Deg på jäsning

Passar på att skriva lite nu medans bulldegen jäser. Edvin och undertecknad håller på å bakar lussekatter...vi verkar vara lika tokiga i bullarna båda två :)

Sovmorgon i morse, rätt skönt å börja veckan med sovmorgon faktiskt. Edvin börjar halv tio på dagis å jag fem i tio. Min elev var sjuk idag så jag har suttit med två andra elever som oxå behöver lite extra stöd. Det skulle behövas en 2-3 st Jessicor i klassen faktiskt.
På väg hem fick jag vända å köra annat håll hem då sista biten härom var igenplogat....suck! Imorse fick jag på samma väg gissa vart vägen var nånstans...snön yr från fälten å lägger sig alltihop nästan på vägen.

Pga krassliga familjen och att det snöat så mkt så blev det ingen smålandstur igår, var tänkt att vi skulle åka upp å äta julbord med min släkt :( Jag tyckte ju hela tiden att det var lite väl långt att ligga å köra bara över dagen dessutom, men förstår samtidigt Mange som är borta så ofta i veckorna att han vill vara hemma någon gång i lugn och ro oxå.
Vi åkte en runda till Lund i lördags (tackålov innan snöovädret, men vi hamnade mitt i det på väg hem) för att handla jacka till M o overall till Edvin. Hittade precis INGENTING!!
Därför var vi tvugna att åka till Center Syd igår för å hitta jacka till M iaf, man kan ju inte gärna gå med höst/vårjacka hela kalla vintern. Inte konstigt att han är krasslig, som springer i tunn jacka å gympaskor.
Hittade massa fint på Center Syd, så CS is the shit!

Näe, de där 30 minutrarnas jäsning börjar ta slut så jag får ta tag i "utmaningen" nu.

Idag har jag ätit:
2 koppar kaffe (ja men druckit då, wise ass!)
2 mackor
Fiskgratäng, potatis, dillsås, sallad  å druckit vatten(skolmat)
2 koppar kaffe

och där var vi väl i fas.

Igår btw gjorde Mange egengjord hummersoppa....av nån anledning....sketagod!
Å btw 2... Edvin har nu bytt ut alla sina "japp" mot "YES!"...jag undrar vad han får allting ifrån???
Å btw 3.... jag har nog världens mest klåfingriga unge med kortast minne ever!

Förkylt...

Usch ja...hela lilla familjen är förkylda å krassliga. Eller ja...jag och Edvin är väl hyffsat pigga ändå, som vanligt sätter sig förkylningen värst på den svagaste :P
Kom aldrig iväg för å handla igår... Edvin sov middag och min ork och energi förångades och det slutade i att jag slog ihop de blå en stund jag oxå. Sen när vi väl vaknade till liv kände jag inte shoppingsug alls.

Vi får se om vi kommer iväg idag, jag har ingen lust att trängas i butikerna med Edvin helt själv. Får se om orken finns där hos den äldre herren i huset mao.

Edvin stoppar just nu småbilar innanför brallorna på mig...sådär bekvämt!

Jag återkommer med listan, såg att dagens punkt var vad jag ätit idag...å i magen guppar bara en skvätt kaffe so far :s


Idag måste jag nog fuska och sätta upp adventsljusstakar en dag i förväg...så juligt ute redan ju!

Oh yes, jag har redan hamnat i lussebulle-träsket! De verkar vara mina nya bästa vänner...haha
sååå tighta *korsar fingrarna*

Först först...

First thing first som man säger...

Jag har blivit utmanad av Icka så det är bäst å lyda ;)

4 saker jag gjort idag:

snytit näsa
jobbat
dragit pulka
pussat gonatt


4 saker jag ser på tv:

Bonde söker fru
Lyxfällan
Criminal Minds
Ooomar på Animal Planet

4 saker jag längtar efter ;

jul
familjen
sommar
stabilitet


4 personer jag utmanar :

Evelina, Sofie, Emma & Anna

Redan torsdag idag, rena vansinnet ju!?
Snön har vräkt ner här idag, hade jag haft lite bättre kläder hade jag nog njutit en smula mer än vad jag gör.
Kunde dock inte motstå att se efter om Edvin uppskattar pulkan i år, förra året var det inte poppis alls. Han satt där men visade inte en min då, men idag hörde jag ett "IGEN!" varje gång jag stannade till ;) Så det blir nog till å både lämna och hämta honom på dagis imorrn med pulkan :)

Mange är i Gbg på kurs i dagarna två, så Edvin och jag har haft myskväll ihop. Han gav upp myset för en timma sen å jag har röjt i kök å hängt upp tvätt.

Jag å min elev har tänkt pimpa upp vårt lilla grupprum imorrn med lite julpynt så jag har burit in å länsat de lådorna med julsaker som jag inte känner vi kommer ha nån glädje av här hemma.
Han pysslar just nu med ett segt och tråkigt minnesträningsprogram på datorn (1h/dag i 5 veckor) å varje fredag får han en belöning för att inte tappa stinget. Imorrn blir det julpimp å jag ska bjuda på pepparkakor å julmust...haha...man får ju dra nytta av belöningarna, det är ju inte så skoj för mig å sitta jämte å föra statistik över hur det går heller!

Imorrn ska jag å lilleman förstöra lite pengar. Jag o Jenny var iväg å rekade av läget igårkväll å jag kom hem med en tunika, en tröja, ett linne och en microfleece-tröja.
Så imorrn känns det som att jag med gott samvete kan unna mig ett par skor och ett par brallor eller kjol.

Näe, tiden springer! Jag ska hinna duscha å skriva matshoppinglista innan morrondagen. Imorrn går det i ett!

Ska inte glömma min lista!

Day 3 My parents

Mina föräldrar heter Birger & Ann-Louise, är 61 resp 56 år unga. ;)
Bor i ett gult där jag är uppvuxen. De har alltid en massa järn i elden, renoverar å fixar precis överallt. Trädgården är deras största gemensamma intresse, de är lite av trädgårds-nazister ;) Där planteras, byggs och läggs plattor på längden å tvären men det blir sååå fint!
Mina föräldrar är precis så som man önskar att föräldrar ska vara. Ställer upp i alla väder, trots att de vet att jag varit dum (ja och jag vet det givetvis oxå) de hjälper på alla sätt de kan och trots att vi inte bor så nära så rings vi tillräckligt sällan för att man ska sakna varandra ordentligt.
Jag tror att jag är mest lik min pappa, både utseendemässigt och till sättet. Av min mamma har jag nog ärvt tålamodet (jo, jag har faktiskt ganska mkt sånt) och av min pappa har jag ärvt tjurigheten :P

dusch å i säng känner jag här :s förkylningen tar på krafterna!

Snabbis

Får bli en snabbis nu när jag ändå sitter här. Ska snart traska (pulsa i snö?!?! Whattafuck?!) bort till bästaste-dagiset å hämta hem den bästaste-ungen.

Har försökt sitta å skriva klart mina vab-papper men det verkar lättare sagt å gjort nu när jag tvingats jobba på timmar :(
Pratade med löneansvarig på skolan, hon hänvisade till lönekontoret på kommunen å hon där hänvisar till att jag måste räkna ut årsarbetsinkomst själv. Jahadu...tack för "hjälpen", hade jag tyckt det var a piece of cake hade jag väl för fan inte ringt?

Så ja jag får väl höfta ihop något någorlunda rimligt och hoppas att det kommer stämma i slutänden så inte FK jagar mig med blåslampa nästa år :/

Suck...

Dag 2.

My first love...

Oj... Min första riktiga kärlek måste vara Andreas. Vi började samma klass på högstadiet o min crush började väl redan där. Icke var denne grabb intresserad tillbaka inte...han som många andra var såklart kär i en annan tjej i klassen, vi kan kalla henne Tanja för det var faktiskt hennes namn...haha...

Efter lite tid så började vi iaf i nian och plötsligt var denne Andreas helt plötsligt kär tillbaka och vi blev tillsammans. Höll väl ihop första vändan i 2,5 år nånting, minns att första pausen var när jag gick i tvåan på gymnasiet. Sen flackade vi väl fram å tillbaka (mest för att vi hållt ihop så länge å kände att det nog skulle vara så, rutin liksom) i flera år. Sista kontakten vi hade var väl när jag var 20-21 och sen dess har vi verkligen gått skilda vägar.


Min bästa vän någonsin.

Trött på tråk

Usch...ja nu kommer kanske lite gnäll så sluta läsa då om du inte orkar höra!

Jag har på senare tid verkligen varit sååå ur gängorna, känner inte alls igen mig själv :(
Ingen ork eller lust med någonting, tramsiga flamsiga positiva Jessica är som bortblåst å istället har en tråkig, trött och bitter människa intagit min kropp.
Jag vill ju liksom inte vara sån!! Jag är ju så väl medveten om att jag är sån, men orken att ta tag i det sviktar och jag vet inte vad det liksom är som är fel?

Jag känner mig lite smått ensam här i vår nya by. När jag jobbat mina timmar så hämtar jag mitt lilla hjärta å så går vi hem. Här är vi oftast sen tills det ska göras middag, å vi har jättemys det är inte så, men dag ut å dag in blir så tradigt.
Problem: vi tar oss inte för nåt å göra!

Mitt jobb känns inte alltid så jättestimulerande, jag blir mentalt urblåst på att höra allt tjafs, alla "fuckyou's" som viner åt höger å vänster, allt "men varför får han/hon göra så?", denna orättvisa värld my god...
Känner ofta att viktig info liksom aldrig fastnar hos mig utan jag får höra först när det sker irl eller på omvägar, jag vill liksom ta del av sånt oxå för annars skiter ju sig den ynkepynka planering jag har oxå.
Problem: Jag skulle vilja jobba fler timmar (med andra ord mer lön å slippa fucking-timlön) och jag vill ha mer stimulans (å mindre bökiga ungar)

Ingen ork orkas lägga på något som i vanliga fall kallas förhållande...all energi läggs på att få dagen att gå runt någorlunda. Edvin får all vår kärlek och energi.
Problem: Just nu existerar inte direkt något förhållande

Jag borde lägga mer energi på att rå om mig själv...jag sätter ALLTID både Edvin och Mange (oftast helt i onödan) före mig själv. Jag köper mat eller kläder/skor/annat till Edvin för de få pengar jag har å unnar mig aldrig något själv.
Problem: Mitt självförtroende utseendemässigt ska vi inte ens tala om. Går i samma lasor jämt tycker jag, borde klippt mig för längesen och nytt smink skulle jag egentligen köpt redan innan sommaren.
(Jag vet att man inte blir lyckligare med mer pengar, och jag är ju liksom inte ens fattig...bara osjälvisk å dum)

Bara å skriva detta känns faktiskt terapeutiskt... sätter igång lite Hoffmaestro så får jag lite extra energi.

Trodde ett tag att jag hade slutat blogga...faktiskt... men jag får inse att jag behöver skriva, har alltid skrivit och kommer nog alltid att skriva mer eller mindre. Men det är ju sådär lattjo att skriva när man mest går runt å bara existerar. Inte mkt å läsa i efterhand, först å främst skriver jag ju helt å hållet för MIN skull. Jag sitter med jämna mellanrum å läser om tiden i Lund, om graviditeten och från olika inlägg om och med Edvin och antingen så skrattar eller gråter jag...mest skrattgråter av lycka då. förstås...


Har hittat en lista hos Tina som jag känner kan sätta lite fart på formulerandet igen. Tina är för övrigt från mina gamla hemtrakter men bor sen länge norröver. En ruskans snygg, rolig, smart morsa! Sån som jag från och med NU ska bli oxå...more or less då ;)


Man kan väl nästan säga att jag redan har introducerat mig, fast i mindre smickrande ordalag :s
Så vi börjar om från början..



Je m'appelle Jessica Anna Christina Svensson, kärt barn har många namn. Ganska nyligen fyllda 30, men känner att ett extra tiotal år helt plötsligt rasat på mig.
Bodde fram till att jag var 23 i Småland, först hos päron och lillebror och sen 2 år på folkhögskola och internat. Sedan -03 bosatt i Skåne på permanent obestämd tid.
Träffade Magnus på juldagen 2001 och har hängt ihop sen sommaren -02. Eftersom han pluggade o bodde i Lund då flyttade jag ner och började läsa på Malmö Högskola. En "lärardröm" som länge legat å pyrt skulle bli verklighet. Efter Lund flyttade vi en vända till Hbg och sen nu i höst har vi flyttat halvvägs ner till Lund igen ;)
Den 15 dec -08 berikades vårt liv av en liten Edvin som sen dess förgyller vår tillvaro. ♥
Nu när skolan äntligen är över för min del och jag är tillbaka i det "vanliga" livet igen efter mammaledighet så arbetar jag halvtid som elevassistent åt en kille som går i årskurs tre.

Ja å när jag inte jobbar vet ni ju vad jag gör redan ;)



Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment


♥ Dags å hämta hem mammas hjärtegull!



Japp!

Sitter här på kvällskvisten å slänger iväg lite mail...kollar bloggar...undviker fotbollsgalan som jag tycker är urtrist!
Har vabbat idag, Edvin vaknade ledsen inatt å var stekhet :( tempen under dagen har väl hållt sig på lagoma (jo så kan man säga faktiskt) 38,5. Helpigg kille härhemma med andra ord...först när det rullar över 39 som han blir annorlunda.
Vi har myst massor härhemma iofs. Lite tradigt att vi förutom jobb å dagis även hade inbokat uppföljning på Barnläkarmottagningen i Lund...ombokat en vecka.
Edvins dagisfoton kom med posten idag...nja, var väl inga höjdarfoton sådär kanske. Söt unge förstås å gruppfotot på hela avdelningen blev fint. Han har stolt pekat på kidsen å fröknar å talat om vad alla heter "Lukkas, Ufus, Mååås, Moooa, Ahma, Haaama, Gunna, Lokke, Bitt, Tinna"
Något han annars haft för sig idag är att istället för sitt i vanliga fall rungande skånska "JAAAAA" så säger han käckt Japp!
Måste va från Mange?


Imorrn ska jag fortsätta min telefonterror..får väl hoppas det blir en feberfri dag så man kan komma åter i banorna snart.
Mange åker till huvudstan på onsdag så vi får oss kvalletid så det räcker å blir över som det blir...

Nähopp...om jag skulle slänga iväg det där mailet jag egentligen skulle skrivit först.

poss



Trollfredag

Fotade den lille trollungen i all hast i morse...fick bli ett par grå brallor å brun tröja med påsydda lappar (sönderklippta raggsockar...haha) på knä och rygg. En dreggellapp, röda kinder, rufsigt hår å fräknar senare begav vi oss till dagis. Där hade hela kåken fest idag så det var troll på längden å på tvären. Trollsvans hade de själva gjort på dagis.

Nu väntar vi på att pappan ska komma hem från jobb. Blir lite lagom avancerad mat ikväll å sen bara mys fram till läggdags.

Hittade ett foto jag tog häromdagen...det var såååå vackert ut över fälten när det gnistrade vitt :) Synd vi har så urusel kamera för den gör inte omvärlden rättvisa.... :(


Önskelista item no1: bättre kamera!

Ska apropå önskelista sätta mig med sådan i helgen...önskar man vore 10 igen för då var sånt så självskrivet å enklast i världen.

 

Nähä, fredagsmys råder!


"om jag skulle äta upp dig, typ"

Härliga ungar jag har... såhär sa en elev när hon skulle förklara för en annan vad kannibal var...

Jaha, mitt i veckan igen å det var väl en vecka sen jag skrev sist. Har noll ork å lust med bloggeri egentligen, men jag skriver ju för att komma ihåg saker. Viktiga som oviktiga...

Edvin och jag tog ju semester å åkte norrut, men väl där ramlar han dit i hög feber :( Så mkt besökande blev det ju förstås inte...skittråkigt, men det var skönt med lite avlastning de dagar som han inte satt klistrad som ett frimärke på mig.
Min rygg är typ snudd på paj igen, så jag försöker ta det lugn å inte lyfta å bära så mkt. Typiskt nog är Eddos favoritord just nu "Bäja". Helt plötsligt kan han knappt gå själv nånstans :(
Mange kom iaf upp i fredags efter att ha jobbat halvdag, Edvin blev lite piggare så vi åt middag hos farmor å farfar oxå å hälsade på kusinerna.
Edvin är nyklippt å jättefin :)

När vi nu var uppe passade vi på att handla lamporna till köket, hade på förhand sett att en butik där hade de vi ville ha. Mja...det stannade ju kanske inte där direkt, så heeeela bilen var full med lampor å andra grejer när vi väl for hem i söndags.
Efter ett besök i Hbg i måndags så är vi nu nästintill kompletta vad gäller lampor. Det är Edvins taklampa vi fortfarande jagar...
Skönt att äntligen se härhemma, förut om mornarna fick man antingen öppna klädkammaren eller till toa för att få ljus i hallen...å gissa vem som springer in där då, jo killen som egentligen bara fort som tjyven ska klä sig inför dagis.

Dagis går finemang, trots att vi semestrat lite. Han verkligen stortrivs, pratar om de andra barnen jämt å ständigt. Igår hade de gjort egna trollsvansar för på fredag ska de ha troll-temadag :)
Om man vill får de gärna vara utklädda, men det är lite svårt när de är så små känner jag. Kanske man kan bara hitta nån gammal säck å trä över huvudet? men var hittar man en gammal/ny säck bara sådär?

Mitt jobb börjar rulla på ordentligt, nu när det börjar kännas som bäst så är det bara VIPS jullov med en gång. Min anställning sträcker ju sig till 21 dec och sen får vi hoppas jag får förlängt. Men OM det nu är nån annan inom kommunen som gör anspråk på tjänsten så ryker jag å det känns verkligen piss faktiskt. Här sitter man å jobbar upp strukturer med en elev som verkligen behöver det, å sen rycks man kanske bort å han ska börja om från början igen med en ny. Då kan man ju börja undra vem tjänsten är där för?

Ska åka en sväng till Lund ikväll tydligen...vet inte riktigt vad han har i kikaren Osbäck Sr, men vi måste iaf handla lite food för det glipar toooooomt här å var.

Näe, hänga lite tvätt innan det är dags å hämta hem min gospropp från dagis. Dessa två timmar jag är hemma medan han sover där är olidligt långa och jag bara LÄÄÄÄNGTAR efter den där lille ungen som kommer hem och framåt kvällen bara är sååå pestigt trött och grinig.
Tur man funkar så ♥ Han är go när han sover iaf ;)


"haallon, haallon, haallon!"

Har som vanligt morronpasset på radion...vaknat i lugn å ro och haft en sketaskön morron. Steg ur sängen vid 8 efter att ha myst med lite Bompa.

Edvin diggade loss som aldrig förr låten When we were 10 (?) med Viktorious, stod på köksstolen å diggade med båda armarna å sjöng till å med med i refrängen som jag tror går nåt i stil med "how long, how long, how long?" men eftersom Edvins ordförråd inte riktigt rullat över på engelska än så sjöng han helt enkelt "haallon, haallon, haallon" lika glatt ändå :)
Tror han fått mersmak efter discot, riktig liten musiksprätt numera ;)

Planerna för dagen är följande:
Packa väskorna/väskan
Käka lunch
Bege oss 2,5 timma norrut för en underbar helg med våra nära å kära ♥

Edvin är lite snorig, hostig och har fått ögonklegg men är pigg å go så vi far iaf. Ögona smittar väl kanske lite så jag vet inte hur mkt övriga besök vi bokar in. Hoppas det ska gå över efter ett antal ögontvättar till.

*oj, vi fick ta en liten youtube-paus. Kusin "Lukkas" har spelat in en liten videosnutt till Edvin som måste tittas på med jämna mellanrum. Lukas är Edvins idol big time!*

Edvin saknar "Pitt å Tinna" lite å de andra barnen pratar han om ständigt :) Känns ganska bra att han ändå saknar dagis.
Tur vi ska åka till Moppa å leka av oss, mamman har lite dålig energi och är inne i en liten humördip just nu så detta är EXAKT vad vi behöver båda två. Mommo å Moppa har tagit semester för att vi ska komma :)
Pappan jobbar bara halvdag på fredag å kommer sen upp med tåget.

Näe bäst å äta lite frukost så jag hinner med det innan det är dags för lunch...haha. Tänkte köra när Edvin ändå ska sova middag, kan bli lite lätt hysteriskt att köra så långt med uttråkad-nästan-2-åring.

Nu har ongen drabbats av ilskhet och noll tålamod med whatever-he´s-doing.....me crazy, he crazy, we crazy....go to mommo, yes pliz