Men de är tydligen förkylda så vi ses på söndag istället.
Orkar inte riktigt tänka om...får bli lite lunch nu och sen kanske en cykeltur. Önskar jag hade fungerande cykel jag oxå...haft punka i två år nu tror jag och jag vägrar laga den för det är M som använt den...haha...envis som en åsna när jag vill!
 
Har bestämt att vi åker till Frösakull ikväll, M har begärt ledigt imorgon så vi far redan ikväll. Skönt med miljöombyte, håll nu tummar och tår att det blir VARMT så vi kan hänga på stranden!!!
 
Sol, bad, lek vid campingen, eventuellt äventyrslandet, god mat, gott sällskap....borde göra susen för denna bittra tröttkärring va?

 
 
Älskade unge, lika ofta som hjärtat väller över av kärlek....lika ofta gör du mig fullkomligt skogstokig!
 

Som sagt...

OM man nu vill köpa något till oss så kommer en liten önskelista här:

 
 
Babysitter från Chicco (grön eller grå) finns på Lekmer o Babyproffsen bl.a
 
  • Om man vill köpa kläder/filtar/snuttar osv så ska det INTE vara för puttenuttigt, det kommer jag nog dessvärre inte att använda.
  • Nalle har liten redan, han ska få Edvins "extra-Ludde" som han inte ville ha. Den är redan nedbäddad i sängen och döpt till Rufsen.
  • Tar gärna emot cardigans/koftor som är lättmatchade
  • Nalle Puh är inte välkommet i mitt hem
  • Troligtvis är det en stor kille som kommer så skippa stl.50 även om det är gulligast
  • JAG skulle vilja ha amningslinnen
  • Jag ÄLSKAR blommor, MEN jag vill hellre ha saker man har nytta av (materialist javisst!)
  • Fråga hellre innan om du är osäker...
Tyck gärna att jag är dum i huvudet som "ställer krav" på eventuella presenter, men jag tycker det är bättre att vara ärlig INNAN vad man vill ha istället för att ha massa liggande här som man inte vill ha sen
 
...eller?
 
 
 

T.R.Ö.T.T

Shitohmygod! (som de säger på Edvins dagis...haha)
Någon har klubbat till mig i huvudet!
Måndagen och idag är sånna riktiga lobbo-dagar :( Hjärnan vill ditten och datten, kroppen vill ingenting!
Huvudvärk och trött :(
Kan jag vila?! Nope...inge bra på det!

Igår hade vi en mysig och skoj mellandag med Skagerlings :)
Vi tog en tripp till Malmö och avverkade två av deras temalekplatser. Sagolekplatsen (?) vid Biblioteket och sen Sollekplatsen i Västra Hamnen. Vi var rörande överens om att Solen var bäst. Fick inte med oss grabbarna hem knappt! Så fint de leker tillsammans nu.
Fick med oss Mange hem på köpet och kvällen spenderade vi i grannhuset med gott grillat och öl/vin/alkofritt till oss yngsta tre ;)
Det var en bra dag på många sätt så vi "firade" lite extra då A-K fått glädjande besked under dagen.

Fick ställa larmet i morse...tyckte jag var smart när jag bokade in barnmorsketiderna då när man var inställd i "jobbmode". Imorse var det inte jättekul att vi skulle vara där 8.30.
Vi överlevde, allt är bra och nu är det bara att vänta... Nu har min bm semester så nästa tid inbokat är hos en annan, I see it as a sign my little friend inside!

Eventuellt skulle vi ta och avverka en lekplats eller två till idag, men vädret är inte lika skoj idag (därav huvudvärken?) och den rätta orken finns inte riktigt :(

Planen är därför att skrota lite härhemma, sen drar vi nog en snabbis till Lund för att köpa födelsedagspresent till Edvins tjej...förlåt....kompis....Aline som ska ha kalas på söndag.
Passa på att köpa träolja och lite blommor oxå tror jag... vi får se vad kropp och knopp tillåter.

Bebis två och tre-fyra har kommit bland kollegorna :) I måndags kom en Elias och igår (?) kom twinsen som jag än inte vet kön på. Det går av bara farten! Nu är det fyra bebisar kvar i juli/aug :)

 
Liza och Melle var här på besök i förra veckan och då "hetsade" hon mig till o göra flädersaft ;)
Ska jag vara helt ärlig så har jag inte vågat smaka ännu...haha...2,5 liter blev det iaf. Hoppas det går ner.
Pallade rabarber av Jenny i helgen (stod där o drog upp dem mitt i natten...mohahha) så jag har gjort lite rabarber/jordgubbskräm oxå. Tänkte smita förbi idag eller imorgon o sno lite till o frysa in.
 
 
Edvin ville ha pannkakor dessutom...så som den housewife jag låtsades vara så blev det även pannekagor! Inte en enda blev misslyckad så jag utnämner mig själv snart till proffs! :)
 
Nu ska jag ta en kik i kylen och se vad vi kan svänga ihop till lunch idag. Håll utkik för det kommer en önskelista inom kort här. Vet att det är några som är ivriga att köpa present/er men som vanligt ska jag vara lite fröken sur och försöka styra upp det lite...haha ;)
 
Moi