Jag är bra på att ta order...

...men inte så bra på att blogga tydligen ;)

Anledningen till att jag inte bloggar så mkt är att jag
1. inte hittar på så mkt skoj om dagarna längre
2. är så trött av de tråkiga saker jag sysslar med att jag helt enkelt inte orkar

Men jo, jag gör ett försök.

Nu är våren i stort sett här på riktigt. Vi har faktiskt snödroppar i vår trädgård...tulpanblast oxå så det kanske dyker upp nån sådan oxå. Rosorna ska klippas ner, liksom klematis och hortensia...since when kan jag sånt?!?!
Hilfe

Kurs ett i Lund är avklarad med mer eller mindre bravur. Glad att jag slipper aset...haha
Nästa kurs i Lund drar igång på riktigt den 21e och innan dess (och under tiden sen oxå) är det den där jävrans uppsatsen.
Möjligen finns det en öppning för att jag och en tjej slår ihop våra uppsatser och gör det ihop...vi får se.

Hela familjen här har varit sjuka. Började med Mange som var lite småkrasslig, sen trilla jag dit ordentligt och var sängliggande i typ 3-4 dagar. Hade feber, hosta och genomförkyld och så fort jag rörde mig kändes det som om huvudet skulle blixtra sönder...är väl kanske inte riktigt hundra ännu men fullt funktionsduglig.
Edvin har haft feber, hostat och har nu bara förkylningen kvar...lille putte! ♥

Påsken ska firas i någon dag i stugan är det tänkt.

Hinner inte skriva mer nu... bättre (?) sent än aldrig men nu ska jag kränga belgiska våfflor! ;)


Känns som en evighet sen man hade snö nu?!?! Men jag saknar det ICKE

Jag är inte gjord för sånt skitklimat :P




Meh va hände?!

Uppe och stökade med Edvin. Vi har sett på Thea & Rabih och Mimmi & Mojje...lite krabbfiske och vad händer? Edvin lägger sig till rätta jämte mig i soffan och SOMNAR!?!?
Undrens tid är inte förbi.

Det vore iofs lite märkligt om han vore 100% pigg å glad, både jag och Mange har varit/är krassliga i några dagar nu. Näsan rinner, tung i huvudet, yr och igårkväll började jag få härlig torrhosta.

Vi får väl se hur länge han ligger, lika bra att låta honom ligga.

Lördag annars ja... har väl inga planer alls, försöker ta det så lugnt som det går. Blir bara trött och yr om jag anstränger mig.
Påskris och lite annat städande och trixande behövs dock, tråkigt väder så det gör inte så ont att hålla sig inne.

Dagens utmaning annars blir att göra egen bearnaise ikväll...Lohmanders passar mig lika bra men har man en matentusiast så har man ;)




Sov så gott knorrhane :.(

Ikväll kommer vår älskade lille ulltuss få somna in.
Han har varit sjuk en tid nu och efter två inläggningar på djursjukhus där de inte helt kunnat konstatera vad det är så blir det den sista utvägen. Han mår inte bra!

Mamma ringde och berättade det förut idag, grät en skvätt ihop och det är svårt att hålla tårarna borta mest hela tiden. Han har ju varit en stor central del i livet hemma i Braås, bott med oss i tio år och satt djupare spår än man kunnat ana.

Jag är glad att mamma ringde och berättade, jag är även glad att jag inte varit hemma och sett hans "sjuka jag" såpass utan att jag fortfarande har en livfull, glad och pigg kisse i mitt minne.

Fina fina Nappe, sov så gott!



Jag blir lite lätt idiot...

Det är ganska så mkt jag blir idiot på...nu den senaste stunden har den kära datorn fått utstå en viss grad av irritation från min sida.
Irriterande att man måste trycka ashårt på vissa tangenter för att det exempelvis ska bli ett å överhuvudtaget eller att man vill ha stor bokstav i början av en mening.
Att den sen kort innan dess bara kom på att "aj-fan-jag-har-slut-på-batteri-jag-måste-tvärdö-utan-nån-större-förvarning" det gör ju inte tålamodet större direkt!

Annars så har jag i stora drag haft en bra dag.
Hade en mysig morron/förmiddag med min goa son. Åkte till Lund med liten klump i magen över att få tillbaka en hemtenta men den var inte rättad än, däremot var den oförberedda "tentan" vi fick i torsdags klar och hör och häpna men fröken Svensson lassade hem ett stort A på den! :) Hur i hela friden gick det till?!
Seg och dötradig lecture och sen var det tåg hem igen. Trångt å jävligt som vanligt så det var att stå upp as usual. Var en duktig kicka och gick både ner till tåget och hem igen...
Det slår ju en vilka jävla neanderthalare man delar denna jord med när man går å strosar sådär :/ Är det inte skräp i varenda buske, ölburkar slängda eller varför inte dessa satans ciggfimpar och snuspåsar...ja då är det ju HUNDSKIT! ÄCKLOPÄCKLO på er som inte plockar upp efter er jycke! Får ju gå i serpentiner för att undvika trampa i högarna :( Det som göms i snö kommer upp i tö!
Jag säger bara en sak...KARMA

Apropå snö så har två döda fiskar dykt upp i dammen nu...ingen överraskning direkt att de inte överlevt denna vargavinter :( Har ju varit så kallt att vår pump frusit och därmed har det varit säkert 10 cm tjock is. Taskig tajming att flytta in i december, hade ju inte en aning om hur skiten funkade innan kylan hade oss i ett grepp. Synd på så fina fiskar, man har ju ändå lite dåligt samvete trots att vi inte kunnat göra så mkt annat. Kan ju inte gärna tagit in dem i badkaret? Adopterat bort?

Härhemma blev det lite mys med pojken, ännu en promenad då sambon är lite "krasslig" och behövde alvedon. Edvin är inne i en fas då det är absolut livsfara att sitta i vagnen :/ Skriker sig fördärvad när man med mer eller mindre våld får hålla ner honom för att spänna fast. Otroligt enerverande och folk måste ju tro man slår honom eller nåt. Han får med andra ord springa ganska mkt fritt nu när vi är ute. Idag har vi stiftat bekantskap med en tjock mysig Golden vid namn Mimmi. Edvin älskar ju hundar så han var lyrisk! Mimmis matte var oxå trevlig, en sån som känner allt och alla här i området. Tydligen är hon och nån mer ansvarig för hyresgästlokalen och solarierna i samma byggnad. En krona minuten är ju sjukt billigt, så till å med jag ska nog kunna unna mig lite sol :)

Edvin är ju dagen till ära 15 månader :)
Nu är jag så trött att ögonen trillar ihop på mig... trött både psykiskt och fysiskt, det knakar överallt i kroppen så jag känner mig som en 80åring.

Såhär söt är man när man kladdar Risotto Milanese ♥



Förra veckan var vi på Tropikariet. Edvin ballade ur totalt då vi kom in där och de hade högtalare överallt med åskljud...men hos lemurerna var det skoj!


Det intressantaste med fiskarna var att bläddra bland bladen för att se vilka arter som simmade runt däri...konstig smak den där lille herren!


"Haj pappa...det är en haj!"

Näe nu blir det en betapet för att totalt ladda ur hjärnan och sen SÄNGEN

Grattis älskade unge!

Idag har min goa goa unge namnsdag :)
Detta firar jag genom att skicka iväg en beställning med kläder...haha, så mkt fint i vårklädesväg det finns!
Annars inte mkt nytt, vi är inne i ett filmstim just nu...kolla hyrdvd vareviga kväll så nu har vi äntligen betat av Stieg Larsson-trilogin iaf.
Massa nya Wallander i hyllorna som inte inte sett än heller.

Lund i eftermiddag, ska väl ha en popquiz vilket inte känns så lockande direkt. Än mindre lockande var det att stiga upp i ottan igår och göra den så jag valde att välja seminariegrupp 2 idag istället. 15-17 är ju heller ingen skoj tid direkt.

Näe, nu står det en snart 15 månader gammal kille och skäller ut mig så jag får nog engagera mig lite i vad han egentligen vill ;)



Grattis!

Grattis till Mange, 30 barre idag :)


Orkar inte...

...blogga just nu. Återkommer när lusten faller på igen!