Äntligen!

Det här har känts som en låååång månad så idag rasslar det fint med lite lön på kontot som gapat "tomt" alltför länge.
Dagen innebär en rad to-dos, bland annat storhandling mat och kik efter bebiskläder.
Stekpanna känns högt prioriterat ;) Någon trodde det var fritt fram att diska teflonpanna i diskmaskinen...nope, gick inte alls utan den började flagna med en gång. Så vi har fått klara oss med en Fisslerpanna som egentligen bara ska användas till köttstekning (?) eftersom den har egenheten att "suga fast" fiberna i köttet tills det att ytan är brynt. Tur de varnade oss i affären annars hade vi trott den var kass med en gång ;) Köttet sitter alltså benfast!

Ska möta upp Liza och Melle på Centan :) Var som vanligt längesen, men när vi väl ses så känns det liksom inte riktigt så... Vi har mycket att prata om jämt, spelar ingen roll om vi sågs igår eller förra året.

Igår var en regntråkdag. Elina var här och lekte med Edvin tack-o-lov. Gjorde storkok köttfärssås (bra å frysa in till kommande dagar) och bakade muffins.
Jag har fått lite muffins-mani :P
 
Igår blev det hallonmuffins, lite improviserat då jag egentligen inte alls tänkt baka. Har hittat ett grundrecept jag tycker om, jag är i vanliga fall anti muffins för jag lyckas aldrig ;) Fyller formarna för mkt så när de är klara är det bara en enda stor muffins på plåten...
 
Dessa är egentligen ett recept för jordgubbs- och rabarbermuffins. De gjorde jag till midsommar och hade topping på kesella, florsocker och vaniljsocker.
 
Enkelt recept!
 
150 g smör
2 dl ljust muscovadorörsocker
2 ägg
1 citron
1/2 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
250 g bär ( 125 jordgubbar / 125 rabarber) igår tog jag hallon för hela slanten. Ambitionen var från början att ha hallon/mango men jag glömde i ärlighetens namn bort mangon :)
 
  • vispa rumsvarmt smör och socker smidigt
  • blanda i ett ägg i taget (nu ser smeten helt skuren ut men den ska tydligen bli sån....haha)
  • riv i skalet från en halv citron (jag tar lite mer för det är så gott!)
  • vispa i mjöl, bakpulver och mjölk
  • vänd i bären i smeten och klicka ut i 12 stora (mellansize?) formar
  • in i ugn, 15 min 225 grader.
 
Klart! Gott med topping på, eller bara snajsa till lite med ett blad citronmeliss.
 
Näe, nu blire frulle här. Siktet är inställt på Centan 10.00 sharp ;)
 
"Mamma ta ett kort på mig!"
 
Nu ligger han på magen och "lär lillebror hur man ska skrika" jahopp...vänta du bara! Bäst å äta lite frulle innan vi får bege oss.
 
Ha en härligt regnig torsdag!
 
 

I Like

Lipfish
 
Molo
 
Klarblått och grönt....ingen chock direkt kanske :)
 

Kvalitetstid

Frukost, Nyhetsmorgon och "tonåringen" sover än...
 
 

Less och bitter

Egentligen ska jag inte skriva i just detta tillstånd... Dels för att jag är trött, less och känner mig bitter. Dels för att jag just i detta nu fick så djävulskt ont neråt :( Kändes nästan som om något var på g att komma ut...

Midsommar har varit bra. Regn o liiiite men jävligt lite sol. Hann med årets första bad i havet iaf, alltid något.
Finns inget ställe man blir så rastlös på som i stugan vid trist väder...

Igår var vi i "Bajsebäck" med Gunnar o A-K. Solade o badade lite. Det var frånlandsvind så bajslukten från tången kändes först i vattnet...
Jag lyckades bränna mig rejält :( onödigt!
Handlade på vägen hem, sen middag o sen det vanliga stöket hemma.

Idag har vi tvättat, diskat, monterat vagnen... Förberett oss inför några regniga dagar med att handla lite lego till Edvin att bygga med.
Bjöd in oss på kaffe och lite lek i Lödde :)
Edvin o Nellie är fööör söta ihop, kramas så det står härliga till.

Fått låna en ny tfn, får väl godkänt gällande bloggande so far. Mkt större display o snabbare...

Oj, nu är det läggdags för lilleman!

Torsdag 20 juni

Go förmidda!
 
Märklig natt/morgon här. Mange studsade upp för att snyta sig och sen ligga o snörvla (i en eeeeevighet) i sig nässpray. Där trodde jag det var morgon så jag piggnade ju till...icke. Kolla aldrig klockan dock.
Hepp, så började ett larm att ringa här i huset och det tog några millisekunder innan jag hann klura ut att det måste vara Edvins nya miniväckarklocka som han fingrat lite väl duktigt på.
Jojomän, valrossen skrämmer upp Mange på uppdrag att hämta den. Fick inte av larmet så jag fick skruva fram det och sen kämpade jag lite med att få ur batteriet...utan att lyckas. Så näe, den fick snällt flytta till papperskorgen. Klockan sex på morgonen finns ingen pardon, I'm sorry!
Ska köpa honom en ny, en väckarklocka utan väckarfunktion ;)

Somnade inget vidare efter det heller...så man är lite mojsig idag.
BM kvart i nio.  Vikten ligger nu på plus 15 kg och blodtryck och hb är ok. Fick godkänt med beröm av bm-assistent Edvin :)
Han är på dagis och dansar runt midsommarstång i detta nu. Ska hämtas hem 11 och sen äter vi lunch hemma för att gå tillbaka på eftermiddagsfika.
 
Igår hade vi en duktig dag. Städade här hemma, putsade några fönster, bakade jordgubbs/rabarbermuffins, tvättade, cyklade en runda och plockade blommor.
Passade på mellan två åskskurar, tradigt väder detta!
Nu skiner iaf solen, hoppas solen lyckas tränga iväg all åska och regn som de pratar om.
 
Åker till stugan i eftermiddag/kväll beroende på när Mange kommer hem...

Var ju i Lund på ul i tisdags. Mange hann minsann :)
Allt såg bara fint ut, söt liten kille som gömmer sig därinne även om man inte kunde se så mycket av honom så här sent. En liten nästipp, en haka, en hand, en pung....haha
Det som var lite roligt var att han har (precis som storebror hade) långt mörkt hår som virvlade där i ljudvågorna :) Häftigt att kunna se!
Mycket vatten har han, han väger idag 3,1kg och beräknas ligga mellan 4-4,5kg om han stannar tiden ut.
Får gärna komma närsomhelst, precis som bm sa idag...Allt är ju klart för start!
 
30 dagar till BF :)
89,3% klarade
Jag slog ihop två missions på en gång idag. Packar både midsommarväskor och BB-väska lite halvhjärtat. Det är ju inte helt omöjligt att man föder i Halmstad... Blir liiiiite skit-orolig över situationen på förlossningarna här nere i Skåne. Knöligt i Lund så man kan bli hänvisad både till Malmö och Hbg.
Mycket mycket mer orolig den här gången, mest för att vara oförberedd och att inte riktigt ha koll på vart Edvin ska ta vägen :(  Det löser sig alltid, men ovisshet är något jag ogillar...speciellt nu när man inte kan styra ett dyft själv.
 
v.36
Värmen börjar bli lite småjobbig, ser här och nu (faktiskt) att mina fötter är liiiiiite svullna. Inget jag känt av men kollar man bakom tårna så....otäcka ådror :( bläää
 
Dags att hoppa i dojsen och gå bort och hämta midsommarfiraren ♥
 

Julafton 2

I eftermiddag är det äntligen dags för ultraljud nummer två. Bättre sent än aldrig :)
Ska tydligen vara glad att få ett till öht, de vill ju dra in på det andra... Lund har iaf fullt upp så istället för v.34 blir vårt i v.36. Skitsamma, lillebror verkar vara en pigg liten sak som gör sig påmind i tid och otid.
Min lekmannabedömning är att han nu eventuellt har fixerat sig, det gör sååå ont neråt :(
Hoppas bara att M lyckas komma hem i tid till att vara med. Givetvis var han uppbokad med möte i Gbg idag så han ska köra som en tok (fast laglig tok...host) och hoppas komma ner precis.
 
Vår älskade lille Edvin "grodan" i magen. Tänk vilken fin liten människa som kom ut till oss då ♥
Denna människa är nu 4,5 år och längtar efter lillebror.
 


Igår flyttade jag ut från jobbet. Än så länge känns det bara fantastiskt skönt. De sista veckorna har varit hektiska känner jag, mycket avslut, betyg (med övertygande kommentarer och "bevismaterialunderlag" till kritiska föräldrar...) och överlämning som ska försöka göras på bästa sätt.
Blev bjuden på lunch nere i hamnen av mina goa a-lagare ;)
 
Missade ju personalavslutningen i fredags med flit. Vi hade först skolavslutning i matan för år 4-8, sen var det brådis bort till kyrkan för att vara med på 9ornas. Tråkigt nog var det blåsigt/regnigt/soligt så det blev inget mingel efteråt.
Fick lite presenter av elever, sååå gulligt! ♥
 
Den näst största anledningen till att jag missade personalfikan (den största var att jag inte ville bli "avtackad"/riskera att inte bli "avtackad", jag har inga stora förhoppningar på chefen som ni märker....host) var att vi fick packa oss iväg och åka upp till Jönköping till en så mycket viktigare festlighet.
Fröken Linda kan nu nämligen kallas för Doktor Linda :) Mitt livs första disputationsfest mao. Inte för att jag fattar så mycket (trots att jag läst på universitet) men det var en inblick i en märklig värld.
God maratonmiddag med fin buffé (Tommy Myllymäki), duktiga toastmadames, maratontal en masse och det viktigaste av allt - en glad och lycklig Linda :)
 
Vi sov på hotell över natten och efter lite fika på stan och påhälsning hos "de gamle" så åkte vi hem till Skåne igen.
 
Mange har dragit med sig nåt skit hem från SRF (bra när allt går att skylla på honom!) så vi är snoriga, hostiga och har trång andning  : /
Tack o lov verkar Edvin skonad. Vore så trist om han skulle trilla dit nu inför midsommar. Midsommar i stugan as usual :)
 
Känner lite press att försöka hitta på så mycket som möjligt med E nu när vi är lediga...
När mormor och morfar var nere så var vi ju faktiskt på Skånes Djurpark, så ett "check" kan man ju kryssa redan. Men jag vill ju inte att han ska ha trist för att jag saknar ork...
Tips på lättsamma, icke för dyra aktiviteter mottages gärna!? Han brukar vara lätt att underhålla men nu när man frågar vad han vill så får man bara svaret "Busfabriken eller Leos Lekland"...tillåt mig spy!
 
Hoppas på strandväder!
 
Näe, nu får jag nog väcka den lille sovande :) Inte klokt vad han kan sova!
Smitta lillebror tack ;)
 
 

Dagens bästa citat

Mange - "Det kan inte va lätt att vara idiot i dagens samhälle...sicken jädra konkurrens de har!"

Edvin - "När pappa var student hade han röd näsa för han druckit för mycket sprit!"

Mohaha

Min prins

Finaste finaste Edvin är 4,5 år idag.
Tänk att jag varit din mamma så länge?!?
Ändå är jag märkligt nog inte gråhårig än.... haha <3

Inlägg

Pappan drog till Sweden Rock Festival i onsdags och var nog lite orolig för att vi skulle ha svårt att sysselsätta oss fram till att han är hemma imorgon...
Tji fick han, vi har "fullt upp" :)
Onsdag- vanlig jobb o dagisdag för oss o sen grillmys hos Lundgrens i Lödde, var inte hemma förrän 22
Torsdag- Upp å studsa, ut till Lödde igen o kolla på när Elias spelade match vid tio. Sen blev vi kvar på lunch o lite nationaldagsfika. Gav ogräset en match, mös med twinsen, Edvin o Elina leker så sjukt bra ihop just nu :) Lugn hemmakväll med tortellini som vi alltid passar på å äter när M är iväg :)
Fredag- Upp o iväg till BM, allt ua. Hem o baka chokladmuffins som jag lovat, tvätta o plocka lite. Återigen till Lödde ;) så mysigt med riktig trädgård! Lite lunch, lek, kamp mot ogräs o så lite lek i vattenspridare innan ambitionen var att åka hem o dammsuga av golven. Hann komma hem innan ett sms bjöd in oss på glass ute på granngården :)
Blev kvar där hela eftermiddagen och vi hade mysig pizzapicknick innan mormor,mmorfar och Henke kom ner till oss.
Nu är det lördag, gött väder och dagen ännu oplanerad :)

Så Magnus, vi reder oss bra även när du är iväg :)

Final countdown!

Det är inte bara en av Edvins favoritlåtar utan även en allvarlig nedräkning av dagar kvar på jobbet :)
7 dagar kvar till skolavslutningen, jag räknar med att det kommer ta en dag till eller två att packa mig ur byggnaden oxå samt att vi har viktigt överlämnandemöte en dag.
Känns både förbaskat skönt och förbaskat konstigt att packa ihop två års jobb.
 
Men jag säger som Sickan i Jönssonligan....."Jag har en plan!"

Än mer konstigt känns det att det snart ska komma en parvel och husera i vårt sovrum!

Vi (läs jag) blev irriterade på att ha massa lådor och saker stående o ta plats på kontoret så vi skruva ihop da crib :) Nu får den stå där och samla damm istället.
Så om några veckor kommer det ligga nåt rosaaktigt och skrika sig rödaktig i denna bingen...haha...
En vacker dag orkar jag nog "rätta" till spjälskyddet så det blir centrerat med knyt på mittstolpen istället. Jag är en vän av ordning och reda (kan bli manisk om saker är osymmetriska!) så snart...
 
 
Förutom ommöblering i sovrummet har vi hunnit med "lekmiddag"/"tjejkväll" hos Skagerlings i fredags. Storstädning, utefixardag på dagis, matshopping, lördagsmys, klädinventering, söndagsfix i förrådet, "fikalek" hos Skagerlings och söndagsmiddag. Lugn o skön helg, men hjälp så trötta vi varit allihop!
 
Inventerat bebiskläder...stl.50-56. Könsneutral garderob, vad är det?
Inser att jag nog borde köpa på mig lite pö om pö...men jag får ÅNGEST när jag närmar mig bebiskläderna (vem hade kunnat ana det?!) och springer hellre förbi och kollar på kläder i stl.110-116 till Edvin...weeeeird! Jag trodde jag skulle shoppa mig fördärvad, men det kanske kommer när "Bengt" väl är ute :P
Konstaterar iaf att det kommer behövas kortärmat/kortbent... Där var mest brallor :)
 
Nu ska jag o E äta lite tidig middag, ska åka till Lund o klippa oss snart och äter vi inte innan är det risk för världskrig :) Mest från min sida då...haha
 
Välkommen vecka 34! Sällan man får en ensam sekund, än mer sällan framför spegeln ;)
47 dagar kvar till BF
Blodtryck fortfarande stabilt, inga större krämpor
Vikt, fortfarande 13 kg men fetast på jobb ;)
Bebis nedåt men ruckbar, känns...aouch!
Tröttheten har börjat lamslå mig igen så jag har ökat till att ta järn varje dag för att se om det hjälper...
Väntar på remiss till UL2, borde fått och varit där nu i v.34 men gissar att det är mkt o göra. Ska ringa imorgon och se om man kan ligga på lite :)
 

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.
 
Pyss på eder!