Min putte <3

Älskade älskade unge vad du gör mig lycklig! ♥

Lycka är även att bara kunna öppna ytterdörren och springa ut på lekplatsen för att gotta sig i allt den har att erbjuda. Sand sand och åter sand :)

Det vore trevligt om du slutade vakna mitt i natten och tro att det var morgon...men det är bara ett önsketänk.

Näe nu ska jag återgå till litt.läsning...pausar lite bara. Mkt å göra och de två kommande dagarna har lite "utöver det vanliga" att komma med så jag vet inte hur det påverkar studierna riktigt.    Lika bra att ta tag i det med andra ord. ;) Mer än så säger jag inte...

Ikväll ska jag fly hemmet en stund. Ska bli skönt faktiskt, My är målet och vi ska dricka lite vin och tjöta lite. Det vi är allra bäst på alltså ;)


Vårtecken!

Vitsippor, grönskande buskar och vårkåta katter i all ära MEN nu ska ni få höra på två tvärsäkra vårtecken! ;)

Edvin har fått årets första gräsfläckar på knäna och yours truly har skoskav from hell.... kan man gå i flipflops än tro? :P


Dissade plugg på bibblan idag och satte mig på Wayne´s istället, lugnare där faktiskt! På vägen hem stannade jag på Lilla Helsingborg och köpte två nya mössor till mitt hjärtegryn.
Dum som jag är ramlade jag in i några skoaffärer jag oxå...idiotiskt! Nu är jag kär i ett par BB-skor :/
Var sugen på att kika på kläder oxå, men det hade varit ren tortyr.
Trött på att aldrig ha några pengar till mig själv :(

Sockersöt liten tuffing i ny mössa och nya snabba skor har sen varit ute större delen av eftermiddag kväll med moi. Plocka sten är det roligaste som finns, och att ränna efter barnen (framförallt flickorna) kommer inte långt efter.
Nu sover han gott sen en halvtimme och jag ska se till så jag har allt under kontroll inför morrondagen.
Heldag Lund väntar... nu får jag väl dyka ner i böckerna en stund innan mina ögon trillar ihop.


pyss

Mon day

mon= min
day= dag

Min dag idag? nja...det kan jag väl kanske inte påstå.
Vaknade med obehagskänsla idag, inte så mkt för att Edvin fick sprutt på benen redan vid 6 och lekte högljutt på sitt rum tills det att jag fått upp ögonen ordentligt, utan för att jag känner ett stort obehag inför studierna.
Jag känner att all min fokus läggs på uppsatsen, men att det ändå inte händer NÅNTING! Den ska för i helvete in om en månad :(
Å så grammatiken då...känns inte så jätte-överväldigande ännu, men eftersom allt kommer hopa sig i slutet på maj/början på juni så kommer jag gå sönder.

Aouch...

Jaja... får bryta ihop nån annan dag, inte på mon day.

Aouch, Edvin busade till det lite väl bra här och drog en spin i soffbordet. Nu sitter han och filosoferar i sitt tält, kommer till sans lite då och då när han antingen sticker ut huvudet och säger "hej! hej hej!" eller sitter han och pekar på tältets insida och säger "önne" eller "ön ön". Behöver kanske inte förklara att det är ett Bilar-tält han sitter i ;)

Igår var vi apropå önne och tittade på just önne... allt med motor (och en del saker utan motor oxå) är önne och igår var vi iväg och kollade lite på vatten-önne aka båtar i småbåtshamnen.  Übergott väder och massor med folk var där och fejjade och putsade på sina mer eller mindre små båtar.
Kan nån förklara för mig vad tjusningen med båt är? Jag kan förstå att det är gott å glida runt till havs en fin sommardag å ligga och päsa i solen, men annars? Bara dyrt och en massa jobb... :s
Är inne i en kritisk period då jag ifrågasätter många saker folk sysslar med om ni undrar. Framförallt har ämnet varit motorcyklar på sistone...men jaja...jag får erkänna att det är samma sak där, gott i gott väder. Men dyrt och meckigt.

Annars i helgen var i alltså iväg och strosade lite på Familia. Edvin fick ett par "snabba" skor som hans kusiner säger om jympisar. Grillade på kvällen och hade allmänt helg.
Var tänkt att vi skulle åkt till stugan, men vi ångrade oss och sen var alla planer ändrade. Men skor, som var planen blev det iaf.
Blir nog en händelserik helg som kommer istället ;)
Förhoppningsvis så får vi äntligen hälsa på BEEEEEEEBIS-Ellie, söta lilla knytet!

Edvins parlör utvecklas otroligt sakta, men det går dock åt rätt håll. Nu lägger vi till "gacka" = jacka i ordboken. Han är å andra sidan väldigt gestikulerande och visar och pekar mkt så han gör sig förstådd iaf. Man kanske skulle låtsas att inte förstå honom så han måste börja prata mer ;)
Tand nr 7 är på g upp, så där händer det förvånansvärt lite där oxå.
Det är en otroligt social liten varelse vi har, när han fick springa fritt på Familia var hans mission att hälsa på så många som möjligt. Han stövlar helt sonika fram till folk och kvittrar "heeej" ♥
Likadant om vi "rymmer" genom trädgårdsgrinden och hänger lite ute på cykelvägen utanför, då ska han prompt hälsa på ALLA men han har lite dålig tajming än så länge och säger det alldeles för tidigt så de inte riktigt uppfattar att han faktiskt hälsar...sen står han där och väntar på ett hej tillbaka helt förgäves. Lilla hjärtat!

Näe, jag ska väl dra på oss lite kläder och ta en promenad innan jag blir för hungrig. Mange lär väl inte hänga på idag, eller ja, jag orkar faktiskt inte vänta...haha

Förresten...visst måste det vara ok att lägga till ett sk frikort på sin lista om detta frikort ifråga är gay?
Tack, där spikade vi det! ;)

Tillagt på min frikortslista (på två man och en halv tjej) är härmed:


Adam Lambert ;) Men bara om han ser ut som på vissa bilder...haha

Bjuder dessutom på en feelgood-låt såhär på morronkvisten, hey hey jag kanske rentav surprajsar lite med låtvalet!

(Eddie gillar den skarpt, står å headbangar här jämte nu)




Dagens:

vakna-tid: 6.30 av en unge som stod jämte min säng och sa "HEEEEJ"
frukost: kaffe...kaffe...kaffe
duktig: tvättat och diskat, ska kanske slänga ett öga i trädgården
låt: hästpojkens
klädsel: mestadels rött
planer: vänta in den som sover middag och sen åka och handla lite mat och skor till den lille
undran: köpte jag inte nya solglasögon förra våren? mao, var fan är dom?!?!
konstaterande: dagen blev inte alls som det var tänkt
förundran: att det ALLTID ska blåsa så fördömt här i Skåne?

näe, nu ska jag nog faktiskt slänga ett öga i trällen...alternativt slänga sopor

lördag...jippi!



HHP

Hästar
Hockey
Pannacotta

Gårdagen var blåsig som sören men vi var ute ganska mkt ändå jag och Eddieboy. Bland annat kombinerade vi morronpromenixen med ett besök på handelsträdgården där vi fick med oss vita penséer och en jättegul vårglöd.
Premiärgrillade igår, bättre sent än aldrig! I dubbel bemärkelse kan man väl säga för det hela drog ut på tiden då vi upptäckte att det fattades muttrar till vår grill och således inte hade något handtag på klotgrillen...lite varmt och klyddigt att få upp locket utan handtag!
Så det var ju bara att åka till Hyllinge o kräva nytt...
Sen skulle ju Mange göra egen bearnaisesås oxå och det tar ju sin tid, så vid 22snåret satt vi och åt kvällsmat igår. Gjorde inte så mkt egentligen, lugnt och ro för omväxlings skull då Eddo somnade först halv tio!

Idag är det lite skruttigt väder ute. Har städat lite smått och plockat undan inför morrondagen då det ska städas ordentligt. Jag har bakat frallor och sått lite blomsterkrasse på baksidan. Lite early men jag kunde inte hålla mig riktigt.
Om/när Edvin kollar bort så ska jag smita ut och sätta penséerna i blomlådan på framsidan oxå....svårt att vara osynlig där bara för det är precis i fönstret.
Spelar på hästar (gick väl inte nåt vidare? möjligen fem rätt) kollar hockey och ikväll blir det tacos och sen pannacotta med rabarberkompott....smarre!

Näe nu är Eddo sur här... ciao!

En sån här natt...

...till och jag lovar att jag packar väskan och emigrerar till Armenien!
Edvin vaknar strax innan fyra och är vansinnig, högljudd och allmänt jättejobbig...inget hjälper! Inatt lät han så rosslig att vi gick upp å satte oss i soffan, tog lite Ventoline och en välling. Han somnade efter MÅNGA om och men så jag tog honom på armen
och trippade upp å la oss igen...kallt å ligga i soffan :(
Där hann jag väl ungefär ner och vända innan jag vaknar bryskt av att någon står i mitten av sängen och hoppar... jaha, bara å klä på sig och gå upp då.
Detta är nog 5e natten i rad som han klyddar (för att använda ett skånskt ord) och dagarna har inte varit mkt bättre de heller. Det är ett JÄVLA humör han har lille Osbäck!
Jag försökte blidka hans humör en smula genom att vara ute i stort sett hela dagen igår, och framåt kvällen blev han lite lättare att ha att göra med.
Kanske för att han fått flirta järnet med ett gäng tjejer här utanför? haha, han gör sitt yttersta för att charma alla som går förbi här och alla barn och vuxna på "vår" lilla lekplats :)

Blev alltså inte grillat igår heller...hmgrf... men detta ska ju bli sista dagen med fint väder så ikväll måste vi passa på. Vinflaskan kan ju inte stå här och vänta på mig hur länge som helst, right?!? ;)

Nä nu ska jag klä på oss yngsta i familjen och bege oss ut å traska... vore skönt att minska lite på volangerna inför sommaren så jag slipper gömma mig i sanddynerna i år! Igår gick vi en skön långrunda över hela jäkla Helsingborg...skönt, känns i rumpan idag för det är mkt backar hit å dit.

Om man skulle gå om handelsträdgården och köpa penséer?



Mon Dieu

Oj vad trött jag är nu känner jag.... det tröttar ut en att vara ute mkt om dagarna i det härliga vädret :) Ett angenämt problem må jag säga!
Dagen började med att hela familjen tog en powerwalk, lite senare än jag hade önskat men Mange propsade på att de oxå skulle följa med. Målet som han antagligen hade i siktet hela tiden var Systemet så vid öppning var det vi och alla abstinenta alkisar som hängde på låset.
Edvin somnade på vägen hem så det blev lite märkligt med sömnen idag. Han sov väl kanske max en timme och under den tiden klippte jag ner Hortensia-historien i trädgården...får väl se om den återhämtar sig. Trädgårdsskötsel är inte riktigt min grej, jag gillar fina trädgårdar men har inte riktigt rätt kunskap oc
h ork att fibbla med det. Denna lilla plätten är preciiiis lagom stor, men jag ska försöka så igen två blomsterland tror jag som aldrig får nån sol iaf och likaväl kan bli gräs (mossa). Sen får vi se hur vi gör med dammen...
Stod och pratade en lång stund med våra grannar oxå, Edvin showade lite vid dammen med en håv under tiden men till slut blev han så ilsk för han inte fick slänga sig i att vi fick låsa in oss en stund inomhus.
Han har ett mkt märkligt humör just nu, vet inte om det är förkylning och ihållande luftrörsproblematik (?) eller om det är en elak tand som håller på att komma upp - möjligen en kombo?
Väldigt mammig är han iaf och det är ganska frustrerande när han har far som har all tid i världen för honom.
Han är otrooooligt duktig när han ska ta sin medicin...även om han grinar illa så gapar han stort och duktigt tills jag har sprutat i allt.

Hade tänkt grilla här i kväll, köpte en ny grill igårkväll och köpte massa gott, men det blev för sent för det igår... ikväll däremot, men näe då åker Mange iväg och ölar istället. Jaja, håller tummarna för gott väder imorrnkväll oxå och att inget annat kommer ivägen då.

Frustrerande att inte få några klara besked från vår handledare... :( Känns som om tiden bara springer iväg från oss! Finns ju iofs mkt att göra, men enkäten måste ut pronto pronto annars kommer vi stå med brallorna nere.

Nähä, vika lite torr tvätt och hänga upp den nytvättade blöta innan jag snor med mig lillgos upp å slaggar.


♥ Älskade unge, du är verkligen mitt ALLT ♥

Solhäng vid sandlådan :)

På väg till stranden



som om...

...jag visste nåt jag inte visste...

Damp precis ner ett mms med en nyfödd liten Ellie i :)

Öhn ön ön

Vi har fått en biltok på halsen! Överallt är det "Öhnni" eller "Öhn ön"...bilar, motorcyklar, moppar, lastbilar och till och med gräsklippare i reklambladen vi får hem.
Söt är han minsann :)

Nu är det måndag igen och längesen jag skrev. Påskhelgen spenderades mkt riktigt i stugan med hela Manges familj minus P&L som är höggravida (ja L då, rent bokstavligt...inte P mer än rent teoretiskt) och därmed höll sig hemma i väntan på den lilles ankomst...och där väntar de än, om inget hänt exakt nu i skrivande stund.
Påsken bjöd på blandat väder, vi höll oss ute när tillfälle gavs och Edvin njöt av sina kusiners sällskap och att få vara ute mkt. Han gallskriker så fort man tvingas gå in, så det är en riktig liten utekille vi har fått på halsen.
Påskmat, påskhare och påsktrötthet senare åkte vi hem iaf.
Mange har väl fått dras med nån magkatarr eller nåt och Edvin är återigen förkyld.

Nu i helgen har vi varit i Småland och hälsat på min familj hela helgen, vi valde att göra så för att slippa sicksacka halva Sverige runt över påsken. Lite fint väder då oxå, Edvin har fått mkt bus med mormor, morfar och Henke. I lördags eftermiddag kom även syssling Nils och min moster och kusiner och hälsade på. Dessvärre vaknade vår lille pys lite på "fel sida" efter sin middagslur och han blev mer och mer "fel" på det, snorade och hostade konstant och som ett brev på posten kom tung andning och dåligt humör.
Till slut ringde jag Sjukvårdsupplysningen som tyckte jag skulle ringa Barnakuten för de anade att han skulle behöva åka in och andas lite mediciner. Sagt och gjort, vid 23 snåret hämtade vi upp en lite förfriskad fader som drack öl hos Löwet. Kul å komma in på barnakuten med nån som luktar fylla :(
Iaf konstaterades luftrörskatarr och han fick inhalera tre ggr och ta lite kortisontabletter innan vi fick åka hemåt igen. Var väl hemma strax efter 02 igen så det gick ganska så snabbt ändå.
Igår tog vi det mest lugnt, Edvin sov mkt och länge då han hade mkt sömn att ta igen. Vi passade på att ta en grillpremiär innan vi åkte ut till min mormor och morfar för ett besök. Blir så sällan vi ses och det passade ju bra med en lite lugnare aktivitet innan vi skulle åka hemåt.
Bilfärden hem var ett helvete, halva vägen åtminstone...Edvin skrek och var arg halva vägen av nån konstig anledning, tär ju ganska rejält på en när man inte kan göra så mkt åt det. Hem måste man ju och man kan inte hitta på så mkt kl 21-22 på kvällen direkt heller.
Väl hemma mös vi lite i sängen innan han somnade här och ja, jag somnade ganska omgående efter det jag oxå. Märks att man haft lite för lite sömntimmar i helgen. Huvudvärk idag och känner mig rejält schleten :(

Fint väder ute men jag ligger uppe i sängen med näsan i böckerna, får inte sitta i fred därnere och jag orkar inte ta mig iväg idag. Får väl kanske gå ut en sväng senare, hoppas solen håller i sig.

Näe...other things to do!


"Öhn ön!!"
Jag glömde förresten skriva att vi gjorde oss av med hockeyfrillan i påsk...nu har vår bebis blivit en pojke med pojkfrissa! ;)