det som göms i snö...

...syns nu i vårt kära Hbg igen, snöfritt ute och vid midnatt stod termometern på +8 grader.
Var ju ganska fint att titta på... (snön då...inte termometern)

Torsdag... idag står det Nailine på agendan så säg hejdå till mina långa klor! :(    
 
                              

Är det bra att den enda finess på kameran jag kan är att ta med eller utan blixt??? Det finns ju säkerligen a thousand....

Ser ni hur sjuuukt mkt de har växt sen sist...nästan en halv cm! Rena ogräset ju....
Nu ska de kapas av rejält, men tror jag kör vidare på franskt ett tag till. Har man fastnat i träsket så har man!

Att det kan mensas så mkt över en jävla matlåda och sen glöms/lämnas den iaf kvar i kylskåpet? Jag blir tokig... : /
Å så ska det mensas över att NÅGON inte går upp tillräckligt tidigt för att slippa stressa...och när jag vägrar stiga upp å agera taxi så får man ett kort hejdå i dörren när NÅGON får ta MIN bil å köra....Sa jag att jag blir tokig?

Lugn Svensson....lugn...
Vet ni, att när man gick typ i mellanstadiet/lågstadiet (?) skulle ju ALLA ha en sån där namnmugg där det stod vad ens namn betyder....å Jessica betydde faktiskt lugn....enligt koppen dådå...
Annars har jag läst att det betyder "Gud ser till, Gud skyddar" samt "Den som skådar, den beskådade. Bildat från hebreiskans Yiskah som betyder den som skådar eller den beskådade."

Där ser man....då har ni lärt er nåt vettigt idag iaf...vassegoa!


Nu kom posten, och när man hör det skramlas ute i trapphuset är klockan runt lunchdags....å mat&sov-klockan börjar göra sig påmind.


Så food it is...

***************************************************************************
Idag är det återigen (fan känns som det jämt slår över!? Borde va i v.104 eller nåt nu) ny vecka!


Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 17 dec 2008
Du har 20 dagar kvar till förlossning.


En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten.
Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC.
Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat.
Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol.
Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat.

Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.
Det är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen.
Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän.
(Små stötar??? Rör sig mindre???)


Dagen till ära har jag fotograferat eländet (mig själv alltså!)          

  
v.38 Jotack jag känner mig faktiskt framtung nu...fastän jag har en bakdel som heter duga.
På högra bilden syns det att soffliggandet sätter sina små spår ;) och mina hittills enda bristningar... precis i troskanten tack å lov (låt det förbli så oxå Gud, tack på förhand!)     

Mosig mojja som... ... alltid ska spatta ur! Hatar att ta kort... ;)    

MAAAAAAAAAAAAT      

                       
                                                            

Helväck

Sov lagom länge i morse...åt frulle, rultade runt här o gjorde egentligen ingenting....åt lunch å sen somnade jag och sov till fem.
Jag är såååå trött!! Helt ofattbart :(
Tavegylen funkar finfint men verkar slagit ut mig helt å hållet...eller ja, den i kombination med heltäppt näsa och ont i halsen dådå...
Inte ens orkat mig ut idag... hämtade posten i trappuppgången, det är det närmsta utsida jag kommit.

Dä ä blä å må såhää
:(

Ninananinanna...ja ni vet...?

Istället för dagens boktips kör yours truly Svensson dagens låttips:

Kings of Leon -  Use Somebody

sexy voice och min typ av lättlyssnad musik ;)

Spotify är ett ganska farligt program... man fastnar och glider vidare från band till band och från genre till genre...
Hurihell jag nu lyckats hamna med K-Ci & JoJo - All my life DET mina vänner är ett mysterium! Jag undrar om man hittar smörigare låt? ;) Men ok...jag skulle ju inte ramla över den om jag inte gillade den...om så väldigt yttepyttelite....haha...Kan ju inte rucka på min image (host) å påstå att jag lyssnar på sånt här inte....? Å att föregående låt var Brandy....hade ju varit katastrof?

*Rungar igång Kent och FF så är allt som det ska vara igen!* Det är lite av min å mankopankos låt dessutom... <3 Kent är "vårt" band och ett av våra få gemensamma intressen...
Sen att dessvärre Brolle - Playing with fire är lite av vår låt oxå har helt andra orsaker... men den passade liksom in då... vi lekte ju med elden där i början... försökte stå emot men det gick inte.

Vicket sidospår det blev bara för spotify....??


Däckad

Tar en paus i pluggandet...har iofs inte hunnit med så mkt idag än, men paus är alltid bra. Fyller på med lite vindruvor :)

Gårdagen var uttröttande. Började med besök hos barnmorskan vid halv tio. Vanliga proceduren fast vi vägde mig, pratade önskemål om förlossningen, skrev en sammanfattning om graviditeten och så fick jag ta blodtryck två ggr för första gången hade jag braaaa mkt högre än vanligt...vi kom fram till att det nog var för att jag fick springa sista biten till bussen ;)
Det sista vi gjorde innan jag gick hem var att ta ett nytt å då var det normalt igen.

Ny tid redan om en vecka! gahh..."såhär på slutet som hon sa"

Sen var det bussen hem igen å fixa sig lite mat... redan vid 13 hade vi tid på nästa ställe. Obstetriska och ultraljud av lilleman och hans njurbäcken. Gick bra, det hade gått tillbaka lite redan av sig självt men det skrevs ändå i journalen att barnläkarna ska kolla honom lite extra när han kommit ut på utsidan. När jag låg där med en massa klet på magen å glodde på den där svartvita skärmen kommer det in en underläkare från förlossningen med en lååång ekg-remsa och hör om expertutlåtande (han som ul-ade är förlossningsöverläkaren) och tydligen var det en liten bebbe som inte mådde så bra i slutskedet så han fick lite brådis och sprang ifrån en stund å kom sen tillbaka å skrev ut recept mot min klåda.
Såg på webbisar att en liten pojk föddes där nångång kvart i två så det var nog han som fastnat lite ;)

Jo, mina tester de tog var alltså jättebra och påvisade inga höga halter av gallsyra.....så min klåda i händer och fötter är ett "medicinskt mysterium" som de sa...jaha? Det hjälper väl inte mig... :(
När vi ändå var i krokarna i rätt tid så passade vi på att gå visningen på förlossning/BB. Intressant att se vart man ska hamna "en vacker dag". (Om nu inte guldklimp vill hitta ut mkt senare så att vi hinner fara till Växjö å fira jul/nyår)
Gick både ner och hem ifrån sjukan och har fått SÅÅÅ ont i ena ljumsken/bäckenet...Känns som om det har "knäckt fel" och inte vill knäckas tillbaka riktigt. Låser sig så fort jag ställer mig upp och jag går som en kratta! :(


Slocknade när jag väl kom hem och givetvis hinner både mamma å svärmams ringa å hispa upp sig över att jag blivit inlagd å att det hänt nåt...gahh...ni tror inte vi ringer isåfall!??!?! Lägg ner...
När Svensson vilar/sover så ska hon icke störas å svarar därför inte i tfn...that´s it!

Käkade lyxmiddag (för att vara måndag) igår å mös i soffan. Pratade med Maggis oxå...
Tog mina första Tavegyl och inatt har jag sovit som en klubbad säl! Uppe en gång å tömde blåsan men somnade nästan innan jag ens hunnit ner på kudden igen....LOVELY! Idag gick jag upp halv tio.... helt galet! :)
Skönt att få sova ordentligt å slippa gå upp i panik å vänta in nyhetsmorron på teve i ottan.
Iofs vakna jag med heltäppt näsa och med halsont...not so nice

Ska göra mig lite lunch nu å städa upp lite i köket...de ska komma från Electrolux (?) å laga frysen mellan 13-15 nångång å då kan det vara skönt att slippa stå å laga mat när de kommer.

(Märkligt det där med att stå som upptagen på msn....folk skriver som ALDRIG förr iaf?!? Hur ofta har man fyra blinkande fält en förmiddag sådär annars...)

Sing hallelujah!

Oj, sprutlackerade precis hela tangentbordet med en nys :(
Ni ser, jag ska inte sluta med nässpray för då blir jag sjuk! Snuvig och har lite ret i halsen...jippi, som ett  brev på posten!
Att bli sjuk är min absolut högsta önskan just nu. Jag blir sååå lycklig, sing hallelujah!

Gårdagen var faktiskt helt ok. Vi åkte ner till Tivoli å käkade brunch, gick en sväng på stan i det fina vädret och köpte sen med oss fika hem från Kafferepet...underbart god cheesecake!
Hade tokont i ljumskarna sen så det blev sängläge å lite sömn...
Käkade vitlökstoast med svamp på och tittade på en helt ok film, Felon (?) tror jag den hette. Stephen Dorff och Val Kilmer iaf. Genre action, men den gick ner här ändå.

Vaknade halv åtta i morse (trots sent igår) och var döhungrig! fått tillbaka lite illamående igen så jag MÅSTE äta direkt...går inte lura magen många sekunder inte!

Blev alltså inget H-stad igår och idag veti17 om jag vill dit. Jättefint väder iofs, men vi kan likaväl sitta här å mögla som däruppe... de ska väl bara vinterförbereda iaf.

Jaha, då ringde mat- &sovklockan igen....HUNGRY!

aj aj aj

haha, jahadu Icka...ni vann :( Men det verkade vara en bra match?

ikväll har det varit pizzanight här... och som vanligt somnar mange i soffan å där förblir...fredagsmys?! knappast va...
kollat på idol, men ska nog lägga av med det....jäkla skitprogram egentligen? Ingen är ju riktigt 100...eller jo, Kevin är ju faktiskt i en klass för sig....OM man slipper se å höra honom när han inte sjunger...
Skrattar gott varje gång Jidhe säger "jurrrrrryn" Det där med R är svårt för oss smålänningar ;) Men JAG pratar inte så...han är väl från Moheda eller nån liknande hulla... hihi...som om min hulla är så mkt bättre!
Zappade över till svt å såg en annan smålänning, Joe Labero, på Robins... mkt småland blir det!

Finns absolut INGET att se på tv..funderar på å lägga mig kanske? oxå lite tråkigt när det är fredag förstås...
Börjat läsa Låt den rätte komma in (kom åt fel tangent först å började skriva Kåt....fnissa lite så jag antar att jag är lite trött, eller bara otroligt pubertal....får skylla på mina toklånga naglar!) inte kommit in i boken riktigt än förstås, men jag är liiiiite småskeptiskt till dess "genre" egentligen....men är redo att bli omvänd.

Haft så sjuuuuukt ont ikväll...trycker "neråt" som om nån bökar å stökar nere i bäckenet...fick stanna å hämta andan å svära lite när jag skulle in på Ica å köpa läsk...bökåstökunge!

Imorrn kanske vi drar en repa norrut upp till Halmstad för sista (?) gången i år... nope i år ska jag INTE fira nyår där å bli sjuk på kuppen ;) Var tal om att svärisarna skulle komma ner en sväng men vi åker dit istället å möts upp där....
slipper man städa här...haha ;) alltid nåt!


Jahadu Ajvide, är det du å jag ikväll?


Heeeej mitt vinterland!

Nu är det vitt ordentligt ute å Stella syns nästan inte alls ;)
Brrr.... hållt mig inne hela dagen men börjar känna mig lite såsig i pallet nu måste jag erkänna. Får nog iaf öppna balkongdörren å kippa en stund.
Mysigt när det är vitt iaf :)

Idag har jag fått lönespec...med lön...vilket jag ju egentligen inte ska ha (eller jo, men inte så mkt som kära Statöl gett mig) Synd att det inte stämmer....hade suttit fint nu inför jul, men min mertid och OB från oktober kommer väl till pass även om det inte var nån stor summa. Hade räknat med noll i inkomst den här månaden!

parentes : Dra mig baklänges, sambon är på g hem redan! slut på parentes

Tydligen så ringer de inte upp om provsvaren...även om jag specifikt frågade hur och när jag får reda på resultatet och min bm-student frågade både en annan bm och han överläkarn om hur det gick till.... och JA de hör av sig i VILKET FALL....
Bullshit alltså... men nu har jag ändå inte fått tummen ur å jag ska ju både till bm och dit till obstetriska (orkar inte se om det stavas så, så idag gör det fan det!) på måndag så jag kan likaväl vänta.
Om det varit livsfarligt hade de ju ringt...så ser jag på saken.
Det är klådan som är jobbig och att det sticker och känns segt i fingrarna, tummarna greppar inte hundra längre så jag är klumpigare än vanligt :) Å saker jag tappar får ligga å skämmas ett tag... ligger tortellini på köksgolvet från lunchen i några sekunder till...får väl plocka upp å skälla lite på nu innan sambon kommer hem.

De gör reklam på teven för en ny samlingsskiva med Rod Stewart och även om de spelar Sailing i kanske max 4 sekunder så räcker det för den här bölmajan att sätta fart...haha... bra med lite tår-dränage-hjälp ibland kanske?!?

Jahopp...då får man väl städa till det lite här... så det ser ut som om jag sköter mina hushålleliga plikter iaf ;)

Trevlig fredagkväll!

(baaaaahhh förresten....pensionären i mig är i extas! på fredag börjar På Spåret igen!!!!! I LOVE haha)

Genom mitt köksfönster...

...ser jag att Stella står där ute å fryser!




Det började med sol å lite snöblandat hagel... nu har solen gått i ide och "de ble natta" som rumpenissarna säger... nu ska jag tända upp ljus, krypa upp i soffan å läsa...


au revoir




Hemma hos:

Hört önskemål om att visa vårt "cirkustält" på toa....so here it goes! (plus lite annat)



Compact living så det står härliga till! ;)
Dusch/skötbord som alltså avgränsas med ett rött duschdraperi "cirkustält"
Köpte ett Sniglar skötbord på Ikea som jag har oljat in, monterat en extra hylla, satt dit rullhjul undertill och satt dit två knoppar på framsidan. Får funka när inte utrymme finns!
Lillemans badkompisar väntar på sällis ;)




Här ska det sovas! (hoppas vi iaf...)
Kompisarna "Råttan" och "Nallen" vakar över bingen än sålänge....Ful råttan är va? Mange skulle PROMPT ha den när vi var på Ikea...
Saknas en mobil än sålänge, men den kommer tids nog...Mange har hittat en med mjukdjur, vaggvisor, ljusprojektion i taket OCH fjärrkontroll... så det lär väl bli en sån ;)




Har ni sagt hej till min Buddha i köket?!? I love him ;) Men man vill inte att han ramlar ner på fötterna....tro mig!



Mini-Mange och Mini-Sicka... Mange var ju så grymt söööööt! <3 Numera är han bara skäggig det lilla drägget! haha

vad händer här?

Igår när vi gick å la oss var polisen återigen på besök här på gatan...gick å lös med ficklampa i grannskapet. Inbrott i grannhuset kanske...? Står inget varken i hd eller på polisen...man VILL ju faktiskt veta vad som händer...
Mkt skit i stan här nu :(
Trodde jag bodde i ett "fint och lugnt" område...

Torsdag å jag var uppe med tuppen. Sprungit några rundor inatt å försökte somna om i omgångar, gav upp vid 6-snåret. Liza var förbi efter 7 å hämtade upp sin tvätt, bra hon sätter lite eld i baken på mig ;) Fick tvättat igårkväll, konstigt nog fanns det tvättid så dags.
Dagarna bara rullar på nu tycker jag, händer inte mkt skoj....iofs ganska självvalt just nu. Varken vill eller orkar.
Ska försöka vila en stund här, läsa ut min bok som är spännande... känner en annalkande huvudvärk komma smygande och näsan är tjock :(
SEN blir det hemtenta!

Lunch idag blir kroppkakor :) Jag är weird, I know! But I liiiiiiike it....

*********************************************************************

Torsdag betyder ny vecka:

Du är på dag 253 av 280. (90,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 17 dec 2008
Du har 27 dagar kvar till förlossning.


Kroppen:
Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare.
Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Barnet:
Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter.
De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm.
Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Ännu en...

...tidig morron. Vaknade fem :(
Kissepaus å sen tog klådan över...gick upp å väntade in nyhetsmorron. Försökt vila lite i soffan här, men Mange stängde av sitt larm istället för å snooza hörde jag så jag hade full fokus på att han skulle upp i tid. Ringde in till sängkammarn vid 8 o han påstod att han visst snoozat....söte! Det hade du inte ALLS DET GJORT!!
Jag borde tvätta, men jag orkar inte...
Jag borde bädda, men jag orkar inte...(dealen är att den som går upp sist bäddar....funkar sådär)
Jag borde göra så jävla satans mkt, men jag orkar bara inte...
Har laddat en maskin disk å kört igång, käkat frulle två ggr å fixat ihop brevet till FK. Duschat å kliat ihjäl mig....
My day so far..

Ska läsa en massa idag, snart är det lunchdags....hoppas de hör av sig om mina prover idag annars måste jag nog ringa imorrn...kan inte ha det såhär! Börjat klia mer å mer uppåt benen och på magen oxå...

Trodde jag skulle bli piggare av en dusch, men icke...

Var det nån som sa svullen?

Before:


Såhär ser mina fötter ut i normala fall... två lite halvknotiga fotknölar och en enorm hålfot....(syns iofs inte här)
Tofflorna på bilden har egentligen gått ur tiden nu, men jag har sån grym separationsångest att de hänger kvar å får följa med mig in på Ica titt som tätt ;)


Nowadays:



Det är fan horribelt... helt jäkla horribelt!
 Ska ändå tillägga att jag innan fototillfället legat med fötterna högt i ca 30 min
It´s nasty!!!!

Fått papper från Ä-holms kommun idag iaf...så nu ska jag skicka en bunt papper till FK å kräva ut lite dineros såsmåningom... på tiiiiiiiden!

Ätit soppa så det står ur öronen på mig nu... lunch igår, middag igår, mellanmål (!) idag och så lunch idag...

Inte riktigt hunnit med så mkt med tentan som jag önskat så jag får sätta lite fart här nu innan Kalle Magnus kommer hem, för då SKA vi handla. Somnade gott i förmiddags å tog igen nattens plågotimmar...skönt!


Hunnit med å prata 1 timma å 18 minuter med Maggis oxå....haha...lille Nils låg jämte å gnydde, fes, bajsade å ja you-name-it-and-he-sure-did-it! Riktigt liten piss-nisse ;)
Längtar efter vår lille piss-nisse när man hör honom i andra sidan luren <3 Hon sa att hon ska övertala honom om att komma ut när vi ses nästa (nästnästa eller hur fan man säger..inte kommande så då borde det bli nästa?!) helg på julbordet....vojne vojne... träffa tjocka släkten :s


Näe, ska klä på mig ordentligt...springer här å luftar tuttarna efter dusch...haha
Sen hemtenta!


Klåda och deja vu

Hmm.... har precis en otäck känsla av deja vu, men kan inte sätta fingret på vad som framkallar känslan... saker jag läst/sett nu på morron har iaf påverkat mig på ett märkligt sätt...
Ett extra sinne eller att hjärnan "somnat"?? bra jävla fråga...

Verkar vara lite stormigt ute...fladdrar i löven ute på balkongen. Börjar ljusna...
Ligger här i soffan med tända ljus å har "avnjutit" en skål vaniljyoghurt med müsli och en stor kopp grönt te med jasmin. Klådan har plågat ihjäl mig större delen av småtimmarna, så strax efter sex gav jag upp å försökte distrahera mig med tv. Jag hoppas få svar på mina blodprov idag (en vecka sen idag väl?) vad de än må visa så att jag kan få ngt mot detta rena helvete...annars blir det förlossningen via psyket den dag det blir aktuellt, för jag blir skogstokig!
Legat med en handduk dränkt i kallt vatten på både händer och fötter men hjälper föga.
Alltså ni ska se min tumme, den är typ lika bred/tjock som lång...äckligt

Hör inte sambons larm längre....kanske bäst å kolla läget därinne....med risk för att man får agera taxi idag...
hoppas kunna vila/sova lite nu på förmiddan så jag har ork att sitta med hemtentan sen.
Ska ringa maggis oxå...hon ringde igår preciiiiiis när jag lagt mig tillrätta framför M i soffan ;)

Förresten, vem är det som kommenterat i bloggen här som anonym? beats me...

bloggtorka

känner inte för att skriva så mkt längre, hittar inte rätt mood
mår lite halvdant...kanske därför - mkt som spelar in
min smärtgräns med kropp/vikt är nådd och jag tycker inte det här är ett dugg kul längre
har hemtenta å skriva - men nu ska jag snusa upp min kudde i brygga

det stannar vid tanken

tänkte skriva en rad eller 22 sådär men blev så vrålhungrig mitt  i allt....
så det blir alltså mat nu

på återseende

2day

Idag har jag varit en sväng uppe på Väla...betat av nästan allt som behövs (och kanske onödig skit, men det må så vara!) innan ja-ni-vet.
Nu ska vi strax hoppa in i bilen å bege oss till Ängelholm... hockey Rögle vs HV ikväll å jag tackar Manges jobb för fribillen ;)

Många andra knop blire inte, SKÖÖÖNT

Brrrrränner i halsen!

haha.... tänker bara på herr Gustafssons "Fred Assschp" och hans iller Göran :)
"tippex och ekschplååårer"

Åhh om jag bara hade orkat starta igång vår scanner skulle ni ha fått se en söt teckning som fanns i lokaltidningen denna veckan. Alvin som är 7 år hade ritat en "räsår bil"....snacka om skånepåg!

Haft en mongomorron med grym halsbränna...hela natten har varit konstig då jag har vaknat och varit både hungrig, kissig och brunnit inuti och fått ta en sup gaviscon. Blääe.... innan har det hjälpt att bara ta några teskedar innan jag går å lägger mig... :(
Fick skjutsa herrn till jobbet idag, stackars liten som inte vill gå i regnet ;) Men han börjar bli lite krasslig, så jag får väl va snäll å ställa upp för husfridens skull...
Jättetråkigt väder, å jag som ska till Lund idag. Hade tänkt ta tåg men blir nog bilen idag iaf.
Tvättat tre maskiner tvätt, passade på när det var ledigt.

Mina naglar har blivit alldeles för toklånga :( Funderar på å ringa Stina å se om vi kan flytta tiden... Min muppiga motorik i fingrarna blir ju inte bättre av all vätska å långa naglar!

Hade finfrämmat igår som jag ju skrev :) M & P var här med deras lilla Diva, en 10veckors Amstaff :) Söt liten jordfräs som blev helt tokvild då hon upptäckte mina snören i huvtröjan....haha... röjde runt som sören men somnade sen gott mellan mig å matte. Nu är det tomt å fint i hallen (men det tog som sagt 18 dagar, och klädkammarn ska få sig en omgång i helgen annars jäklar) och vi käkade lasagne från Marconi.

Kan ni ens ana hur allergisk jag är mot Orup och Lena Ph?!?!? brrr

Nu ringde de om frysen.... så strax är de här...


Dumma dumma...

Frysen har bestämt sig för att kasta in handduken typ....felanmälde i förmiddags men tror ni att någon har hört av sig?! Nope, inte ett ljud från hyresbolaget... Får väl slänga allt käk som är däri :(
Orkar inte bry mig ett dugg. Arg blir jag! Är ju inte kallt nog å slänga ut på balkongen heller...

Har ont i magen nu....har bökat med sängen idag, legat på alla fyra å skruvat isär säng och ena nattygsbordet/nattduksbordet (?) för att sen knuffa sängen några centimeter så att spjälsängen kom på sin rätta plats. Sen var jag ju lite väl duktig å slet å drog ut sängen ordentligt så jag kunde torka å dammsuga bakom huvudgaveln där det var DAMMIGT de luxe!

Sambon är på g hem, ska bjuda 29orna på käk ikväll som tack för att P ska hjälpa till å slava med byrån och allt annat trams...FINALLY!
MEN än är vi inte där...så jag ropar inte hej!


Kanske blir lite gos med en brun långbent liten hundvalp med andra ord....synd att jag inte tycker så mkt om hundar bara! haha



Buhuuu....

 

Suttit å kikat på lite bilder i datorn här...hittade några mindre klädda bilder från tiden "före magen"...
Kommer ALDRIG få tillbaka den kroppen å jag känner inte igen mig själv alls längre :(
Jag som innan detta hiskeliga påhitt att åka till Lalandia bääääävat för å strutta runt i badkläder...som ni ser har jag bikini och shorts ;)
Men FAN om jag aldrig ska kunna ha det utan att må dåligt igen!


  "Före magen" innebar även bara EN haka...

Torsdag idag... sovit gott inatt igen. Gick upp vid åtta...
Mange måste ha varit virrig igår när vi la oss för han påstod att jag snarkade?!?! Jag snarkar ALDRIG!
"nähä, men du låter iaf" sa han.....oooops?!
Jag slocknade iofs på två röda när jag la det blonda tillrätta på kudden, men snarka?! erkänner jag aldrig i vilket fall...haha
Plugg står på schemat, samt ännu lite mer städande å fixande.

Torsdag innebär även ny vecka....Nu vecka 36.
Dagen till ära fick magen sig en puss av pappsen innan han åkte till jobb <3

Dag 246 av 280 (87,9%)
Med andra ord 34 dagar kvar till beräknad födsel :s

Kroppen:
Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell.
Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Magen sjunker ner och du får lättare att andas, men däremot behöver du kanske kissa oftare.

Barnet:
Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. (hmpf....2900 g snarare! hilfe...)
Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän.
Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Mange låg å retades lite igår och lekte följa John på magen....där han la sin hand buffade lilleman ;)

Nähä fröken....fånga dagen!

(sorry om min blogg just nu bara handlar om kiddo å min stackars feta kropp....skittråkig jag vet å jag vet att jag nångång lovade att ALDRIG bli en sån som ältade det fram å tillbaka... men det går liksom inte låta bli!)

who needs a vibrator?

hysterisk hicka därinne i magen....vibrerar i hela magen å ända ner i "ja-ni-vet-vad"
fast näe, skönt är det ju dessvärre inte : /

säkert hållt på i 5 min nu, stackars onge!

det hann visst börja regna innan jag hann ut....så jag städa dasset istället :) måste ju ta tillvara på energin!

nu ska jag se vad jag ska önska mig i julklapp :) sent ute i år....till mammas förtret
;)

favorit i repris

har fejjat här hemma nu....ska gå till återvinningen med sopor och lite tadaaa - återvinning!
rensat å röjt en massa men har mkt skit kvar....att mange bara KAN samla på sig så mkt skit :( men han har haft chansen att se över vad han vill spara/slänga å nu är chansen förbrukad och jag rensar FRISKT!

lyssnar på en akustisk skiva med Scorpions....blir så full i skratt när jag hör Still loving you för då tänker jag bara på min lilla favoritfågel :)

Jag blir så arg...ska det vara så svårt?

Först och främst är jag så förbannat jävla arg och äcklad över hur mänskligheten bär sig åt...

När mina ögon igår mötte den här artikeln var det så att varenda hårstrå på min kropp ställde sig upp och tårar av ilska och vanmakt letade sig ut.
Hur kan man??
Jag blir inte ett dugg gladare av att läsa det här... hur i helvete kan det inte vara kriminellt att förgripa sig på djur??
Eskil för faaaaaan.... det säger väl sig själv att det är ett övergrepp...

Gahh....

Annars idag är jag (faktiskt) inte så jävla arg och upprörd. Fått sova gott inatt :) Förutom den obligatoriska kissepausen vid halv fem så har jag legat i sängen till halv åtta....lovely!
Ingen huvudvärk och jag kände mig (tro det eller ej) smidig när jag krängde på mig stödisarna i morse....ohh so sexy som mange sa när jag stövlade ut i badrummet i svarta stödisar å ett par röda trosor på sniskan....haha
Kan fan inte hjälpa att jag är så saaaatans läcker....bah

Onsdag allaredan!
Jag "boar" (som det så fint omskrivs) lite å pysslar å fejjar. Städar bäst det går....har jag sagt att byrån fortfarande står i hallen??
17 dagar idag, tro mig - jag låter honom höra det VARJE dag...har skrivit en lapp å satt på där jag plussar på dag efter dag... verkar dock inte funka :(
Får ringa in det tunga artilleriet helt enkelt a k a Patrick ;)

Ryktet (min dåliga syn på långt håll) säger att de har skaffat en liten brun långbent familjemedlem??!! De säger varken bu eller bä...men har inte dementerat ryktet...

Nu ska jag boa vidare!



Benjamin syrsa

hej hopp hallå!

här ligger jag å gnider benen mot varann som en syrsa och kör på pekfingervalsen
punkter och stor bokstav skiter jag fullständigt i m a o

eller om jag ska va helt sanningsenlig är det ju inte benen jag gnider utan fötterna
de kliar och är idag helt inknödda i stödstrumpor
sooooo sexy

haft en rent helvetisk morron
vaknade tidigt som vanligt men dagen till ära med en hysterisk huvudvärk
tårarna bara rann okontrollerat och jag bara låg här å väntade på att klockan skulle röra sig å bli 8
fastade ju sen igår å bm har inte tfntid förrän 8 å likadant på spec mödravården så det var ju bara å härda ut
när jag efter att ha köat i tfnkö kommer fram så visar det sig att de inte alls ska eller kan ta proverna men att min bm ska försöka reda ut missförståndet och återkomma
blir tillsagd att äta men jag avvaktar till bm ringer upp
de typ idiotförklarar spec mödravården och säger att jag kan lämna prov först efter 13 hos dom för då var läkarn där
igår sa de att läkarn var där först den 18e ?? hon säger dessutom att alla deras tester tas på sjukan
ett simpelt jäkla blodprov?? gahh
så jag sa att jag ringer dit upp å hör om de kanske kan hjälpa mig
skulle dessutom höra av mig
om jag började känna mig yr å få huvudvärk
tackålov är det vettiga människor däruppe så jag får ta lite alvedon här hemma å komma ner så fort jag kan så ska de se till att testerna tas
stort tack till lizan som ställde upp som taxi så jag slapp gå i regnet ner
både bmstudenten som hjälpte mig igår läkarn och bm jag pratat med i tfn mötte upp i undersökningsrummet för att kolla läget så jag kände mig verkligen hjälpt
mitt blodtryck kollades och det hade ändrats men inte så drastiskt som tur var
tester togs och jag fick äntligen komma hem å äta frukost

huvudvärken maler lite än men har lagt sig längre bak i huvet nu
försökt sova bort det å har till viss del lyckats

tack vare cecilia har jag fastnat för ett te som jag dricker flera ggr om dagen nu
grönt te med jasmin
gott

men man blir kissig som fan så hej då




Guldklimp

Då har jag varit hemma lite drygt en timme från sjukan.
Tog mig en promenad ner, höll på å blåsa bort och hade ganska bra flås när jag kom fram ;)
Träffade ett par från föräldrakursen som skulle upp på studiebesök till förlossningen samtidigt.... kom på att det ska ju vi oxå snart...men när ska herrn i huset hinna med det?!
Fick sätta mig i en go fåtölj med ctg en bra stund...såg bra ut å han rörde på sig som vanligt, hjärtat pickade på friskt. Lämnade urin o hade yttepytte protein, inget som störde...sen fick jag sitta ner å vänta på läkare.
Kollade lilleman med lite ultraljud och hade turen att hon som först tagit ctg-kurvan var barnmorskestudent så hon fick en rejäl genomgång av läkaren på ultraljudet...tackar vi för! :)
Han var blyg å knyckte med huvudet så vi fick ingen bra skymt av fejjan.... å högra njurbäckenet var liiite stort så vi ska återigen dit på återbesök :( De hade visst någon gräns där på 10 mm å hans var på 11... så den 24e ska vi dit igen å kika. Ska inte vara något farligt egentligen, mest att han kommer få antibiotika när han föds isåfall....
Skönt när det är en förlossningsöverläkare man har att göra med :) Känns tryggt!
Gallsyreprov ska jag försöka få min BM att ta imorrn, nu har hon fått ordinerat det av läkarn iaf...

Lilleman väger 2883g i nuläget... vår lilla guldklimp! <3

Passade på å förnya min patientbricka....har kvar mitt allra allra första där min mammas personnr står med undertill....kanske inte så nödvändigt när man är 28!?! ;) Är ju sånt man inte använt så flitigt thank God...
Sen var det promenix hem igen....inte en droppe regn på moi tackålov.

Nu ska jag börja förbereda middag....blir husmanskost ikväll....Kålpudding :)
Mannen är i Malmö och kommer väl kanske om 1,5 timme nånting...men får handla lite för vår veckohandling får bli tidigast imorrn.

Köket nästa




12 timmar

bahhh....12 jäkla timmar!

Sumo

Hi, my name is Jessica and I´m a sumowrestler!





Vafan hände i helgen egentligen?! Mina största skor (de enda förutom jympisar jag öht kan ha) jag hade passar inte alls längre utan att stasa sönder fötterna :(
Mina fingrar är små köttbullar och jag känner inte alls igen mig själv... USCH! Så idag har jag KÄMPAT på mig stödstrumporna, heeeelvete vicken brottningsmatch!
Klåda under fötterna följde på köpet så idag har jag ringt min BM för å höra efter så att allt verkar under kontroll. Det där med klåda var visst inte helt ok så jag ska få ta tester...men de hade inga läkartider så jag hänvisades till förlossningen (så nu har jag ringt dit oxå) och de skickade mig vidare till spec.mödravården (skrev mördavård först...haha!) å de skulle först hänvisa mig tillbaka till BM men ångra sig sen så jag ska dit idag vid 14... men vad jag ska göra vet jag inte, för gallsyreprov mot klådan måste tas på fastande sades det :s

Legat här i soffan sen halv sex...gav upp sömnen jag ändå aldrig skulle få...
Jag är trött/seg men det går bara inte!
Snurrar varv på varv men får inte ro i kroppen. När jag dessutom läst att man ska vara uppmärksam på om inte svullnaden går ner över natten, blir man lite småpirrig i hjärnan.

Men men.....nu ska jag försöka plugga lite så jag får NÅT gjort idag iaf.

(hur många timmar ska man va utan mat för att anses vara fastande? kanske kan skippa all mat/dryck innan 14?)

Ni ser...hjärnan funkar ju lite iaf!



Tidsfördriv

Tio första:
Första bästa kompis: Elisabet, bodde två hus bort
Första bil: min pappa gjorde en otroligt avancerad ”lådbil” med mopedmotor när jag var liten ;)
Första kärlek: oj, ingen aning. Första ”killen” hette iaf Daniel. Var väl lite småbetuttad i halvkusinen Jimmy oxå...
Första husdjur: Undulaterna Mia och Pelle (gul+blå=fick ungen Pricken som var grön!) och akvariefiskar
Första utlandssemester: Danmark gissar jag
Första jobb: säljare/kassabiträde hos pappa
Första köpta skiva: Lp? Ingen aning... men första cd:n var iaf Absolute Music 11
Första riktiga kärlek: oj, det där är svårt. Men måste nog säga Andreas även om det inte höll där
Första piercing: naveln
Första konsert: var på Herreys om jag inte minns helt fel

Nio sista:
Sista alkoholdrycken: oj, minns inte :s vinare här hemma eller en ”hemlis” ihopjoxad av bartender på Cardinal
Sista bilfärd: Iförrgår hem från fikat
Sista filmen du såg: 88 minutes
Sista ringda telefonsamtal: Till Mange
Sista bubbelbadet: Måste ha skett när vi bodde i Lund, över 1,5 år sen alltså...
Sista spelade cd: Lenny Kravitz
Sista kyss: Imorse när M åkte till jobbet
Sista gången du grät: Kommer titt som tätt. Men tårar på grund av att jag är ledsen var ett tag sen.
Sista måltiden: Pyttelite pizza... Hade ingen aptit!

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar? Nej
Blivit arresterad? Nope
Blivit kär vid första ögonkastet? Japp
Varit på tv? Var i all hast med i nåt ”Dokument Inifrån” under gymnasiet nån gång
Fått ditt hjärta krossat? Säkerligen
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Såhär i efterhand (med hjärnan i bra shape) - JA
Haft ett one night stand? Hmm...mjo
Busringt till nån? Klart! Har inte alla? Ringde Sandra en gång å grundlurade henne REJÄLT

Sju saker du har på dig:
1. Strumpor, svart/vitrandiga
 2. Mysbrallor, svarta från HM
 3. Hipsters, Röd/vitrandiga
 4. Sportbehå från Champion
 5. Långt svart brottarlinne från Gina
 6. Grå hoodie från HM
 7. Svarta glasögon, Armani

Sex saker du gjort idag:
 1. Ätit frukost
 2. Kollat morrontv
 3. Lämnat sopor och återvinning
 4. Köpt kuvert på Ica
 5. Slickat igen kuvert
 6. Klappat på magen (mkt mer har jag inte hunnit idag!)

Fem favoritsaker (ingen speciell ordning):
 1. Mina innetofflor som tyvärr ska lämna in inom kort (ska bara gå in de nya jag köpt först!)
 2. Sängen, grymt skön
 3. Bilen, inte vackrast i världen men jäklars bra å ha
 4. Diskmaskinen, guld värd!
 5. Mina buddhafigurer, love them!

Fyra sanningar om mig:
 1. Ibland har jag på tok för lätt att göra av med pengar
 2. Jag är tokrädd för mörker och grävlingar
 3. Är alldeles för snäll, har svårt att bli arg och att säga nej rakt ut
 4. Jag är otroligt orolig för hur livet kommer bli när man helt plötsligt ska bli tre

Tre val:
Svart eller vit? svart
Sommar eller vinter? sommar
Choklad eller chips? choklad

Två saker att göra innan du dör:
 1. Resa till de platser jag alltid sagt att jag vill besöka
 2. Gifta mig å leva ett lyckligt familjeliv

En sak du ångrar:
Förutom småsaker sådär finns bara en sak som jag verkligen ångrar och det är ett av de förhållanden jag har i bagaget.

Friday friday, finally!

(mina dagar varierar kanske inte så mkt egentligen, men helg betyder att sambon är ledig iaf)

Har legat här i soffan sen sex-snåret... Vak
nade av M:s larm å kunde inte somna om då jag fick akut-kli på mina stackars stackars fötter!
Kliet har sen förflyttat sig till fejjan å nu är det borta tror jag (jag ska egentligen inte skriva så...för då dyker det upp oanat igen).
Det låter som om det flyttat in ett litet fågelbo i vår tv när jag har tv4 på...nån som har samma krux? Det är verkligen BARA tv4 oxå...fattar inte vad det är för fel :( Fågelkvitter och lite skrapigt ljud...irriterande!

Den här dagen blir nog en sån där som aldrig kommer igång riktigt. Klockan är snart tio men det känns som om den kunde vara både 7, 14, eller 17 :(
Mulet å trök ute.

Ska kila in på Ica å köpa lite kuvert har jag tänkt.... ta ett varv om återvinningen oxå. Känner mig lite handikappad när Mange har bilen, bara för att jag inte KAN åka nånstans så VILL jag givetvis...hopplös!
Han har lovat (nu vet alla!) att han ska komma hem i "rimlig" tid idag så att vi kan åka upp till mina päron å få lite kvalletid med dom. Sover där över natten å beger oss (förhoppningsvi
s med vintersulor på) på lördag-fm upp till Jkpg/Norrahammar. Har sagt såååå länge att vi ska komma upp men varit så begränsade när jag jobbat varannan helg.

Oh noooo, Annette Kullenberg på Efter tio....fniss... då ska jag minsann sysselsätta mig med annat ;) Kan inte med hennes röst...än mindre å se henne!
Liten parentes bara...

Har zappat lite nu på morron mellan 4an, 5an å 6an och såg på 5an att det "nya" inom frisyrer nu är ljust hår med mörk utväxt...då är jag lite halvhipp då, mitt hår växer som ogräs! :( Vill så gärna hinna/ha råd att fixa barret innan lilleman kommer, men det känns som om det inte var så längesen jag klippte mig?! Saknar mitt långa/längre hår litegrann...faktiskt...

Hmm...jaha...så nu ska man ha A-F i betyg i skolan...? inget kan väl iofs vara sämre än U-MVGsystemet...

Min mage är still not in shape...men mår iaf inte illa, bortsett från halsbrännan.

Nähä, nu ska jag trotsa tråkvädret och tråkstämningen å låtsas att SOLEN skiner och att jag är på ett STRÅLANDE humör och har ORK som 150 oxar...bäst å ladda med en go låt med fart i alltså ;)


So long suckers!


No more lussebullar!

Min mage är uppåner :(
Fick ta bussen ner på stan till BM å då börjar fröken Svensson må illa
minsann....fick andas lååånga djupa andetag å tänka på långa vita sandstränder och Mange solbränd i snygga badbrax som matar mig med vindruvor.
Nja, spetsade det liiiite väl där kanske...men man fick tänka sig långt bort för å inte fokusera på att "usch vad jag mår illa, måste jag kräkas?"
Gick iaf bra hos BM. Lillkiddo växer så det knakar och ligger nu precis under övre kurvan! Hon sa att det inte är konstigt om jag kanske mår lite illa pga trycket då livmodern är väldigt högt upp och att mina små andningsproblem ramlar in därav oxå.
Hon undra vad jag göder honom med...haha...lussebullar sa jag å fnissade!
Men nu är jag trött på lussebullar å ska inte äta en endaste till (kanske beror på nåt i bullarna att jag mår kass?!)
Kollade mitt blodvärde och det var super, så där ska vi oxå dra ner på å se om magen känner sig piggare utan. Man kan få en väldigt varierande "slutprodukt" av järntabletter....end of discussion.

Känns lite nära nu...fick parkeringstillstånd till sjukan och papper att välja BVC på idag....gahh?!
Mange var lite ledsen att han inte kunde följa med idag, blev inringd att komma på möte i Malmö....typiskt nog!

Hemma nu och har ordinerats att vila mig och magen frisk....som om jag tänkt annat?! ;)
Ska läsa och fixa lite papper återigen... jag hatar vuxenlivet då man måste vara så jäkla haj på å ha koll på papper som ska skickas hit å dit å intyg å ansökningar å jaddejadde : /


Läste att nästan en miljon svenska män skulle vilja ha en kärleksrelation med Linda Rosing.... skrämmande! Sen blir jag lite nyfiken på hur denna lilla mätning egentligen gjorts...
Dagens fnisspoäng går till Petra Nordlund som en andra gång lyckats kalla utrikeskorren Bertil Karlefors för Bertil Falukorv :)


Ska göra lite lunch, vad vi kan tänkas trolla ihop idag?!


**********************************************************
Säger även grattis på 35-veckorsdagen!
41 dagar kvar till "den-där-dagen-som-man-hakar-upp-sig-alltför-mkt-på-för-alldeles-för-få-ungar-poppar-ut-på-just-den-dagen-iaf"

Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen.
Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga.
Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan.
Nittio procent av alla barn som föds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern.

(Just nu är det om-möblering där inne så jag ska nog ta å ställa mig upp så det blir liiiiite (men ytterst lite) bekvämare för oss båda!


So long suckers!


ja jag måste väl...

...som alla andra kommentera det amerikanska presidentvalet?!

Man kan ju tycka att valet inte borde ha varit så svårt om valet står mellan en gammal krigsveteran á 72 år som är emot abort och homoäktenskap bland mkt annat....å en ung (yngre) 47-åring som utstrålar förnyelse utavbarahelvete?
Ska bli intressant hur detta kommer bli i vilket fall...

Mkt snack å lite verkstad som i alla andra val gissar jag...

Lunch å Lenny!

Breathe

Ahh....svårt att andas flera gånger om dagen. Jag blir fullkomligt TOKIG!
Nu sitter/halvsitter/halvligger jag i soffan å kråmar runt som en ål för att hitta en bekväm position. Verkar lönlöst...
Sen ska vi inte ens prata om halsbrännan....sådeså....

Onsdag redan, dagarna flyger iväg!
Större delen av dagen igår bestod av att tvätta tvättberg å fixa med viktiga papper. Nu är alla ärvda kläder tvättade å sorterade i storlekar iaf. (tror de var tvättade redan innan vi fick dom...men jag vill vara säker)
Var lite loj hela dagen, kom aldrig igång riktigt.

Inatt har jag sovit ganska ok (det är nåt konstigt varannan natt alltså!) å vaknade av att Mange älgade upp mitt i natten....visade sig att klockan var sex iofs men vi somnade om båda två. Gott å somna i nytvättat :)

Idag är det fikatajm :) Ska bli trevligt....jag tänker anamma dresscode mysbrallor...haha...
Ikväll kaaaanske det blir handboll, vi få se...

Köpte nån gravidtidning igår å läste ett läsarbrev däri högt för Mange....det var en kille som skrivit och han hade ett rent helvete hemma med en grinig o arg flickvän....undrade när humöret skulle förändras för han inte orkade mer....hon var i VECKA ÅTTA!!! haha....skrattade gott båda två! Givetvis kom följdfrågan från yours truly ifall jag varit ett rent monster under dessa (snart) 35 veckor...."NÄÄÄÄE , verkligen inte! Du har varit precis som vanligt" sa han....
(Vågade kanske inte annat??? hihi)


Dags å tänka på lunch igen ja...  igår blev det bakad potatis med räkröra å grönsaker....så det kan jag ju inte gärna äta idag igen ;) eller?


Blev sugen på att lyssna lite Lenny.... Believe in me är så sagolikt underbart bra....kanske för att jag är så bövelens bas-kåt å basbeaten i den låten är lite utöver det vanliga ;)


Good eeevening infidel! ;)


Det där med sömn...

...är ett jäklars meck :(
Snurrat hela natten och vid halv sex fick jag nog, tog med kudden å gick å la mig i soffan för å vänta in nyhetsmorron på 4an. "Snurrade" x antal varv här i soffan oxå...eller ja, snarare bytte huvudände...
Vaknade till strax efter tio å hade blixtrande huvudvärk å hemsk halsbränna :(

Great start på morronen verkligen!


Att jag inte riktigt är piggelin idag är alltså en underdrift.
Ska komma på vad min mage vill ha till lunch.... sen får jag väl se till att fortsätta vara duktig.
Plugga och tvätta tvättberg...





No no no november!

November brukar inte direkt vara den muntraste månaden på året... å den här månaden kommer nog att kännas otroligt låååång.
Men min helg har varit skön... som en helg SKA vara. Ingen ångest överhuvudtaget :)

Fredagkvällen var mysig, käkade god mat å bara mös i soffan. Kollade väl Idol antar jag...men oj så kasst...
På lördagen åkte vi upp en sväng på Väla (andra dagen i rad för min del...haha) för å träffa A T W & F som var nere på en snabbis från Mellby. Hela jäkla Hbg/Sydsverige var ju där dessutom...så efter att hjärtat köpt sig en (åhh så fin) skjorta å en musikdvd så körde vi ner på stan för å köpa hem fika :p
Kafferepet har helt lovely cheesecake! fikade å kollade på Within Temptation....inte direkt min typ av musik, men jag tycker den är helt ok....men skulle ALDRIG erkänna det för M...haha...
Vilade lite "middag" innan vi kollade isdans å käkade nachostallrik, herrejävlar vad vi stank vitlök sen ;) Vitlök i färsen, vitlöksdipp till å så guacamole...brrr
Morronandedräkten på söndan hade nog kunnat slå ut luktsinnet på en hund! urk...
Första söndagen på eeeeeeevigheter som jag verkligen kunnat njuta av fullt ut. Inte ett uns ångest å jag var på ett strålande humör! Vi gjorde inget speciellt alls å jag hade inte panik i kroppen över det.
Lagade riktig söndagsmiddag...dillkött å potatis ;) Långkok på kalvstek var en första gång för oss båda... gott blev det iaf.
Gav efter för mitt lussebulle-sug....så jag stod å bakade lussekatter igårkväll....halv sats iofs, men får nog slafsa ihop en halv till....blev 16 bullar och nu framför mig ligger....tadaaaa - de 3 som är kvar :s
Behöver väl inte ens berätta vad som blev frulle idag? ;)
Kommer tröttna på både lussebullar, julmust å juleskum innan lucia är jag rädd....


Pratade med Maggis igår....å lille NILS låg i knät å "pratade" massa.... sööööte!
Hon ville se magen, så Mange fick agera fotograf....men han tröttna så jag tog några själv oxå :)


Magen var igår alltså i v.33+3 igår...eller v.34 som jag väljer å säga....jäkla klyddande med dessa jäkla dagar hit å dit?!
45 dagar kvar till BF (idag alltså 44...gahhh)




Riktiga mugshots!
Helkroppsbilder helvägrar jag...usch å shit! Att magen är stor är ok även om den är jobbig, men att ALLT annat oxå växt som sören känns inte så gott direkt...
Inser att jag behöver smörja in mina armbågar  när jag duschat...  ;)
Ska även fota "cirkustältet" i duschen....en vacker dag...


Genomtäppt i näsan idag...men SKA inte ta spray för mina slemhinnor är fucked up å blöder :( Så jag får gå här å pusta å frusta.....TYCK SOM OM MIG TACK!? Känner mig hög... hög på snor i hjärnan?! Billigaste trippen ever!

Precis klämt i mig en avokado...borde gå en sväng i solen?




Långt borta




Alla Helgons Dag idag
Hade jag inte befunnit mig cirkus 20 mil för långt borta hade jag idag besökt min farmor och farfar samt moster "Mimmi" för att tända ljus på deras fina gravar...
Det är så galet längesen de försvann ur våra liv nu, svårt att förstå att JAG är äldre än vad moster Mimmi blev :(
Himlen har tre fina änglar som jag tänker på idag, och tänder mina ljus för här...
Det är tanken som räknas, right?


RSS 2.0