Packa pappas kappsäck!

Hoppla vad klockan springer!
Precis käkat frulle, pysen har slagit igen de blå för en stund.
Ska göra mig i ordning nu å sen drar vi till Cecilia & Matildisen för lite mysig picknick :)
Om jag hinner ska jag börja packa lite innan oxå, Mange jobbar halvdag (sägs det iaf) så vi drar väl norrut för att njuta ultimat av det fina vädret....

Full fart framåt!

Roligt :)

Jag kom iväg till stan vid lunchtid, på ett strålande humör för guess what? Jag kom i mina wranglerjeans som jag inte fått på mig på ååår å dar känns det som :) Att magen ser lite svampig ut är ju inte mkt å rå för, men innan kunde jag inte ens få igen gylfen!
Smalkänsla och strålande sol, I love!
Lade ut lite krokar på vägen ner å jag fick napp med en gång ;) Både Angelica och Sofie mötte upp oss nere i stan där det (ojdå) blev veggobuffé på Åhléns...oväntat? Nja...
Jag hade då hunnit shoppa en hel del för mina presentkort :)
Med mig hem har jag: mjukisshorts, mjukisbralls, kortärmad body, 2 solhattar, en stickad kofta med luva, jeans och så lämnade jag tillbaka en jeanskeps jag köpte i helgen som jag inte tyckte passade honom alls. I helgen köpte jag förresten ett par jeansshorts och en annan söt ljusblå keps :) Nu känner vi oss lite bättre rustade!
Ramlade även in på Esprit och hittade en väldigt blå tröja och (skjut mig inte Liza!) en ljusrosa skjorta som såldes ut till halva priset till moi :) Vet inte hur många ggr jag sprungit in där å inte hittat ett jota, men idag kände jag mig smal så jag hade kanske ett öppnare sinne?
Vi hamnade nere vid hamnen å köpte god sorbetglass som vi åt i solen innan vi skildes åt och begav oss hemåt.
Var väl hemma strax innan sex, så det blev 6 timmars valsande p
å stan ;)

Edvin har sovit lite knackigt idag så nu ikväll blev han helt hysteriskt övertrött så jag började nästan överväga om han inte hade sjukligt ont nånstans...usch vad man känner sig hjälplös när han skriker så han blir alldeles svettig :(
Men han kom till ro iaf och sover nu gott i några timmar hoppas jag.
Själv har jag öppnat upp en kall öl faktiskt...tänkte ta några munnar iaf (jag veeet att det inte är farligt att dricka den, men jag vill ändå inte)
Mange är på avtackning av nån kollega så vi är home alone jag å Eddieboy. (när man talar om trollen så ringer dom....han är på g hem)

Jag är sjukt trött nu ikväll...orkar inte mkt alls så jag kommer nog somna ovaggad så fort jag nuddar kudden.
Meeeen jag skulle behöva tvätta lite nu, får se om sistapassaren i tvättstugan är klar därnere så kanske jag orkar tvätta å få torrt två maskiner iaf. Tvätten tar snart över lägenheten :(

Jaja...nog tjötat. Nu laddar vi om inför en ny mysdag som ska spenderas delvis borta i Hum hum i humlegården med picknick i det gröna :)
Sen är det helgfeeling och bålbränning å majtåg å shit som gäller!

Amningshjärna?

Ahh, ibland bara ÄLSKAR jag mig själv lite sådär extra mycket...
Som till exempel den där gången då jag sitter å ska betala in en majoritet av min föräldrapenning till CSN och då jag signerat klart på internetbanken och ska notera på min papperslapp att den är betald just idag så får jag inte ihop det riktigt...
Jag skriver "Betald 29/4" men när jag slänger lite mer än ett getöga på lappen så står det "förfallodatum 09-05-29"
Poletten trillar ner och jag suckar högre än högst...

Som sagt...ibland fullkomligt älskar jag mig själv....

Uppe å studsar!

Dra på trissor hon är uppe! Känner faktiskt inte av nån träningsvärk idag, så jag måste ha blivit i rätt bra form ändå? Eller kommer det en smäll imorrn istället ;)

Gårdagen blev fysisk haha... Efter vår lunchnap gick vi en sväng ute och njöt av det sköna vädret i lite över en timme. Kom in och kände att det vore ju faktiskt mysigt OM man kunde sitta ute på balkongen nån gång, så jag tog tag i lite grovrengöring och när jag står där så hör jag "Men där är hon ju!" nerifrån och vilka står där då?!? Jo, Angelica och Cecilia med kiddos :)
De hade helt sonika bestämt att de skulle traska backen upp och besöka moi, trevligt!
Så jag slängde i pysen i vagnen igen så satte vi oss en stund på baksidan här och tragglade.
Klockan gick å C&M blev upphämtade av prinsen i guldig springare å jag tänkte att jag slår Angelica följe en bit hemåt så kanske Mange kan hämta upp oss när han kommer hem så vi kan handla lite mat...
Så vi gick å gick å gick å till slut var vi framme vid Maxi och jag ringer Mange å guess what? Han är långt ifrån hemma och orkar inte handla eller hämta oss heller. Så det var bara till å köpa sig en Ramlösa på Maxi och sen traska hela långa vägen tillbaka igen, å det kändes såååå långt när man gick där själv :(
Jaja, jag kom till å med hem före honom iaf så jag måste ha älgat på bra!

Sitter å käkar frulle, bättre sent än aldrig. Klockan fem i morse tyckte någon det var morron och var knappt vaken själv då han låg å fjöla in tårna i munnen :) Toker!
Men som tur var så var denna morronfeeling kortvarig och han la sig sen på tvären och sparkade mamma i sömnen fram till sex då han var hungrig å sen sovsparkade han fram tills dess att vi gick upp.
Han har legat å tjattrat för sig själv i spjälsängen en stund medan jag gjort i ordning min frukost o så somnade han på två röda när jag la honom i vår säng. Har hunnit klippa hans klor men nu tycker jag att det låter därinifrån igen?? Powernap på 5 min?!?!
Näe det var nog bara drömmar eller nåt, för han sussar tackålov ännu :) Brukar bli en kortare nap såhär första passet, men 5 min vore lite väl fattigt!

Planerna för dagen är så många att jag inte vet vart jag ska börja :) Jag skulle behöva gå till Willys å köpa blöjor, fruktpure å tvättservetter.
Fick post igår! :) I kuvertet låg ett presentkort till pysen, tack så jättemycket till fam. Andréasson ;)
Eftersom det samlats ihop lite presentkort som inte blivit "spenderade" ännu så börjar det ju brinna lite i fickorna...haha... pysen behöver ju verkligen brallor oxå, har kanske 2-3 par i rätt storlek.
Så en liten promenad ner på stan står nog på schemat oxå...
Sen borde jag väl fortsätta ute på balkongen så det blir sittklart, städa behövs alltid och tvätta likaså MEN jag SKA inte tvätta.

Så ser det ut!




Babygymmet är favoriten numera och han ger det vad det tål! Det rasslar och svänger som sören ;) Speldosan går på högtryck så jag funderar snart på å ta ur batterierna...haha
Han snurrar runt som en virvel! På sista bilden som är tagen måste jag påpeka att jag la honom på rygg med huvudet mot spegeln...

Om jag inte har...

...gått ner en sisådär 5 kg av allt rännande idag så är det tamejfan lönlöst å motionera mer :p
Jäklar vad vi spekat Hbg runt med da wagon today jag och Eddieboy....
Men mer om det senare för jag står med disk upp till hakan och behöver snart tandpetare för å hålla ögonen öppna...och eftersom jag troligen inte kommer ur sängen förrän på söndag pga träningsvärk har jag lite att göra i förebyggande syfte så att säga...

så....

so long!

Efterlyser den där varma gula!

Här är det molnigt och ser ut att blåsa som faen rent ut skrivet...
Jag vill ju ha sol!
Lillpys har somnat igen, var nog en tidig morron imorse oxå. Jag tittar inte längre på klockan för då blir jag bara frustrerad. Men någon låg å suttade på sin stortå hörde jag och "körde bil" med munnen....full fart från allra första stund.

Ska plita ihop en inköpslista, måste handla mat....
Eventuellt en promenix med A&A idag :)

Jag ramlade över den här sidan via en annan blogg och jag säger bara: VARFÖRvåldsamt?!?!?
Ser ut som rena galenskapen ju, kolla den lilla flickans ögon i första klippet....usch
Näe...fyfan! Då går jag hellre milen med E på armen å vaggar å vyssjar mig blå...

inköpslista var det!

Sol i sinnet :)

Ahh :)

Sitter här å myser i soffan å hör det smattra på fönsterblecken, nyttigt med lite nederbörd säger de som kan sin sak.
Varit en toppendag idag.
Tydligen (jag var lite väl trött-väck imorse) började morronen redan halv sex idag då lilleman och Mange började busa. Jag är så trött att jag vill gråta om mornarna numera, men det är ju lite annorlunda om nätterna oxå förstås mot vad det har varit. Vi lyckades nog iaf somna om och sov till åtta nånting.
Röjde lite här på morronen, hade ju ingen frulle härhemma så jag fick slänga ihop å göra lite scones så jag fick nåt i magen iaf. Scones och te, helt i min smak ;) Mättar ju jättebra om inte annat.
Lyckades somna båda två sen och vaknade så vi fick småskynda oss lite då vi skulle träffa C&M och S&T kvart i två för lite babycafé. Väl där så ser vi att det inte är vanligt babycafé med lek å fika utan Babygudstjänst.
Jaha, har han väl blivit döpt så är det väl lika bra å hålla kvar den där kristenheten....eller?
Var iaf mkt mysigt tyckte både jag och pys.
Vi satt på kuddar i ring och sjöng och ledarna blåste såpbubblor och vajjade med några stora transparenta skynken med glitterpaljetter hängande i över allihopa och Edvin satt som helt förstenad och bara gapade :)
Han diggar sång oxå den lille rackarn!
Fikade lite och pratade lite till innan vi begav oss hemåt.

Eftersom förmiddan spenderats inomhus kände jag att vi måste ut ut ut! Så vi gick lite över en timme och satt sen o njöt i solen (jag, inte E för han sov) här utanför.

Käkat lite gott här ikväll å pysen somnade halv nio i min famn...så mys!
Jag ska väl snart ta å lägga mig, tänkte om man kanske kunde fått lite assistens av sambon då jag inte vet vilket av mina e-leg som är aktiverat å inte :s Måste ju deklarera för mina feta inkomster serru....
Han har dock laddat upp med en stor hög ritningar som han sitter å granskar så jag gissar att jag gör bäst i att gå å lägga mig å hoppas på bättre lycka imorron.

Lite pics från idag:


Lite mys med Matildan är aldrig fel!


De tre minstingarna för dagen: Tristan, Matilda och Eddieboy språkas lite


Tristan har så skön laidback stil :)

Tack för bilderna ciliah

Nu ropar bingen efter moi




Balsam för själen!

Ahhh så ljuvligt! Att åka iväg sådär till stugan är verkligen balsam för själen :)
Lugnet där är av en annan värld!
(eller ja, så lugnt det kan bli med en dampig liten Amstaff-dam dådå...haha)
Det har varit solande, shopping i Halmstad, grillkväll, strandpromenader, god mat från Gillbergs, minigolfutmaning och många goa skratt med gott sällskap. Ibland är det bara liiiiite för gott å leva :)

Men allting har väl en baksida, i mitt fall är det nu ömt både här-å-där :( Ryggen strejkar, nacken smärtar och höfterna känns lite halvlama. Tycker man borde vara såpass vältränad nu av min åttakilos-hantel (a k a Edvin) att kroppen inte skulle ta så satans mkt stryk :(
Han är mucho hungry om nätterna nu, hopplöst tröttsamt att amma med otäckt nog exakt två timmars mellanrum. Tackålov sover han som en prins i stugan så han har legat kvar å jollrat en stund å sen somnat om så vi har gått upp runt nio både lördag å söndag :)

Näe, nu ska jag käka upp mitt lilla "mellanmål" som består av melonsallad (ja igen, men jag är en periodare and I admit it!) och svepa några liter vätska så vi fyller på vätskedepåerna inför ännu en hungrig natt...

Synes!



1. God mat, härlig sol å goa vänner :)
2. Hoppla pållen!
3. Vilddjuret Diva flisar pinne, men i havet var hon en feg liten rackare ;)
4. Fruktpuré på Aurorahyllan, jojagtackarjag! Veckans biggest to-do är att köpa en matstol till pysen...hittills har det funkat fint i babysittern, men nu är han så vildsparkande att det är uteslutet å i knät funkar sådär för man får lika mkt puré i näsan/örat/ögat som in i munnen...

Toys?

Vem behöver leksaker när de där rackarna nederst på kroppen är det roligaste som finns?





(bonusen med det hela är ju att man gärna lättar lite på trycket i magen samtidigt!)

Prutt på er, nu ska vi sortera strumpjävlar!


Tillåt mig att...

...grymta lite halvupphetsat här! :P
Guess guess guess vad jag äter till lunch idag?

Melonsallad! Whawhaweeewaa :) Satanigatan så gott det är!
Ska sanningen fram så kom jag i min iver på att jag hade en halv matlåda (blev inte mkt mer kvar igår) med korv stroganoff i kylen, så det blev korvaslask till lunch å sallad till efterätt ;) eller korvaslask till förrätt och sallad till huvudrätt, välj själver.

I vanlig ordning lär jag mig aldrig, nix pix....så guess guess guess vad jag sysselsätter mitt runda arsle med denna fredag? Jo tvättar såklart!
Och vad har jag skrivit mig på näsan i stort sett varje vecka sen i december? Do not tvätta when lilleman är with you för he thinks it's pisstradigt!
Meeeen, när ska man annars tvätta?
Tar nog med ett lass lakan å tvättar i stugan, där man kan hänga ut å det torkar på nolltid...

Eckskjus mi, ajm gåing krejsi!

Fredag iaf...vi ska åka till stugan en sväng å njuta av det sköna vädret. Ska tydligen inte vara några andra där, så jag såg fram emot lite lugn å ro bara vi tre...men guess guess guess, det är ju livsfarligt att bara vara vi?!
Så nu ska grannarna följa med oxå, grilla å sådär...

Nähä, nu ska jag leta fram lite sommarkläder (ja kortare alternativt tunnare brallor iaf) och pytsa bort vinterkläderna. Ajm so happi att jag kan ha mina gamla kläder någorlunda igen :)
2 kilo kvar till målvikten (tror jag iaf? om inte mindre?) som ska vara uppnådd 1 juli

Måste förresten skriva att E lyckades dra ur nappen ur min mun å fjöla in den i sin egen på rätt håll på första försöket idag :) Mer tur än skicklighet, men finmotoriken börjar ta sig rejält! Börjat ligga å dra sig i tårna oxå när han ligger på rygg...söter!

(eller så går jag å lägger mig å sover lite jämte sonen....han har varit gnällig större delen av natten känns det som så sömn känns nästan livsnödvändigt i detta skede när jag tänker efter...eller är det matkoma?)


Spritter!

Jag önskar att jag kunde skriva att det spritter i hela kroppen, men det gööör det faktiskt inte.
Egentligen är jag nog så rastlös efter dessa sega feberdagar att jag borde ut å springa milen upphöjt i tre, men jag blir tvärtom tvärseg och orkar inte med mkt alls.
Blir överväldigad av det stökiga hemmet, i vilken röra ska man börja röja? Var på vippen ner i tvättstugan å tvätta i morse men hör till min fasa att maskinerna redan är igång...idag igen?!!? What?! Vem/vilka fan har kommit på att man ska tvätta på morronen? Det är ju MIN tid fattar ni väl... (men jag bokar aldrig, man vet ju aldrig om pysen mot förmodan skulle sova lite längre än till halv sju...å ljuuuuuva tanke!)

Idag är han feberfri men tröttis då han vaknat som en klocka inatt vid 00, 02, 04 och gissa? jo... 06 för å äta....Damn you bvc-tant som menade på att de börjar äta mer och oftare nu om nätterna. Han hade ju inte kommit på det innan!!!

Vi var bjudna på picknick idag egentligen, men jag kände att vi nog behöver en dag till innan vi sitter ute å så. Tråkigt men hoppas på fler tillfällen framöver :)

Nu har jag precis käkat...en vanlig "dagens" i det Svenssonska palatset: Pastasallad med kyckling :P
Ska väl gå å lägga mig jämte pysen, han har iofs sovit bra länge nu så han vaknar väl lagom tills jag hittat ro själv....as usual!


Sen ska vi väl ta en liten runda med vagnen, behöver lite luft båda två...

Längtar till helgen!!!!!

Blogg-diarré?


Tänkte mest bara förtälja att febern åkte upp igen till 38,9....suck!
Men man är ganska pigg å glad ändå i sin fräsiga bilbody ;)


Jag passar på:

Lite mer från dopet när jag ändå håller på här...

Dopet ägde då rum i Sjösås Gamla Kyrka som ligger i byn/samhället/hålan (haha!) Braås där jag är uppvuxen. Det är en sketagammal å fin kyrka från 1400talet. Många skolavslutningar i mina dagar har firats där...




Jag läste tackbön och fadder/morbror Henke läste förbön och en vers på dopet.
Faddern skötte sig utmärkt, men jag gissar att han har lite träningsvärk i armarna nu såhär efteråt? :P
Prästen var trevlig, men jag blev lite orolig då vi träffas innan och han helt glömt av allt vi pratat om under dopsamtalet?!


Vi fick lyssna på skönsång ifrån Manges kompis Henrik som sjöng "Himlen är oskyldigt blå" av Ted Gärdestad...Mkt fint och stämningsfullt, eller vad säger du svärmor? ;p


Goaste tårtan jag ätit på lääääänge! Hennings i Växjö is the shit, tydligen ;)


Doppresenter :)


Doppresenter igen... Edvin säger TACK!

Nähäpp människofolk...nu ska jag gulla lite med han som ligger här på golvet å leker, svårt å låta bli go'pojken!

På rätt väg igen...

Efter att ha varit uppe å nosat på 40sträcket (39,9 grader..usch) igårkväll tempade vi imorse bara 37,9 :) Märks med en gång på buspojken att han har en helt annan ork nu och han busar å rullar runt å låter mkt igen.
Härligt! Nu håller vi tummar å tår för att det inte stiger igen...
Lugnaste mamman i stan (typ jag då) till o med letade upp numret till Barnakuten där innan läggdags igår...

Nu sover han igen....somnade helt sonika så fort jag tog honom i min famn. Myspojke!
Det blir innedag återigen men här finns mucho att stå i kan jag lova...ser ut som ett världskrig (med atombomber ohoy!) dragit fram här och jag har lyckats döda blommor återigen så de ska ut.
Hade tänkt tvätta nu på morron men hör å häpna- det var upptaget! what?

Näe passa på å plocka lite och kanske hinna våtdamma lite innan pysen vill ha love igen :)



Ajjijajji :(

Sovit/vilat ihop hela förmiddan...
Nu tog jag febern vid 13 å han har 39,5 :(
Men han ligger här jämte i soffan i bara blöjan å jollrar å ler om vartannat så han verkar inte speciellt medtagen tackålov. Han har käkat lite aprikospuré och jag en matlåda sen gårdagen, ska se om han kanske vill dricka lite vatten för jag är livrädd för uttorkning.
Dagen är helt å hållet mamma-son-gos-ämnad med andra ord...

älskade lille sjukling ♥

Obehagligt...

Usch...döden har varit så närvarande i mitt liv de senaste veckorna :(
Först gick mina kusiners mamma bort efter en väldigt kort tids sjukdom och förra veckan gick en kompis pappa bort i sömnen, båda två alldeles för tidigt i livet. Inte ens fyllda 60 nån av dom...
Man får ju helt klart lite annat perspektiv på livet nu, vågar inte ta något för givet.
Jag är otroligt dålig på att uppskatta och njuta av nuet och längtar och suktar alldeles för mkt framåt och efter saker som jag egentligen inte behöver (?)
Varför inte njuta av tillvaron Svensson? Tänk vad mkt du har egentligen!

Jaja...
Tisdag idag, varit en jobbig natt för hela lilla familjen. Edvin har varit täppt i näsan och fått tillbaka febern så det har varit gnälligt å ledsamt förstås...med andra ord har mams å papsen fått lite dåligt med sömn.
Tempade vid 8 imorse å då hade han 38,6 :( Var iofs ganska många timmar sen han fick panodil då, men tackålov var han ganska så pigg å glad ändå. Låg å sprallade mellan oss i sängen.
Har pallrat upp hans spjälis men han sover bara första sovpasset i sin säng för sen vill han ha mamalove och ligga mot mig ♥
Jobbigt med näsdropparna mitt i natten, han blir ju så arg å ledsen att han riktigt fräser åt mig :( Han har iaf kunnat äta ordentligt och somna om någorlunda.
Nu sover han igen, har väl gjort i en timma kanske. Jag springer som en skottspole å kollar så han mår fint där han sover...usch jag tycker INTE om detta :(

Har en lång härlig to do-lista för veckan....får väl se om jag inte kan beta av nånna nu idag iaf.
Vart sjutton ska man göra av alla doppresenter? :s Edvin önskar sig ett eget rum nu...

Var rädd om varandra, vi har varann bara till låns!

Rollande onge!

Myspysen sover...jag borde kanske börja med lite kvällsmat men jag orkar inte ta tag i det just nu. Blir bara spagetti å köttfärssås å det går ju snabbt.

Var på Bvc en sväng, växer så fint pojken :) Nu är han 68 cm lång och väger 7780 gram...hattmåttet ligger på 42,5. Idag kunde vi inte "skylla på" nedförsbacke eller medlut, Edvin snurrade runt till mage på skötbordet på bvc...så nu vet vi att han kan "på riktigt" :)

Eftersom vi är snoriga sa vi bara hej lite snabbt till de få som var där på föräldragruppen idag, många som var krassliga nu tydligen. Men Assar var där o det var roligt :) De är ju BB-polare Eddieboy och Assar. Gick föräldrakursen på mvc, låg jämte på förlossning (Assar är en timme äldre) och perinatal å nu i samma mammagrupp :) Söt grabb som flinade upp sig så gott. Tycker ju min onge är stor med Assar är större iaf, en cm längre å väger 8,5! Men så vägde han över fem när han föddes oxå förstås.

Efter bvc gick vi till apoteket å handlade lite å sen till Willys å handlade lite blöjor och mat för nånna dagar. Så jag har fått lite motion idag i solskenet :)

Näe, det är väl dags å fixa lite käk ändå... har köpt palsternacka (hoppas jag?) som ska bli puré till pysen oxå, tänkte frysa lite smakisar. Är inte palsternacka typ skitäckligt? eller är det nåt annat jag tänker på?


Jaja...här är han, den kristna lilla skitongen!



Å så tänker jag trotsa Manges bloggförbud (ja han vill inte vara med här varken i skrift eller bild...synd, men det skiter jag i idag serru!) och lägga upp en familjebild ♥


Slips är GOTT!

häppåre!


Pys-mys

Ingen feber men icke-nöjd snoris som ska sitta hos mig hela tiden...mysigt, men det spritter lite i mig då jag känner att jag har mkt att göra. Kanske behövligt att skippa lite måste-feelings å njuta av närheten bara?
Nu sover han i min famn å det är underbart, mindre mysigt med en gnällis som gör sig stel som en pinne å inte går att tillfredsställa whatsoever : /

Bvc i em om inte läget förändras, men skippar föräldragruppen efteråt såklart... behöver ut å köpa blöjor, koksaltlösning och panodil om det blir värre.

Hittat kameran men inte hunnit få över bilderna från svärisarna än...

Här är dagens bild på pysen:


Gnällsmurfen med sin nya favoritleksak


Lördagens lite trötta "nybadade" kille chillar hos mormor och morfar i sina festkläder :) De nya pjucksen hann komma innan vi drog norrut!



Det är inte rättvist...

Vi är tillbaka i Skåne igen efter ett par härliga (men stressiga) dagar i Småland. Trots (enligt mig) bra planering så blev det stressigt in i det sista inför gossens dop. Jag kan ju inte gärna planera för andra människors förehavanden...punkt slut...
Dopet har gått bra iaf och jag är så evigt tacksam för all hjälp jag har fått. Mamma, Pappa och Henke har varit sånna änglar!! Vi älskar er era yrväder ♥
Edvin har sovit som en prins, trivs tydligen med smålandsluften ;) Har lärt mig nya knepet med å få honom slå igen de blå oxå....det ska vyssjas i famnen med lite skrål från morsans strupe alternativt falskt nynnande för att få honom att koppla av å somna.

Kom väl hit runt två, kanske? Pys sov hela vägen hem, upptäckte när vi kom hit att han hade feber. Åkt på snuva och hosta ju men sluppit febern fram tills nu.
Sovit några timmar både han och jag å nu leker han på golvet.
Jag ska passa på å äta nåt, blev sugen på grillade majskolvar...haha...

Har lite bilder i kameran men det är gud-vet-var...Mange dumpade bara av oss snabbt för att åka ner å jobba några timmar så all packning är i stort sett kvar i bilen...

(vänder nu på huvudet och hittar en förvånad E liggande på mage jämte täcket han låg på... rullar rätt bra med lite nedförsbacke! Än är han iaf nöjd där han ligger...det är ju NU man skulle ha sin kamera!)

Det var allt för nu...so long!

Ser på Leif GW...

...märklig man det där! Tycker inte Efterlyst är intressant att titta på längre, men vad har jag annars å titta på? Jag följer fan knappt något på tv längre *duktig*
Förr var det lättare att räkna upp de program jag inte följde. Dagarna inrutades med tv-guiden som hjälp typ...tragiskt!

Jaha....idag har vi alltså varit på sjukan ggr2. Första svängen då vid 11 så skulle vi ju röntga pysens höftleder, han bara stirrade lite irriterat på mig varför jag var tvungen att hålla i honom över axlarna ;) Jag å Man
ge stod där i sånna där tjocka tunga skyddskläder å kände oss lagom bortkomna!
Gick iaf jättesnabbt så vi traskade hemåt igen. Käkade lite snabb lunch å sen var det nästan dags å bege sig på studs igen. 13 skulle vi då träffa ortopeden som undersökte honom då vi låg på BB. Han hade även kikat på bilderna från röntgen å allt såg och kändes bra. SKÖNT! Men nu iom att vi redan är "inne i systemet" som han sa, kommer vi bli kallade när E är ca året för en sista kontroll.
Hemåt igen, märkliga unge till å skrika förtvivlat när han är trött! Det gör ju ont i en som han skriker :( Som om det gör ont på honom för att han måste sova? finns nån sån sjuka?

Han och pappsen somnade iaf en bra stund nu i eftermiddag så jag fick lite egen tid.
Ikväll har pysen badat å vi har käkat pizza....jag å Mange då, inte jag å pysen....han har vägrat käka gröt idag, allt har spottats ut.
Paketet från Ellos har kommit idag, men jag har inte kommit iväg å hämta ännu...var lite rädd att det inte skulle hinna komma trots att jag beställde i slutet på mars.

Näe, nu ska jag nog prova lite kläder...det sägs att man bör ha sånt på sig när man döper kids!

4 månader :)

Idag är lilliputt 4 månader!
Det ska vi fira genom att röntga höftleder och visas upp för doktor...jättekul :( 11 och 13 ska vi vara där, tur man bor nära sjukan så man kan gå hem emellan.

Börjat fundera på om hans gnällighet kanske rentav beror på någon typ av allergi?! Pollen?
Han är lite röd i ögonen då å då (kanske mest av trötthet?), gnor sig i ansiktet, idag nyser han (men är inte snorig)  och rosslig har han varit sen han föddes typ...sen sömnvägran, oroligheter/gråtattacker å sen då denna gnällighet.
Vanlig snuva eller allergi??

Pysen har somnat här jämte, tro det eller ej...men det är nog bara en powernap på 10 min om jag känner honom rätt.
Försöker ringa bageriet, men det tutar upptaget :(

Ska väl passa på å göra mig i ordning så det bara är att hoppa ner i vagnen sen å dra


Häppåre


*nu är tårtan beställd...av en reeedig smålänning...edit...tårtORNA är beställda...jippi! bara lite småtjafs kvar å fixa med innan fredag :)



Googlade på "tårta" och fann den här raringen bland resultaten...gissa vem jag retar?!?
:P


Sömnvägran...

...börjar verkligen tära på mig :(
Det är helt tokigt hur trött han är men så fort han näääästan somnar så antingen gnäller han oavbrutet eller börjar illvråla. Större delen av eftermiddagen och kvällen har gått åt till att antingen försöka få honom att sova eller har jag gett upp å lyssnat på hans gnällande emellanåt. My God vad ska jag göra då? Går det inte så går det ju inte?!!?
Men jag känner mig som en tokdålig mamma som tappar humöret och bara vill gå därifrån å lämna honom i hopp om att han somnar av sig själv till slut. Mellan varven är han ju oxå på jättebra humör, då när han är gnällo inbillar man ju sig att han har ont eller mår dåligt på nåt sätt.
Nu har han sovit i en halvtimme iaf...längsta stunden idag bortsett från den stund vi var på stan förut då han sov i stort sett hela tiden. Det går ju faktiskt inte rulla runt honom i vagnen dygnet runt??? Och han vaknar så fort vi antingen kommer in eller vagnen står stilla...
Kan bli galen över mindre :(

Jo, jag har ju faktiskt varit ganska så duktig idag. Lökar man hela måndagen så får man vara duktig idag helt enkelt...

* Ner på stan å köpa sidenband
* passa på å byta/lämna tillbaka ett manikyrset jag köpte...
* känner av en sleten hals, så Apoteket ska få sig ett besök...får ju INTE bli krasslig nu!
* försöka boka ihop kantor och solosångare inför dopet
* tvätta klart då

* göra klart dopagendan - färdigskriven tror jag, ska bara skrivas ut
* skriva inköpslista så det bara är å handla på fredag - nåt å bita i imorrn? eller ikväll om jag orkar
* beställa tårtor - ringde konditorit men ska återkomma imorrn å prata med bagarn personally tydligen


Har dessutom pratat med kusin och mamman i tfn och passade på att växla pengar på Forex. Mange var skyldig mig lite pengar för ett tag sen å tyckte det var "roligt" att ge mig en del av det i danska...jaha? Jobbigt å växla men en förlust för honom dådå ;)


inköpslista vs sova....

and the winner is......SOVA!



lipsill

Usch nu gråter jag :(
Har senaste stunden lyssnat på Ted Gärdestad via Spotten... nu  när jag ska skriva ett inlägg så har vi aftonblaskan som startsida å vad får man läsa?
Var tvungen att hämta upp pysen som låg på golvet för å krama om honom en gång extra och hålla honom nära...
Här sitter vi nu och myser till För Kärlekens Skull ♥


Hade tänkt skriva om hur duktig jag varit på å beta av min 2Do-lista, men det känns inte längre relevant...

Krama om era nära lite extra, ta inte allt och alla för givet!

♥ Vila i frid Victor ♥



Busy busy :)

Att jag ska va så seg å komma igång när jag vet att jag har mucho mucho att göra?
Många måsten å då blir jag oftast lite vrång....inte alls bra!

Ni kanske kan se på bilden vad jag sysslar med främst nu på morronen?


Japp...vi tvättar...har inte ett plagg som matchar!


Kiddo ligger där han ligger än...faktiskt...senaste dagarna har han börjat illvråla och skrika sig fördärvad när han är trött och helst av allt bara ska sova. Så fort jag lägger honom i min säng (i hopp om att han som vanligt ska somna med mig jämte bara) börjar han vråla :(
Men nu sover han (?) som vanligt när vi tvättar som bäst...

Annars idag ska jag väl:
  • Ner på stan å köpa sidenband
  • passa på å byta/lämna tillbaka ett manikyrset jag köpte...kul å komma hem å upptäcka att ett av lacken saknar pensel då?
  • känner av en sleten hals, så Apoteket ska få sig ett besök...får ju INTE bli krasslig nu!
  • försöka boka ihop kantor och solosångare inför dopet
  • tvätta klart då
  • göra klart dopagendan, höll på å ge datorn en roundkick igår när jag försökte förstå mig på nya word
  • skriva inköpslista så det bara är å handla på fredag...hoppas få med mig någon därhemifrån?
  • beställa tårtor? å då först bestämma hur de ska se ut och varifrån man ska beställa....gahh
Nu sover inte pysas längre utan sitter här jämte å snackar med Kalle Kanin, så vad har jag för ursäkt för att sitta här å häcka?

Ingen...just det...tvättstugan nästa!




För exakt ett år sedan...

...fick vi reda på att två skulle bli tre ♥

Vilken resa! Ett riktigt äventyr :)
Känslorna har svallat åt alla håll och kanter, alltifrån ren och pur existensångest till sån där lycka som är fullkomligt obeskrivbar. Bergådalbana jojagtackarjag...

Minns att det var en helg och jag stod å lagade mat å kände mig yr och konstig, illamående och väldigt äcklad av lukten på det jag lagade....sa till Mange att jag känt så de senaste dagarna å att vi kanske borde ta ett test bara för att utesluta "risken" att vara med barn.
Vi åt vår lunch, åkte ner till sjukan å köpte ett test och så hem för å kissa på stickan.
På två röda blev det ett plus där i rutan och jag började skaka och störtböla...osäker på vad jag egentligen kände...
Det jobbiga i kråksången var att jag bara kort därefter fick hoppa i jobbekläderna å köra till jobb. Tackålov ringde jag in en annan tjej som kom efter några timmar.
Då hade jag och M fått oss lite tid att fundera och "smälta" de
t chockerande beskedet....
Jösses Amalia, vi ska bli föräldrar!!!
Ska inte sticka under stol med att det inte var ett självklart beslut just där och då, men alternativet var heller inget alternativ kändes det som. Det måste ju vara ödet? Eller?
Men shit, hur ska vi fixa detta?!?!?

Nu har vi en helgosig son som snart "fyller" 4 månader, en son som idag varit en egen liten bergådalbana. Stundvis har han skrattat (jo nu har vi fått höra det igen!) och ikväll har han skrikit sig blå av nån anledning. Jag gissar att boven var övertrötthet då han egentligen inte sovit nån vidare längre stund sen klockan 14 idag :( Var ute å gick en sväng på eftermiddan men då sov han kanske bara en halvtimme och sen var det pigga blå i ungefär lika lång tid och sen har ingenting funkat...testat allt men inget lugnade pys tillräckligt länge så han fick ro att somna :(
Han somnade iaf i min famn halv nio och vaknade nyss igen då vi hörde att sängmobilen helt plötsligt började spela därinne i sovrummet ;) Någon älskar att ligga å sparka och kommer då åt knapparna som sätter igång speldosan...det är väl bara en tidsfråga tills vi vaknar mitt i natten av den!


Hoppla hoppla... :s


  
Magen började växa fort...och var i slutet löjligt enorm!


Inte bara magen växte....urk! 23 kg gick jag upp och det kändes som om 15 av dessa hamnade i fötterna :(


2 dagar innan vräkning överraskades vi av att vår prins nu var redo för utanförlivet :)




Nybadad å kunde inte hitta rätt mössa...så det fick bli en i storlek XXL :)
Ligger å "snackar" i soffan...det är kvalletid med mamma det!

Nu är vår prins snart 4 månader tiden både har sprungit och stått still (?)
Samtidigt som han redan blivit en riktigt stor kille, känns det som om vi alltid har haft honom. Hur var livet egentligen innan han kom till oss?
Skittråkigt känns det som....han har berikat vårt liv något så enormt!
Vem visste till exempel att det gick vara så sjukt trött att man vill amputera kroppsdelar för en sovmorron?
Inte anade man heller att det är sååå värt denna trötthet bara man får ett ynka pyttelitet leende ifrån godingen å hjärtat fullkomligt värker av lycka och stolthet.


Haft en bra helg som jag kommer skriva mer om imorrn eller så...även om det är helgdag imorron oxå återgår vi mer eller mindre till vardagen redan imorrn då M måste jobba tråkigt nog, så även idag så det var därför vi åkte söderut igen redan idag. Nu ska jag försöka sova lite...håller tummar å tår för en lugn och skön natt.



Va sä du? Ä påsken redan slut?!




Glad Påsk!

Nu blire lite paus i bloggen då vi drar norrut!
M har sagt hela veckan att "ahh lillpys ska åka till västkusten!"
hmm...å var är han nu då menar du? hihi

Glad Påsk på er allihopa!


Gröt med blåbärspuré KAN missbrukas ;)
Mamma då!!


Men åhh...

Har suttit å gjort ett allmänbildningstest de senaste 20 minuterna...å när jag rättar mig själv så ser jag till min fasa att det ju inte stämmer! haha...
Jaha...jag som var stolt för att jag visste Nobels litteraturvinnare anno 08 men i facit står han inte där...??? Ser ju sen att testet är apgammalt...från 2003! Sen frågan om de fem monarker som har suttit längst regeringstid...jaha, är det i Sverige eller var?
Nä, jag blev fan bara arg av det.... :(
(Resultatet blev iofs väldigt bra iaf...men det stöööör mig!)

Jaha, haft en underbar natt :)
Vaknade inte förrän halv TRE nånting då pysen var hungrig...sen somnade han om i sin säng och vaknar *hör och häpna!* vid SJU imorse!
Det måste fan va gröten....jag tror på mirakel! haha
Nu sover han lite igen, eller näe det hör jag minsann att han inte gör! *går å hämtar solstrålen*

Nu ska vi städa lite och det vore väl fan om jag inte kunde hitta de där jäkla fjädrarna?

Livsfarligt!

Hann bli riktigt krisigt och förjäkligt för lillpys innan vi kom iväg på lunchdejt. Fick slänga ner honom i vagnen i hopp om att en runda på byn skulle få honom att sova lite...jojo...en kvart kanske han somnade sen var det stora blå vakna ögon i vagnen. SUCK! Att det ska vara så omöjligt att sova?!?!
Ramlade inom handelsträdgården på granngatan iaf på vägen och köpte hem lite påskris (jo jag pallar fan inte ut å plocka själv!) och påskliljor. Sjukt billigt med ett 30pack liljor för 39 spänn?!
Även Ica fick sig ett besök där jag postade ett traderapaket. Väl innanför dörren inser jag att det inte är lönt att klä av oss utan ploppar i pysen i bilstolen å beger mig to Valleyhome and casa de A & A.

Där hade de ju en väldigt intressant tv-kanal (tydligen?) så A och E satt där på rad och tittade ;)




Bjöds på god (OCH nyttig!!!) mat å fejkbubbel med persikosmak :P Yummi!


Angelica och Sofie

Äntligen somnade lillpys i soffan, det är nåt med den soffan alltså...mkt go å sova i uppenbarligen ;)
Tyra myra passade på å gymma lite, somnade till å med där!



Lillpysan blev lite krasslig men turligt nog var det inte så farligt som vi först befarade :)


En lunchdejt var precis vad jag behövde trots trötthet, gott att slippa laga mat och umgås med goda vänner! (idag oxå...hihi)
Imorrn ska vi nog bara vara hemma dock, påskstäda lite å så. Retar ihjäl mig på att jag vet att jag har en påse med påskfjädrar någonstans här, ser den hela tiden, men nu när den ska fram är den helväck! Säkerligen har jag lagt dom på ett "bra" ställe nu för att de snart ska upp...jojo...
Käkat Flygande Jakob idag, såå gott! Edvin somnade gott strax innan åtta men någon (läs Mange) kunde inte hålla styr på sig själv utan var tvungen att gosa med den sovande prinsen och guess what?!!? HAN VAKNADE! suck de luxe...sen fick jag en extra timme nattning med andra ord...tackskahanha tackskahanha

Jävla skithockey...Färjestad är ju det äckligaste laget av alla typ...efter alla äckliga stockholmslag då förstås...

Näe, ska väl passa på å hoppa ner i renbäddad binge snart...ögonen är lagom torra å trötta. Har testat att ge pysen gröt ikväll, får se om även vi har tur att få lite goare sömn av detta. Gröt var riktigt g
ott och blåbärspurén är en höjdare! Majsmojs och potatismojset rinner ju ut mer än det kommer ner, men blåbären rinner knappt alls utan allt slukas i ett nafs. Söte!

Har jag förresten sagt att "jag" har sytt å knypplat ihop egenkomponerade dräggelscarfs? (ja, mamma sydde knapphål för det hade jag inte tålamod till å lära mig igen)



Mitt goa glada lilla drägg ;)

Dagens morsa
(efter morronens skräckbild måste man ju visa att man KAN se någorlunda mänsklig ut...haha)


Dagens måbra-tips:
Spraya inte hårspray halvnonchalant i håret när du använder din fransböjare samtidigt...det är dumt, riktigt dumt...
Multitasking i sin värsta form...


Näe, dags å avsluta romanen och börja masa sig inåt sängkammarn...Mange har lite favours att utföra för å gottgöra kvällens fadäs, så jag ska minsann ha nackmassage! Sen kaaaaanske han hamnar på pluspoäng igen ;)


Häppåre!







I dare you!

Märklig natt återigen... Edvin sover så oroligt så han fick komma över och sova hos mig ganska så tidigt och det gick ju bra...fram tills det att han vaknar och verkligen tokgråter! What?? Helt tröstlös stackarn...
Vad är det som har hänt med min pojk?! Tempade fram på småtimmarna och det var ingen feber längre.
Sov ganska ok sen när vi väl somnat igen båda två.
Nu som först sover han igen, det där med att sova är ju som sagt livsfarligt!

Min skalle bultar igen och jag känner hur nacken är som en spänd fiolsträng :( Måste se till å komma till en massör...eller kotknackare...eller amputör vafan vet jag?!

Idag blire lunchdejt hos A & A, iaf en liten stund beroende på lillpys humör...orkar inte riktigt med det annars, flängt lite mkt på sistone kanske? eller så är det helt enkelt mitt psyke å fysik som sviker mig bara. Sömnbrist kanske oxå?

Ska passa på att byta sängkläder nu när han sover i sin säng... han spydde lägligt ner vår i morse. MYS!
Å så ska jag passa på å fräscha till mig lite....känner mig som ett skatbo : /

Yeppidou...I dare you!
Utmanar er ALLA att visa upp er från den naturliga och "härliga" sidan ni vaknar upp till varje morron!

Sååå, såhär ser jag ut när jag precis vaknat:




Om inte Ciliah, Angelica och Sofie antar utmaningen blire smällismällkaramell! ;)

Jag tävlar!

Ok...mitt vanliga mantra : Om man inte tävlar kan man aldrig vinna!



"Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 
ett valfritt plagg värde upp till 300 kr från
Gangstar!
 Var med och tävla
HÄR du med!"

Om jag vann skulle jag välja den här tuffa zipjackan till min lille groda :)




Aja Baja Krösamaja!

Oj snart är redan tisdagen avklarad ju! Veckorna rusar iväg och snart är det redan påsk...

Hänt sen sist?

Igår var en lite halvschleten dag, pysen strulade halva natten så jag var lagom matt hela förmiddagen och när han vägrade sova härhemma åkte han ner i vagnen och ut på tur i solskenet med sin lagom promenadsugna morsa.
Hamnade nere på Lizas gata men då jag ringde var hon förstås inte hemma men ledig (!) å sugen på å ses så vi möttes upp vid sjukan ungefär för att ta en kaffe nere på stan.
Gick där å lullade och rätt vad det var så fick min hökblick syn på nåt på marken...jahaja...tackar så mkt, där låg 90 spänn! Jag som inte tänkt hamna nere på stan hade ju inget alls med mig så kaffet byttes emot en lunch på Mezos uteservering :) Lillpys premiär att sitta ute å mysa! Han var lagom road efter ett tag (vi var ju inte direkt ensamma där så det tog ju sin tid) så jag fick slänga fram hans käk och äta upp min egen bäst det gick. Trött som få, men skulle inte somna och hade tydligen enormt behov av mamalove, så jag fick gå å bära honom en bit på vägen hem...tramsbyxa!
Vi hade det mysigt där med vår favorit i några timmar iaf :)
Valsade hem här och bumsade i säng i nån timme båda två, OJ så behövligt!
Tvättade sen heeela långa kvällen...urk så trist!

Inatt har det varit lite lugnare, men han sover oroligt och fick komma över till vår säng redan vid två tror jag. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, är det inte min unge som håller mig vaken så är det galenskap i grannskapet!!
Inatt var det nåt fylle-fjortisäckel som sprang runt här utanför och skrek på nån Nina och att hon var en "sån-dam-man-betalar-för-sexuellt-sällskap-med"... suck
Kom iaf upp och kände oss ganska så pigga å goa. Packade in oss i bilen för att bege oss söderut och besöka våra dear friends i Lödde :) Var toklänge sen, men alltid lika trevligt att ses. Gick en promenix och den övertrötte tjurpellen som inte alls ville visa sig från sin bättre sida fick sova en stund. Fikade å pratade lite strunt som vanligt :) Nu FÅR det inte bli så länge tills nästa gång...promise!
Känns att jag fått lite sol på plytet...spänner lite över näsan ;)
Hämtade upp M från jobbet när vi kom tillbaks till stan...körde upp på Babyland och Babyproffsen för att kika på sån dära elektronisk barnvakt. Kan ju vara bra å ha i sommar om inte annat.
Har jag förresten sagt att M ska ha låååång semester i sommar?!?! WE LIKE
När vi kom här utanför var det knöligt som sören, tydligen har de krockat och det står poliser i gatan och bilar på tvären. KUNDE varit vår bil för den ena av de tre inblandade hade blivit påkörd där den stod parkerad såg man...

Ikväll har vi ännu en gång provat majspuré (bajspuré?) och jag kunde inte hålla mig utan han fick även lite blåbärspuré som "dessert" haha... DET slank ner vill jag lova!
Han kändes lite varm här ikväll och med tanke på hans ganska tradiga humör idag tempade vi...hade yttepytte-feber så han fick iaf en supp så hoppas vi det går över inatt och att han vaknar som sitt vanliga goa jag imorron.

Imorrn blir det isåfall dejt hemma hos A & A vid lunchtid, lägenheten skulle inte dö av att få lite kärlek heller så vi får se hur mkt och vad vi orkar med imorrn.

Jaha...häppåre!

Oj jag har ju glömt...

...att jag har blivit utmanad av Angelica!

Fråga 1. Vilken mat äter du oftast?
Pasta, helst pastasallad för det är MUMS!

Fråga 2. När du är på kalas,är du den som sitter kvar eller den som hjälper till att duka av?
Beror på vem man är hos...haha. Samlar väl ihop de närmstas bestick o tallrikar (försökte först stava med ck där men det såg lagom befängt ut!) men om nån annan hinner norpa dom före jag får upp röva är det ju bara bra...

Fråga 3. Var sitter du helst när du bloggar?
Sitter nästan alltid i soffan

Fråga 4. Köper du ofta trisslotter?
Går i perioder, men nej det är inget jag lägger större vikt vid

Fråga 5. I vilken stad eller land har du haft din semester?
Semester? Antar att det måste bli Irland å Dublin då, där jag var i somras. Jag är i desperat behov av värme och sol just nu. Förra sommaren var man för fet för å ligga å pressa jue ;) Hoppas på en lång och fin sommar som kan spenderas till stor del i paradiset.

Fråga 6. Vilken tv-kanal tittar du helst på?
3, 4 eller 5

Sunday night

En natt i hemmet och jag har redan ont i nacken.... :(
Kanske behöver köpa en ny kudde?
Eller rentav sluta spänna mig så förbannat...dådå...

Haft en lugn dag, gått en promenix å handlat har vi hunnit med. Fikat lite å kikat på hockey.
Pysen har agerat lite modell, badat och käkat majspuré.

Ja det var väl vår söndag det?
Borde man inte hinna med mer om man varit vaken sen sex?



 ♥ Min lille prins ♥

Jo det var så att...

...vi åt pizza igår...


...och idag...

De fick alltså TEJPA ihop kartongen....haha

Saturday night

Midnatt råder tyst det är i husen, tyyyyyyyyyst i huuuuusen
Alla sover släckta äro ljusen, äääääääääääääro ljuuuuuuuuuuuuusen

tipp tapp tipp tapp tippe tippe tipp tapp tipp tipp TAAAAAAPP

Det är verkligen tyst här...sitter själv i soffan å slösurfar. Mange är ute å går med grannarnas monster till vovve då dessa är på partaj, Lilleman snusar gott i mammas säng och grannarna är förhållandevis omärkta.
Härligt!
Nu kom M hem förstås...å så är det ju faktiskt inte midnatt heller...för den delen!

Jag och Eddieboy har haft några sköna dagar hemma hos mormor och morfar (å morbror Henke icke att förglömma!) Åkte väl upp så vi var där runt lunch i torsdags och åkte faktiskt inte hem förrän idag. Blev så sent igår och jag vågade inte riskera att ha en sömntjurig unge i bilen 2 timmar hem hit så vi parerade in det perfekt idag på förmiddagen istället. Han sov precis hela vägen hem!! Hostade till två ggr, det var det väsen han gjorde ;) Sötnöt!

Sorry att dejten uteblev Jenny! :( Det verkar menat att misslyckas jämt...
Om ni försökt nå mig kan jag meddela att min kära lilla mobil legat härnere urladdad hela Smaulandsvistelsen....så jag är inte nochig ;)

Ska väl uppdatera lite utförligare såsmåningom...men nu ska jag försöka få mig en kram eller två av sambon.

Wheheeeey :)

Bra onsdag såhär långt :)

Vi packade ihop oss här efter lunch och gick ner till Söder för jack- och skojakt.
Jackpot då jag hittade just detta och så lite annat oxå då...haha... kunde inte motstå en body, gick bara inte :) Ni ska få se!
Sen köpte jag stass att ha efter dopet på lillepys, kommer nog bli så stilig så stiiilig såå.
Köpte två fleecejackor till honom, tanken är att prova dem och komma fram till vilken som känns bäst. Den ena är med luva och muddar och den andra utan luva och mer "öppna" ärmslut.
När vi skulle gå hemåt hade ju solen behagat krypa fram ur sin vrå och GISSA om jag svettades på vägen hem!? Jaiks, rena svettpölen av å gå i backarna hem.

Hade tre tradera-auktioner som gick ut idag så jag har suttit å mailat vinnarna....jösses, ska jag nu fastna i detta träsk jag oxå?!!? haha

Pratat med Maggis :) Blir väl så att jag får åka "hem" imorrn för prällen hade inte tid till dopsamtal annat än på fredag, så vi ska passa på å ha en liten bebbe-dejt. Var ju toklängesen vi sågs....

Har lyssnat på psalmer på förmiddan som sagt...har nog hittat tre som jag gillar, så jag hoppas präst och kantor kan dom. Om jag förstod det rätt var det väl nån av dom som var av lite nyare sort...
Även hittat vers som faddern kan läsa :) Om han vill läsa den vill säga...haha...
Nu ska vi bara enas om vad herr Henrik ska sjunga oxå, ska leta upp texter på de alternativ vi pratat om hittills å se om de passar. Herrn här i huset har en tendens att fastna för låtar som inte alls passar för ändamålet....han ville ju till exempel att om/när (?) vi gifter oss så ville han ha duetten med Winnerbäck/Miss Li under ceremonin...ville ju inte alls förstöra hans engagemang, men låten handlar ju om en separation!?!

Ska väl ta mig lite mellanmål nu... lillpys sover gott. Kanske skulle ta å putsa ett fönster eller två nu när solen är framme?
Den som lever får se...


Jaha, hit me...antar jag?!

Ok, shoot...häv över mig dessa tradiga aprilskämt!
(Tror ni att det är ett skämt att Jakob fått kicken från VaknamedTheVoice? I do...)

Idag känner jag mig lite bättre...eller ja, faktiskt ganska så bra.
Gårdagen var en lång jäkla dimma :( Pysen bestämde sig för att ha en tvåtimmars vakenperiod mitt i natten och han gnällde å stökade resten. Slutade i att vi till slut somnade båda två och vaknade vid ELVA!
Redan då mitt i natten kände jag att min nacke var ur funktion och huvudvärken molade...
Huvudvärken höll i sig hela dagen och när jag ställde mig upp så kändes det som om hela världen snurrade, så tråkigt nog (både för mig å pysen) blev det mkt sängliggande tid igår :(
Försökte börja trotsa huvudvärken framåt kvällen så lite aktiverade vi oss iaf:



Träna nacken


Vi kunde ju inte heller hålla oss riktigt när så många andra smakat ;)
Testade lite potatismojs och jo det gick väl "ner". 99% ut med tungan och 1% i kinderna? haha

Tjurade ihop sig lite vid läggningen (som alltid när jag har skallebang?!) så pysen somnade inte förrän efter 21 nånting...det är ju dumt det dära, att sova...

...så när jag precis lagt mig för att läsa lite bok efter att ha fått lite nack/ryggmassage börjar det stöka runt i spjälisen och vad hittar man?! En vaken, väldigt vaken bebis! Somnade tack å lov om efter en halvtimme sisådär och en slurk med käk till.

Somnar gott båda två och sover stenhårt tills klockan fyra...ja, är det inte min unge som håller mig vaken så är det galenskap i grannskapet. Vetifan vad de sysslade med här i natt :( Sånt jävla liv! Har jag sagt att jag vill flytta? Nähä, men då gör jag det nu...JAG VILL FLYTTA! Eller iaf flytta på grannskapet, vilket är lättast?
Det lät som om nån tappade en hörnsoffa i trapphuset, som om nån försökte bryta sig ut (?) genom nån lägenhet...som självutnämd grannskaps-sheriff steg jag lydigt upp, rättade till trosorna som kasat in i rövaglipet å ställde mig i titten å glodde. Såg inget men hörde desto mer...konstigheter!
Det är nästan, men bara nästan, så att jag vill skriva en arg lapp å undra vad i helvete pågår...

Döm av min förvånad när det ringer ett Braåsnummer till mig idag! Prällen :) Han går på sin tjänst idag å jösses vilken karl det verkar vara, gillar allaredan! Hade jag inte kunnat tro, jag trodde jag skulle få ringa å jaga igen ;)
Så nu har vi bokat in dopsamtal!

Lilleman sover igen så jag ska ta å lyssna på lite psalmer å sånger å sånt...börjar ju bli dags å ta tag i det där, det är ju inte bara mat vi ska bjuda på utan även lite skönsång ;)

Så jaha...va ska man ha för psalm??




RSS 2.0