Pestig

Usch...Edvin är inne i en helt pestig period just nu :(
Näst intill omöjligt att få ungen att somna om kvällarna. Han är jättetrött å nattningsrutinen har liksom inte ändrats på alls, samma som alltid. Vi har ju varit lite lyxiga nu under ledigheten å varit uppe sent och tagit lång skön sovmorron, men om dagis ska funka lika bra som vanligt så har vi nu försökt komma upp tidigare på morgonen vilket resulterar i lunch vid samma tid och att sova middag samma tid som "i vardagen".
Meeeen lik förbaskat så har han nyss somnat å klockan är ju snart tio!

Det som frustrerar mest är att han liksom bara tokvägrar att sova, han blir inte tjurig å arg direkt utan han bara trotsar genom att sparka, nypa eller slå oss och sen när vi blir arga på honom och ska tillrättavisa honom så skrattar han bara. :(
Det här att lägga honom i sin säng så att han somnar där själv har liksom aldrig fungerat på vår son så han somnar alltid liggandes mellan oss i sängen (där vi ju fortfarande spenderar kvällarna eftersom tv:n ändå är där) och sen lyfter vi över honom i sin egen säng där han sen sover hela natten.
Går heller inte att ligga eller sitta jämte honom i hans säng å vänta ut honom....believe me, jag har testat typ allt!

Så kvällarna numera är såååå energi-dränerande. Nu när man ska ha lite tid för sig själv å göra sånt man inte kan när mr klåfinger är vaken, men orken är väck!

Annars om dagarna är han en liten solstråle. Han härmar precis allt man säger och talet har verkligen exploderat de här sista veckorna. Motoriken har ju alltid varit bra, lite för bra för han börjar bli lite väl tuff för sitt eget bästa. Kan det vara en sån där härlig utvecklingsfas som man så lätt märkte av när han var riktigt liten?

Det är tur att han ungefär 200 ggr om dagen säger "Älsa mamma!" (=älskar mamma!) för då smälter man ju ♥
Sen att han "älsa goois" (godis), "älsa Bob" (Byggare Bob), "älsa blubblor" (bubblor i badet) kan man ju kanske ta med en nypa salt...tror ungen skulle kunna älsa allt!

Säga vad man vill om snön, men visst är det vackert?!

Taget på morronen å månen lyste så fint :)

 

Edvins moppa är en "tonsti bobbe" =konstig gubbe. Kan inte annat än hålla med där ;)

Se upp där nere här kommer vi!! (det gula huset däruppe är mitt barndomshem!)

Ikväll har vi tagit en pulkatur jag å Eddo, lagom kallt och nåt skoj får man ju göra ute i snön...lekplatserna är ju inte så skoj this time of year :/

 

Imorrn ska vi nog köpa tv (?) och passa på å mysa när pappan är hemma. På fredag jobbar både jag å Mange så mormor ska komma ner å vara barnvakt. Själv ska man ha studiedag hela långa dagen...mjaha...blir nog bra det oxå, skulle handla mkt om estetisk verksamhet i Reggio Emilia-anda...råddes ta oömma kläder så här ska klippåklistras!

 

Nr 10 tar jag nästa gång...nu orkar jag inte sitta här mer, ska käka en apelsin å se hockey!




Kommentarer
Postat av: Emma

Skönt att höra :)

2011-01-14 @ 19:47:49
URL: http://ekjensen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback