Sunny day :)

Började dagen med en kort promenix ner till solen.... sen inom Ica för å hämta ut linser, tack lensway för så jävla snabb leverans! Nu har jag (äh det var ju faktiskt ett bra tag sen...) ätit gröt å myst framför teven med tända ljus å pillat lite med skola.
Skola mellan 14-16 (oxå en jäkla tid!) så idag hinner jag iaf äta lunch innan.

Mange ringde igår precis när jag lagt mig i bingen å låg å komponerade ihop ett sms till honom <3
Jag måste varit yr igår när jag skrev att vi inte varit ifrån varann så länge....my god, vi hade ju distansförhållande hela första året?! Längesen nu...får skylla på det ;)
Vad var det vi sa Jenny, det som skedde för mer än 2-3 år sen är preskriberat?! haha

Nu är det Oprah...slänger ett öga å har öronen på helspänn iaf....handlar om "sekten" (ja i mina ögon kan inte det kallas nåt annat) Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga ....ni vet den där sekten (oj där kom den utan citat) som man fråntog mammorna deras femtielva ungar... där det är fullt normalt att gifta sig som tonåring med sin halvt pensionerade kusin, allt för att säkra/frälsa framtiden.
Religion är ju satans intressant...framförallt när man helt enkelt inte kan fatta hur man köper skiten!? Hmm tänker ni, hur ska denna donna kunna undervisa i religion? jadu... tycker det är bra mkt bättre att ha en objektiv och kanske snarare kritisk syn, än att själv vara insyltad i pingstkyrka eller annat tjoffs...sådeså!

Näe, ska nog gå å slänga ihop dagens lunch...fläskpannkaka :P

Torsdag innebär ny vecka...(trött på gravidsnack, sluta läsa NU)

Vecka 29
7e kalendermånaden (8e lunarmånaden)
83 dagar till förlossning, 70,4 % av 100%

Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det.
Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad. Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.


Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. (Står att den är 38 i min Attväntabarn-bok alltogheter)
Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. (Jotack!!)
Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar.
Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.

Kommentarer
Postat av: Jenny

haha... man förtränger ALLT d negativa =P

2008-09-25 @ 11:39:17
Postat av: evelina

oj oj, snart närmar du dig den magiska v.30 gränsen :-)

2008-09-25 @ 15:32:55
URL: http://metrobloggen.se/evsi

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback