Det var ju inte meningen...

....men jag lyckades få den lille jäkeln på bild

Då menar jag tanden alltså....inte rackarungen!


Punka

Måndag igen, en dag som började tidigt återigen. Väcktes kvart i sex av en hungrig pys som efter lite välling inte alls tänkte somna om :s phuu
Vilken tur då att jag gick å la mig tidigt igår....dah

Ingen rast ingen ro... Eddo sover en sväng, han måste verkligen vara utpumpad så som han flänger runt å pillar på precis ALLT! Jag blir helt matt av att bara övervaka detta överaktiva barn...
Den lille spjuvern vet ju sååå jäkla väl när han gör bus oxå ;)
Han har förresten förstått det här med att härma litegranna nu! Å gissa vad?!? Hmm...ja det är väl sant att barn inte gör som man säger utan gör som man själv gör....han skakar på huvudet! ;)
Snart kommer väl pekfingret upp å "babbar" oxå...

Vi har återigen punka på vagnen! :( Såååå trött på den, vill inget annat än byta. Kan ju inte fara å pumpa dessa s*tans däck stup i kvarten?

Annars hade jag gärna följt med A&A en sväng upp till Väla idag, nu kommer de hit en sväng istället.

Idag har jag hunnit inventera lillemans kläder, storlekssorterat större storlekar och packat ner urvuxet. Märks att man inte varit hemma på hela sommaren, för jag upptäckte att jag packat undan stl. 74 för "senare bruk" innan sommaren och sen glömt bort dem. Men vips så var lilleman stor nog att ha 74 och nu har jag en massa bortglömda plagg att använda...skönt!
Blir ju ganska mkt ombyten numera :)

Har egentligen en hiskelig massa saker att slänga... återvinning, sopor, kläder till bättre behövande. Får väl springa med det ikväll när M är hemma... kan ju fan inte ens gå ut utan vagnen! :( blää

Näe, om man skulle vara lite duktig och ta vara på stunden man har tills pys vaknar...


Sämst-söndag + önskelista

Usch ja...Söndag idag å vi har inte gjort ett jäkla SKIT!
Åkte bort till B&H och dumpade av babyskyddet som de köpt av oss, det är väl det enda.
Jag uppskattar inte alls helgerna längre, tycker bättre om vardagarna.

Igår gjorde vi inte så mkt mer, gick en sväng på kvällen för att hyra film och ramlade visst ner på stan och tog med mat från Thai Corner med hem.
Efter många avbrott och säkert dubbel speltid fick vi då iaf se Män som hatar kvinnor finally.
Gillade filmen, levde upp bra till mina förväntningar.

Jaha...det börjar bli tjatigt med vad jag önskar mig i födelsedagspresent.
Varför blir det bara svårare och svårare för varje år som går? Hur i hela friden ska det gå då nästa år då (help me God) man fyller jämnt?!? Urk på burk!

Jag önskar mig iaf:


  • klänningen jag köpt till bröllopet nu i sep....sved i kassan så den skulle jag gärna vilja få i present istället
  • presentkort på Åhléns, Kicks eller Bodyshop möjligen...behöver helt ny uppsättning smink, ett under att jag inte dött av allt gammalt skit jag använder (jag griper efter halmstrån här känner jag...desperat behov av att känna mig snyggare då allt fler dagar numera är riktiga fuldagar)
  • en personlig almanacka, lägligt nog lyckades jag beställa den redan...275 kr kostar den och fakturan ligger å dammar i inboxen
  • en whirlpool microugn, sån liten å smidig...den vi har nu skramlar och lever rövare
  • finns det vinterjackor i butik än? isåfall en sån då jag med sorg i hjärtat nu FAKTISKT slängt min gamla kära trotjänare
  • säkerligen en jäkla massa saker, men jag kommer inte på mer nu...ok?
Näe, det är väl läggdags här gissar jag. Den lille mannen tycks vakna tidigare å tidigare numera, eller är det kanske jag som är tröttare å tröttare bara?
Bad på mina bara knän (eller nja, jag tjurade och sa att idag får du ta honom) om en sovmorron imorse men hann bli så förbannad att jag till slut gick upp ändå....så jo, det önskar jag mig i födelsedagspresent. Tänk om man kunde få sova till nio?!?!
Dream on...


Natti


♥ Mitt livs kärlek ♥


Sunny saturday

and I´m in love with this little fella´


Det tar på krafterna...

...att städa och fika på stan med trevligt sällskap!


Busted!

Tooth Thursday :)

Ok, vi har ett hål!!! :)
Ett hål där det när som helst kommer att dyka upp ett vitt litet riskorn även kallat bissing! wheeeeey
Lilleman ♥
Äntligen lön för mödan på nåt vis...?

Han är som en klocka himself....somnar nästan på klockslaget åtta varje kväll, ska ha välling runt 00, sen vid 04 igen och så slår han upp ögonen och börjar busa i 280 knyck vid 7.
Favoritbuset är att dra oss i öronen/alternativt att sticka in ett finger långt in i hörselgången eller att svutta sin käre far ;) Jag brukar försöka hålla lilleman borta ifrån pappsen om mornarna för det är inte alltid den mannen är på så härligt morronhumör, men när Edvin fått sikte på nipplarna så låter jag honom hållas av ren jävelskap ;) mohahahaa

Kom aldrig iväg till Ikea som det var tänkt igår... vi kom helt enkelt fram till att det inte var riktigt läge än. Vi har ju anmält oss som intressenter till BoKlok-hus utanför Malmö och igår skulle de lottas ut på Ikea Bulltofta.
Men...det här med boende får vänta ett tag till. Får trängas här tills vi vet hur framtiden ser ut lite mer...

Vi åkte således till Maxi för att handla istället. Förut har det gått kanoners att ha Edvin i en sån där kundvagn med babystol i, men igår tvärvägrade han att sitta i den. Livsfarligt att behöva luta sig bakåt ju!!!
Så vi försökte ha honom sittande i en sån sits man drar ut i vanliga kundvagnar, men det är han för liten för då det inte finns något som helst stöd eller skydd på sidorna om sitsen :( Han sitter ju stabilt, men om han får för sig att luta sig efter något så ramlar han ju handlöst! Givetvis hade vi inte hans vagn med sig....
Så ja...handlingen igår fick gå i raketfart med en pys på armen.
Nu vet vi det iaf....man fick lära sig the hard way! :)

Tänkte att jag måste ju ge den hära serien True Blood en chans så jag såg på det igår. Tycker alla pratar om denna serie och jaaa, vad ska man säga? Kan inte säga att jag blev lyrisk direkt, inget "måste-följa-begär" alls.
Sån brukar jag vara, ser första avsnittet och sen dissar jag. Har svårt för serier som man måste följa för att förstå, ser hellre program som är fristående så att man utan ångest KAN missa ett avsnitt eller två.

Igår kom vårt första traderapaket :)

-Sicka goes modeblogg- haha





För mkt fritid?!?! JAG?!?! hihi

Nu ska jag pussas med Eddieboy!



Wicked Wednesday

Man kan undra vad jag gjort för ont... någon högre makt måste känna stort behov av att straffa mig med en huvudvärk av en annan värld 2day.
Är jag stressad? Orkar inte ens känna efter, så mör är jag i pallet :(

Idag får nog bli en fix-å-trix dag....inga måsten, bara mysa med min lille prins.

Angelica tycker prompt att jag ska ha heels på bröllopet, så eventuellt åker jag till henne å övar lite... Som klänningsmotståndare är jag även en militant klackmotståndare, egeeeeentligen.
Tycker det är hur snyggt som helst på andra, men känner mig som en clown på styltor i det själv :(


Kanske dags att börja bejaka mina feminina sidor lite? Får fundera på det....fram tills jag beslutat mig ska jag kura upp mig i soffan och skriva en 2do-lista och matshoppinglista.



Bus med pappsen

Tävlar

Känner mig i stort behov av en uppfräschning... därför tävlar jag hos Fade om ett tandbleknings-set :)

Nåt någon testat?



Wheheeeey :)

Jag som tänkte gå å lägga mig nu...
...hade helt glömt bort att jag och Ben&Jerry har dejt med teven ikväll jue!




I love ♥ I love ♥ I love ♥ I love

*hoppas och studsar i extas!*

Tuesday trauma

Idag är jag sååå trött! När jag "vaknade" imorse var jag på vippen att gå ut å sätta Edvin i sin lilla lekhörna och gå tillbaka å dra täcket över mig och låtsas att han klarade sig bra själv....phuuu. Har ändå sovit ganska hyfsat inatt så vad denna trötthet kommer ifrån är ett stort frågetecken.

Bestämde hur som haver träff med Angelica och Amir på stan....det var återigen dags för klänningsjakt : /
Hittade en som jag gillade, men känner att 2000 lägger jag-som-egentligen-avskyr-att-ha-klänning inte på just en sådan.
På mina två jakt-tillfällen har jag nog lyckats springa in i ALLA klädbutiker i hela stan, secondhand borträknat då...
Men... idag slog jag iaf till och köpte den där jag hitta sist...den får funka! Nu ska den bara sys till så den passar perfekt.
Nu är det bara skor och annat krimskrams som ska klaffa.....bahh

Edvin får verkligen krupp när han är i sånna butiker (lik sin far?!?) idag fick jag stå och byta om i provhytten med honom klättrandes på benen :( Lagom svettigt!

Käkat lite gott och avslutade dagen med en glass innan vi styrde kosan hemåt igen. E sover vidare i sin vagn i hallen och jag eftersvettas lite....sååå kvavt å äckligt ute nu.

Förresten...vi hittar ingen vagn vi gillar så vi lägger ner det projektet...får dras med monstret vi har nu. Lägger pengarna på en bättre kamera istället tror jag.
Vi var ju lite sålda på den där röda båda två, men igår när vi åkte dit å skulle kika igen så var den go went gone...of course!

Näe, om man skulle ta å svepa lite vatten och fundera på vad man ska trolla ihop för kvällsmat?


Monday madness!

Gaah, redan måndag igen.
Helger springer fort trots att man inte gör så mkt.

Vad hände i fredags? Inte mkt antar jag... Edvin hade ju feber och vi var bara hemma och mös/bråkade om vartannat.
Varit lite knorrande med sömnen igen, han har konstiga sömnmönster den där ungen.

Lördag...när fjortispappan och sonen vaknat upp för dagen tog det ett bra tag innan vi kom iväg å gjorde ngt. Det blev iaf lite mathandlande på Maxi och kollade på vagn på Babyproffsen. Givetvis fastnar vi för en vagn... men så fanns det bara det exemplaret vi höll i kvar, och den var röd...Jag älskar ju rött förstås, men vet ändå inte om jag är helsåld på idén.
Gör man ett dumt köp!?!?
Hade handlat ingredienser till den här. Så det pysslade vi med på eftermiddagen. Resultatet blev en väldigt hög cheesecake men smarrig :) Vi hade dock bara vanlig vit choklad i och jag saknade lite syrlighet, så nästa gång blir det med lite lime eller citron i.
Tacos på kvällen och kollade på Djävulens Advokat....we like Charlize you know ;)

Söndag...städa, städa, städa...promenad och gunga med pysen och sen på kvällen tvättade jag. Det var min dag det...
Hatar som sagt söndagar!

Idag vet jag inte vad vi ska göra... funderar på att packa in lilleman i bilen å dra till Väla en sväng. Kolla vagn på Babyland och sen kika efter klänning...Bröööl så tråkigt, men jag MÅSTE.


Igårkväll rök tradera-oskulden...jag budade hem ett höstkit till pysen, bara sålt innan ju men nu ska jag sälja lite till å spara ihop så jag kan buda vidare ;)

Jahopp, passa på å stöka ihop lite lunch medan gnällfisen sover (jo han är tillbaka stundvis...me no like!)



Nöjd kille som i smyg gnagt sönder en tidning (?) vitprickig i hela fejjan :(  Han gillar att leka med pappans musik-dvds, den som är uppmärksam ser att valet för stunden är Maidens Rock in Rio ;)
Det ligger dvd:s precis jävla överallt!


Typiskt...

Schleten...varit en bökig natt :(

Gårdagen var ganska så mysig, men påfrestande.
Vid lunchtid gick vi ner till Söder för att köpa lite bananer på torget (så mkt lättare att promenera när man har ett mål). Det var vaaaaarmt samtidigt som det blåste storm så att solparaflaxet på vagnen blåste ut-å-in flera gånger :(
När vi ändå köpt lite frukt ( en klase bananer, 6 stooora äpplen och en påse med plommon för ynka TJUGO kr!!) och var i krokarna gick vi in på Lindex för att hämta ut Liberos gåvobox vi fick då pys var 6 mån... ett tvåpack pyjamaser i stl 80 fick följa med oxå...
Sen gick vi hem och pys somnade så gott och sov länge härhemma oxå ute på balkongen...skönt att ballen används till nåt, vi är aldrig där annars.

När han vaknat och jag tar upp honom känner jag att han ju är stekhet! :( Tempar och jojo, feber på 39,5 grader....lilla gubben!
Kvällen igår hade jag honom sen i knät konstant, jättemysigt men påfrestande då jag inte kunde göra ett jota. Kunde inte somna och sova vidare på egen hand i sin säng heller så jag fick gå å lägga mig med honom strax efter nio...bahh...kanske behövligt såhär med facit i hand för natten har varit ganska bökig. Mkt knorrande och stökande efter tappad napp och mammas närhet.


Mkt mammagos idag oxå lär det bli...så här planerar vi inte in något :(


Stor pojke nu... glad trots att han är "fuk". Mest nöjd för att jag blev så förvånad att han kunde ställa sig upp själv i sängen...aldrig sett förut. Varje läggningsförsök igår i egen säng slutade såhär...



Tar tag i saker...

Åh det är skönt när man känner att man fått tummen ur en smula. Ibland är det som om man har halva underarmen fast...ja...just där....och då menar jag ju kanske varken bildligt eller bokstavligt.
Vårt babyskydd är nu iaf sålt, bärselen ligger ute på Blocket, kläder på Tradera går ut en del idag.... Ska ge bort lite till M:s bebis, har den tittat ut än tro?!?! Är på övertid iaf...
Sitter å kollar sulkyvagn, dags å hitta nån smidigare känner jag. Idag har jag dö-ont i ryggen efter att ha kånkat vagnen upp för backarna från stan. Hittar vi en som helt kan ersätta den gamla är det kanon, vi har ju inte plats att hushålla med två direkt. En paraplysulky vore ju kanon, men kanske inte så lattjo att köra runt med i snöslask i vinter ;)

Tänkte jag skulle sitta lite i lugn och ro och titta igenom behandlingar sen :) Har ju fått en ansiktsbehandling av Mange för läääänge sen och så fick vi "sonhustrur" varsin kroppsbehandling av svärmor i julklapp.
Dags att casha in :)

Har kanske tänkt om lite om den ena lila klänningen...tyckte den var lite väl dyr först, men kom sen på att de ju var på rea dessutom! haha...får bli en andra provning i lugn och ro...

Ja lugn å ro var det...det är det INTE här just nu....STORA bokstäver från sonen här.

Ciao

Det där med klänningar...

...det är fantamig inte min melodi! :(
Rantat runt på hela jäkla stan och jag har hittat två halvljumma kandidater...båda i mörklila, märkligt nog?
Får väl ge Välas butiker en ärlig chans senare i veckan...kanske... :(
Nu är jag trött i benen, hungrig och less så jag slappar i soffan med en stor tallrik nyttigheter (jo det är sant, jag är faktiskt inte ironisk för en gång skull!) och Eddo sover vidare ute på balkongen.

Tidig morron idag oxå....bahh! Tydligen en ny härlig dagsrytm vi hamnat i....tur jag går å lägger mig vid 22 numera.

Igår gick vi bort till Dalhem å fikade å tjötade lite med Angelica och Amir, tack för fikat :)
Blev en bra runda igår oxå med andra ord...dags å jobba av röven Svensson!
Väl hemma stod kryck-Liza i trappuppgången å väntade på oss ;) Så munlädret smörjdes rejält igår kan jag lova!
Var alldeles för längesen vi träffades nu, mkt å prata om.
Om jag glömmer att gratta dig imorrn Lizahönan så grattar jag dig här och nu ;) KRAM♥

Näe, bäst å äta upp i lugn å ro innan den lille mannen vaknar :)


Ser ni Amirs blöta pussmärke i pannan?!?! Snälle E som bjöd på ;)


Mysdag!

Åhhh, jag blir helspattig i hela kroppen när jag tänker på gårdagen :)
Äntligen fick jag en reminder om hur jäkla go min unge EGENTLIGEN är ♥
Han var huuur mysig som helst, inga som helst problem med att sova och glad och busig hela dagen utan nåt gnäll alls knappt. Jag VET ju att han finns där, så störigt att det där gnället tagit över min goa pys i en hel veckas tid!

Ännu en tidig morron, halv sex började han böka runt och efter en flaska välling fick han bara än mer energi (vilket ju inte var min avsikt direkt...) så det var bara å gå upp så mannen i huset fick sova ifred utan en illbatting som drar i örat eller pillar på nipplarna ;)

Idag har det varit lite fram och tillbaka i humöret, han har sovit 45 min nu iaf.
Planerna för dagen är att träffa A&A en sväng på nån lekplats för lite fika å mys.
Sen i eftermiddag/kväll hoppas jag få ihop en kaffedejt med den lite halta och lytta Liza som jag typ inte träffat på hela sommaren...

Nu ska jag byta sängkläder, tycker det är för räligt att sova på/i vanliga bomullssängkläder nu när man är van vid att ha satin!

Tuddeloo





Sicka tävlar!


Jag gör som Ciliah ;)


Tävla hos TUMADRE om ett presentkort värde 500:- hos Oki-doki.se ! Hos Oki-doki barnkläder finner du färgglada barnkläder som man blir glad av och märken som MOLO, Desigual, MeToo, Spöket Laban, Pippi Långstrump, Wheat, Lego samt ekologiska Joha.

Tävlar gör man mellan 17/8-17/9 :)
Visst är bodysuiten längst ner till höger döskön?!


Dagens:

Dagens lunch:

Chili- och vitlöksfrästa vannamei-räkor med bulgur, vitlökscreme, feta, oliver och grönt



Dagens pys:
"Hjälper" mamma att sortera och vika tvätt




Dra på trissor, men Edvin sover igen. Somnade i min famn förut UTAN minsta lilla protester! There is a god :)
Apropå Gud så hade Grannen ett utbrott utan dess like igårkväll. Bland annat hörde man:
"Finns det en Gud där ute, så kan han dra åt helvete!"

Obviously lyssnade inte Gud på detta :)

(vi har lagt in en ansökan om lägenhetsbyte...btw!)


Home sweet home

Morgonstund har guld i mun?
Numera vaknar jag med blodsmak i munnen...vad säger det om läget?
Pys har fått ovanan att vakna toktidigt :(
Imorse var det full rulle i bingen redan vid sex och det orkar inte denna donnan riktigt med när man vaknar av minsta lilla om nätterna.
Bara å gilla läget!

Uppe o tvättar, som vanligt så sover pys som allra godast då. Hans halvtimme är över sen länge ;) Tror han sovit i över en timme nu. Lyllo han då, skäms pojk som stojjar så med dina päron å sen har mage å gå å lägga dig!!

Helgen har spenderats i stugan. Pizza och mys på fredagen om jag minns rätt, kom ju givetvis inte iväg när vi skulle.
På lördagen var vi iväg och köpte kräftor, fikade på Göstas i Steninge och bara slappade.
Edvin "fyllde" ju 8 månader i lördags! Helt galet hur fort tiden har gått :( Det är inte mammas lille bebis längre utan en riktig liten kille. Han diggade sin första kräftskiva så mkt att han minsann INTE tänkte lägga sig, vilket ju var vår önskan. Så han fick sitta med å käka ostkrokar med sin kräfthatt på :)
Åkte hem tidigt på söndagen med avsikt att städa och röja härhemma....snicksnack...ser väl i stort sett likadant ut nu :(
Dock har vi skruvat dit lite lister i soffbordets nederkant så att gåstolen inte går under och Eddo således slår munnen i kanten, skötbordet är ett minne blott, babyskyddet är rent och ska läggas ut till salu likaså babybjörnen...

Planerna annars för dagen är få...tvätta klart, försöka få ut lite blocket-annonser i nästa sovpaus, testa ännu några gungplatser i omnejden möjligen. Vädret verkar helt ok iaf...

Jaha, nu har han väl sovit 1,5 timme! Å jag som slängde i mig gröt och kaffe som vanligt för att slippa sitta med det när han är vaken....trollbus!

Nähä, det är dags att ta tag i den här kroppshyddan nu känner jag. Fick en massa kort överskickade från svärfar som han tagit i sommar och näe jag blir fan äcklad! Förut har jag liksom tänkt lite i banorna att "nja, men näe det är ok att va lite fluffig i volangerna när man precis fött barn"... mm... precis fött barn....för åtta månader sen ja!!
Pust...så nu får det bli allvar! Chokladen som läskar så i köket är bannlyst, läsk is a no-no, luncherna (som jag ju faktiskt bestämmer helt över själv) ska va matiga och nyttiga och sen måste jag börja ta lite längre promenader igen.

Nä...nu ska jag passa på å surfa runt lite innan pysen vaknar igen.

Happy monday!
Ska kika på en lite nättare sulkyvagn, den här stora klunsen underlättar inte direkt mitt ryggont har jag märkt.


Up my ass?!?

Åhh jag är så trött, så trött, så trött!

Eddo strulade som sören inatt :( Började redan igår då han var jättesvår att söva för natten, vaknade flera gånger och var ledsen och inget hjälpte. Slutade med att jag fick natta mig oxå och lägga mig med honom i vår säng redan vid halv tio.
Men det hjälpte föga...han har varit orolig konstant hela natten!
Mellan 00-04 tror jag inte jag sovit mer än kanske tio min i stöten :( Efter välling vid halv fem somnade han iaf om och mig veterligen sov han till sju iaf.
Men nu är man färdig som artist!

Idag har vi inte hunnit så mkt, fattar inte vart tiden tagit vägen?! Tar så mkt tid när man verkligen måste kämpa för att få honom att somna. Tidigare var det ju bara att lägga sig nära honom i sängen och så somnade han på 2 min max!
Försökte rubba liiiitegrann på hans sömn idag iaf, hade bestämt träff med ett gäng mammor att vi skulle gå en skogstur i Pålsjö Skog och sen fika lite där. Men det var inte mkt spelrum där inte!
Hade han bara varit glad hade det inte varit några problem att ha honom vaken, men nu är han helt omedgörlig och bara gnäller och gråter för minsta lilla. Så han somnade strax innan 12 och då skulle jag hinna laga mat, äta mat, han ska hinna vakna igen, göra iordning oss och vara klara till 12.40 och det hann vi såklart inte :(
Sååå tråkigt!


Har iaf hunnit leka med gnällfisen en hel del och så har jag fått rensat lite i klädkammaren och vikt och ordnat upp kläderna som legat i stora högar.
Kokat äpplemos, katrinplommonpuré och aprikospuré har jag gjort... nu käkar pys (iaf tillfälligt) min k-puré och äpplemos vilket känns bra.

Sitter och njuter av en kopp starkt kaffe och en God och glad kexchoklad...det är fan helg, så jag äter vad jag vill ;)

Jag undrar om det står en skylt bak på min bil där det står "Ställ så nära du bara kan är du snäll" för både igår och idag har bilar stått right up my ass! Det är tur att det finns hyffsat med plats framför så jag kan köra fram lite, annars hade jag aldrig lyckats få i vagnen därbak...
Bilen igår hade nog inte mer än 20 cm mellan!

Ser att jag fått en handfull nya trogna läsare :) Welcome!

Näe...ska luta mig tillbaka, krypa upp i soffan och slökolla på lite tv.
Snart slutar väl sambon och vi planerar att åka norröver till stugan över helgen...(även om jag känner att vi egentligen behöver vara här hemma och barnsäkra....men jaja...)

So long!



LET´S ROCK YOU MOTHERSUCKERS! ;)

Ljuspunkt!

Har en ganska så jobbig dag... vet inte vad det är, men jag har noll tålamod och känner mig allmänt låg.
Har städat och fejjat lite i köket, så bra det går med en mänsklig golvmopp vill säga.
Borde städa lite till, men jag har verkligen inte ork.
Gick å la mig tidigt igår oxå, men idag är jag verkligen tröttare än på länge. Tråkigt att gå här å dra, men jag orkar inte ta mig för nåt.

Upptäckte förut att jag fått en present av min käre sambo. Igår sa han "det hänger en påse till dig i hallen", jag tänkte väl kanske att det var en påse med kläder till Eddo eller så. Hans kollega brukar häva över lite kläder på oss å sen får vi ta det vi vill ha....tänkte ju liksom inte mer på det, var ju ingen brådska.
Idag tänkte jag kika på kläderna men upptäcker att det var ju en blomma!!!! ♥


Ljuspunkt en pissig dag, helt klart!

Vilde

Usch näe, det går lite fööör fort allting nu känner jag!
Ertappade pysen då han är i full färd att ställa sig upp mot vår säng... hilfe :s
Min älskade lille bebis är verkligen long gone :(
Vi har tagit en lång promenix idag då vi gungat i inte mindre än tre små lekparker :)
Han älskar att gunga! Dumt dumt att jag inte tog med nån av kamerorna, blev bara några mobilbilder men jag vet inte riktigt hur jag för över bilder från mobilen? Har ju nyss hunnit lära mig skicka sms på den...typ!

Har stolt hållit mig ifrån onyttigheter hela dagen...men fan oxå, jag har käkat choklad nu ikväll :(
Onödigt!

Tror jag ska ta å gå in till mina pojkar (en sover å en kollar på tv) det var grymt skönt att somna tidigt igår.

So long

Glömde ju...

...skriva innan att Edvin kryper på riktigt alltmer nu :)
Han har förut tagit några stapplande tag å sen lagt sig ner och kört krypskytt-modellen, men igår norpade Patrick honom en stund å skrek sen "Men han kryper ju!" Vi vet, menade vi på men han kröp verkligen.
Flera flera tag framåt kröp han och nu idag blir det allt mer prövande...även om det går fortare som krypskytt.

Mammas stora pojke ♥

Poor little me

Aj... har så dödens ont i min rygg idag :( Jag får nog helt enkelt gå och kolla upp vad det kan vara, om det nu så bara är snedbelastning eller för svaga ryggmuskler så vill jag iaf veta så att jag kan få hjälp...
Kan inte gå runt å ha det såhär.
Edvin fick komma över i vår säng redan vid halv ett, för jag insåg att jag inte var i form att hoppa upp å ner i sängen för å lägga på filt och stoppa i nappen. Kom knappt ur sängen alls :( Fick ta bra med sats och tårarna sprutade.
Usch!
Så ja, jag har väl kanske mått bättre!

Igår kom vi efter många om och men iväg med vagnen på tur.
Edvin fick sig många röda kort, så han behövde minsann komma ut.
Vi bestämde dejt med Angelica & Amir samt Cecilia och Matildan i Jordbodalen. Svårt att bestämma plats när vi bor så utspritt i stan. Så igår blev det så att jag gick från mitt håll, Cecilia från sitt och Angelica fick ta le car.
Blev mkt kaffe, snack å skratt. Gott att få tjöta av sig :)
Kidsen är så söta nu när de är medvetna om varandra!
Det var intressant när C matade ankorna (även två äckliga råttor höll sig framme....UUURK!)
Som en liten parentes till gårdagens glamour-inlägg kan tilläggas att Eddo gjorde ner sig och fick ett spontanbyte på picknickfilten, men stilla kan man ju INTE vara så vi fick i den mån det gick byta blöja med honom stående i knät.
Drog anekdoten om att han satt å kissade ner Mange totalt häromdagen och vad tror ni ungen gör?!?!
JO, han kissar givetvis ner mig där han står!!!!!!!!!!
Mysigt de luxe :(
Var varmt och kliade lagom när man gick hem sen i solskenet....ONGE!

Gick hem och busade lite med pappsen som kom hem ganska så samtidigt. Sen packade vi in kissungen i vagnen igen och gick den lille kortisen bort till 29orna där det vankades thaimat :)
De firade 2-årig förlovningsdag, och som jag sa, det är ju kul att man kan fira någons förlovningsdag när man inte har någon egen....men nej, jag är INTE bitter!
Var inte där så jättelänge för det var läggdags för lille E, när vi kom innanför dörren härhemma var det raskt i pyjamasen och välling på 2 röda som gällde.

Jag gick å la mig redan vid 22 igår, välbehövligt!!

Idag ska jag förhoppningsvis inte göra så mkt alls... behöver röja i klädkammaren så att där öht går att komma in :s
Edvin sover sin första lilla nap och jag har lyckats få i mig en kopp kaffe, hade tänkt ta en dusch men har inte orkat masa mig ur soffan och han vaknar väl närsom.
Kanske skulle slänga ut lite kläder på Tradera? Mkt urvuxet som bara tar plats.

Any day now kommer förresten en syssling till världen :) Är beräknad till på lördag, så jag håller koll på webbisarna från hemmavid.

Nu vaknar pys!




Glamour

Varit mer eller mindre vaken sen 5 i morse, det ÄR inte morron då Edvin, det är NATT!
Försökt dricka mitt kaffe tre gånger, alltså micrat om nybryggt två ggr
Tvättat tvättberg, väntar nu på att det ska bli torrt i torkrummet
Det står en portion oäten
gröt på diskbänken - Edvin har plötsligt matvägrat
Mina puréer gick inte hem nån av dem
Trodde dum nog att han skulle vilja ha lite yoghurt och macka, det ligger nu utsmetat över soffbordet
Mosade en kiwi som han vägrade äta annat än med gaffel
Konstant gnällande och tjurig unge
Nerbajjad bodysuit i handfatet
Unge snabb-badad innan man fick rusa ner i tvättstugan, no more tvättstuge-incidenter här tack
Dvd-filmer över hela vardagsrumsgolvet
Fick i kiddo lite mat innan han fick tvångsövas, nu har han sovit 30 min...hoppas han sover iaf 1,5 h till
En fläck med Hipps Pasta Penne med tomat och squash på högra tutten, vitt linne....yeeey
Det där med att ha rena kläder är fan överskattat!
Precis ätit lite leftovers från gårdagen (tagliatelle och köttfärssås) ur en glassbox

Ska väl ta och svabba köksgolvet, hälla ur badvattnet, vika lite tvätt och sen kollapsa i soffan med en kexchoklad lagom till att Edvin vaknar och kör igång med gnällandet igen.

Vem fan har förbytt min goa unge???

I wish this day to be over :(



Filmkväll

Sitter å väntar på att filmen ska börja igen på fyran...får se om jag ser klart filmen, har redan sett den minst en gång så när ögonen vill slockna är jag inte särskilt svårövertalad.

Haft en helt ok dag idag....
I förmiddags så blev det en spontankaffe hos Sofie :)
Som Eddo var konfunderad över att träffa jämnåriga barn! Var ju alldeles för längesen han träffade sina små bästisar.
Sen fick vi näst intill kasta oss i bilen för att hinna ner till Bvc. Tidspessimist som jag är, vi var 10 min tidiga och fick sitta i tjugo och vänta.
Pysas hör och ser alldeles utmärkt, tyckte det var jätteroligt när Agneta "lekte tittut" med en handduk framför honom för att se hur bra närsyn han hade.
Växt har han gjort en del, inte så mkt på längden men en hel del på bredden ;)
72,5 cm, 9680 gram (trodde han var närmare tio!) och 45,5 i hattmått.
Jättetrött kille slocknade snabbare än snabbt så fort vi kom hem.

Något är det som stör vår lilleman, han är såååå sjukt gnällig och gråter över minsta lilla :(
Tog upp det på bvc och hon tyckte vi skulle avvakta tills värmen lagt sig lite för alla tjugo barn hon träffat idag hade haft sömnsvårigheter tydligen. Eller så kan det ju vara så att små bissingar gör sig påminda...
Det enda som gör honom nöjd är att bada...haha...vattendjuret då!
Han fick iaf välling å nattas tidigt ikväll på egen begäran, men har haft svårt att komma till ro ordentligt.
Tackålov funkar det att pappsen tröstar numera så jag kom iväg en sväng till Maxi för att handla lite frukt.
Tänkte vara lite ekonomisk (snålänning som man är) och göra egna fruktpuréer, det går ju åt en hel del och det blir ju lite roligare och mer varierat att kunna göra själv.
Hittills så har jag bara kokat ihop aprikos/russinpuré och katrinplommonpuré.
Får se om det går hem, han dissar ju min egengjorda mat...men frukt älskar han.

Imorrn är det stora tvättberget som ska avverkas, upp i ottan för å hinna med : /
Sen ska jag se till å komma ut på promenad oxå, så pys får lite frisk luft...(allt får testas för å minska ner gnället för en stund iaf)

Njae, vetifasiken om jag ska se klart filmen ändå. Var inte människa imorse när jag "vaknade"...
Mysigt när det regnar och mullrar ute!



Gnällbus som har haffat tag i både hushållsrullehållare och pappas musikdvds...


En salig röra av barn ;)

Gonatt!





Hittade!

Tömde kameran för nån dag sen men kunde för allt i världen inte hitta vart bilderna hamnat i datorn....fattar fortfarande inte hur de lyckats lägga sig i en mapp på skrivbordet (och att jag inte tittade där tidigare....)

Jaha, sen sist då?

I fredags kom la Familia ner till Skåneland och vi bytte bil igen....buhuu, nu hade man ju vant sig vid att åka skönt! :(
Rishögen Stella gick igenom besiktning u.a. Bra eller dåligt?
Fikade lite härhemma innan vi styrde kosan mot båtarna över sundet. Edvin tyckte det var horribelt spännande att åka båt, det var ju för sjutton MASSA vatten runt honom! ;)
Väl över i Helsingör så somnade han ganska omgående och sov en bra stund, givetvis så vaknar han precis när vi ska sitta och äta o precis fått in tallrikarna....att han bara lyckas?!?
Han fick en fin tischa av mormor :) Tack <3
Köpte med oss lite wienerbröd (måste man), två flak öl och ett gäng flaskor vin fick följa med hem. Vårt vinställ var ju helt länsat, tomt, empty... nu när man kan/vågar ta sig ett glas då och då är det ju dags att fylla på :)
Jag har väl sagt att jag slutat amma helt? Ett gemensamt beslut, tror jag tyckt att det varit märkligare än vad lillpys har. Han saknar det inte det minsta iaf, vilket är skönt på ett vis....samtidigt som min lilla "bebis" liksom är borta.
Igår slängde vi ut skötbordet oxå, ännu en sak som liksom "symboliserat" bebistiden....buhuuu!
Tur man har världens goaste lille kille istället :)

På lördagen vaknade vi nog allihop lite på fel sida... iaf jag och lillpys.
Plötsligt har vi den gnälligaste ungen i denna världsdel som totalvägrar att sova, samtidigt som det är varmt som i Sahara och jag är trött efter att ha väckts vid sex. Var uppe och kollade på film (!) kvällen innan och drack vin å käkade mesiga ostar. (Vi är fortfarande fast i Brie-träsket...vågar inte köpa mer avancerade ostar än så...haha)
Runt lunch fick jag helnog, satte Eddieboy i pappsens knä och tog nycklar och gick... psykbryt!
Behövde åka ut till Väla en sväng för att köpa nåt nytt å fräscht samt ta en runda om systemet....bra där, för jag hade ju inte en tanke på att köpa blask när jag ändå var i Danmark!
Jaja...så är det iaf... hittade en blus och lite läskeblask på bolaget. Ramlade inom Babyproffsen oxå och köpte nappar till pys. Har försvunnit hur många nappar som helst den här semestern så senaste veckan har vi gått runt på enbart en napp, och det är ett helsike att hålla reda på denna!
Varit inne i tre butiker innan denna och våra muppnappar finns för fan ingenstans! Eller jo, de säljs även i rosa 2pack och det finns det 20 av, men så könsneutral kännar jag inte riktigt att jag är....faktiskt...nån måtta får det vara!
Nu fanns iaf två 2pack av gul/grön kvar så nu har vi lyxiga FEM nappar.

Gjorde mig i ordning för att bege mig ner till Gröningen och möta upp ett glatt möhippe-gäng :)
Har varit såååå rädd att jag ska förskriva mig i bloggen! Men icke då...
Hade en urtrevlig kväll med magmördande skrattanfall och kompismys, såå härligt väder och gott sällskap!
Som schleten småbarnsmamma blev det en ganska tidig kväll...

...men det slank ner både det ena och det andra på kvällen så morronen var rätt jobbig :s
Man uppskattar liksom inte pruttljud på skulderbladet klockan sju!
Var lite tung i huvudet men det gick över fort, tog en lång härlig promenad i det svinvarma vädret....lika gnällig unge, what's wrong!?!?
Jag har skrivit det många gånger förr, men är det inte tänder den här gången så vetifan vad som trycker :(
Kanske inte trivs här i lyan, men vem fan gör det?!
Det är ju lite skillnad förstås att bara ha mamma och pappa runtom sig, har ju haft fullt hus omkring sig i många veckor nu....hur blir det då nu när M börjat jobba och det är bara Me and E?

Jepp, M började jobba idag....han tycker det var sketjobbigt, förståeligt...jag tyckte litegrann det är skönt...hihi...elak jag är, men jag vill få igång våra gamla vanliga rutiner med lilleman igen. Svårt när man ska ta hänsyn till en karlslok oxå.
Planerna för dagen är få....äntligen dags för BVC igen efter ett långt uppehåll.
Äntligen såtillvida att jag är nyfiken på hur stoooor vår stooora pojke egentligen är, är ju inte så sugen på att gå dit av andra skäl direkt. Ska även göra BOEL-test idag.
Hade tänkt ta en lång promenix, då jag tänkt börja en lite slankare vardag från och med idag....men det regnar....haha, tecken eller?!
Får väl ta på kläder efter väder annars... ut måste vi ju i vilket fall.




Yo I´m Mr Sunshine, wazzuuup?


Slut på semestermyset... Här är vi på väg ut till Hallands Väderö



Eddo har stött på andra suggor än sin morsa...



...och muränor... shit va mkt vatten!  Paradiset jue :)


Inte än min vän...inte än!



Om man lämnar en stump med vitkål i kylskåpet i, låt oss säga en sisådär 8-10 veckor, kan man få sig en smärre överraskning när man öppnar kylen...

Nu vaknade Mr Sunshine

Oh Lord...

...won´t you buy me a Mercedez Benz...
Nä det var inte alls det jag skulle skriva egentligen, men fantasin rusade iväg lite.
Meningen från början var bara att ge sken av mitt sinnesmod just nu, och ja, det kan sammanfattas med OHHH MY F*CKING LORD!!!

Jag blir fullkomligt gråhårig... my son drives me crazy!
Vi är nu på hemmaplan igen och här är ju inte klåfinger-anpassat direkt...han är fantamig på precis ALLT!

Vad har då hänt sen sist?

Universeum och Liseberg....jag å Mange vann varsin storvinst på chokeladhjul, så om nån är sugen på Mjölkchoklad eller Kexchoklad, just come on over!
Edvin tyckte akvarierummet på Universeum var intressant, samt att dra i alla växter i regnskogen det mesta annat gick honom förbi. Vi valde en not so great dag där på Universeum så de rådde alla att låta vagnen stå, så vi gick å bar på pys hela tiden....aj! Men Gud så behändig han är som finner sig i det, och sen sitta stilla i vagnen några timmar på Liseberg utan större dramatik.
Dagen efter var det Gbg igen, mötte upp Henke och Sanna på deras hotell...vilket hotell sen! Jaiks ;)
Vi käkade i den mysiga restaurangen innan Stella tog oss ner till stan där vi kom in och fick se att vi hade superbra platser! En toppenkonsert var det även om det blev lite däst stämning när de spelade sina nya låtar.
Hem igen mitt i natten där lillepys hade sovit sen 19 och varit ett riktigt mönsterbarn :) Tack farmor och farfar <3

Sen har vi varit en vända i Goodridge hos mina päron för att i förrgår komma hem sent på kvällen.
Igår åkte vi upp till Halmstad för att försöka njuta lite av det fina vädret samt hämta hem lillis gåstol som inte fick plats i det smärre flyttlass vi samlat på oss. Fick ett sista (?) bad i havet och även pys badade upp till blöjnivån.
Handlade hem lite mat i Mellby på vägen hem och nu är vi här typ...

Idag kommer mina päron ner en sväng för att tura med oss, och innan dess ska jag till bilprovningen med Stella...wish us luck!

Näe, nu vill pysas ha lite gröt och sen sova lite innan det blir fullt busläge igen ;)




RSS 2.0