vad händer här?

Igår när vi gick å la oss var polisen återigen på besök här på gatan...gick å lös med ficklampa i grannskapet. Inbrott i grannhuset kanske...? Står inget varken i hd eller på polisen...man VILL ju faktiskt veta vad som händer...
Mkt skit i stan här nu :(
Trodde jag bodde i ett "fint och lugnt" område...

Torsdag å jag var uppe med tuppen. Sprungit några rundor inatt å försökte somna om i omgångar, gav upp vid 6-snåret. Liza var förbi efter 7 å hämtade upp sin tvätt, bra hon sätter lite eld i baken på mig ;) Fick tvättat igårkväll, konstigt nog fanns det tvättid så dags.
Dagarna bara rullar på nu tycker jag, händer inte mkt skoj....iofs ganska självvalt just nu. Varken vill eller orkar.
Ska försöka vila en stund här, läsa ut min bok som är spännande... känner en annalkande huvudvärk komma smygande och näsan är tjock :(
SEN blir det hemtenta!

Lunch idag blir kroppkakor :) Jag är weird, I know! But I liiiiiiike it....

*********************************************************************

Torsdag betyder ny vecka:

Du är på dag 253 av 280. (90,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 17 dec 2008
Du har 27 dagar kvar till förlossning.


Kroppen:
Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare.
Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Barnet:
Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter.
De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm.
Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Kommentarer
Postat av: leia

hmm....men kan man vara i 8:e kalendermånaden och 10:e graviditetsmånaden samtidigt....nu blev det snurrigt i mitt huvud:) som vanligt alltså.



Kramar igen


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback