...

out of order today

En vanlig måndag...

Haft en orolig kille inatt... fick komma över redan vid 2 men jag vet inte om han drömmer (?) eller nåt sånt för han gnyr å fäktas men verkar inte speciellt vaken.
Så det har varit en trött och sned dag idag igen :( E har varit gnällig och inte alls på humör. Hade tänkt ta en repa till Ikea egentligen men vågade mig inte på det när han inte är riktigt "sig själv".
Mkt av dagens energi har lagts på att försöka få honom att sova....i eftermiddag tog energin slut helt så vi fick sova ihop 2 timmar, å då tror jag att en timme innan dess lagts åt att bara försöka få honom att slappna av å somna.
För tro mig, han är TRÖTT!
Inte fått ett piss gjort idag...hade tänkt ta mig en liten egenstund ikväll då E somnat. Titta på Familjen Annorlunda i min ensamhet och sen åka ner å sola en snabbis... Meeeeeen lilleman somnade kvart i åtta och vaknade igen vid kvart i nio...å sen var han vaken en stund för att sen tjura ihop av trötthet å vägra sova igen. SUCK!
Jag vet inte om jag kanske inte har så mkt mjölk kvar ikväll... efter han lagt sig mätt brukar jag försöka pumpa ut 50 ml mjölk som är "bra-å-ha" å frysa in...men ikväll fick jag kämpa mig blå för att få ut ynkepynka 2 ml eller nåt sånt :(

Känner av nacke å rygg nu så jag ska väl vara lite smart och gå å lägga mig å få lite skön sömn...hopefully!

Håller tummar å tår för att det blir en bättre dag imorron

Natti ♥

(Koncentrationsläger är INTE till för de som har damp...haha)

Smygstart

Tjipp Tjohej!

Söndagkväll och här sitter man å häckar...
Har haft en bra helg, lugn och skön :)
Fredagens stora "nöje" var en vårstädning light... fattas å putsa fönster och göra fint på balkongen. Skönt att ta helg med en fräsch å fin lya! Hade en otroligt skön natt innan det så både jag och lillpys var på strålande humör hela dagen. Mange slutade lite tidigare och kom hem, härligt att ha honom hemma lite längre. Käkade thai och kollade dansen sen på kvällen...
Gick å la mig ganska tidigt, tror receptet på kvällen innan var att jag gick å la mig vid 22 istället för 24 som klockan brukar hinna bli innan jag känner mig nöjd nog å gå å lägga mig.

Lördan var det mysmorron med hela lilla familjen, vi vaknade ganska tidigt (2/3 av oss alltså) men somnade om och vaknade först runt tio!! Jag hann dessutom både duscha och äta frukost innan pysas vaknade. Lovely :)
Vad vi egentligen pysslade med vet jag inte, jag gick väl här och fixade och trixade lite. Försökte komma ner på stan en sväng, men först klockan tre var hela sällskapet färdiga att komma utanför dörren...frustrerande! Så nere på stan var vi först runt halv för vi gick genom söder ner. Då hann vi med en affär innan de stängde vid 16...jaja, blev iaf en rätt bra promenad.
Hem och fikade lite, "firade" faktiskt med en semla jag...var trots allt sista veckan de sålde dessa satans påfund till bakverk ;) Vad man firade? Jaaa, det finns ALLTID något att fira! Då var det nog att det var sol ute och lördag :P
Möjligen oxå att jag var nere på inskrivningsvikten oxå...(flaxar ju nåt kilo hit o dit) bara 4 kg till målvikten och tre månader på mig....luuuugna puckar! ;)
Gick en kvällspromenad och handlade lite, sjukt nog hade jag sååå mkt spring i benen att jag - hör och häpna - kände mig sugen på att springa!!! Tur det var mörkt ute och lördagkväll, annars vetifan om jag inte snörat på
mig dojjorna...guhjälpemaj!
Käkade god nachostallrik och kollade Robinson. Bara skit på teven och jag hade fortfarande myror i benen så jag gick å la mig...haha...motsägelsefullt möjligen men heyy sån är jag! :)

Imorse var det morron klockan sex...eller ja...sju då...Mös till nio och sen har vi mest slappat och haft det mysigt. Drog en repa till Babyland och Babyproffsen oxå, passade på att valsa runt där medan Mange köpte en ny fin jacka på Väla.
Äntligen har jag hittat fler nappar till pys, märkligt att de mongonappar han föredrar alltid bara ska finnas i rosa! Jo, jag skulle mkt väl kunnat ha rosa nappar till min son, men nu är det så att jag inte gillar färgen rosa särskilt mkt så no thanks. Det blev en sked, en nässug (just in case), en hakklapp, napparna, en mask och påsar till blöjhinken. Snart ska pys få testa smakportioner ju :)

Masken var poppis, så jag ska testa å sy liknande figurer själv har jag tänkt. Håller ju på med ett annat litet syprojekt härhemma...dauligt med symaskiner i lyan bara :s Så än sålänge ligger jag lite lågt :)

Ännu en vecka med tomma poster i almanackan...I like! :) Då får man fylla dagarna med preciiiiis vad man vill!


Jooo, jag tänkte ju att jag skulle ta lite bilder på saker som gör mig tokigt glad (efter mitt vansinnesinlägg längre ner) men hann inte med att fota så mkt men här kommer några saker iaf:



1. Färska fina tulpaner gör mig glad...edit...blommor gör mig glad! Synd att man får/köper själv alldeles för sällan.
2. Lite vardagslyx...rimmar illa med småbarnslivet kanske ;)
3. En uppfriskande iskall smoothie ger energi både i kropp och knopp. (Rent kök gör mig oxå glad....å diskmaskinen är GULD värd)
4. Ordning å reda -> lugn å ro.


Att ♥Lillpys♥ gör mig glad behöver jag väl knappast skriva?!  Mammas lilla vingmutter...haha
Mer Edvin kan man hitta här. Lite blygsam smygstart på en hemsida som ska ta fart inom kort hoppas vi...och ska döpas om...oxå... Fångade iaf första riktiga skratten...min "härliga" småländska å blekfeta nuna bjuder jag på ;)


Nya leksaken....uppskattad, liksom ALLT som går att stoppa i munnen.

Näe...nu kräver min sambo lite kvalletid...(en snabb kram i soffan?)

So long happy people!


Duracell

Today I´m happy! You will soon know why ;)



Om man aldrig tävlar kan man aldrig vinna! :)
Erkänn, hur söta tröjor som helst...å där finns mkt mkt mer fint att tävla om.

Nu åter till dagens aktiviteter...

Lite lätt vansinnig sådär...

Hispan nästa!

Saker som man kan bli lite smått skogstokig över:

  • jag vaknar för tredje morronen i rad med huvudvärk
  • de bilar (?) i huset....dvs högljutt, vibrationsframkallande arbete uppenbarligen precis under vår lgh
  • bloggdesigna-jävlen som inte alls ville sammarbeta trots att jag följt anvisningar till punkt å pricka
  • det där med att lämna en tom toapappersrulle istället för att sätta i en ny
  • jag trodde/hoppades verkligen att Thomas Ledin gått i pension
  • en unge som måste bli så satans sur å omedgörlig bara för han tänker bajsa, släpp på bara för fasiken du som kan!
  • att när ungen väl somnar (ja för när man är vaken sen 5 bööör man ju somna om ganska fort, right?) är jag så hungrig att jag själv inte kan somna.
  • jag fyller tydligen år helt fel (?) eftersom jag får min fp utbetalad den 27e istället för 25e
  • det råder total frukostbrist i hemmet och jag inser att klockan är endast kvart över sju (en torr bulle från kondiset? Ica öppnar nio!) + att ungen sover så jag likförbannat inte kunde handla nåt utan att väcka honom
  • klockan är nu tio och jag står å kokar torsk till frukost/lunch. Det var torsk, isterband, lax eller ostbågar att välja på...

Tack jag har mått bättre!


"Sugosex!" ;)

Vilken är den bästa åldern på en finska? Suuugosex!
Haha, skrattade gott när jag hörde det....av just en finska :)

Snart är denna onsdag historia, thank god... Har haft en riktigt gnällig liten kille som iofs har sovit ganska mkt, men vaknat upp och gnällt efteråt...suck! What´s up med allt detta gnällande?!?
Jag tramsar, jag gosar, jag låter honom vara, jag ger honom (givetvis!) käk, jag är ständigt i samma rum, jag söver/sover jämte, jag byter blöja, jag sjunger....ja säg vad jag INTE gör snarare!
Men jag antar att det kanske är magen? Fiser ju ut en ur rummen den lille sötjäkeln... ;)

Eller gillar han helt enkelt bara inte att tvätta...jaaaaaa, jag vet att jag skrivit att jag inte ska tvätta när jag är själv med honom men vad har jag för val? Tvättade två maskiner igårkväll när han sov men hade så mkt att jag fick tvätta två idag oxå. Vill ju inte gärna springa å tvätta om nätterna jämt...

Lunchdejten hos C & M idag blev inställt då stackars M blivit krasslig...
Har inte gjort så mkt idag alltså....jag gick å la mig med skallebang igår å vaknade med skallebang idag. Edvin tyckte det var morron vid 2 inatt å började kvittra glatt...låg så ett tag innan vi gosade in oss i min kudde båda två och somnade om. Vet inte när han vaknade sen igen med samma kvittrande å gurglande men strax efter sju var det väl bara å gilla läget och gå upp med den lille terroristen.
I hopp om att min huvudvärk kanske beror på sockerbrist (!) föll jag för trycket idag o tog mig några gelehallon...men nä nu ikväll känner jag verkligen att det sitter helt i nacken. Plus att jag har lite ångest över mitt godistilltag...onödigt!
Ska se om jag kanske kan boka in en nackmassage på salongen i grannhuset framöver. Sen skulle jag vilja boka in en sovdag oxå...
Somnade båda två en stund i eftermiddag...sååå mysigt då han ligger å håller mamman i handen :)
När han vaknade låg han nöjt i sängen å kikade på tv och blev påkommen såhär:


Var är tummen, var är tummen?


Det är mysigt att bada men det är en ganska sammanbiten kille vi har...Börjar lite smått förstå att det är lattjo att sprattla med benen.


Ikväll somnade han i min famn här i soffan utan några större protester...underbara unge!

Snart blir det till å bädda rent i sängen å slå igen de blå för dagen...håller tummar å tår för att nacken känns bättre imorrn för jag oooooorkar inte må såhär. Ska tvinga Mange knåda lite och lägga mig med värmekudde.


Knoppeliknoppa ja tack!




Diagnos:

Symptom:
Skakig till tusen
Svettas
Blixtrar framför ögonen
Trött
Huvudvärk
Stel nacke och rygg


Diagnos:
Kaffeknarkande trött bebismamma






( Jag SKAAAA ta tag i design-helvetet en vacker dag men just nu orkar jag verkligen inte...fattar inte varför den ser ut som den gör, så det krävs lite klurande först...)


Mongo...

Förbannade jävla mongo-design!

Lite irriterande...

...att jag själv inte kan se mina senast publicerade inlägg :(



Duktig dag...

Idag har jag inte ätit ett endaste gnutt av onyttigheter...fastän det står en godispåse här precis bredvid!
Kilade iväg å fick mig 12 min solkärlek förut, heaven så skönt :)

Edvin har blivit lite tjurig när det gäller maten, skriker å bökar vid bröstet (båda nu inte bara det ena) så ikväll nästinpå tvingade jag i honom lite ersättning så att jag iaf fick i honom något...
Trodde nästan jag fått slut på milk, men som han brukar äta så vore det lite märkligt...å ni skulle sett mina boob i lördags när vi kom hem efter 8 timmars icke-boppande....jiiiises... kunde inte ens ligga på sidan för de var så spränghårda! Å kiddo vaknade först vid 5 å var hungrig....aouch!

Börjar väl bli läggdags här... får se vad morrondagen har att ge!

Sov så gott friends! ♥


Busy monday!

Lovar du att vara ärlig? Ja
Du heter: Jessica Anna Christina
Smeknamn: Sicka, Jessi
Låt som när du är ledsen sörjer till: Sailing med Rod Stewart, kommer den på radion störtlipar jag, gjort i 19 år...
Beroende av: Kärlek, mat och sömn som alla andra
Vad tror folk om dig: Oj, svårt...men många tror nog jag är lite präktig och tystlåten
Stämmer det: Tills de lärt känna mig... ;)
Vad får du oftast komplimanger för: Oj, får så sällan komplimanger. Men i lördags fick jag komplimang för jag var fin när jag var uppklädd till partaj och det sög jag åt mig som en svamp. Känner mig mindre vacker numera  :(
När Mange säger att jag är en sjuhelvetes mamma blir jag oxå väldigt glad
Vad säger du för att imponera på någon: Försöker inte impa på andra...why try?
Hur imponerar man på dig: Kunskap och att vara innerligt ödmjuk och mån om andra före sig själv
Brukar du skratta för dig själv: För ofta för att vara friskt...
Vad står det i ditt senast inkomna SMS: "ja just det ni ska iväg eller hem ;) packa lugnt så traskar jag! kram"
Var bor du: Helsingborg
Trivs du där: Absolut
Äger du några converse: Nix
Sprit, cider, vin eller öl: Rödvin eller en svinkall öl, groggar i stort sett aldrig och cider är för sött
Brukar du bli för full: Nä nu var det längesen...men det har hänt då jag är väldigt lättpåverkad
Vad har du för mobil operatör: Telenor
Är du allergisk mot något: sporadiskt laktosintolerant
Har du haft sex idag: inte en chans
Hur svarar du i mobilen: beror på vem som ringer
Vem ringde du senast: Mamma å pappa, skulle ringa för å visa att vi kommit hem helskinnade
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Tack för lånet av sonen ;)
Antal timmar sömn inatt: Alldeles för få känner jag i kropp och knopp!
Sov du ensam: Hade en liten parvel som låg å sparkade på mig halva natten och M på sin sida förstås
Brukar du komma i tid: Om jag är själv/med Edvin. Är Mange med kommer jag troligtvis antingen preciiiis i tid eller för sent.
När mår du bra: När det händer saker runt omkring mig, när jag är med familj och vänner
När blev du fotad senast: Fastnade kanske på nån bild nu i helgen
Hur känner du dig nu: Sliten, stel i nacken och en annalkande huvudvärk på g
Vanligaste färg på dina kläder: Säkert svart, har annars ganska så bra variation
Vad tycker du om fötter: Bra å ha liksom?!
Vad saknar du: Min familj "därhemma"
Hade du en bra kväll igår: Spenderade 2 timmar i bil, sen åt jag lite mackor och packade upp packning...nja blir svaret alltså
Favoritdryck på morgonen: Kaffe trots att jag inte tycker det smakar så gott
Rakar du benen: Ja men inte så slaviskt noga nu under lågsäsong
När brukar du oftast gå och lägga dig: runt midnatt, alldeles för sent
Är du blyg: ganska, men bättrar mig mer å mer. Mer blyg inför folk jag känner än inför främlingar
Sysslar du med någon idrott: nix
Vill du hellre ha mail än brev: Nä, gillar brev.....dock inte med fönsterkuvert ;)
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: nej men attraktion
Har du spytt offentligt: säkerligen, dock förträngt
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: helikoptern
Är du nöjd med ditt liv: Jadå, rätt så...
Är du bortskämd: Av mina päron ja...inte annars
Vad gör du i morgon: inte en susning
Vad är det värsta du vet: Folk som gör andra illa medvetet, egoism
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka: har inga pengar att slösa ;)
Vilken kändis tycker du är en bra förebild: Oprah (?)
Vad längtar du till: sommaren och alla mystillfällen med Edvin
Har du bra vänner och äkta vänskap: Tycker jag
Vad använder du för shampoo: Nåt naturligt från Keune
Vad är det finaste du fått: Edvin såklart
En speciell dag du minns: 15 dec 2008 om jag måste välja bara en
Hur gammal är du: 28, fyller 29 i höst
Tycker du om någon just nu: tycker om många
Du samlar på: damm?
Gröna eller röda äppeln: hellre gröna
Vem ringer du när du är arg/ledsen: ringer sällan nån alls, men mamma isf
Gillar du golf: kan jag inte påstå
Vilken tid gick du upp idag: gick upp halv nio, men vaknade låååångt innan det
Har du sovit i din egna säng inatt: ja
Har du strumpor på dig nu: ja vita
Är det okej att gråta: självklart, osunt att inte göra det
När grät du senast: det kom en tår i lördags när jag lämnade E till mams å paps, gråter väldigt lätt just nu
Vad skulle du göra om du vann en miljon: det skulle gå till nytt boende
Bär du glasögon eller linser: just nu glasögon, annars mestadels linser
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: absolut inte
När går du upp ur sängen en helgmorgon: beror helt på Edvin
Har du piercing: ja i öronsnibb, öronkant,tragus å navel
Vill du gifta dig: JA tackar som frågar! ;)
Vill du ha barn: Edvin ska ha en bunt syskon om jag får bestämma
Solar du ofta: inte just nu, annars blir det oftast 1-2 ggr i veckan
Är du bra på att laga mat: Lagar hellre än bra, vissa saker är jag kung på!
Är du flygrädd: Nja, inte rädd direkt men det är lite otäckt att vara så utelämnad i någon annans kontroll. Skulle nåt skita sig däruppe i luften kan jag ju verkligen inte göra någonting själv för å reda ut situationen.
Hur vig är du: Säger som Phoebe i Vänner "I´m very bendy" ;)
Är du musikalisk: Inte ett jävla dugg! Om man inte tolkar det som att man lyssnar mkt på musik?
Vad dricker du helst när du är törstig: Isvatten med citron i
Vilken är din favoritglass: Ben & Jerrys, brownie eller peace of cake
Tror du på ett liv efter döden: Nja, vill ju gärna tro på det men inget jag lever efter
Tycker du om sushi: Nope, har testat två ggr och det går bara inte...
Vad äter du helst när du ser på film: popcorn, chips eller smågodis, inte ett dugg svår att tillfredsställa där!
Bor dina föräldrar tillsammans: Jadå, i mitt barndomshem :)
Har du tandläkarskräck: Inte ett dugg, vad finns å vara rädd för?! Att det gör ont?!? FÖD BARN ERA FJANTAR ;)
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Inget av det? Lika mosig dygnet runt...
Vilken ögonfärg har du: Blågrå
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Säkert säkert
Biter du på naglarna: Aldrig gjort, tycker det är sååå räligt
Röker du: Nix, inte ens feströker längre
Hur ofta tränar/motionerar du: Försöker komma ut på iaf en promenad om dagen
Senaste låt du hörde: Run med Leona Lewis på spotten...Är ju inte mkt för smörisar men har fastnat riktigt hårt för denna låt...kan INTE med LL annars så det är lite konstigt.

Som ni märker så har jag varit flitig idag?!?
Haft en otroligt groggy dag :( Somnade lite sent igår och hade Edvin jämte mig större delen av natten för jag hade lite "abstinens". Minns inte ens när Mange gick så jag måste varit rejält trött! Men det var bara å gilla läget när E sa till att det var uppstigardags. Mkt kaffe blir det...
Haft en hemmamys-dag, E har fått sova i min famn två ggr bara för det är så mysigt (och därför att det sällan går å lägga ner honom utan att han vaknar) Disk, tvätt och städning kan slänga sig i väggen, mys med mitt lilla gosrussin är högst priorierat!
Gosrussinet har en riktig kräkedag så vi är väl inne på tredje ombytet idag både han och jag...suck....jag önskar mig en egen tvättstuga i tisdagspresent!
Att klockan snart redan är sex är för mig ett mysterium...

Helgen har gått alldeles för tokfort.. kom ju inte iväg förrän strax innan elva i lördags (en halv dag för oss två som var uppe redan innan sju) och väl framme i V-ö skulle vi köpa present...Linda å jag drog en vals om stan med vagnen medan killarna fick stå för presentinköpande.
Hade ju velat att vi hunnit vara en stund hos mina päron innan vi lämnade E...givetvis så somnade han i bilen ut dit och sov som en stock där sen. Det är ju dumt att sova i bilen när man har två timmar god sömn, right?
Men det blev inga större problem att lämna honom (för honom, värre för mig antar jag...hihi)
Åkte ut till festen halv sju och blev bjudna på god mat och dricka och hade en trevlig kväll... min singstar-oskuld är härmed tagen! :) Tilläggas bör att jag var spik nykter!
Blev en låååång kväll, givetvis ringde jag å kollade läget med barnvakterna och E sov så gott så gott :)
Klockan två (!) var vi hemma igen och somnade ovaggade.

Uppe vid 8 när E tyckte det var tråkigt att ligga å glo på sin hålögda mojja. När han sen blev trött fick han en runda i vagnen Braås runt å mojjan fick en stunds vila.
Middag bjuden hos svärisarna å sen därifrån hem igen. Blev lite senare än jag tänkt och det blev rent kaos i bilen vid Örkelljunga, aldrig hört lillen skrika så :( Lätt å svänga av E4an oxå...not! resulterade iaf i en kaskadspya i bilen...myyys

Natten har varit lite stökig... lite bök med magen tror jag. Inte konstigt jag har magmuskler så som E sparkar!
Hoppas på lugnare kväll/natt nu...börjar känna av en annalkande huvudvärk så jag ska bara ta det lugnt å hoppas att jag kan få sova lite mer framöver.

M blir sen hem så det är väl likabra jag tar tag i matbiten för ikväll... :( Å läggning av kräkisen...ååååhhh ombyte 4 för dagen blir nu pyjamas!





Dagens


Märklig man ser ut ibland... ibland känner jag faktiskt inte igen mig själv. Helt klart är iaf att jag måste försöka sluta snörpa sådär på näsan...haha
Det jag försökte få fram var hur nöjd man kände sig innan man skulle åka till spretan...å hur glad man kände sig när skiten var gjord.

Väntar in kvällsmat...blir pizza för å slippa disk ikväll å för att komma iväg i någorlunda okristlig tid imorrn. Jag har satt mitt sikte på innan nio...så kanske man kommer iväg innan 12? Man ska iaf ha ambitionen...

Edvin somnade efter att ha varit ilsk ett tag...har väl sovit i 1,5 timme eller nåt nu men det brukar inte vajjsa till nattrytmen alltför mkt.
Fick ju inte solat igår för han var uppe å tjollrade så jag hoppas väl att man möjligen kan få 8 min solkärlek ikväll?!

Det är den här lille bestämde mannen vi pratar om:


Beundrar sin hand...och napp-snodden verkade komma med på ett hörn mest.
Han kan ligga som hypnotiserad å stirra på sin lilla hand i evigheter...
Det är handen och salivgurgel/salivbubblor som gäller för tillfället :)

Abs minsann!

Jaha, då var spreta-besöket avklarat...Min BM var tydligen fortfarande sjuk så jag fick gå till nån annan som jag aldrig sett förr. Gick väl bra ändå...allt verkade ok, värden å sånt var återigen lysande.
Fick komplimang för mina magmuskler minsann! ;) Alltid något..

Mange körde runt med Edvin i bilen under tiden...har bevis
ning kvar i bilen på att de tog en runda i Donke-driven.
Vi lämpade av honom på jobbet igen och styrde kosan mot Panduro, BR och råkade ramla in på Esprit i hopp om å hitta något där för femte (?) gången jag är där.
Köpte kuvert (!) lite annat pyssel, födelsedagspresent till F och sen hittade jag faktiskt en grön tröja på Esprit. Heeeelt i min smak, kanske mest pga av färgen men iaf ;)

Härhemma har jag fifflat ihop inbjudningarna så snart ska de slängas på lådan. Edvin har vägrat sova så jag har haft en mer eller mindre pissed och tradig son nästan hela eftermiddagen. Att det ska va så jävla svårt att sova? Han har sovit en timme i förmiddags, en kvart i bilen och en timme knappt härhemma i eftermiddag. Brukar ju sova helahalva dagen jue...
Har iaf försökt att packa ihop lite saker...åker över helgen imorrn så man får se till å inte glömma nåt viktigt till lilleman. Eller något i klädväg som man själv tänkt ha på partajet kanske...
Upptäcker till min fasa att jag inte kan ha annat än mina svarta stövlar eller jympaskor till det jag ska ha på mig :( Hade ju räknat med å ha några av mina svarta skor med lite klack på, men mina fötter har visst växt *gråter blod*

Nä nu är gurgelmannen så trött att han varken vet fram eller bak :(



När det går lite för fort...

oj...hur kunde jag se så fel? Jag läste heeeelt klart att det stod "kuvert" på det lilla paketet...och har läst så sen jag köpte det, men igår då jag skulle öppna det så ser jag att det står "kulört" (fast med ett danskt ö som jag inte får in här i bloggajäklen)
Så kan det gå...så idag får jag alltså köpa kuvert...å frimärken

Soligt å fint väder... hade tänkt ta en promenix ner till stan, men det verkar lite för avancerat för Mange att gå med vagnen (?) då han får passa Edvin en stund så jag får ta bilen med stolen så att han sover då Mange kör runt runt runt... gahh
Jag ska på efterkontrollen idag (bättre sent än aldrig?) å kan ju inte gärna ha med mig Edvin in där i 45 min?
Att man kan vara så rädd för att passa sin egen unge..ja jag blir faktiskt lite arg!
Jag tar ju inte gärna både bil och vagn...får gå en runda härhemma sen istället

Edvin är pissed här så jag får väl försöka söva honom.... suck

This is gonna be a GOOD day!

Åh jävlar vilken lycko-boost!
Vaknar imorse och känner att "WOW vicken jävla bra da
g det här kommer bli!"
Sovit gott och fick sova fram till klockan fem nånting i min egen säng. Pysas vaknade först vid midnatt så jag satt å pysslade lite med inbjudningskorten fram tills dess. (märk väl att jag gav fan i chokelaglassen!)
Mange är i K-stad å jobbar idag så han var uppe tidigt och så även jag å pys. Låg å busade å mös ett tag men innan åtta var vi uppe, påklädda, ätna och nu har han återigen slocknat och jag passade på att klippa hans vassa klor...
Jag har hunnit dricka kaffe, laddat å kört igång diskmaskinen, kolla på Vakna med The Voice (det nya nu varje morron) och läst bloggar i lugn och ro.
Dagen har med andra ord börjat kanon!!!!
Att sen solen lyser ute och det var 5 grader varmt redan vid 8 gör ju inte att man får ledsenmun heller ;) Ser inte ut att blåsa nämnvärt heller så idag tror jag att pys och jag måste ta oss en lång promenix.
Skulle nog behöva köpa lite nytt pyssel oxå...eller ja...en penna är det jag är ute efter, inget roligare än så. Vore ju inte skadligt om inbjudningarna kommer ut denna veckan.

Jag måste nog kanske ramla in på lensway å göra en beställning...kan ju inte gå utan solglajjer i sånt här väder, men utan mina riktiga glajjer blir jag ju halvblind :s Har hittat en gammal ensam lins liggande å vad hjälper EN?

Måste bara få uttrycka ett häpnadsväckande litet STORT GRATTIS till min kusin M som ska bli mamma :) Det trodde jag fanimej inte, så i augusti ska visst en liten lill-A komma till världen!
Sen att livet är tufft just nu är för jävla tråkigt, sååå tragiskt hur livet tar konstiga svängar ibland... :(
Jag tänker såååå mkt på er...usch....stora styrkekramar till M & S <3 Skulle vilja göra så mkt mer för er, men vad skulle det vara liksom? : /

Nu drog vi av lite på glad-faktorn förstås...men den tar sig snart igen! Ingen vinner på att gå runt å vara ledsen...
Ta vara på varandra!

Vi får se vad dagen har i sitt sköte...(mohahaaaa)
Nu ska jag iaf äta frulle, knäckebröd med älg-ost (=Billingeost, en känga till dig pappa!)



Bild lånad

Älgen kallas ju skogens konung...men om jag ser rätt (?) beror det nog inte på hans "storlek" så att säga... Å då menar jag ju giiiiiivetvis hmm hornen....vad trodde du?! ;)


Ok, vi försöker!

Jag har blivit utmanad av Ciliah att skriva åtta sanningar om mig själv...

Får väl försöka...frågan är väl bara hur personlig man vill bli ;)

1. Kämpar med mig själv och försöker bli mer och m
er social. Är egentligen blyg men maskerar mig med min humor i tid och otid.
2. Jag är snäll, för snäll...ibland känner jag att jag rentav blir överkörd för att jag har för svårt att säga nej/ifrån. Gäller dock bara i privatlivet, i skolan/arbetslivet är jag a real biiiiiatch ;) Inga elever kör över mig inte...
3. Behöver folk som drar i mig...tar sällan egna initiativ "när det väl kommer till kritan"
4. Samtidigt som jag stortrivs här i Helsingborg och mitt liv här så saknar jag familjen "därhemma" något oerhört...framförallt nu när man har lillpys. Hemma kommer alltid att vara Braås/Växjö...konstigt nog.
5. Under flera år (för en sisådär 18-20 år sen?) gömde jag mina öron...för jag hade sånna komplex över "älv-öronen"
6. Jag är uuuuurusel på att fickparkera, därför gör jag så gott som aldrig det. Går hellre jättelångt från en "vanlig" parkering än att försöker mig på att fickparkera.
7. Har oerhört svårt att be andra om hjälp...och ofta gör jag hellre saker själv så jag vet att det blir gjort på "mitt sätt"
8. Fick en namnmugg när jag var yngre och på den stod det "Jessica betyder lugn" och många uppfattar nog mig som väldigt lugn och sansad...fastän humöret bubblar över inombords ;)

Jag utmanar i min tur: Liza, Icka, Anna, Evelina, Sofie & Ylle


Mja, jo lite personlig får jag väl säga att jag blev ändå... Hade ju kunnat skriva "Jag har vita strumpor med röda, grå och rosa detaljer" om jag velat...

Jag dog lite för ett tag sen...jääääklar vad mitt huvud sprängde! Bröt ihop totalt när lillpys började kärva med sovanatt-slurken och skrek i högan sky för han var så trött men skulle ICKE sova.... :(
Fick i mig lite mat, svepte en alvedongrogg, vilade lite och fick lite nack/axelmassage av Mange å genast släppte det!
Körde ner och fick mig 8 min sol, underbart och vilken härlig avslappning sen! Lovely :)
Ska strax gå å lägga mig, ska ta en snabbdusch å kaaaaanske en liten skål med Ben&Jerrys chokelaglass om jag mot förmodan skulle bli sugen...hihi...haha...OM?!? ;)
Om jag inte dör av trötthet så kanske jag sätter mig och pysslar lite, lillis kommer nog vakna om en timma å va hungrig å då brukar jag vänta in honom innan jag lägger mig oxå. Svårt att somna gott när man vet att man snart ska upp å mata pysas.

Jäjä....en varm dusch och sen smörja in mig med min underbara mango-lotion å kvällen är gjord! (medlite chokelaglass i magen då åsså såklart!)


(Förresten...någon frågade om vart jag hittat sidan om utvecklingssprången!
)

wet wet wet


Comments necessary?!?

Idag har pysen plötsligt upptäckt sina händer oxå...alltså, han har ju fjölat in dem i munnen och så förut men först idag verkar han ha förstått hur jädra vackra de är ;) Såå sött när han sträcker ut armen och riktigt tokglor på den som om han vore hypnotiserad!
Märks att han är inne i en tillväxtfas, hittade en sida igår där alla "jaha-heter-det-nu-symtom-eller-symPtom-då???" passade in på pajasen.

-rör huvud och ögon smidigt när han följer något med blicken
-drar sig upp till sittande om han håller dig i handen
-använder bägge fötterna för att skjuta ifrån när han sitter i babysitter eller ligger på en filt
 -greppar om saker med båda händerna
 -stoppar allting i munnen
-studerar och leker med händerna
-upptäcker att han kan tjuta och gurgla och byter mellan olika toner
-blåser salivbubblor
-uttrycker tydligt att han blir uttråkad av att göra samma saker eller titta på samma leksak för länge
-skrikigare, klängigare, sover och äter sämre och kanske är tystare än förut.

Been there, done that!
Framförallt har vi ju märkt att kiddo är rätt bra på att använda de stora bokstäverna numera :(
När har det liksom hänt förr att han börjar vråla när vi är ute å går med vagnen? onge...
Vi var ju tvugna att ta en promenix i solen idag när vindarna tillät, gick väl lite över 1½ timme å tajmade in kaffe/blöjköp på vägen hem. Varit tokseg idag då jag inte ens haft morronkaffe hemma :( Migränliknande skallebang oxå, vet inte om det är av kaffebrist eller alltför spänd rygg och nacke. Tror snarare på det senare...AJ! :( ont ont ont

Nähä...nu har jag pratat bort nästan en timma med mamsan...dags å sätta igång med kvällsmaten : / Ska försöka komma iväg å sola en sisådär 8 min sen när pysas har somnat...behöver lite energyboost!

givetvis vaknar sömnmonstret..gahh







Remind me again?!

Vilken färg var det jag gillade så mkt nu igen? ;)


Såpass retro att yours truly hade det själv när hon var liten :)


Aj aj!
Har nog fått lite feber av sprutorna...hade 37.9 med panodil i kroppen i morse och inatt när jag bytte på honom var han helt genomsvett stackarn...
Men ack så goa småfeta lår han har gossen!


Skippar nog promenaden idag iaf... jättesoligt och fint väder, men det blåser som sjutton!
Får se hur pigg pysen är framåt kvällen, så kanske vi kör å handlar papper...iaf..
Nu är det tvätt som gäller...tvätt och sova middag för vissa.





Moodswings

Vår lille pys har klarat dagen bra. Mange kom hem redan runt halv fyra och vi tog en eftermiddags-nap alla tre. Välbehövligt! Han har varit lite gnällig stundvis (ja E då, inte Mange!) och har haft en kräkedag sen tidig morron. Så jag hoppas få en liten stund i tvättstugan imorron, slut på rena pyjamaser!
La oss å mös i sängen när det var läggdags å han somnar så gott bara jag ligger nära jämte <3
Det ska ju förstås "skällas" lite först å nästan snacka bort nappen, men rätt vad det är så är det tyst å då sover lillpys.
Fått panodil i två omgångar nu, tänk vad smidigt det är med stolpiller egentligen!
Mysigt att ligga där i sängen och titta på Familjen Annorlunda :) Näääääästan så man blir sugen på att ha ett helg gäng...kanske inte tio då, men en 3-4 iaf?
E måste ju iaf få en E-lillasyster eller E-lillebror ;)

Snart dags å sussa känner jag (hmm undra om det är smart att dricka kaffe nu då?)
Morrondagens planer är nog att ta en snabbsnabb visit till antingen scraproom eller panduro för att inhandla lite fint papper och annat pysselmaterial...nu jävlar ska här pysslas!
Promenad och en kaffe med hos A & A kanske...?



Favorit i repris...



Vi hade som synes en riktigt lugn och mysig fotosession!
Tänk vad han har växt pysen...tre månader redan :)


"Har ni Revaxör som stolpiller?!?" haha...


Väck inte den björn som sover!

Åhh usch vad jag har bävat för denna dagen... 3månaders-vaccinering idag vid 11 på bvc...än är dagen iofs inte slut, men min lille prins har än sålänge skött sig alldeles alldeles underbart. Första sprutan var det lite darr på underläppen men när jag pratade med honom så gick det att "prata bort" det farliga med lite trams....men den andra gjorde ONT och han skrek och blev illröd i ansiktet tills han fick komma upp i min famn där han blev lugn med en gång och blängde argt på bvc-tanten. Hjärtegryn! <3
Vi vägde och mätte innan sprutorna och vår "lillkille" växer som han ska, ännu inte ramlat över 7kg-gränsen men är bra nära.
Tajmingen var perfekt så efter sprutor å besöket iom det var över så var lilleman hungrig och behövde lite extra mamalove så vi stannade i vänt/lekrummet för bvc-avdelningen, dimmade ner belysningen och mös-åt lite innan vi packade ihop oss och gick ner å mötte upp Ciliah och Matildisen som vi bestämt promenaddejt med.
Magarna kurrade så promenaden inleddes iofs på Max...tilläggas bör att Edvin var vaken och Matilda sov...för ovanlighetens skull ;)
Efter en meny och en kopp kaffe styrde vi kosan söderut (?). Traskade bort till Sundspärlan och området där innan vi skildes åt och gick åt varsitt håll hemåt. Bra med lite sightseeing då jag är på tok för o-orienterad i den här stan. Hade ju inte alls långt till Sundspärlan :)
Edvin var vaken när vi åt men har efter det sovit gott i vag
nen och gör så än i hallen. När han vaknar ska vi nog prega med lite panodil i förebyggande syfte så att det inte blir till nån feber framåt kvällen.

Inatt hade vi en lite ovanlig incident i sängkammaren...(inte så snaskigt som det låter I promise you, so keep on reading!)
Jag sov men hade plötsligt nån som knackade mig i ryggen då jag tydligen rörde mig lite i sömnen...ehh, jag har ju hundra på att E fortfarande låg i sin säng men när jag vänder mig om så ligger Mange där o ler nöjt med E mellan oss...jag fattar ju ingenting för jag har ju verkligen inte rört ungen och han har inte sagt ett knyst...
"nä jag tog upp honom för jag ville mysa lite med honom" säger den mkt glade fadern.
Dumt dumt dumt....varför plocka upp en sovande bebis som SOV GOTT i sin säng? Givetvis så vaknar han 10 min senare och är pissed :( Vem får ta den smällen....? Jo JAG SÅKLART...jag som faktiskt oxå SOV GOTT efter att en timme tidigare ammat E och lagt tillbaka honom nöjd och sovande i sin säng....GAHHHH
Karljäkel! ;)

Nu dricker jag citronvatten och äter tinade hallon...haha...lagom nyttigt mellanmål ;) Underbart att kunna äta hallon igen, det var heeeelt uteslutet på slutet av graviditeten...dog av halsbränna! Tack gode gud så försvann den...tänk så mkt man fick göra avkall på?

Näe, passa på å vila lite i soffan tills underverket vaknar kanske?!




Tramsbyxa!

Fick vilat en stund imorse sen...thank god! Jädra unge till å va meckig :s
Jag har sagt det förr å säger det igen...tur du är så söt unge annars hade du fått smisk! haha

Min familj dök upp här runt halv elva...typ två minuter efter det att den sista tredjedelen av familjen behagat gå upp ;)
Fikade lite frallor och mös härhemma innan vi tog beslutet att åka till Familia en liten sväng. Där var ju nästan folktomt! Pappsen hittade sig ett par nya gympapjucks, brollan ett par vanliga skor, Eddepedde (som sov i stort sett hela tiden vi var där) fick sig en pyjamas och jag fick med mig en outfit hem som är tänkt till lördagens 35-årspartaj (kom åt tvåan först så det blev 25årskalas...men då blir ju plötsligt storebror lillebror å det går ju liksom inte!)
Tack <3
Det var dock INTE roligt att prova kläder :( Det är väl bara att inse att man ser ut som en tjock mupp...

Åkte hem,
härhemma hade Mange stått å bakat (!) fika. Käkade lite middag, fikade och sen var klockan vips redan sju och herrskapet från Småland begav sig hemåt.
Undra om vi skrämt upp dom nu inför lördan?! :s Edvin trött-tjurade de sista timmarna de var här...
Iaf så har de gjort min helg, det lever jag på nu tills nästa helg då vi ses igen.
Edvin tackar och bockar för de fina sakerna han fick <3 Han fick bland annat en Spöket Laban bitring som han faktiskt greppade rätt så bra och fick in i munnen. ALLT ska in i munnen nu...slemmigt!

Nu sover äntligen sömn-monstret och jag sitter här i soffan och är galet schleten :( Skulle lätt kunna somna knall här och mina axlar, nacke och rygg skulle inte dö av lite massage eller iaf vila.
Om man skulle gå å lägga sig vid 21 ikväll så får man några timmars sömn innan klockan är halv fyra...haha... bävar inför morrondagen dessutom. Är inte spruträdd själv men vet inte hur jag reagerar på att pysas får sprutor.

Vila...jatack

(å så hör jag hur det knorrar inifrån sovrummet...SOOOOOOOOOOV unge!)

03.24 Gomorron! eller?




Klockan är 03.24 och det är full rulle i spjälisen....dags å vakna ju!
Så gomorron mamma....it´s a beautiful day :)

NOOOOOOOOOOOOOOOT


För jag ska gå på U2...

för jag ska gå på U2
jag ska gå på UUUUUUUUUUUUU2
fyfan va jag är bra :)



Just det ja...barnvakt någon??!?! :s

Peasoup

Idag har vi då verkligen tagit igen förlorad sömn!
Pys vaknade vid 6snåret, långt innan tuppen var vaken och mamsen än mindre...brrrr....låg å boxades tills Mange gick upp då vi bytte blöja och tar en morronslurk å somnar om igen båda två. Brukar ALDRIG funka att somna om men idag lyckades vi big time! När jag vaknar vid halv elva sover han än och jag har lyckats missa både samtal och sms på min mobil som ligger max en halvmeter ifrån mig...how???!
Hade lite löst bestämt promenaddejt vid tolv, men kände att hela dagen började ur fas så vi slopade det.
Har inte hunnit med så speciellt mkt idag, brottats med soffklädseln som skulle på efter att den äntligen blivit tvättad...det var väl min workout för dagen. Det och att jag burit runt på pysas som varit missnöjd.
Vet inte om han håller på å bli krasslig...inte alls sig lik. Gnäller och sover omvartannat, bara varit vaken en lite längre period idag men då var han sitt vanliga charmiga jag.
Helst ska man ju sova på mamman, så soffpotatisar är vi allihopa allihopa allihopa!
Nu sover han igen....efter att ha fått en liggande slurk i vår säng och med mamma jämte sig.
Lillen <3

Gud jävlas med oss och har bestämt att Hbg ska få sig en dust med snö till....tackar och bockar! :(
Apropå Gud så kanske man skulle ta å jaga ifatt den där prällen igen, ni ska ju inte tro att hon ringt...jädra tur det inte är hon som ska döpa pysen!
Får ringa imorrn...

Nu verkar det som om min lilla ärtskida börjar vakna till därinne i bingen...



Grönt är skönt!


Utsikt från min "härliga" balkong...



Edvindagen forts.

Pysen har börjat stöka ganska rejält med sömnen, en riktig sömnrebell har kommit å ersatt vår gamla pys.
Kanske blev det för mkt av det goda i lördags? Hade ju svårt att komma till ro o somna härhemma när det var full rulle å ganska högljutt stundvis i v-rummet.
Nån natt vaknade han och fullkomligt gallskrek redan klockan ett...å kom aldrig riktigt till ro heller. FUN!
Sömnvägra hela dagen sen är något nytt...men inte somnar man bättre på kvällarna och sover hela natten?
Igårkväll höll jag på att go bananas när han var toktrött å somnade redan innan 19 för att vakna halv åtta och totalvägra att somna förrän vi båda gick å la oss vid halv elva. UNGE! För han är ju trött...riktigt trött och med andra ord inte ett dugg roligt sällskap då man måste valsa lägenheten runt. Snart har vi väl diken i parketten här :(
Han sov iaf ganska så ok sen inatt och vi gick upp när Mange skulle upp å gå till jobbet.
Har myst massa idag, städat lite och ikväll tvättar vi. Har slängt i en laddning, men väntar nu på att M ska komma hem och assistera med E. Edvin hatar ju tvättstugan och jag varken vill eller orkar ha med honom därnere om humöret sätter in.
Hade tänkt ta en promenad i förmiddags, men det regnade och var dötråkigt väder...allt för att skina upp å bli härligt solsken efter lunch så då tog vi en promenad och bland annat bort till "parabolerna" för å handla lite smått å gott.
Köpte bland annat NAN ersättning för att testa det på E...han verkade tro att jag skojade och tittade suspekt på mig då han fick på flaska....en trekvart efteråt åkte alltihop upp i soffan!
Tur jag ändå skulle tvätta klädseln...

Fått kallelse till sista undersökningen i kölvattnet av läkarns undersökning på BB...det är höfterna kvar att röntga och vi har fått tid till det i april. Måtte detta oxå vara falsklarm!

Annars har dagen förlöpt ok... har en "jag-ska-bara-sova-på-mamma-son" så man har inte hunnit med så mkt.
Snart kommer M hem och vi ska "fira" dagen med panerad fläskfilé och möjligen en tårtebit. Inte firat M ordentligt än och han har tjatat om denna tårta han gick miste om i lördags...och söndags...och måndags...ja ni fattar.

Ska väl gå å förbereda i köket lite...

En dagens...

Trött...

...men glad liten kille som tackar för paketet som kom med posten igår!

Min älskling!

Idag har vår lille charmör namnsdag!!
Grattis vårt hjärta <3



Det är roligt att fira pappas födelsedag!!

Eeeyy! Va gör du?

Hoppat ur "jaman" och är nu finklädd och sugen på att fånga dagen!

Edvin är ett mansnamn med engelskt ursprung (fornengelska Eadwine) och bildat av ead 'rikedom' och wine 'vän'.

Svacka...

Oj!
Idag är det redan 9e och jag har inte skrivit ett jota sen den 6e. Sicken bloggsvacka!
Så vad har hänt?

Fredag 6
hmm, hade ju tänkt att jag skulle städa å göra ordentligt fint...meeeen lilleman hade inte riktigt ro i kroppen å skulle då definitivt inte sova -> gnällis.
Liza kom som jag skrev förbi en sväng å vi prata lite skit å hon gullade med pys. Märkligt att nån som är så anti bebisar har så bra handlag med just bebisar?! Edvin är iaf kär i Liza...
Mange kom hem å vi köpte hem pizza och glodde på tv. Blev väl en inte alltför sen kväll då man blir rätt mör i kropp å knopp av ett sötnöt som inte vill sova om dagarna.

Lördag 7
Vaknar ganska så tidigt, ja vissa av oss då...å då får ju inte mamman heller sova förstås! För jämställdheten så väcktes även den äldre av manligt kön i familjen oxå...mohahahaa
Meeeen, väcktes av "skönsång" och paket då han fyller år :)
Jag fick inte köpa något till honom så jag hade bara framkallat lite kort på oss i svartvitt som jag satt in i en ram han fått i julklapp. Mös i sängen allihopa innan vi gick upp å plockade och städade med det sista.
Efter lunch mötte vi upp Henke och Sanna som var nere på besök i vår stad. Första gången Henke var här och vi har inte träffat Sanna förut. Turade till H-ör, käkade på båten och råkade komma av såpass sent att INGET var öppet i H-ör då vi väl kom av....hmm...så det blev en fika och sen åka tillbaka igen.
Hem å slappade lite innan vi köpte hem thaimat å satt härhemma resten av kvällen. Blev god mat, många skratt, lite melodifestival och RockBand innan jag körde ner H&S till stan å deras hotell.
Mkt trevlig tjej måste jag säga och verkar vara PRECIS vad Henke behöver! Som klippta å skurna för varann ;)
"Dessvärre" måste jag ju erkänna att hon är en sån tjej som ger oss andra tjejer mindervärdeskomplex! Snygg, trevlig, smart och med extremt skön humor... Aldrig har jag ju känt mig såå schleten som i jämförelse med henne : /
Är sååå stolt över Edvin som skötte sig så exemplariskt hela långa dagen. Man är ju lite smånervig att det ska balla ur någon gång å bli ramaskri när man är på offentliga platser å så...icke!

Söndag 8
Brrr vaknar av någon som sparkar i magen....(är det inte på insidan han går lös så är det utsidan!)
Försöker fjäska för Mange och fråga om inte han kan ta hand om den pigga å glada pojken en stund så jag kan få sova en timme eller så..."jag är inte så superpigg jag heller du!"
Min trötthet berodde kanske på sömnbrist och tidiga mornar i 2,5 månad snarare än betongkeps förstås...
Bara å pallra sig upp å se glad ut.
Tinade upp lite boppemjölk ur frysen för å testa nappflaskan. Ska ju lämna bort ögonstenen till mormor/morfar om två veckor å måste ju testa så han tar flaska. Nemas problemas! Glufsade raskt i sig och reagerade inte alls på att det var ur flaska...
Tråkigt väder så vi gjorde inte många knop...en typisk söndag i mina ögon och jag var ganska glad när den var över och jag fick soooova!

Måndag 9, i fas finally!
Kvart över fem vaknar pysas och tycker att det är gomorron?! Han åt vid 4 så han var inte hungrig och han var heller inte så gnällig egentligen, men han fick komma över i vår säng. Där låg han å ömsom levde rövare, ömsom slumrade korta stunder. Gaaaahh...man kan väl säga att min morron var lite som i en dimma?!?
Gick upp vid nio då vi försökt sova alltför länge.
Kaffe, lite kaffe till... någon var trött men vägrade sova förrän jag packade in honom i bilen strax innan 12 å satte färd mot hum hum Humlegården för lunch hos C&M. Smarriga laxburgare med couscous-sallad bjöds vi på :)
(skrev jag att E vaknade när vi kom fram till Humlegården...nädå, sova?! dumt!!!)
Tokig? Jotack...
Mkt trevlig lunchdejt och vi pallrade oss iväg igen vid femsnåret å tänkte plocka upp M från jobbet i samma veva. Han var ju förstås inte klar än så jag å E passade på å tvätta bilen på jobbet :) På tiiiiiiiiiden, så nu är lampa bytt å skattemärke på plats. Tack för assistansen Lizan! :)
Somnade i bilen på väg till M:s jobb men där fick vi ju vänta i bilen i mer än 2 minuter så gissa vem som vaknar?!
Brrr....somnade igen då vi kom iväg igen men vaknar efter max 10 min härhemma. Har jag sagt att jag blir tokig?
Middag å nattning av E...ska vi sova ens då? nja...dumt! Mammigt värre så vi fick lägga oss i mamsens säng å gosa i närapå en timme innan han somnade ordentligt.
Tror att vår lille herre har lagt på sig lite temperament! Payback för att han varit så otroligt go annars i helgen?
Tur han charmar sina päron på nolltid...går ju inte bli ilsk på söttyget!
Ilsk är iaf något han lärt sig vara, å då svänger hela långa kroppen å blir som en banan och det är på håret att han vippar över å lägger sig på mage...


Näe om man skulle ta å gå å lägga sig? Schleten de lux och om lillen ska trilskas lika envist imorrn bör man ladda batterierna ordentligt.
Imorrn står föräldragruppmöte på schemat vid 10. Ska ha babymassage vilket ska bli spännande...
Sen efteråt har vi bokat in "soldejt". Vi hittar verkligen på alla möjliga anledningar till å dejta ;)
"En-solar-10min-medan-de-andra-vaggar-vagnarna-dejt" kanske man ska kalla det? alla sätt är bra utom de dåliga!

Sovasovasova säng säng säng! Yes please...




Sa jag att jag håller på att bli tokig?

Sovstuga?

Nog för att den lille äntligen somnat... men sen när brukar andra komma hit och sova?
Haha! Har inte hjärta att väcka någon av dom...men det blir ju inte mkt städat förstås ;)


nedklubbad

shit, jag blev helt skittrött! Får nog gå in i sovrummet å dela kudde med min älskade lille pojk....sen uppdatera bloggen. Tänkte mest visa att han faktiskt kan fastna vaken på kort...haha, han somnade idag (som vanligt) när kamerorna åkte fram på fikat.


På fika somnar man...



Hemma är man sitta glada vakna jag...

Prällen har ringt btw, men vi blev inte mkt klokare av det...varken hon eller jag...?


nu...viiiiila


Torris

Usch, jag är verkligen en riktig torris! :( Får smörja kroppen med babyolja och min hårbotten flagar...URK
Köpte nåt dyrt "bara-naturliga-ingredienser-shampoo" hos min frissa för hon sa att det enda som skulle hjälpa var ett riktigt bra shampoo. SKITSNACK :(
Hade jag haft ett badkar hade jag tagit ett
oljedopp...

Inatt vaknade jag vid halv fyra av att lilleman var vaken...vände huvudet mot spjälisen och ser ett par fötter ligga upp i vädret ;) Görandes vadå? Släppte väder...hihi
Glad kille iaf som fick komma över i vår säng där han fortsatte att boxa å sparka, fortfarande vid gott humör. Mojjans humör tröt ju dock och vi var lite små-ovänner då jag inser att kiddo inte tänker somna mer å det är likabra å gå upp.
Skäller man lite på honom så kontrar han med ett strålande tandlöst leende och då bara smälter man ju och börjar skratta!
Slappade lite på förmiddan innan vi packade in oss i bilen och for upp till Sofie och Tyra. Bjöds på god fika och pratade bort några timmar :) Vad jag trivs med er! Känns aldrig krystat och konstigt nog får vi aldrig slut på samtalsämnen?!
Mötte upp Mange vid tåget sen och köpte med oss pizza hem.
Hann äta pizza och handla+baka inför morrondagens fika innan pys vaknade! rekord...
Myst med lillen och nu hoppas jag han sover gott för natten. Han ska väl äta nårra gånger inatt oxå hoppas jag, förstås...
Ligger i sängen å surfar/zappar då soffan ockuperas av trött K-stadpendlare.

Imorrn är det alltså fika igen...sen måste jag få tag på prällo oxå.

Jaha... om man skulle fixa lite med disken eller nåt?

*det var förresten spirean som rök...mkt väsen för ingenting...typ*

Mullerimeck päck päck

Haha... minns ni när man var mindre (Liza, du var väl kanske inte född..haha!) och man sa att allt som var äcklig var riktigt päcka? För inte var det väl bara jag? :s
Säger man kanske så än idag?

Underbart...de har valt att såga (?) ner spireahäcken som slingrar sig runt vårt hus...(vuxenpoäng på spirean va?) eller va-i-helvete-sysslar-de-nu-med?!? Det låter som om de kommit åt något i metall...spirean kanske inte alls är målet, för isåfall är han kass med det där som låter som FAN utanför. Det låter ungefär lika trevligt som när man klyver ved med vedklyv, sånt där metalliskt härligt vinande ljud som ger gåshud långt ner i nagelbanden! KÄFT...Edvin har för bövelen lyckats somna :(
Kanske kan be honom hugga ner ett träd oxå av misstag...så vi får kvällssol på vår balkong ;)

Tisdag...god natts sömn IGEN. 4 nätter i rad nu så man kan väl nästan kalla det rutin? Meeeen det vänder lika fort är jag rädd. Vi har sååå mysigt då jag lyfter över honom i vår säng. Han ligger på ett ihopvikt täcke mellan oss med mitt täcke över sig, men när vi vaknar så har han kasat av sitt täcke och ligger ingosad nära mig. Hur det går till är en bra fråga...men han har kanske "nedförsbacke" om jag kommer nära hans täcke med min kroppstyngd.
Nu när han sover passade jag på att ringa till församlingen där vi tänkt döpa lillfis, men givetvis var där ingen att prata med så prällen (en hon!) ska ringa upp när hon får tid.
Det är ju ett jäkla mullerimeck å få ihop ett datum där alla kan...det ska klaffa med familjen, med präst, med kyrka, vi vill ha det själva och sen ska lokalen vi vill boka vara ledig oxå. Jag hoppas lokalen är ok, har ju trots allt lite över 20 mil att åka för å kolla läget, men jag får lita på mammas omdöme.

FÖR HELVETE VILKET JÄVLA LIV!!!!!! :(


I valet och kvalet om jag ska ner på lunchdejt nu vid halv ett...alltid trevligt med sällskapet och jag behöver motionen då det var regn hela dagen igår... men nu när pys sover har jag ju rätt mkt å stå i iom att jag fick gjort NOLL & NADA igår : /
Ska ju trots allt träffa mina mamas både ons- och torsdag ;)
Imorrn är det hos Tyra och på torsdag hos Matilda....Matildisen står för stjärterum då vi här hos Edvin har dåligt med just detta, och Edvins mamma har tagit på sig att baka istället...jaiks! I värsta fall bor vi ju granne med ett kondis...haha
Verkar som vi blir en 9-10 pers...alltså vuxna... å sen 9-10 småttingar då oxå såklart :)
Fullt hus, milt sagt men det är bara kul!

Jaha, pysen börjar redan knöla på sig där han ligger...näe, sova är ju jättedumt?! 20 min får man kanske vara glad för?

Carpe diem, innan lillpys vaknar och vill ha mammakärlek!



Va sa man bju på fö nå?



Saft saft Hallonsaft!

Ja, jag skulle ju lära mig lite nya barnsånger/visor...men shit va tråkigt!
Har fastnat på spotten med Smurfarna :) Inga tramsiga smurfhits då utan yhe real shit med Klasse Möllberg!
Hittade skiiiiitfina små smurffigurer på Leklust när vi var där förra veckan.... OM Edvin ska få en sån smurf-svamp å lite gubbar å leka med?
Lite Astrid Lindgren och annat lättlyssnat får väl oxå matas in, sålänge mojjan sjunger är ju allt frid å fröjd.

Ovan nämnda smurf har sovit gott inatt! således även morsan å farsan han delar binge med framåt småtimmarna. Hade en riktig mysmorron, men den har nog gett lite bismak nu. Smurfen är inte riktigt piggelin å sova är uteslutet. Sitta i knät funkar men allra helst valsa de 53 kvadraten runt hängande på armen. Tur man är stark som Magnus Samuelsson...typ...
Kräkstatistiken har skjutit i höjden idag... 2 kastspyor i soffan (samma soffkudde tackålov), 2 ggr på mig o en gång över hela sig tror jag vi kommit upp till idag.
Feber har han inte men känns lite varm å "dåsig" iom att han är tröttis men vägrat sova mer än 30 min i stöten idag.
Nåt städande blir det alltså inte idag, men det är mys å ha godis (nu sovande!) sittande i knät....gubben då <3

Så jag blir väl helt sonika sittande här...

Hur det gick med tippandet?! Kan väl säga att jag inte är bästa kompis med Trojas klant till målis... hade ju sååå nära å vinna 1300 spänn.



Det finns en smurf i oss alla, i både trista å balla!


I spelartagen...

HEEEEEJA VLH!!! Växjö Lakers tjalala, Växjö Lakers tjalala ohh ohh ohhh Växjö Lakers tjalala ;)

Helt plötsligt har jag ett spelarkonto på Svenska Spel, hmm..hur gick det till då?
Derby idag å vi spelar på resultat jag å Mangelimuck.
Annars står det städning på schemat. Manges initiativ men min handlingsförmåga visade det sig...
Hinner väl inte klart allt idag, men får väl fortsätta imorrn. Kan det kanske bli lite fint väder så man kan putsa till sina hemskt strimmiga fönster?
Vill ju städa in vååååren nu!

Fredagen rullade på i snabb takt... tror ni jag fick nåt svar sen från Hbg-hem? nope
Fick ett infall och gick ner på stan å mötte upp M och tog sällskap hem, behövde lite motion.
Köpte med oss en gigantisk entrecote hem, i size med en flintastek nästan! Käkade gott och kollade på dansen. För en gångs skulle tyckte jag inte att C-J var sämst å skulle åka hem... då vart han ju riktigt cool! ;)

På vägen hem från stan köpte vi även med oss Miniform-droppar till lillprutt för att mildra...ja...just det...pruttandet ;) Tror väl det är hans aktivitet i magen som gör att han vaknar o är så orolig framåt småtimmarna.
Lite jobbigt att man måste ta 10 droppar innan varje måltid bara...lite meck men om det funkar är det ju helt klart värt det!
Vet inte om det var just dropparna eller om det bara var en tillfällighet, men vi sov riktigt länge igår morse :)
Länge är iofs ett relativt uttryck... halv åtta en lördag är väl kanske inte länge, men om man jämför med 3-4snåret så är det ju sovmorron!
Lördan var en mysdag som bestod av mkt motion. Vi traskade iväg utan utstakat mål och hamnade nere i stan där vi strosade runt (var ju dock inte ensamma sådär en helg efter löning, gahh jag blev helt snurrig av allt folk!) och hamnade till slut i Ålagrändens Fiskbutik...ett infall bara sådär och vi fick med oss rödingfilé hem.
Vi säger ofta att vi borde testa å köpa mer färsk fisk men det slutar alltid med att en köttbit ligger där i matkorgen iaf!
Hem en runda och vi slocknade i sängen i nån timme hela lilla familjen <3
Vidare sen till Maxi där vi handlade lite, pys tyckte det var skittråkigt och somnade. Att man bara kan somna sådär överallt?!?!
Lagade mat, slökollade schlager (urk) och sen försökte vi se en film....men efter en timme såg jag dubbelt så det blev läggdags.

Idag vaknade vi väl runt 8 efter en ganska så lugn och skön natt igen. Låg å mös till strax innan nio och sen har väl dagen i stort sett bara bestått av fixande å trixande.

Nu är det dags för sista perioden igen...

Heja VLH

(och Troja för vi har spelat på båda...haha)


RSS 2.0