Ensiffrigt

Hej hej hallå dagboken! som Bert säger...

Idag är vi nere på 8 dagar till BF. Slå nåt hårt i huvudet på mig snälla, jag fattar det fortfarande inte!

Jag tror att det mesta är helt förberett. Sängen står bäddad, kläderna är invikta i klädkammaren, vagnen monterad, babyskydd står redo med packad BB-väska, Edvins ev. övernattningsväska packad.
Det är väl bara vi som inte är förberedda ;)
Nappar ska kokas, det är väl kvar...haha
Måste ju vara en av de klipskaste idéerna nånsin att göra självlysande nappar?? När man ska masa sig upp mitt i natten och försöka 1. Hitta bebis 2. Hitta ljuddämparen. Då ligger den där och lyser så fint :)

Vi har hittills tre bud på när lillebror kommer.
Jag tror den 14e
Mange den 18e (två dagar före bf som storebror + vår förlovningsdag samt 11-årsjubileum)
Nicke (den retstickan) räknar med 1 aug ;)
 
Eh, jag har börjat prenumerera på Vi Föräldrar, hur tänkte jag där?! Jag varken hinner eller har lust att läsa tidningar i vanliga fall... Så blir det när telesäljare ringer mitt i dagishämtning ;)
 
Mange gick på semester en dag i förtid, gissar att de har noll att göra. Så han anammade första semesterdagen på bästa möjliga sätt; han hade ställt larmet och har nu kört in till Lund för att ge vår lilla älskling lite kärlek. (Läs Gör-Det-Själv-Hall). Logiskt!?!?
Blir en ännu finare bil iaf hoppas jag :) Hade visst skvätt upp nå partiklar från dubbdäck som satt sig i lacken och börjat rosta (viktigt: inte rost på bilen utan i partikeln...så de fläckarna måste bort!)
 
I eftermiddag blir det bad/grill i Lödde :) Gött! Jag ska ta med mig en rabarber- och jordgubbspaj har jag tänkt. Funderar på om jag ska göra en experimentell version eller vanlig smulis. Lutar åt smulpaj för det är inte mkt som slår en smulpaj!
 
Näe, börjar bli dags att tänka på lunchkäk. Evigt ätande härhemma! :)
 
38+5 (vecka 39)
97,1%
Blodtryck ua
viktuppgång 18 kg
ingen klåda, ingen (ytterst lite isåfall) samlad vätska
halsbrännan är inte lika farlig, järntabletterna snart slut så nu får du komma UT!
nästäppa ett faktum
 
Det yttersta beviset på att en gravidmage inte alltid är så jävla charmig ;)
Nyduschad o insmord, tror jag tyvärr kommer få zebramärken efter den här magen :(
Men whattaheck, det är ju kärlek jag burit på i den! ♥
 
Ytterligare bildbevis: när du kommer i dina remsandaler i stl.37 utan probs och kan knäppa (!) har du inte samlat på dig nån vätska :) Kommer ni ihåg mina fötter från sist?
 November 2008
 
Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.
 
Måste avsluta med det finaste som finns!
Glad kille som ger sin "DMX" lite kärlek. Spelar ingen roll hur många ggr jag försöker rätta honom och säger BMX, då tittar han bara surt på mig och säger "Nä mamma, jag har en DMX!"

Allright!
 
Vi hade biomys hemma häromveckan och bestämde att vi absolut inte ville se nåt tecknat. Kom fram till att en komedi måste vi ju kunna se med Eddo. Big mistake!
Vi såg Hot Shots 2, gissa vilken film Edvin vill se helst 3 ggr om dagen numera?
Den med Topper Harley där han slåss med kolasås, strössel och gelenallar. Ger motståndaren en sån pungspark att två valnötter kommer ur munnen och han i falsett säger "You Win!".
Oslagbart...
Mkt i filmen som inte riktigt går att förklara för en 4-åring, men han är klipsk och förstår att allt skjutande bara är på "skoj för det är inspelad rolig film".
 
Annars visslar han, leker Lego, cyklar, badar, käkar snask, räknar, kan allt och lite till...precis som en 4,5åring ska :)
Å så längtar han efter lillebror!
 
 

 

 

Kommentarer
Postat av: CiliaH

Du är så fin! Skönt att dina fötter fått vara normala denna gång ;) Håller tummarna för att lillebror snart tittar ut!


Kramar i massor!

Ps. Jisses vad jag garvade när jag läste om filmtittandet!

2013-07-12 @ 14:46:54
Postat av: Sofie

Haha hade jag vetat ditt intresse så hade jag köpt hem de rosa puffunderkläderna till dig 😉

2013-07-15 @ 10:30:00
URL: http://Viperssons.webblogg.se
Postat av: Sofie

Damn allt kom inte med...
Vilken fin mage du har! Spännande att få se vilken "liten" kille som gömmer sig där inne🎈

2013-07-15 @ 10:31:50
URL: http://Viperssons.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback