Happy happy happy!

Stor glad mun :)

Krassligt i Barbaland

Suck...

Så var vi återigen krassliga här i Barbaland :(
Igår när vi var hos Angelica och Amir och blev bjudna på förtjusande kladdkaka (yummi!) så började Edvins näsa att rinna...
Hade svårt att komma till ro igårkväll när han skulle sova och somnade till slut gott på Manges bröst här i soffan ;) Ja de snarkade rätt gott båda två!
Små-orolig natt så idag är vi inte pigga alls nån av oss tre...
Litegrann feber och näsan rinner konstant :( FAN! Bara velat sova på mig nu på förmiddan så först nu har jag fått i mig kaffe och frukost.
Nu sover han gott i sin säng finally.

Känner mig bara irriterad och trött, inte alls så glad och energifylld som jag var igår.
So why bother?

Typiskt :(



Barba-boy!

Inte det lättaste att ta kort på den här Barban!

Han överföll mig på första försöket, därför ligger jag på golvet...

Dessvärre uteblev chock-effekten som jag önskat hos sambon :/ Han tyckte nog mest den var söt...eller börjar han bli van och lite "mätt" på vårt (läs mitt) stora Barba-intresse.

Nu har vi visat lägenheten igen, känns faktiskt jävligt bra...men jag vågar inte hoppas.

Det bjöds visst på fika nu, så jag rusar! :)


Självutnämnd mästare ;)

Kvällskvist på Jkpg-gatan.

Sitter och tittar på pinsamma FrågaOlle dokumentär. Supar- och kn*llarresa till Bulgarien....my god!
Lillebror får INTE åka fler gånger till Ayia Napa ;) Han är (ska?) till Irland/England nu idag och där lär det väl bli rätt fritt från sånt kan man väl hoppas...men han kanske hoppas på annat vad vet jag ;)

Dagen har avlöpt i sakta gemak (säger man så?). Vi har mest varit här hemma och fejjat å grejjat. Gick en liten snokarrunda på eftermiddagen, postade lite traderapaket, köpte glödlampa, slängde återvinning och njöt av höstsolen.
Snokarrunda?! Jojomän, som den häradssheriff man är ;)
Sanningen: En dam har ringt och vill ev byta lgh och jag visste inte vart hon bodde...så jag traskade dit och snokade såpass långt in att jag såg att det är 2a vån utan hiss men att det finns både barnvagnsrum och cykelförråd...
Mästersnokaren det är jag!
På väg därifrån så korsas vår bana av en ung tjej jag tyckte mig känna igen...jojomän, dottern till kvinnan som ska återkomma imorron å kika på vår lgh. Är det ett omen? I sure hope so ;)
Edvin fick gå loss lite utomhus, krälade runt och försökte gå i sina tjocka kläder...hihi... jag hade förstås tänkt föreviga detta på bild men möts som vanligt av "Byt batteri" i skärmen....börjar bli förbannat tröttsamt!

Ikväll har vi käkat egengjord riktig fiskgratäng med gratinerat mos å hela kittet... jag måste nog fan självutnämna mig till gratängmästare oxå!
Edvin har busat järnet och sover nu sött jämte sin pappa (som inte sover?!). Han (Edvin menar jag nu då) har sovit lite oroligt nu ikväll...vaknar och bara sät
ter sig upp å blir ledsen då han ser mig som först...
Är inne i en lite väl mammig period nu :s

Jaha, gårdagen förresten... tog oss iväg på musikleken även om vi inte var så jättetaggade direkt. Men väl där så blev man glad igen, för första gången var vi där allihop samtidigt! :)
Efteråt sprang jag och C en runda på stan innan vi tog sällis hemåt. Edvin somnade på vägen hem så jag gick en extrarunda för att följa C och vände först borta vid Jordbodalen. Sååå härligt höstväder!
Jo, jag köpte en SÅÅÅ fin tröja på stan....har inte hunnit fota lilleman i den ännu. Ska försöka få det gjort imorrn ;)

Imorrn ja... ska väl snart sova en sväng. Imorrn blir det lite städande gissar jag....Jag städar och sen river Edvin ut allting igen, känns som ett Sisyfos-projekt ;)
Tur han är så söt!

Jaha...dags å tänka på refrängen...klyschigt värre!



Chillar

Hallå där tisdag!

Här vaknar vi med buller och bång ;) Edvin har lärt sig att högfärdshosta och gör det gärna och ofta...så även i morse medan han pillade mig i örat. Mysigt sätt att vakna!
Har tagit det lugnt härhemma, Barba leker och klarar sig mkt bra själv vilket är skönt så jag har fejjat lite i köket. Poor Barba rotade i kastrullskåpet och fick ett lock rätt över tån stackarn :( Oturligt att det träffade nagelbandet precis som började blöda...värker ju i en! Hoppas verkligen inte det tog så hårt att vi får en blå-tå :/ Nu är det en söt-tå med plåster på!
Priset för att man är alldeles för nyfiken :s

Gårdagen var lite uppånervänd minst sagt. Edvin sov en sväng på förmiddagen men vägrade att somna till lunchen och efter att vi tvättat klart så klädde vi på oss å hoppade i bilen. Babycafé på schemat :)
Edvin var till en början väldigt lugn och satt still i mitt knä hela tiden i stort sätt när de sjöng...snacka om trött!!! Fick lite ny energi efter fikat så han lekte flitigt innan vi hoppa i bilen igen. Trodde han skulle somna bums, men ICKE! Därför åkte vi vidare till Maxi där vi handlade en hiskelig massa visade det sig...å äntligen somnade han till i bilen på vägen hem. Vaknade så fort jag lyfte ur honom ur bilen och GISSA.... NÄE, skulle INTE somna om väl härhemma heller!
Han var definitivt inte gnällig eller så alls men man märkte hur trött han var. Han var vaken tills kvart över sju då vi fick ge honom välling och pyjamas. Tok-unge!
Vet inte vem som var tröttast av oss egentligen... jag hade glömt äta lunch (?) så min energinivå när vi väl åt kvällis var i fotknölsnivå...ajabaja! Ändå hade jag packat ner en sån bantar-shake i skötväskan innan vår lilla utflykt.
"Firade" att det var måndag igen med ett glas rött och ostbricka igår....var mysigt och välbehövligt, somnade som en stock efter Roasten sen.

Jaha, näe jag ska chilla vidare (äter chili con carne...haha) innan jag fejjar vidare. I eftermiddag är det musiklek nere i stan så det blir en liten promenix sen. Tråkväder?!!? Såhär skulle det minsann inte vara...

So long suckers!



Mysmåndag

Goförmidda!

Måndag igen efter en mysig helg :)
Fredagen mös vi härhemma, god mat och Idol blev det...gick å la mig rätt tidigt.

På lördagen åkte vi upp till stugan på förmiddagen, var härligt väder så vi gick en skön promenad. Farmor och farfar var där oxå och Edvin fick en fin Xylofon av farmor :)
Ovan nämnde busunge gick loss på ALLT i stugan, gissa om denna donna var nervös över att det eldades i öppna spisen?!? Men han fattade galoppen att man skulle ge f*n i det där varma, tackålov.
Köpte en stor påse godis som avnjöts på kvällen...fleffelördag!!

Igår tjurade jag till mig en sovmorron...haha...inte mer än rätt att jag kan få en då och då?!?
Icke blev jag piggare av detta direkt. Fick ta en extralur med Edvin som passade på att sova i över tre (TRE!!!) timmar över lunchen. Galet!
Sen gick vi en promenad efter maten och hoppade i bilen hem igen.
Plockade lite härhemma och sen blev det soffmys för hela slanten.
Bad, välling och efter ännu lite mer bus var det läggdags.

Härlig helg!!!!

Idag måndag är det tvättstugan som gäller...har gett mig på Mount Laundry som nu är ett minne blott, tills nästa vecka vill säga.
Har siktat in oss på att åka på Babycafé sen i eftermiddag och sen antingen innan eller efter måste vi köpa lite smått å gott. Får se om det blir Willys eller Maxi...promenad eller bilfärd med andra ord.
Trodde vädret skulle vara lite muntrare idag, men ickepicke :/

Man får leva på den sol man fick i helgen :)


Inte så soligt för stunden...promenix på Prins Bertils stig :)

Älskade älskade havet :) Kanonväder, kallt och soligt.

Bustrollet äter ärtor med hela ansiktet :) Fotad av farfar

(Mange envisades med att kolla hästarna under hela middagen...om ni undrar varför text-tv är på...alltså...)

 

Nu, sortera tvätt...yeeeehaaaaw



Nu tar vi helg!

Brrr...det är lite småkallt och rått här idag. Regnat hela långa dagen :/
Vi var upp och ute efter många om och men i morse och gick ner till biblioteket för "Sjung med ditt barn". En halvtimmes sjungande som inte var i närheten så bra som musikleken i kyrkan. Men det var trevligt att se lite nya ansikten och småkids, samt mina favvomammor med småfavvolillfisar.
Blev en snabblunch på biblis innan vi återigen klädde oss för att bege oss hem....dyngsur var jag, Edvin höll sig torr och varm och somnade gott på vägen hem.
Hemmet har sett ut som världskrig nummer tre så jag passade på att röja upp här medan han sov.
Mange och Edvin var hemma ensamma igårkväll nämligen och då görs inte mkt mer än absolut nödvändigt :/
Själv var jag på Tupperwareparty...haha...kom väl hem strax efter tolv tror jag. Var skönt att umgås lite utan att ha Edvin klängandes på allt och alla faktiskt.

Näe, nu hoppas jag att den där lille mannen är sugen på att mysvila lite med sin mamma... känner mig schleten och har nog en annalkande huvudvärk som jag hoppas kunna sova bort så inte hela fredagsmyset blir förstört.
Helgen är obokad än sålänge...möjligen åker vi till stugan, men det beror på vädret...inte kul å sitta där å glo på varann.

Så nu tar vi helg här på Jkpg-gatan!
Trevlig helg alla :)

Mammas barba häromdagen när han sov gott ute på balkongen. Trodde dessa ytterkläder skulle bli ett dåligt köp...var de inte och även om de nu vore det gör det inte så ont i plånkan direkt...         Köpt på Gekås för 99 spänn!!! ;)



Dagen till ära:


Mr Barba är minsann inte lätt att fota...försökte ställa honom lite fint mot vitrinskåpet, men att stå stilla?! Nope...ska ju ha kameran ju så jag kommer rusande!


Min lille barba 10 månader!

Att tiden går fort är en underdrift... Jag förstår inte att vi har fått njuta av denna lilla varelse i hela tio månader?!?!
Mammas och pappas stolthet ♥

Det händer så otroligt mycket varje dag, inte att vi sysselsätter oss då utan att han utvecklas. Jag kan säga att jag har full rulle med att hänga med.

Vid 10 månader:

  • 77 cm lång
  • 10,22 kg tung
  • Huvudmått på 46,5
  • Vinkar mkt och nu även vid "rätt" tillfälle. Vinkade hejdå till pappan i morse när han gick till jobbet...började gråta så fort Mange stängde igen dörren, vojne vojne hur ska detta gå tänker mamman och ser skräckscenario från en framtida förskola....näe, jag säger fan dagis, det känns fel att säga förskola även om jag vet att vissa stridspittar blir sura om man skulle kalla det för dagis.
  • Säger ännu inga särskilda ord utan det är mkt Dadada i långa ramsor och i olika sinneslag
  • Går alltmer och oftare. Inte bara när jag ställer honom och lockar honom till mig utan går på eget bevåg titt som tätt. Går väl iaf genom ett halvt rum innan balansen sviktar och han sätter sig.
  • Leker gärna sittande på knä eller på huk
  • Är en jäkel på att tungpussas ;) Att hans mål med det hela är att bitas i underläppen behöver jag kanske inte skriva? Blöta pussar är det...
  • Två tänder nere har det poppat upp, men det känns som om det är fler på g inom kort
  • Älskar att banka och trumma på saker, toalocket och köksbordet är favoriter
  • "Favoritleksaken" är kökslådan där det finns fryspåsar, påsclips och en brödkavel...även lådan under spisen med alla plåtar och formar är en rolig lekplats.
  • Mat är fortfarande ingen större passion, äter en halv burk mat åt gången...mer vill han inte ha. Mammas mat är blä :/
  • Älskar sin välling och äter gärna 2 ggr per natt (inatt 3!)
  • Aktiviteter förutom mammafikorna är att vi går på Musiklek i kyrkans regi varje vecka. Edvin tycker bäst om att krypa omkring och klättra på andra, ta deras mjukdjur samt att krypa fram till ledarna och sitta i deras knän.
  • Tittut-lek är kiknande roligt!
  • Sover oftast 2-3 sovpass under dagen. Oftast två kortare och ett längre över lunchen.
♥ Mammas ögonsten ♥


Dyngsur men jätteglad och sprallig Barbakille :)

Schhhh...

Vi kör en liten smygpremiär här...

mjukstartar med en dagens :)

Laxburgare med 3 sorters lök i, sallad, rödlök, dillmajonnäs med vitlök, småtomater och friscobröd...det kn*llar munnen som man kan säga om man är väldigt grov i i just denna...vilket jag inte är och borde alltså sätta citattecken, men hey det är är MIN blogg å jag bestämmer själv över mina skrivregler!

(och NEJ, jag står inte å fotar mig själv naken!!)


RSS 2.0