Om ni undrar...

...så är lille jag här!

 

Idag har vi varit ute på förmiddagen, jag stod å svor inombords åt mig själv att jag ALDRIG lär mig att ta på mig ordentligt :( Ser hur varmt å skönt ut som helst i solen, men det är ju ett jädrars blåshål vi bosatt oss i! Lite över en timme var vi iaf ute å körde moppe...nu står den stackarn på laddning.

Eddo sover middag och jag har fuskat och tagit fredagsstädningen idag istället...skönt å slippa det imorrn å bara kunna göra whatever då.

Det gnager i shoppingtarmen, inte gjort på länge men nu jädrar ska jag förstöra pengar den här månaden ;) Iofs kanske en bra idé att spara lite oxå, Italien och Ullared (haha jag VET!!) hägrar ju snart. Ska till Ullared med ett gäng galningar å ligga över i stuga å bada badtunna...det galnaste av allt är att det är en lönehelg framöver oxå. Tur att jag älskar Ullared....NOT

Nu, hänga tvätt och svabba golv right here right now

 

 

 


Evigt glad...

...att vår el ingår i avgiften!
Satan i gatan så kallt å jävligt det är, det får vara BRA NU TACK :(

Jag säger som min adopterade vän: "Jag är inte gjord för det här klimatet!"

Trött på att bylsa på mängder med kläder på en unge som tappar benen, lägger sig raklång för att "mysa" på golvet, eller springer all världens väg när overallen åker fram.
Less på att trotsa obehaget och ändå stå ute i snålblåsten så att ongen får "gäva" av sig i en stelfrusen sandlåda.

Pliiiiiz ge mig energi nog att klara av denna vargavinter.

Jaja, nog klagat ;)

Edvin och jag har sportlov nu så vi försöker sysselsätta oss bäst vi kan.
Måndagen jobbade jag 6-13.30...gick och kollade på "bio" i Biblioteket på förmiddagen då, tror filmen hette Draktämjaren alternativt Draktränaren. Underhållande film faktiskt, men lite mörk å dyster i färgerna så denna trötta donna hade lite svårt att urskilja konturerna på den stora skärmen. (ja vi säger så, jag vill inte erkänna att jag har fel styrka i linserna).
Igår var vi bara hemma och mös jag o Eddo, jag frågade om vi skulle gå ut å köra lite moppe men Edvin satte bara på sig sin mössa och körde runt med sin geting härhemma istället. Så näe, jag tjatade väl inte ihjäl mig över att vi skulle gå ut direkt.
Idag har vi hållit oss hemma för vi fått direktiv om att åtgärder skulle göras efter den garantibesiktning som gjordes för nån vecka sen. 23e och 24e från 7.30 var de luddiga tider vi fick, jag HATAR sånna tider. Tackolov kom han innan lunch å det var bara lite han kunde fixa idag så han var här max 30 min.
Var bara 4 nedslag i besiktningen bland annat ytterdörr och toalettdörr som behövde justeras lite för att funka tipptopp. Sen upptäckte de lite kondens på vinden ovanför oss så den ska de göra något åt snart. Tydligen har i stort sett alla lägenheter fel på tröskeln ut till balkongen så det ska de oxå fixa, fast utifrån så vi slipper ha det öppet ut under tiden.
Skönt iaf att det inte var fler fel, borde det ju iofs inte vara då huset bara är 2 år gammalt.
Vi har tydligen en speciell "boklok-standard" i vår lgh ;)

I eftermiddag har jag o Edvin varit hos Evelina med boys för att "fikabolle". Mycket trevligt och så nära det var att gå emellan! Jag har börjat vidga mina vyer i byn märker jag ;)
Tack för en skön eftermiddag i tjötets tecken!

Näe, jag ska väl surfa vidare en stund. Klädsuget är enormt just nu...Edvin hoppade dessutom på mig igår när jag inte var beredd och fick således en halvljummen, halvfull kopp kaffe över en vit tunika och mitt "finlinne" under...sådär skoj :(

Edvin har förresten fått nåt märkligt bakslag vad gäller vällingen :( Dricker hutlösa mängder, gärna 1 eller än hellre 2 flaskor per natt. Testat att ge mer vid läggdags, testat att byta sort...testat att ignorera hans maningar men det slutar antingen med att han sparkar ur mig ur sängen eller får ett psykbryt de lux.
Sketonge :(

*Mer kaffe åt pensionärerna, vafan!*

Hopplan

Haha... Edvins nya uttryck i tid och otid ;)

Hopplan mamma!


På väg ut...

...i snöstorm?!?! mäh vafan är detta?

Denna donna ska på p
ersonalfest i Eslöv (av alla ställen på jorden!) ikväll...
Ser fram emot att möta kollegor på annan plats än i personalrummet såklart.

Tänkte kombinera denna info med vad som är i min väska, men eftersom jag just nu inte äger nån väska så får jag berätta vad som är i påsarna denna afton.

Påse 1 a k a spritapåsen
en flaska rödtjut
4 halvlitare cider
(obs...ska alltså delas med annan kollega...haha...ska icke bli dyngis!)

Påse 2 a k a matapåsen
en tallrik med parmaskinka-lindad melon å ruccola
en tallrik med ruccola och chorizo
en påse crostinis
en burk tapenade
ett gäng lappar med roliga uppdrag till mina kära arbetskamrater ;)

Tror detta ska bli en lajbans kväll...den som vågar får basta, tar med bikinin men hyser inte förhoppning om att denna blekfeta lekamen ska basta iaf ;) som sagt, så full ska jag inte bli!

Sicket väder! :)

Oj vad jag låtsas vara positiv ;)
Vädret är grått å dassigt men idag har det varit skön luft ute så jag hade hoppats på lite sol som kunde energi-boosta min arma kropp en smula. Icke!

Idag grenslade jag Pigga Polly 20 i 6 imorse och styrde kosan mot jobbet....Möts av inte mindre än 13 krossade rutor varav 3 var på Fritids...skoj! Bara å hala upp dammsugarn :(
Fy fan vad sånt gör mig arg... de håller på å lägger om vägen precis utanför skolan oxå så där hade de sparkat sönder jag-vet-inte-hur-många koner och avspärrnings-grejsimojs.
Har inte moppe-muscharna nåt bättre för sig än att kasta sten mot skolor här i denna by-jävlen?
Vi har dessutom övervakningskameror utsatta på skolan så jag hoppas hoppas hoppas de dumma spånen fastnat.

Jaja...inte den start på dagen jag behövde direkt!
Tiden gick iaf snabbt och jag är glad att jag har "rätt" varannan måndag då det tenderar vara fler barn de måndagar som jag inte är där...haha

Efter 8 kom Mange och lämnade av Edvin så att han själv kunde köra till jobb igen. Skulle tydligen vara med på nån kurs nu må-tis som lagts in mest för hans skull så att vara borta då var ju no good idea.
Blev inte så jätte-avancerat planerat idag då många var borta så Edvin fick leka och rita lite. Var med på en halv lektion innan vi cyklade hem igen vid lunchen. Ungarna var iaf nöjda då de tjatat om ifall jag inte kan ta med honom någon gång igen...

Härhemma har han ätit en ganska liten men dock en HEL portion makaroner och stekt falukorv (man får lockar med det han gillar trots att jag skyr det som pesten själv) till lunchen härhemma och sover nu fortfarande middag.

Jag har faktiskt ringt å friskanmält honom nu...men istället för en riktigt lång dag så lämnar jag honom 11 och hämtar strax efter 16. Annars har han ju en 7.45-16.20dag imorrn å det känns saftigt....
Vi får se hur det blir på onsdag, jag hoppas verkligen inte att jag släpper iväg honom alltför tidigt nu :(


dag 11

Jag har en bror som heter Henrik och är 6,5 år yngre än mig, alltså född tidigt på året 1987.
Jag önskade mig sååå mkt en lillasyster (för det kändes som om alla hade en sån då) så när mamma kom hem med en bror hotade jag med att slänga honom i soptunnan...haha
Men denna donnan veknade ju till slut förstås å en lillebror var inte alls så dumt ändå.
Kan inte påstå att vi egentligen haft så mkt gemensamt med varandra, inte ens så mkt nu på äldre dagar.
Vi är väldigt olika, jag är ganska sprallig å han ganska tystlåten. Jag är lik min pappa och Henke är nog mer lik min mamma både till sätt och utseende.
Just nu tror jag att han fortfarande är inne i en "jag-vet-inte-vad-jag-vill-göra-med-mitt-liv-fas", den man brukar ha ett tag efter gymnasiet å som här verkar ha satt sig rejält.
Han hankar runt å jobbar lite men verkar ha andra ambitioner som nog egentligen inte är så långt borta...men här verkar inte bara tummen sitta fast därbak utan hela armen!
Kom igen nu va?!?

.....but you know I love you ♥


HÄj


Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry

Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment



Torka

Ja usch ja, här råder total blogg-torka....
Vi är återigen helt ur fas med sjuka :(
Edvin har varit hemma ännu en vecka från dagis så Mange å jag har delat på vabbandet. Ingen halsfluss den här gången men samma hosta, rossliga rör och feber som hoppar upp å ner på nolltid.
Virus med andra ord :(
Såååå frustrerande och det allra hemskaste är att min lille pojk tynar bort....de små har ju inte mkt fett å ta av så nu när han knappt ätit nåt på tre veckor är han så smal så smal :.(

Får se hur veckan blir...jag öppnar imorrn så jag börjar 6 men har egentligen sen bara planeringsmöten mellan 8-9.30 och sen mellan 10-11... om han är feberfri kanske han rentav orkar vara med mig en stund på förmiddagen så Mange kan köra ner honom till mig runt 8.
Dagis känns inte alls bra å släppa iväg honom till...även om han saknar alla. Vi har varit feberfria i några dagar nu med undantag för igår eftermiddag då han vips åkte upp på 39,5 grader för några timmar men det är som bortblåst nu igen...jag blir galen!

Ska sanningen fram så ligger han (i skrivande stund klockan 13.08) fortfarande i sängen. IIIIINTE likt honom även om han är sjuk.
Han hostar nätterna igenom så han brukar sova lite längre på morronen/förmiddagen men såhär länge har han aldrig någonsin legat.
Jo, han andas...jag har kollat många gånger!

Ska gå å kika till honom igen, de senaste gångerna jag varit inne så motar han ut mig igen....


Ingen lista...ingen ork....

*ber för ett slut på detta nu....jag lovar att jag ska bli religiös på riktigt om det slår in!!!*

Nu busar han och pappan om kuddarna hör jag....alltid något! Sååå skönt att höra hans röst ♥

"Ebins kudde, pappa bort!"