Glad Påsk!

Hemmet är någorlunda städat (finns inget värre än att komma hem o känna att man måste städa), väskorna någorlunda packade, sockerbomberna redo, mamman trött som en gnu....

Jo allt verkar i sin ordning!
Järnbrist och hjärnbrist...

Åker till stugan för påskfirande inom några timmar. Hoppas på solsken och temp över nollan och INGEN snö... Absolut inte mer snö!

Gårdagen var vi sysselsatta igen. Mötte upp fina Evelina m barn på Centan och spenderade många timmar där. Grabbarna hittade varandra nästan bums :)

Väl hemma (trött som ett vrak) hade det kunnat bryta ut ett tredje världskrig, men faktiskt resulterade bataljen i Jessica - Köket 1-0. Iaf på utsidan :)

Dags för lunch nu...magen kurrar ilsket och det är inte "Ebba Grön" därinne :)

Stora påskkramar från Osbäcks/Svensson

Siffernörd

165 avklarade, 115 kvar!

Graaaah

Varför i hela världen skriker min kropp efter sura godisar, o när jag så tillfredsställt hyddan så straffas jag med halsbränna från en annan värld?!?
Logik tack!

Påsklovet rullar på. Vi har sysselsatt oss med:
Igår- Skridskoåkning i Lund med fam. Lundgrens/Bajstolle ;) Nervös mamma såg sonen åka för första gången i sitt liv och omg vad han kämpade! <3
Fantastiska unge, ibland/ofta är din envishet helt makalös och här gav den resultat. Stolt! Åkte nästan oavbrutet i två timmar :) Jag snörade på mig mina skridskor, entrade isen, panikhöll mig i sargen och gav upp...haha, jobbigt att inse att man suger!
Sen åkte vi till Lödde, fick käk o leka lite. Åkte o klämde på vagn igen, än mer frustrerad när min favorit so far inte höll måttet... :/ Hem å åt himmagjord pizza, ahh :)

Idag- Åkte för att köpa ett par mammabrallor jag hittat på en loppissida via Fejjan. Pallade inte prova dem, hur illa kunde de egentligen sitta?!? Borde ju sitta som övriga H&M-byxor i samma storlek?!

NOT!
De var tajta, låga i röven och värst av allt...10-15 cm för KORTA! Wtf?! Får se om jag kan förlika mig med passformen o använda dem senare i vår som 3/4-byxor...suck!
Får kika på andra byxor imorgon, skulle vilja ha några kjolar oxå men utbudet är skralt :(
Efter lunch hoppade vi i bilen och styrde norrut mot mitt älskade Hbg. Efterlängtad fika med C o M :) De små var lite trögstartade men lekte o fnittrade så sött sen efter två timmars uppvärmning typ ;)
Fina fina mina <3

Trött kväll. Edvin fick ett rejält psykbryt o skrek sig helt hes o slog o sparkade på allt o alla... Övertrött?! Somnade som vänner, huvudsaken.

Imorgon ska vi träffa vänner återigen. Fina Evelina med familj :) Ska ge mig på (förutom lite shopping o övriga ärenden som hör löning till) att göra påskmuffins oxå. Vad har jag gett mig in på?! Jag gillar ju inte att baka...haha!

Nä, ska stämma in i snarkandet här nu...sover illa om nätterna igen så jag måste samla minsta lilla minut av sömn. Mkt tankar o hjärnspöken som drar igång i high speed när jag vaknar till om nätterna så sen ligger jag o ältar o vänder o vrider :/

Good night, sleep tight!

Radioskugga...typ...

Såhär lagom mitt i omdömesskrivningar och lov, får de för sig att alla jobbdatorer måste in asap för att kontrolleras innan garantin går ut. Gissa om det blev populärt?!?

Jag har väl inte direkt tänkt jobba ngt hemma ni iaf, men känner mig ändå lite handikappad utan min dator med mina länkar och bokmärken...

Det jag egentligen ville komma till är att det blir så omständigt att blogga från mobil (som är år o dagar passerad sitt bäst före) eller paddan som jag överlag inte är så speciellt kär i...

Vi har lov, börjat det med sedvanligt fredagsmys och igår blev jag o E bjudna över till Gunnar på lek o middag. 65 steg bort, alldeles lagom ;) Innan dess hann jag o E påskpyssla, städa och röja vilket varje vecka gör en förvånad. Hur är det ens fysiskt möjligt att det blir så dammigt på knappt en vecka??!!

Mange var på herrmiddag så det blev lördagslyx för alla.

Idag skiner solen återigen över ett kallt Skåne. Ska försöka komma ut lite i solen senare. Får se vad dagen har att erbjuda i övrigt, jag skulle vilja åka o tafsa lite på barnvagn...Där är jag helt clueless, jag vet vad jag INTE vill ha men i övrigt har jag noll koll på utbudet idag.

Några tips?!

Nu, sista mackan ska ner o kaffet fyllas på!

Trevlig söndag!

jippi!

Jag har vunnit min första bloggtävling nånsin! :)

Presentkort hos Mästerblomman sitter inte ett dugg fel... Blombud är ju verkligen sån lyx!

Jag som aldrig vinner :)

Om igen...

Gick inte den här helgen helt tokigt fort...? Jag förstår inte vart tiden sprang!

Fredagen var det fredagsmys i vanlig ordning. Vi köpte hem pizza från Papis (bäst i byn enligt oss) efter Edvins önskemål. Sen var det Amigo, Postkod, Gladiatorerna och så somnade Edvin i soffan. Det tycker han nästan är det mysigaste med helgerna, att få lov att somna i soffan mellan mamma och pappa :)
Calzonen satte sig som en tegelsten i magen så vi bäddade ut vår soffa och låg i den alla tre ;) Skööönt!

På lördagen bestämde vi dejt med grannarna, A-K och Gunnar. Gubbarna, nej....förlåt....småkillarna skulle få rasta sina morsor på Busfabriken på Jägersro i Malmö. Åkte strax innan elva och lämnade bygget lagom möra efter 16! Då for vi till Lödde, köpte påskpyssel och lördagsgodis innan vi återvände hem. Trötta killar men än tröttare mammor tror jag :)
Tok-Edvin fick energi från ovan (?) och höll sig tro-det-eller-ej vaken till halv elva! Då hade jag redan lagt mig till o med...

Igår kom mormor, morfar och morbror ner hit. Firade M lite i efterskott. Vi var nyfikna på Vellingeblomman och allt påskfint de har där nu. Jisses vilken stor butik! Sen blev det lite söndagsmiddag i Höllviken på nåt pubaktigt ställe. Jag åt Musslor Americano och kan krasst konstatera att min käre sämre hälft gör musslor bäst i världen! Det var väldigt god mat här oxå, men eftersom musslorna var kokta med grädde blev det lite mastigt med det plus pommes och vitlöksbröd. Matkoma behöver jag inte ens nämna va?

Måndag idag, blåsigt som faen :( Ryktet säger att det ska storma in snö oxå...JAG VILL INTE!
Jag längtar efter gräslukt igen, jag längtar efter drillande koltrastar och att magnolian slår ut!

Snart påsklov igen, alltid något att gotta sig över... Nån som vill leka med oss på lovet?
Vi ska åka till stugan to-sö (typ) så innan dess är vi helt obokade!

Mange är i hufvudstaden må-tis denna vecka så jag o E har egenmys. Just nu ligger vi i soffan och myser, han ligger på min axel sååå gott! Vi ska passa på att äta tortellini (ännu en E-favvo) ikväll och ska pyssla lite påskpyssel så småningom.

Bjuder på en ganska färsk magbild:



Kan ni förstå vart detta ska sluta?!?!? Jag är hittills bara i v.23...och magen känns gigantisk!

v.23.
124 dagar kvar till BF. Jag har gått upp 5,5 kg än så det har inte ramlat på så jättemkt. Jag bävar för att gå upp som med Edvin... Jag har fått köpa mig ett långt skohorn för att lättare få på mig skorna...haha... magen är i vägen redan : /
Mår helt ok, lite sammandragningar titt som tätt men inga större andra krämpor. Trycker i mig spenat och jordgubbar för att hålla järnet i schack.

Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Namnförslagen haglar runt här, inget spikat och vi är inte så diskutabla av oss heller direkt. Mest Edvin som snackar om det och säger att "Döparen får säga ett namn helt enkelt..."
Haha, bevare mig väl!

Näe, nu ska jag ta tag i dagen. Den lille i kassen har lugnat ner sig så nu kan jag få stojja lite med honom som gengäld!


 

Slösöndag...

Hallå där, kött och blåbär! som Sean Banan säger ;)
 
Att jag inte är nåt större fan av söndagar är väl ingen överraskning men dessa två senaste helgerna har varit något i hästväg. Förra helgen var Edvin sjuk, lyckades smitta Mange gånger 10 (eller är det bara att han är karl) så den här helgen ligger han sjuk.

Blåser storm ute så jag har ingen som helst lust att gå ut, inte ens Edvin vill ut...det säger ju en del!

Så det har blivit lite välbehövligt hemmafix. Städningen har dock fått mig att sitta helt pall i soffan nu med sammandragningar : /
Jag och en kollega stod och pratade häromdagen, vi är i samma vecka och var rörande överens om att man vissa dagar känner sig höggravid redan. Pustig, stånkig, trött och tjock :(
Vi är ju 7 gravida på jobbet, först ut är en i april och sen kommer resten i juli allihopa! Min mage är inte helt överraskande störst... Samma visa som sist, man kan definitivt inte tro att jag bara är halvvägs!

Edvin är fortsatt personlighetsförändrad :( Dagis teori är att det är "storebrors-syndrom", att han inte får den uppmärksamhet från folk som han är van vid för att alla bara pratar om/till magen. Men det kan jag INTE hålla med om! Mange och jag gör inte nån stor grej av det OM han inte själv tar upp det, och folk i vår omgivning gör inte heller nån grej av det...Hmm...blir snart tokig, får han inte som han vill får man sig en rak höger :(

Nu ska vi göra oss lite eftermiddagsfika, belgiska våfflor :P

Ser ni vilka det är?
Från vänster: Jag (storleksdiskriminering?!), Mange, Aitchigai och Edvin :)
 
Min mobil är inne på sina sista veckodagar märker jag...inte minst kameran (som i vanliga fall är suverän!) vittnar om detta. Här är iaf en suddig magbild på en halvbakad mage.
Märkligt, måste röva växa i samma takt?!?
 
Jag ska anta din utmaning Evelina... jag har inte glömt!
 
 
 

Jag.blir.snart.tokig.

Vabbat med Edvin idag. Kan säga att jag är fullkomligt S.L.U.T!
Han har varit feberfri idag men blir hemma imorgon för att få ordning på andning och hostan.
I helgen har man fått ha lite överseende med hans humör då febern hoppat upp o ner, men hilfe han är fanimej som förbytt!!! Trotsåldern är tillbaka bigtime :( Dum-fula-mamma har jag fått heta i stort sett hela dagen...
I nästa sekund lismar han och tror han ska få ditten och datten serverat på silverfat. Tro mig, detta är inte likt honom. Han vet att om han vill nåt kräver det hyffs, det är inte en bortskämd snorunge detta.
Vill ha tillbaka min fina mjuka kille <3

Vab, trots och gravidhormoner går icke ihop :(

Giv mig styrka!

50%

Idag ska 140 av 280 dagar vara avklarade. Jippi, halvvägs!

Vi klarade oss från Vabruari men igår åkte Edvin på feber... De ringde iofs från dagis när jag redan var i bilen hem, bra att de ändå ringde för att förvarna ifall man inte hade febernedsättande hemma. Natten har varit tung, så även starten på denna lördag är seeeg. Hade planerat lekdejt med grannarna men det får vi skjuta på :(

Dags för lite kaffe känner jag, trots att jag lagt av med mitt livselixir ;)

Trevlig helg!