Karmakontot på topp?

Oj oj oj...nu blir det allt mer sällan jag skriver här känner jag. Har inte riktigt ro i kroppen att sitta ner ;)
Det är så mkt saker som snurrat och fortsätter snurra runt i vår vardag så att sätta sig ner o skriva strunt (vilket jag är väl medveten om att det oftast slutar med) känns så oviktigt.

Men nu har jag en sekund över.

Det är tisdag efter midsommarhelgen och vi har haft en helhärlig midsommar, spenderad i stugan med hela Manges familj. Åkte dit på torsdagkväll efter att vi varit en sväng på surprise-party för Patrick som fyllde 30, spak blev han men glad över sitt fallskärmshopp :) Ska hoppa i Halmstad så jag hoppas man kan vara där då och kolla på spektaklet.
På onsdagen var vi förresten och grillade hos Liza och Kristian i deras nya hem. Mysigt stort hus nära havet och Edvin went bananas för de har ju katt. "Kiss!" skrek han i falsett och jagade efter den stackarn.

(nu går han loss rejält och dansar till Christina Aguileras nyaste som spelas på MTV, MÅSTE filma detta...han rockar satan!)

Jo midsommar ja...fint väder hela helgen och ungarna har varit ute mest hela dagarna och Ellie och Edvin har kunnat sova ute i vagnarna, toppen!
Första soldagarna för min del och även första doppen i böljan den blå oxå. Underbara 19 grader i fredags, lite kyligare 16 dagen efter...brrr
Edvin han har badat både med kläder på och utan, inte minsta tillstymmelse till respekt för vatten har den lille galningen. Han ställer in siktet och bara springer rätt ut...
W&F hade med sig sin lilla kattunge men den var lite för busig för eddos smak, haha...han fick igen för sin klåfingrighet!
Underbarast väder var det i söndags, varför är det alltid så när man ska åka hem då? Vi stannade dock ganska länge och fick njuta hela dagen. Henke var förbi en sväng och sa hej, killarna (stora som små) blev lite till sig i trasorna då han hade sin räser-ferrari :) Småkillarna fick provsitta och en av storkillarna (inga namn behöver väl nämnas?) fick ta sig en provtur.
Ska väl inte säga att denna tös var helt oberörd heller...det är inte varje dag man får stå å tafsa på en 360 Spider ;)

Igår var det alltså måndag igen och vi var hemma i Hbg. Mange tog körlektion (jag har väl nämnt att han tar mc-kort?) och Edvin och jag tog en runda på söder då hans solspray och sandaler (!?!?!) kommit på villovägar i helgen. Jag belönade mig med en ny fräsch sommarväska och ett par solbrillor till...
Vi var ute å lekte en sväng innan vi tog bilen till Statoil och hälsade på en runda, Lizan jobbade så vi tjötade lite innan vi tog räsern Stella till Maxi och handlade. Gud så skönt att handla själv! (själv utan Mange menas då, Edvin är liksom inget bekymmer att ha med bara han får sitta i de här "stoppa-i-pengar-bilarna" utanför kassorna efteråt)
Vi köpte en liten pool att ha i trädgården riktigt varma dagar så igår fick Edvin bada i trädgården, satte dit den lilla rutschen oxå så han kunde åka. He loved it!
Detta verkade ha varit riktigt uttröttande för vid kvällsmaten sen så lyckades han med konststycket att somna i matstolen ♥ lilla hjärtat! Trodde knappt ungar gjorde sånt på riktigt.
När kvällningen var här tog jag modet till mig och kollade mitt Ladok ifall jag nu klarat grammatiktentan. Jag vet inte hur jag lyckats egentligen, men jag gjorde verkligen det. Nu har jag bara en tenta kvar i aug...
Antingen finns det en Gud eller så har jag poäng att hämta ut på karmakontot :)
Lovely! Jag trodde faktiskt jag kuggat, måste helt enkelt ha fått full pott på de saker jag väl skrev för det var mkt jag missade.

Idag kör Mange igen, vi ska väl snart ut å gå en sväng tror jag och sen får vi se vad vi hittar på. Edvin trillade och slog i munnen förra veckan så vi ska till tandis och kontrollera lite i eftermiddag så det blir väl ingen utflykt av större slag iaf.

Näe, jag känner att någon som gömt sig bakom soffan kommer fram och luktar mindre ljuvligt.
Men först ska jag kanske berätta att vi kommer att flytta...ja...återigen :/
Eftersom Mange "karriär-göraren" fixat nytt jobb i Malmö och jag inte vill att han ska komma hem 19 varje dag (om vi bor kvar i hbg) vilket då innebär att jag får sköta all hämtning/lämning på dagis och allt hemmavid, så har vi kompromissat med oss själva och köpt oss en lgh mittemellan.
Så nån gång aug-sep går flyttlasset igen :( Vi trivs ju tokbra här egentligen, men det är en ganska sliten lgh eftersom det är hyres och har 30 år på nacken. Läget här är kanon med mkt dagis, lekplats utanför, den lilla trädgården passar oss bra och vi bor nära stan men ändå på lagom avstånd. Här är lugnt och skönt, trevliga grannar och egentligen helt perfekt, så det är med lite sorg vi nu sagt upp den. Ligger ute på hemtorget sen igår och redan är det MASSOR som satt upp intresse, så vi bor sjukt bra.
Nya lägenheten är byggd 08 och har massa exklusiva tillval och som vi känner nu "lyxigheter" som diskmaskin, tvätt och torkis, espressomaskin, induktionshäll...ja ska jag fortsätta??!!
Läget känns bra, nybyggt område med fina hus och vårt hus är sist av en länga med 10 byggnader så vi har utsikt över åkrarna runtomkring och har kvällssol på vår lilla balkong.
Nu ska bara Edvin få dagisplats och jag få ett jobb (söker febrilt) så ska vi nog lyckas trivas där oxå.

Nån som vill köpa vår soffa förresten? den vi nyss köpt är plötsligt för stor :(
Så går det när det svänger fort...

Hade tänkt lägga in lite bilder men känner att det får bli ett bildinlägg senare...dels luktar det inte hallon här och sen blev detta lite längre än jag tänkt...som alltid!

Ciao och ut i solen med er för helvete!;)


18 månader <3

För 1,5 år sedan satt jag och Liza i soffan och började klocka värkar nu på förmiddagen.

Den 15 december 2008 fick mitt liv sin mening, jag blev mamma till älskade älskade Edvin ♥

Nu är han en stor kille och om det ens är möjligt blir kärleken till honom bara större och större.

 


Jaha...

Då var slutseminariet avklarat då... som jag visste fick vi en del kompletteringar att göra men efter det så är vår uppsats good to go. Alla fick kompletteringar oxå, vilket var skönt så man inte var ensamma liksom ;)
Käkade en lunch tillsammans sen, vi sex och examinatorn som dagen till ära gav oss en ros och bjöd på chokela till efterrätt.
Skönt att (förhoppningsvis) inte behöva sätta foten där mer!

Blev en lång dag igår, gick hemifrån 7 och var hemma igen efter fem...."vanlig dag" för väldigt många men för mig var det tufft. Sen åkte vi och handlade lite, jag fick diska ett diskberg (morr!) städa upp här, bada Edvin och sen satt jag som ett mongo i soffan och bara glodde.
JAG ÄR TRÖTT!!!

Imorse när Edvin vaknade så fick jag faktiskt inte upp ögonen...de var totalt omedgörliga :(

Näe men var är solen då?

I måndags så var vi på 18-månaderskontrollen på BVC. Det blev lite kontroll av motorik och tal, stick i benet och väga/mäta. Inte konstigt att alla tycker vår lille kille blivit lång! För det har han ju :)
Han är 1 kg tyngre och 5,5cm längre än sist vi var där och är nu alltså ÅTTIOSJU cm lång och väger 12.280 g.
Sötskallen är 48 cm i omfång.
Inte konstigt att det bara VIPS - inte gick ha ett enda plagg i stl 80 ;)
Det är alltmer stl 92 som gäller här.
Annars är han ju för rolig Eddo, när han såg att vi skulle följa med Agneta in på hennes rum så vände han på klacken och sprang...haha...han vet ju vad som väntat sist vi varit där!
Det gick bra med lite bilar som muta till slut. Läkarn tyckte han var med på noterna, utom med talet och det vet vi ju att han ligger "efter" med. Men det är ju inget vi ska vara oroliga för, eftersom han har egna ord för saker istället och förstår så otroligt mkt av det vi säger.
Vi ska iaf ha en extra check när han fyller två för att se utvecklingen, jag personligen tror att det kommer släppa en propp när han börjar dagis och vi kommer önska att han nån gång kunde vara tyst om så för en sekund :)

Jaha, jag kanske ska hoppa i lite lämpliga kläder och se till att vi kommer ut en runda nu på förmiddan. Men VAR ÄR SOLEN?? Nu regnar det ju tamefan här!
funderar på om vi ska åka till stugan nu to-fre innan vi ska dra till Falkenberg på lördag. Men om det regnar (?!?) kan vi likaväl vara hemma.
Jo Falkenberg, vi ska till Hotell Strandbaden (?) å sova en natt, käka lite gott och bara vara tror jag. Fick i present av Manges brothers, med förpliktelsen att de skulle följa med. Men P&L är upptagna hela juni (och presentkortet gäller bara till midsommar) så det blir en bror+familj och svärisarna istället.

Näe nu håller jag på att bli bananas av Edvin som är en riktig pain in the ass idag bara för jag är aptrött...slår aldrig fel!


Ska vi flytta?
:/